Şimdi Ara

Pc topladım ama montaj nasıl yapılır bilmiyorum???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
2
Favori
7.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar pcyi topladım fakat nasıl montaj yapıcam bilmiyorum

    Amd ryzen 5 1600
    Msi x370 gaming pro am4
    Kingston hyperx fury 16gb (8x2) ddr4
    Seagate barracuda 1tb hdd
    SanDisk ultra2 240gb ssd
    Msi nvidia gaming x gtx1060
    Bloody b2100 klavye mause set
    Benq xl2720z 144hz

    Arkadaşlar montaj hakkında hiç bişey bilmiyorum video olsun tavsiye vesaire yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam nerede takılırsan sor. 18 saat cevap veririm. Diğer 6 saat uyuyorum :)

    Mantık şu: Anakartı anakart kutusunun üzerine v.s. elektriklenme olmayacak bir yere koy. Montaj yaparken vücudundaki enerjiyi at. Peteğe v.s. tut, yere yat bir süre, plastik terlik giy. Ardından önce anakart üzerindeki işlemci soket mandalını aç (bazı anakartlarda koruyucu plastik olur onu çıkar.) Ardından işlemcinin köşesindeki üçgen kısım anakarttaki işaretli üçgen kısıma gelcek şekilde yerleştir. İşlemciyi yerleştirirken çok zorlama sakın. Ardından üzerine işlemci soğutucusunu tak. (İşlemci soğutucusunu takmak için anakartta vidalanmış 2 tane plastik parça var onu çıkar.


    1600'ün işlemci soğutucusunun AMD yazan o baş tarafı ram slotlarına bakmıcak, diğer yöne bakacak. Ardından işlemci bacaklarındaki vidalama yerlerini anakarta güzelce tutturarak dört bir tarafı dolanarak hafif hafif vidala. Sonra da güzelce sıktığından sabitlediğinden emin ol. Soğutucu kablosunun ucunu anakart üzerindeki CPU Fan1 yazan yere tak.


    Sonrasında ramlerinden bir tanesini üstten 2.'ye (DIMMA2), diğerini de sonuncuya tak (DIMMB2). Ram'lerin alt kısmında boşluk, dişli vardır onlara dikkat et zaten DDR4'lerde ters düz olayını hemen anlarsın. Önce soldan bastır ardından sağdan. Click diye oturacaktır mandallar zaten. (Takmadan önce mandalları açmayı unutma.) Amd sistemlerde çift kanal bellek çalıştırılmalıdır. Ve tekniği de budur.


    Ardından kasanı yere yatır. Anakartın konulacağı yerde vidalar olacaktır. (Yükseltme vidaları. Genelde sarı renk olurlar ya da beyaz) Vidalar yoksa kasayla gelen paketlere falan bak. Yükseltme vidalarını tak ki anakart kasayla temas etmesin, elektriklenme olmasın.


    Sonra anakartı yükselttiğin yere yerleştirmeden önce anakart kutusunda gelen arka taraftaki slotları koruyacak olan plaka var. O plakayı arka tarafaya yerleştir. (Çıt diye yerleşir, ses gelir.) Sonra da anakartı yerleştir arka plakayla güzelce uyum sağlasın. Hemen ardından da kasayla gelen vidaları anakartı oturttuğun o yükseltme vidalarına montele.


    Akabinde ekran kartını kutusundan çıkar. Koruyucu plastikler vardır onları al üzerinden. Kartın giriş kısmı kasanın arkasına bakacak şekilde PCI-E slotuna takmadan önce çıkıntısı nereye geliyor bir bak. Ardından kasanın arkasındaki plakalardan birini sök (Ekran kartının arkası boş olsun ki HDMI kablosunu takabilesin diye). Sonra da ekran kartını PCI-E slotuna önce soldan oturttur sonra da diğer yandan bastırarak yerleştir. Ekran kartı yerleştikten sonra vidasıyla kasanın o söktüğün arka kısmına montele.


    Sonrasında güç kaynağını yerleştireceksin. Eğer harici bir güç kaynağı almışsan fan kısmı alta gelecek şekilde ya da kasanın tasarımına göre hava çekebileceği bir yere gelecek şekilde yerleştireceksin. Sonrasında da kablolamalarını yapacaksın. Kitapçıkta hangi kablo nereye gidecek yazar.

    Ben yine de diyeyim: Güç kaynağından gelen CPU kablosu anakart üzerindeki CPU_PWR1 yazan yere gelecek. Güç kaynağından gelen ekran kartı kablosu, ekran kartının üzerindeki çok bariz gördüğün üstteki pin girişine gelecek. Ardından güç kaynağından gelen kalınca bir 24 pinlik geniş uçlu bir kablo vardır. Bu da anakartın güç kablosudur. Onu da anakart üzerindeki o genişçe gördüğün 24 pinlik yere takacaksın. Hepsinin güzelce oturduğundan emin ol.

    * Eğer kasanın ekstra fanları varsa onları SysFan1_2_3_4 gibi yazan yerlere takacaksın. Eğer ki fan kontrolcüsü varsa güç kaynağı üzerindeki peripheral kısmına takarsın, ucunu da fan kontrolcüye takarsın. Peripheral kablosu iş görür bu konuda.

    * Eğer ki güç kaynağın kasayla gelmişse zaten sadece kabloları arkadan geçirirsin, sadece görünmesi gereken kısımları önde bırakırsın. Böylece temiz bir kablolama yapmış olursun. Yani kabloları anakarta takmadan önce bir arka taraftan dolandır temiz bir görüntü için.


    Sonra kasanın alt veya yan taraflarında HDD, SSD koymak için yerler vardır. HDD ve SSD'ni oralara yerleştir sırasıyla. HDD 3.5" olduğu için tam oturur. Oturt ve oraya montajla (bazı kasalarda hazne sistemi vardır vidalama gerekmez.) SSD'n ise 2.5" olduğu için vidalama gerekebilir. Zaten görünce anlarsın hocam.

    Ardından HDD ve SSD'lerin arkasına güç kaynağından gelen SATA güç kablolarını ayrı ayrı tak biri HDD'ye diğeri SSD'ye hafif genişçe bir sokettir. Sonra da Sata3 kablolarını hem SSD'ye hem de HDD'ye tak (her birine birer tane) Sonrasında da bu Sata3 kablolarını anakart üzerinde gördüğün Sata 1 ve Sata 2 yerlerine tak. SSD'yi Sata 1'e tak daha iyi olur. Eğer DVD okuyucu falan almışsan onun da takılış sistemi aynısıdır. Sadece üst hazneleye ayrıca montelemen gerekir.


    * (BU KISMI EKRAN KARTINI TAKMADAN ÖNCE YAPSAN DAHA İYİ OLUR KAFAN KARIŞMAMASI İÇİN. AKLIMA ŞİMDİ GELDİ.) ::: Kasanın ön veya üst panelinde USB girişleri, power ışığı, reset tuşu v.s. bu ışıklar için küçük küçük soketler vardır. Bunları anakartının JFP1 yazan kısmına yerleştir tek tek. Zaten hem anakart kitapçığında hem de anakart üzerindeki boyalı şemada artı eksiler led'ler v.s. nereye takılacak gözükür. Kasa panelinin USB port kısmını da USB 3.0 kısmına takacaksın. Hemen ekran kartının hizasına gelecek noktadaki genişçe yerdir zaten panel kablosunun ucundan anlarsın. JUSB4 falan yazan yer.

    Sonrasında da kasadan gelen diğer USB 2.0 kablosu varsa da onu da anakart üzerindeki JUSB1 yazan yere takarsın. Son olarak da kulaklık girişi için olan HD Audio kablosunu, anakart üzerindeji JAUD1 kısmına takarsın.


    Sonunda da kasanın kapaklarını kabloları ezmeden, güzelce kapatırsın ve güç kaynağının kablosunu arkadan takarsın. Ardından monitörü de arkadaki HDMI girişine bağlarsın. Monitörün de enerji bağlantısını yaptıktan sonra, klavye ve mouse'unu da takar, besmele çeker güç tuşuna basarsın.


    Takıldığın yer olursa sor hocam :) Videolar ile anlattıklarımı sentezlersen rahat kurulum yaparsın. Çok basit. Sakın 100 TL falan verme kimseye.

    Edit: Yalnız çok komik oldu bu. Sayfanın gerisi olduğunu farketmeden yazmışım :) Zaten çalıştırmışsınız cihazı hayırlısı olsun hocam. En azından bu yazım takılan arkadaşların işine yarar umarım.
  • Herhangi bir sistem toplama videosunu izlesen yaparsın, ben işlemci soğutucu dışında diğerlerinde sorun yaşamamıştım, çok zor değil.
  • Düzgün bir video bulamadım tavsiye verir misiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • youtube dan sistem toplama videolarını bak. öğrenirsin. sonuçta kimse sistem toplama uzmanı olarak doğmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Msavaşusa

    Düzgün bir video bulamadım tavsiye verir misiniz

    İngilizceniz varsa ben şunlarla topladım:

    Bitwit (Ben bu videoyla topladım. tek tek gösteriyor)
    https://www.youtube.com/watch?v=IhX0fOUYd8Q

    Austin Evans:
    https://www.youtube.com/watch?v=3lrdDID3i7s

    Pauls Hardware (Pc topladıktan sonra):
    https://www.youtube.com/watch?v=LbpqkiaO7q4&t=693s
  • Teşekkür ederim gçz gezdirdim biraz evet adam ayrıntılı anlatıyor ama bende ingilizce yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=J8l_2JGu6Zs
    sana benzer bir sistem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forgot -- 24 Ağustos 2017; 10:31:58 >
  • Bilen biri ile beraber yap yada bir servise gibip yardım al. Beraber takmak istediginide söyle. Basit bir statikten bile ekran kartın vs yanabilir. başıma gelen bir şey.
  • Cpu ya guc verin kabloya dikkat edin diyecegim yanlis takilsa bile yuvasina oturabiliyordu yeni sistemlerde yok ama sanirim o sorun digerkiler zaten belli az cok hepsi uzerlerinde yazan yere iste ama montaj videosu izlemeniz lazim kablolamayi yer kaplamiyacak bir sekilde verimli yapmaniz icin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Video izleme ile olacak işler değil bence,işi bilen birine yaptırırsan daha mantıklı olur kablolama falan da düzgün olur
  • Ya bizim mahalledeki internet cafe 100 lira ver toplayım dedi fakat ben biraz pinpirikliyim adam nasıl davranır malzemelere bilmiyorum şüphedeyim bende videoyla yapabileceğime inanıyorum fakat ne derece sağlıklı olur bilmiyorum çalıştığım yerde inventusun firması var onlara bi danışıcam ilgilenen yorum yazan herkese teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Msavaşusa kullanıcısına yanıt
    Cafeciye 100 TL vereceğine forumdan birini bulup 50 TL ye toplatırsın:D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Msavaşusa

    Ya bizim mahalledeki internet cafe 100 lira ver toplayım dedi fakat ben biraz pinpirikliyim adam nasıl davranır malzemelere bilmiyorum şüphedeyim bende videoyla yapabileceğime inanıyorum fakat ne derece sağlıklı olur bilmiyorum çalıştığım yerde inventusun firması var onlara bi danışıcam ilgilenen yorum yazan herkese teşekkür ederim

    Hangi şehir? Arkadaşın dediği gibi birini bulursun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Msavaşusa kullanıcısına yanıt
    onlar annesinden bilgisayar toplama uzmanı olarak çıkmadı sonuçta. toplaya toplaya öğrendiler. sen de dene yaparsın. yanlış yapma gibi bir şansın yok.
  • Msavaşusa kullanıcısına yanıt
    Oha 100 tl nedir yahu şaka gibi,sakın öyle bişey yapma yazık günah
  • İnventusa gittim oradaki adam kendin topla verme o kadar para dedi takıldığın noktalarda forumda paylaş resimleri sana yol gösterirler bana da gönderirsin dedi bende yardımcı olurum sana zor birşey değil dedi bakalım akşam kolları sıvıcam hepinize çok teşekkür ederim sağolun eğer takılırsam buraya resim atarım =)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul Kartal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Msavaşusa kullanıcısına yanıt
    en iyisini yapmışsın. kendin topla. öğrenmiş olursun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Msavaşusa

    İnventusa gittim oradaki adam kendin topla verme o kadar para dedi takıldığın noktalarda forumda paylaş resimleri sana yol gösterirler bana da gönderirsin dedi bende yardımcı olurum sana zor birşey değil dedi bakalım akşam kolları sıvıcam hepinize çok teşekkür ederim sağolun eğer takılırsam buraya resim atarım =)

    Hocam benim enn zorlandığım kısım cpu fanı takmak oldu. Gerisi lego gibi. Tak çalıştır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de aynı durumdayım kasa siparişim gelince bütün parçalar hazır bekliyorum.
    Sanırım videolara baka baka deneyeceğim.
    Forumdan İstanbul Avrupa yakasında gelip çayımı içip yardım etmek isteyen varsa kabulumdur
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.