Şimdi Ara

Pegasus Havayolları’nın Sabiha Gökçen kazası sonrası Boeing’e dava açıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 5 Şubat günü meydana gelen uçak kazasında, Pegasus Havayollarına ait bir Boeing 737 uçak iniş yaptığı piste tutunamamış ve ardından pistten çıkıp üç parçaya ayrıldıktan sonra durabilmişti. Vahim kaza sonucu nedeniyle ise beş kişi yaşamını yitirmişti.



    Kazada hayatını kaybedenlerden biri olan Songül Bozkurt’un yakınları, kazada Boeing’in kusuru olduğunu düşündüğünden şirkete dava açmaya karar verdi. ABD’li bir hukuk bürosu aracılığıyla şirketin merkezinin bulunduğu Chicago’da başlatılan hukuk mücadelesi ile acılı aile, haklarını arayacak.



    Ayrıca Bkz.ASELSAN’dan rekor bilanço



    Açılan tazminat davası kapsamında Songül Bozkurt’un ailesinin avukatlığını üstlenen Ender Keleş ve davanın ABD ayağını takip edecek olan Amerikalı avukat Nomaan Husain, İzmir’de bir basın toplantısı düzenledi.



    Sürekli pilotaj hatası bahanesi!



    Avukatlardan Husain, “Kazada yaşamını yitiren Ongül Bozkurt’un ailesi tazminat davası için vekâlet verdi. Tüm mağdurların yasal haklarını sonuna kadar aramak için göreve hazırız” dedi. Davayı uluslararası boyuta da taşıyabileceklerini düşünen Keleş ise “Bu konuda uzmanlaşmış ABD’li bir hukuk firmasıyla görüştük. Avukat Nomaan Husain de daha önceki kazalarda olduğu gibi bu kazada da pilot hatası veya kötü hava şartları gibi görüşlerin herkes tarafından kabul edildiğini ancak gerçeğin sonradan ortaya çıktığını ve Boeing firmasının kusurlarını kabul ettiğini söyledi.” İfadelerini kullandı.





    Pilotaj hatasının bir bahane olarak ortaya atıldığı belirten Keleş, çarpıcı bir iddiada da bulunarak Boeing çalışanlarının bu uçakları güvenilir bulmadıkları yönündeki mesajlarına ulaştıklarını ve çalışanların, ailelerini şirketin ürettiği uçaklara bindirmek istemediklerini iddia etti.



    Nomaan Husain ayrıca, kazada yaralananlar ile hayatını kaybeden kişilerin aileleriyle temasa geçmeye çalıştıklarını ve tüm mağdurların haklarını sonuna kadar aramak için görevde olduklarını belirtti.



    Bozkurt ailesi ise yaptığı açıklamada, “Ailemiz çok üzgün, diyecek fazla bir şey bulamıyorum. Suçluların bir an önce cezalandırılmasını istiyoruz. Hukuki haklarımızı sonuna kadar arayacağız.” ifadelerini kullandı.




    Kaynak:https://www.haberturk.com/izmir-haberleri/75639589-boeing-calisanlari-urettikleri-ucaklara-ailelerini-bindirmiyor-iddiasiucak-kazasinda-olen







  • Bu tip olaylarda (İranda düşen uçağıda hatırlayın) ilk pilot sonra hava şartları sonra da teknik arıza olarak artık gündemden düşene kadar devam ediyor. Maalesef ayrıntılı incelenmeden konu hakkında bi kısa haber izleyen hemen uzman görüşünü beyan ediyor.
    Dava açan ailenin hukuk mücadelesi bence yerinde bi karar. Bi ihmal bi sorun varsa biliyor ve saklanıyorsa bu tekerrür mü etsin yoksa bunun sorumlularını akıllandıracak cezalar mı ödesin.
    Hadi bu kadarına siz karar verin.
  • Öncelikle ailenin basi sağ olsun. Çok Üzücü olaylar ancak olayın Boeing le bir alakası yok deniliyor. Gerek Uçağın manuelinde gerekse de sivil havacılık kurallarında o hava şartlarında iniş yapilmamasi gerektiği açıkça belli. Tamamen kule ve kaptan hatası diyor uzmanlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur0785 -- 21 Şubat 2020; 0:43:8 >
  • Olayın uçakla alakası yok boşuna uğraşmışlar

  • Bu tip olaylarda (İranda düşen uçağıda hatırlayın) ilk pilot sonra hava şartları sonra da teknik arıza olarak artık gündemden düşene kadar devam ediyor. Maalesef ayrıntılı incelenmeden konu hakkında bi kısa haber izleyen hemen uzman görüşünü beyan ediyor.
    Dava açan ailenin hukuk mücadelesi bence yerinde bi karar. Bi ihmal bi sorun varsa biliyor ve saklanıyorsa bu tekerrür mü etsin yoksa bunun sorumlularını akıllandıracak cezalar mı ödesin.
    Hadi bu kadarına siz karar verin.

  • Pegasus da dava açtı mı? Ailenin, kazanın uçak kaynaklığı olduğunu düşünmesi için Pegasus'un ve Türkiye'deki havacılık otoritelerinin bu yönde bir girişimi olmuş olması gerek. (kazanın neden kaynaklandığı ortaya çıkmalı önce)

    Avukatların, hukuk bürolarının girişimiyle açılmış bir dava mı acaba.. Ailenin acısı üzerine oturduğum yerden çok fazla da yorum yapmak istemiyorum. Haklarını sonuna kadar aramalılar ancak belki Boeing in kusuru olmadan da bu kazanın olmuş olması muhtemeldir. Belki kule, belki pilot belki de Boeing..

  • Mahkemede boeing hava şartlarını bahane eder en kötü ve beş kuruş vermezler...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Pistin son bir kmsi kala teker koyan kokpit ekibi asli kusurlu burada. Pegasusun 737-800 tipindeki uçaklarının bakım kayıtları incelenmeli, kullanılan parçalar, pilotlar tarafından yazılan yazılmayan ariza kayıtları, arızalı olarak uçurulan uçaklar hepsine bakılmalı.
  • Boeingin 737-800 serisi uçakları dünyadaki en çok kullanılan ve en güvenilir sorunsuz uçaklardan biri. kazanın oluş şekli de zaten pilotaj hatası kaynaklı. zaten düşmüş boeingten ne koparsak kardır tarzında bir dava olmuş.

  • Kazanın üstünden daha ne kadar geçtiki hiç bir inceleme bitmeden boeing’i suçlu bulmuşlarda dava açıyorlar. Neye dayanarak ? Madem bu kadar hassaslar pegasus’a ve havalimanını işletenlere de dava açsınlar. Belkide suçlu onlar.

  • Yanlışınız var 5 kişi yaşamını yititmefi

  • zaomss kullanıcısına yanıt
    pilotaj hatası deil kara kutu sonuçları bunu göseriyor.
  • ozgur0785 O kullanıcısına yanıt
    nerden biliyonuz arkadaş uçaktamıydınız kule once sizemi danıştı
  • yyyemre Y kullanıcısına yanıt
    Biz bilmiyoruz bir sürü havacılık uzmanı çıkıp televizyonda konuştu. Simülasyonu yayınlandı. Ne diyelim istiyosun. Yada senle aynı fikirde olmak zorunda mıyız? Sen ne biliyorsun da küçümser gibi konuşuyosun. Okuyup insanı şekilde yorum yapıyor fikirlerimizi belirtiyoruz yasak mı kardeşim İlla birilerine zıt gitmek yada saçma salak laf soktuğunu düşünmek hastalık mı sizde ya...

    Not : al mesajimi değiştirdim uzmanlar diyor diye yazdım mutlu oldun mu şimdi paşam?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur0785 -- 21 Şubat 2020; 0:43:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgur0785 O kullanıcısına yanıt
    peki boing para verip televizyonda kendini aklayacak kişileri konuşturtmuş olamaz mı?

  • zaomss kullanıcısına yanıt
    boing para verip tvlerde kendini aklayan kişileri konuşturmuşa benziyor. aya gittik diye filim çeviren, sivillere nükleer bomba atan ülkeden her pislik beklerim.

  • ayyan A kullanıcısına yanıt
    kazanın raporları çıkmadan, karakutu incelenmeden aynı gün cnn türk e vs tvlere çıkıp "güya pilot eğitmenleri", suçu hemen pilotta buluverdiler. banada bu garip geliyor. arap israil savaşında, israil abd nin gemisini napalm bombaları ile vurup batırmış. yani canlı kalmasın yanarak ölsün diye. denizde kalan abd askerleribede israil uçaklari taramış. başka bir abd gemisi olay yerine gelene kadar israil devam etmiş. ardından israil yanlışlıkla oldu diyip, abd de bunu örtbas etmiş. youtube da video se var belgesel yapmışlar artık. bu olayların arkasında neler döner bilinmez. ama abd ye güvenilmez.

  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    Aya gittik diye film çeviren

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle uçak kazasında hayatını kaybedenlere Allahtan rahat diliyorum. Olayın iç yüzünü bizler bilemeyiz kazanın nedeni uzman ekipler tarafından araştırılıp açığa çıkması ve ölen ve yaralanan yolcuların tazminat ödenmesi gerektiğine inanıyorum. Yolculuklar bilet alırken ödediği ücretin içinde sigorta kesintisi uygulanıyor diye düşünüyorum

  • ChiefOfficer kullanıcısına yanıt
    abd neden tekrar aya gitme projesi başlattı? özellikle çin ayın karanlık tarafının fotolarını çekmeye başladıktan ve aya gitme projesini başlattıktan sonra? eğer abd nin aya gidip bayrak diktiği yalan ise, bu yalan eninde sonun diğer başka ülkelerden birinin aya gidip bunu ispatlaması ile ortaya çıkacak. tek bir şekilde ortaya çıkmaz. eğer abd önce gider ve 50 yıl önce dikilmiş gibi bayrağı dikmez ise. eğer yalan değilse abd neden tekrar aya gitmeye çalışıyor? ay a demokrasi mi götürecek?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.