Şimdi Ara

Pejo 307 1.4 16V (90Bg) Çip tuning?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Araba benzinli, ilk çıktığında almıştım. Ancak beraberinde gelen Orjinal çelik jantların +100Kg ağırlık kattığını bilmiyordum. Araba bu haliyle 1245Kg!
    Tek kişi kullanırken, çekişi fena değil. Ancak benzin tüketimi ağırlık yüzünden biraz fazla. İzmirde best servise çip için götürdüm, ancak superchips in programı yeni 307 ECU su ile konuşamadı, yeni yazılım lazım galiba.

    şimdi benim merak ettiğim
    bu ağırlıkta bir arabayı, yakıt tüketimini arttırmadan (belki %5-10 olabilir) nasıl güçlendirebiliriz? hatta mümkünse yakıt tüketimide inse iyi olur (zaten çok efendi kullanıyorum)

    izmir aydın / izmir çeşme otoyolunda 150-170 ile gittiğim için, yakıt tüketimi inanılmaz artıyor
    120 yi geçtikten sonra benzini çok fena emiyor. mümkünse şehirler arası yolda yüksek devirde benzin tüketimini düşürmek isterim

    bu işe ayıracak yeterli bütçem var, izmirdeyim
    yardımlarınızı bekliyorum







  • Sac jantla alaşım jant arasında tanesinde 25 kg ağırlık farkı olması imkansız ötesi bişey.
    Öyle olsaydı lastikçiler jantı iki kişi tutup kaldırırlardı.
  • sana öncelikle lpg taktırmanı tavsiye edebilirim. yeni sistem sıralı lpg dedikleri (incelemek istersen 46 sayfalık bi forum var ordan bakabilirsin) yakıtın inanamıycağın kadar düşer maliyeti 1,5 milyar kadar. ikinci bi alternatifte buna bakabilirsin ama o kadar yüksek hızlarda (devirde çok faydalı bi alet değil)http://forum.donanimhaber.com/m_6108504/mpage_1/key_//tm.htm#6108504 son olarakta turbo taktırmanı tavsiye ederim ki bu hem performansını gözle görülür oranda arttırır hemde yakıt artmaz... ha bu arada zaten çok efendi kullanıyorum ve 150 170 le gidiyorum felsefene hayran kaldım




  • şehiriçinde efendi, şehirler arası dümdüz yolda ise hızlı kullanıyorum
    kastettiğim buydu

    LPG düşünmüyorum
    turbo taktırsam, yakıt tüketimi nasıl artmaz ki? benim bildiğim gayet güzel şekilde artar?
  • Benzinlide turbo uygulamasından sonra ARTAR. sen ne tip güç istiyosun.Eğer sürekli güç istemiyosan nos gayet ekonomik ve mantıklı bi seçim.Yok sürekli güç istiyosan +10 hp ve bundan sonrası fazladan yakıt demek.


    karar ver yaz dahada fazla yardımcı olalım.basmadığın sürece yakıtı arttırmadan 8-10 hp Sürekli güçmü? yoksa bi anda 30 40 hplik anlık güç mü?
  • nos düşünmüyorum
    sürekli güç tercihimdir.
    araba zaten ağır bari hiç değilse biraz daha normale dönsün.
  • Sürekli güç için katalitik iptali performans tipi orta ve son susturucu ve iyi konumlandırılmış bi hava filtresi benzin basınç regülatörü ve chip tuning işini görür.Ayrıca sıkıştırma oranlarınıda arttırabilirsin.Bu sistemler normal kullanımda (Tabi senin kullanış tarzında önemli herkezde bu dediğim olmaz) Yakıtı ya aynı tutar yada azaltır.Bunun garantisini sadece aynı sistemleri aynı araca uygulamış birisi verebilir.Ama basıncada gideceği kadar benzini içeceğinide unutma.


    Eğer düşünürsen bu işlemlerin yapım sıralarını ye yaptırabileceğin yerler hakkında bilgi verebilirim.
  • fiatcı
    bu işlemleri izmirde nerde yaptırabilirim?
  • Valla şimdi tek tuningciye git desem izmirde adamı felaket kazıklıyolar.Chip için best servise gidiceksin.Konuş senin aracına göre yazılımı getirtmeleri lazım.Olmazsa istanbul veya ankaraya gidiceksin.Benzin regülatörü ve sikiştırma oranları içinde best servis derim ancak bide şu numaradan bilgi al derim 0232-479-80-20
    Olmazsa başka yerlerde öneririm.Egsoz ve filtre içinse dişarıdan bi ustaya git ve benim söyleyeceğim montaj talimatıyla montajı yaptır.Ayrıca filtre ve egsoz kazanlarınıda dışarıdan al.Marka olarakta westar veya jsv derim.özellikle westar hem kaliteli hem ucuz.Filtre içinde yed veya jsv al.kn e falan boşuna fazla para verme.



    Egsoz ve filtre için bi kaç bilgi lazım ilk önce bunları öğren:
    Katalitiğin çıkışında sensör var mı? varsa benzerinden giriştede var mı? daha önceden yapılmışlarda arıza lambası yanmışmı?

    filtre içinde davlumbaz içi veya direk gelen SOĞUK Havayı alabilecek ve filtreyi sığdırabileceğin bi yer var mı?

    Bunları kendin bakarak veya bi ustaya göstererek öğren ve yaptırmadan mutlaka bana haber ver.Çünkü egsozcular kat.iptalini bilinçsiz yapıyor ve sonradan arıza yaşayabiliyosun.ayrıca filtreninde soğuk hava alması şart yoksa hem çekiş düşer hemde yakıt miktarın artar.Eğer yer yoksa mecburen kutuiçi alcaksın..


    Mail ve msn adresim: Fiatci@mynet.com




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.