Şimdi Ara

PC W8'ye format atıp W7 yükledim D sürücüsüne Erişemiyorum (Sistem Ayrıldı Hatası)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi Günler.. Laptopum da BIOS güncellemesi yaptım, sistem gözükmüyor mesajı vermeye başladı.. Daha sonra W8 yüklü PC'ye format atmakta çare buldum.. Format attıktan sonra bilgisayara W7 kurdum. (Yani Windows 8 olan sisteme format atıp Windows 7 yükledim.. ) Windows'u C sürücüsüne (Sistemin yüklü olduğu) yapılandırarak tekrar oraya kurdum.. Ancak kurulumdan sonra D sürücüsünde ki dosyalar gözükmemeye başladı.. D sürücüsü yanında (Sistem Ayrıldı) diye bir yazı çıkıyor.. Sürücüde ki dosyalar silinmemiş çünkü özelliklerine baktığımda, sürücünün boş ve dolu olan kısımlarını görebiliyorum ver hala dolu.. Ancak içine girdiğimde hiç bir dosya gözükmüyor.. Sürücülerin dosya sistemi ikisi de "NTFS".. D sürücüsünde çok önemli dosyalarım fotograflarım vardı onlara ulaşmam lazım.. Lütfen yardım edinn..



  • Çözüm bulabildiniz mi? Aynı hata bende de var :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle bir ubuntu yada linux çalışan cd indirip bu sürücüye erişmeyi deneyin daha sonra yedeklerinizi flash yada harici hdd ye aktarın. Sonraki işlemlerde bios ayarını gelip uefi ayarını etkinleştirip secure mod off yapıp 8.1 kurabilirsiniz. Yaşadığınız süreçteki senaryolar şöyle.

    Windows sürücüye girilip düzgün kapatılmadığı taktirde sürücüyü kilitli olarak bırakıyor kilidi sadece administrator açabiliyor. Başka bir kullanıcı bu alana girdiğinde yetki istiyor normal şartlarda siz bu klasore girip win 7 döndüğünüz için muhtemelen klasor kilitli kaldı ve sistem bu dosyalara ulaşamıyor.

    2. Senaryo
    Windows harf eşleşmesi takılıyor olabilir. Bu durumda bir flash taktığınızda örneğin F yerine D gösteriyor harfler karıştığı için 2 sürücüde boş görüntülenebiliyor. Bu durumu düzeltmek için windows ta sürücü harfini değiştirmeniz gerekiyor. Fakat bu durum eğer buraya yüklü programlar varsa çalışmasında sıkıntılar doğurabiliyor.

    Önerim:

    Linux çalışan cd ile bilgisayarınıza erişin ve sürücüden yedeklerinizi alın linux ubuntu çok zor değildir. Daha sonra biostan ayar üsttede anlattığım gibi uefi açıp secure mod kapatıp kurulum yapabilirsiniz. Eğer linux de sürücüdeki bilgileri göremiyorsa muhtemelen sürücüdeki dosyalar hasar görmüştür bir recovery programı bulup kurtarmak denenebilir.

    Şuanlık aklıma gelen bunlar..

    Kolay Gelsin..
  • Bilgisayarım-yönet-disk yönetiminden sürücüye harf ata dedim d sürücüsü ikiye bölündü. Biri "Sistem ayrıldı (D)" 350Mb sistem dosyaları ve diğeri F: 698 mb benim eski D sürücüsü. Sonra sistrm ayrrıldı D yi A yaptım, F'i de D yaptım. Restart ettim bir sıkıntı olmadı. Eskiden Sistem ayrıldı Partition görünmezdi ama şimdi görünür oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.