Şimdi Ara

PC Kapanıp-Açılma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, benim sorunum PCnin rastgele zamanlarda açılıp kapanması. PSU'm Thermaltake 480w sistemime gayet yeterli bir PSU(350w ile aylarca kullandım ordan biliyorum). Aynı anda everest sistem kararlılık testi ve FurMark testlerini açıyorum gayet iyi dakikalarca hiçbir şey yok. Isınma problemi falan yok yani (Sistemle ilgili şeyleri geçtim, ram bozuk vs. gibi şeyler yazilmasın).

    Sorum şu, bu problem voltaj düşüklüğü vs. bir sebepten kaynaklanabilir mi? Geçen elektrik süpürgesi takıldı mesela pat gitti gene, enteresan. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan var mı? UPS alsam sorun çözülür mü?

    Teşekkürler.



  • Evdeki elektrik sisteminde bir problem olabilir. Başka cihazlarda da kapanma sorunu yaşıyor musunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

    Evdeki elektrik sisteminde bir problem olabilir. Başka cihazlarda da kapanma sorunu yaşıyor musunuz?

    Prizin topraklamasında sorun olabilir. Fişi ters çevirip bir de öyle deneyin ...
  • Başka cihazlarda kapanma yok, bilgisyarda da fazla yük altında olursa oluyor, fazla enerji gerektiği için en ufak bir düşüşte kapanıyor olabilir mi? Durduk yere reset attığı gibi (2-3 günde bir kere falan, her gün 5-6 saat oyun oynuyorum ve hemen hemen 12 saat açık) televizyon açınca, elektrik süpürgesi takınca da reset attı birer kere, hep değil çok nadiren oluyor ama.
  • Yük altında olması PSU problemi olabilir. PSU içini açıp bir temizleyin ve kontrol edin akmış, şişmiş kondansatör olabilir. Uzun süredir kullandığınız bir PSU ise kondansatör dışardan sağlam gözükse de kuruma yapmış olabilir. PSU sağlam ise o zaman başka bir odadan elektrik alıp deneyin bakalım aynı problemi yapacak mı prizde, odadaki elektrik tesisatında bir problem de olabilir.
  • Evdeki sigortalarıda kontrol ettirin, eskimiş olabilirler, amperleri az olabilir...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pandemic

    Evdeki sigortalarıda kontrol ettirin, eskimiş olabilirler, amperleri az olabilir...

    Amperleri az olsa fazla güç çektiğinde evdeki sigortanın atması lazım.
  • Cevaplar için teşekkürler, son birkaç gündür hiç kapanma olmadı, evin eletrik tesisatında herhangi bir değişiklik yapamayacağım için UPS bu konuda bir fayda sağlar mı onu öğrenmek istiyorum ? Sağlarsa da türü ne olmalı (inline vs. gördüm) ? Sevgili(!) elektrik idaremizin her düşen damlada kestiği elektrikler bilgisayarı bozmadan önce bir tane almaya niyetliyim zaten. İyi forumlar.
  • Ups tabiki faydalı olacaktır dalgalanmalardan ve güç kesilmelerinden korur pc yi fazla büyük birşey almaya gerek yok 10-15dakida yetse yeter.Bu süre içinde verileri kaydedip pc yi kapatmanıza zaman sağlar.
  • UPS faydalı olur en az 1200 VA bir model almanızı öneririm. Daha düşük modellerde içindeki batarya sayısı az ve kısa bir süre sonra aynı performansı alamazsınız. Bilgisayarı kullanmadığınız zamanda da UPS i kapatın. Çok uzun süre kullanmayacaksanız da UPS in elektrik bağlantısını çıkarın ki UPS in ömrü uzun olsun. Bu arada kapanma probleminiz için yine de PSU içini açıp temizleyip bir kontrol etmekte fayda var şu an normal görünebilir ama daha sonra kısa devre yapıp anakart a zarar vermesin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.