Şimdi Ara

pc kasanın içindeyken reset atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • PC kasanın içine monte edilmiş haldeyken rastgele zamanlarda, rastgele şeyler yaparken, direkt hard reset atıyor ve olay günlüğünü incelediğim zaman kernel power 41 63 mesajı yazıldığını görüyorum.

    PC'yi kasadan çıkartıp tahta masa üzerinde uzay montaj yapınca sorun ortadan kalkıyor. Sistemi bu şekilde 10 gün kullandım ve tek bir reset bile oluşmadı.

    Sonra gittim kasayı değiştirdim başka bir kasa satın aldım. Bu kasanın içine sistemi monte edince reset problemi geri döndü.

    Montaj yaparken anakartın altında ekstra ayak filan bırakmıyorum, yani dikkatlice montaj yapıyorum gözden kaçırdığım birşey olduğunu zannetmiyorum ama nedense anakartı herhangi bir kasanın içine monte edince reset başlıyor. Bazen günde 2 reset bazen 3 reset attığı oluyor. Kasasız tahta zemin üzerinde kullanınca ise 10 gün boyunca tek 1 reset yok yani reset sorunu düzeliyor.

    Başta PSU'dan olduğunu düşünmüştüm ama değil çünkü sistem dışarıdayken hiçbir sorun yok. Bu arada tüm ısılar işlemci ısısı, GPU ısısı vs gayet normal. Kasadaki reset tuşunu anakarta bu tuşu kullanmadığım için zaten takmıyorum sadece power sw ve power led takılı

    Bu sorun çok asabımı bozuyor ve çözüm bulamıyorum.

    Sizce problem neden kaynaklanıyor olabilir?

    Mesela psu da elektirik kaçağı filan var ise bu bir şekilde kasaya ve anakarta geçip bu soruna sebep olabilir mi? ya da anakart ön paneldeki power sw pinlerinde bir arıza olabilir mi? çünkü uzay montaj yaptığımda o pinlere birşey takmıyorum sistemi tornavidayla açıyorum ve sorun kalmıyor aklıma sadece bunlar geliyor

    Sistem özellikleri

    ECS h61 anakart
    i5 2400 işlemci
    Evga GTX 1050 Ti
    8 GB DDR3 RAM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zehir tukuren kobra -- 11 Mayıs 2019; 13:38:29 >







  • büyük ihtimal psu dan düşük volt lu elektirik kaçağı olabilir anakart o yüzdenden anakart kendini korumak amacıyla reset atmış olabilir başka bir psuyla beraber aynı kasada dene sorun olmazsa psunda sorun demektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CANDY SUGAR

    büyük ihtimal psu dan düşük volt lu elektirik kaçağı olabilir anakart o yüzdenden anakart kendini korumak amacıyla reset atmış olabilir başka bir psuyla beraber aynı kasada dene sorun olmazsa psunda sorun demektir.
    hocam kablolari iyi bir duzenledim psu ya giren power kablosunu degistirdim 1 tane sata powerin ucu kirikti onu da kesip attim kasadan 36 saattir reset yok bakalim umarim boyle devam eder

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.