Şimdi Ara

PC DONUYOR HOPARLÖRDE SES TAKILIYOR (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
3
Favori
33.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Valla aklıma geldi ama hiç denemedim çünkü çoğu kişi parça değişimi ile sorunu ortadan kaldırdığını söyleyince donanımsal bir sorun var diye gına geldi ve verdim servise. Acaba onlar ne bulacak çok merak ediyorum. Eğer bulamazlar ise senin önerilerini deneyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ayarları tam olarak nereden ayarlicaz aynı sorunu yaşıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt
    Üstadım 1 ay sonra aradılar. Sorunu bulamadık gelin alın dediler. Sinirden gülüyorum evde. O kadar soğudum ki bilgisayardan böyle benzin döküp yakasım var. Bana diyo ki parçaları teker teker değiştirip deneyin. Allah Allah ya ciddi olamazsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaanon kullanıcısına yanıt
    Tekrar gönderin veya mesajımdaki beyefendiye ulaşın. Markası nedir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • en kötüsünden başlayalım lütfen bak aygıt yöneticisinden driver yüklenmemiş sürücü olup olmadığını kontrol etmek amacıyla evrensel veri seri yolu denetleyicileri ve sistem aygıtları sekmesinde hepsinin yüklü olduğunu teyit eder misin?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karanlık Ülke

    Tekrar gönderin veya mesajımdaki beyefendiye ulaşın. Markası nedir?
    Üstadım çok soğudum ya vallahi. Hiç uğraşmak istemiyor canım. Yeni bilgisayar alayım diyorum da, dolar aldı başını gidiyor. Dün 7000₺ idi topladığım parçalar bugün 7700₺ olmuş.




    terneke;

    Üstadım bahsettiğiniz sürücülerin hepsi yüklü. Hiç bir uyarı yok.

    Evrensel Seri Veri Yolu;


    PC DONUYOR HOPARLÖRDE SES TAKILIYOR


    Sistem Aygıtları;


    PC DONUYOR HOPARLÖRDE SES TAKILIYOR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanon -- 30 Eylül 2020; 11:16:14 >




  • harddiskte olası bir sorun olup olmadığını anlamak için hdd tune programını kurar mısın ve program açılınca buradan health sekmesine girip End to End error Detection yazan açıklamanın bulunduğu kısmından data 0 olduğunu teyit edermisin ve sonra Error Scan sekmesine girip bad sector taraması başlatmalısın (biraz uzun sürer) bittiğinde bir hatanın olmadığını teyit eder misin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terneke -- 30 Eylül 2020; 23:3:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • terneke T kullanıcısına yanıt
    Dediklerini yaptım üstadım.

    SSD Healt:


    PC DONUYOR HOPARLÖRDE SES TAKILIYOR


    Unsafe Shotdown Count hata seviyesinin bu denli yüksek olmasını bilgisayarın kitlenip powersupply den kapatmama yoruyorum.

    HDD Healt:


    PC DONUYOR HOPARLÖRDE SES TAKILIYOR


    Not: Üzerini işaretlediğim alanı internetten araştırdım, pek önemsenmemesi gerektiğini, sata yolu ile alakalı olduğunu yazmışlar hep.

    SSD Error Scan:


    PC DONUYOR HOPARLÖRDE SES TAKILIYOR


    HDD Error Scan:


    PC DONUYOR HOPARLÖRDE SES TAKILIYOR





    Arkadaşım ile Ram değişikliği yaptık. Başka 8*2 2400MHz ram taktım. Bilgisayarda değişmedik bi Ram bir de Anakart var zaten. Bi umut Ram kaynaklıdır diyip deniyorum bakalım. Çünkü herkes bambaşka parçalardan çözmüş bu sorunu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanon -- 1 Ekim 2020; 18:39:35 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaanon

    Dostum maalesef garantileri bitti. O yüzden tamircilerin eline kaldım. Bilgisayardan soğudum satmak istiyorum bir yandan ama kimsenin vebalini almak istemiyorum alan da bu sıkıntıyı yaşayacak. Sorunun neyden olduğunu bilsem onun üstüne yoğunlaşacağım ama deneme yanılma yöntemi yapacağım artık. Bir de şu sıralar Youtube de dikkatimi çeken bi kanal var, bayağı kartları tamir edip sağlam işler yapıyor. Ona göndereceğim ama uzun süre serviste kalır diye düşünüyorum. Çünkü sorunun neyden kaynaklı olduğunu anlamak için bayağı bir ugrasacaklardır. Kullandığım bilgisayarın ikizi var arkadaşımda. Ekran kartını onunla takas edicez. Eğer sorun bende değil de onda olursa demek ki sorun ekran kartında diyip onu tamire vericem artık. Yemin ediyorum bilgisayar donacak diye ne oyun oynaya biliyorum ne de bi programı açıp çalışma yapabiliyorum. Tam ortasında şak diye dönüyor, ne yaptığım işten keyif alıyorum ne de baştan başlayasım geliyor.
    aynı sıkıntıyı birebir yaşadım. bazen 3 ay yapmaz bazen haftada 3 defa yapar bazen günde 3 defa ... sorun psuda. bozuk ama tam yanmamış. içindeki zımbırtılar çok hafif akım dalgalanmalarında iflas ediyor . sonra donram takılma,kulaklıkla birşey dinliyorsan rezalet bir ses ve tüm zevkin gitmesi. psu ileride anakarta zarar veriyor çalışırken yanarsa da remleri bozuyor.

    benimde şöyle bir sıkıntım var yeni aldığım sistemde sorun yaşıyorum. bi bakıp fikir beyan ederseniz çok makbule geçer. parçalar kargodan bugün geldi.
    https://forum.donanimhaber.com/yeni-bilgisayarin-hic-acilmamasi--145817329




  • PC DONUYOR HOPARLÖRDE SES TAKILIYOR
    auslogics disk defrag programını kurarmısn s.m.a.r.t sekmesinden hdd health durumunu kontrol edermisn



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terneke -- 2 Ekim 2020; 4:31:47 >
  • terneke T kullanıcısına yanıt
    Maalesef, diğer programda olduğu gibi gösterdiğiniz sekme bu programda da bende gözükmemekte.


    PC DONUYOR HOPARLÖRDE SES TAKILIYOR


    %99 sorunu bulmuş bulunmaktayım. Mevcut Ram'lerim ile arkadaşımın ramlerini değiştirdiğimi söylemiştim. Bende olan sorunun birebir aynısı benim Ram'lerimi taktıktan sonra arkadaşımda da olmuş ve 2 gündür bende hiç bir sorun yok.

    Bende olduğu gibi hoparlör'den cızırtı sesi gelmiş ve reset tuşu işlevsiz kalmış. Benim gibi power'den kapatmak zorunda kalmış. Bir Ram bu denli nasıl bilgisayarı kitleyebilir anlamış değilim gerçekten. Nasıl bir şase yaptırıyor ise Reset tuşu bile işlevsiz hale geliyor.




  • baya geç oldu fakat sorunu konuya yorum yazdığım zamanlar çözdüm anakartın kendi ses sürücüsü yerine control paneli olan realtek driver kurduğum zaman pcde takılma donma seste garip şekilde takılmalar kapanmama açılışta görüntü gelmeme oluyordu anakartın kendi sürücüsü ile bu illetten kurtuldum

  • hdd'lerde Raid yapılandırması var mı? var ise raid o mı 1 mi olarak yapılandırdın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni Ram alarak sorunumu çözmüş bulunmaktayım. Yardımcı olan herkese çoook teşekkür ederim. 4 senenin ardından bende bu kanseri yendim. Darısı diğer uğraşan kardeşlerimin başına inşallah. PC DONUYOR HOPARLÖRDE SES TAKILIYOR 

  • Hort. 1 haftadır aynı sorunu yaşıyorum. Akşam sırayla deneyip buradan detaylı yazacağım arkadaşlar. Şuan için oyunda donuyor ve sadece ses veriyor.

  • Hocam merhabalar, bendede aynı sorun meydana geldi oyundayken şiddetli cızırtı ve tamamen donma ayriyeten reset tuşunun da çalışmaması... Bu sorun genellikle anakart ram slotu nedeniyle oluyor çünkü benim 1. Slotum bozuldu ve aynı bu şekil donduruyodu. 23 gün sonra 2. De bozuldu Ve aynı olay gene nuksetti. Tabi sistemden sisteme değişebilir ama yüksek ihtimal olarak anakart ram slotu arızalı olabilir.


    Edit: arkadaşlar driver ve bios güncel değildi onu güncelledim önce düzeldi ama 7 8 saat sonra aynı sorun meydana geldi bu sorun kesinlikle donanımsal




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emregullu44 -- 10 Şubat 2022; 4:17:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de oluyor bu sorun. Yalnız bende oyun oynarken hiç olmadı. Netflix'te film izlerken veya Teams'te görüntü paylaşımlı toplantılar yapılırken oluyor. Önceden çok nadir oluyordu ve kafaya takmıyordum. Belki ayda bir iki kez oluyordu. Artık bu sorunla iki günde bir falan karşılaşıyorum Teams'teki toplantılarda. Bu sorunun nedenini maalesef kısa bir sürede anlama yolu da yok buradaki mesajlardan anladığım kadarıyla. Gidip şimdi ram'i değiştirsem belki 2 gün sonra gene karşılaşacağım hatayla.

  • Ekran kartı takılıyken en geç yarım saatte masaüstünde alıyorum bu hatayı. Onboard olarak bir hafta kullandım problem yok. Kart arızalı diye düşünüyorum ama yarım saat bile olsa tam performans oyun oynayabiliyorum. Acaba psu mu yetmiyor? Net bir çözümü de yok ki kafayı yiyeceğim.

  • Püü Allah kahretsin be. Yarım saat Fifa oynadım çıktım düzeldi herhalde dedim. Dizi açtım bir beş dakika kahve yapıp geldim görüntü olduğu gibi donmuş işlem yapılmıyor. Hay anasını satayım ya. Psu kaynaklı olmasını ön plana koyuyorum şimdilik ama ekran kartı cartayı çekti muhtemelen.PC DONUYOR HOPARLÖRDE SES TAKILIYOR 

  • Aynı sorunu yaşamıyorum galiba ama çok benziyor. Bu sorunu yaklaşık 2 senedir yaşıyorum ve hiç oyun oynarken başıma gelmedi. Sadece film, tarayıcıda gezinme, sistemde boşta masaüstünde vs beklerken bilgisayardan bir anda bırrrr diye robotik bir ses geliyor ve 2-3 saniye sistem donup kendine geliyor. Olay görüntüleyicisinde herhangi bir kernel hatası almıyorum. Benim sistemim bu soruna düşünce kendini kurtarıp çıkıyor galiba. Sizlerin reset atmadan düzelmiyor. Açıkçası sistemimin anakartın ve işlemcisini yeniledim. Şu ana kadar hiç donma veya ses takılması yaşamadım ama bir kere bilgisayardan bırrr diye garip bir robotik sesi yine duydum. Fakat benim bilgisayarda antiviris yüklü. Galiba sisteme bir anda yük bindiriyor ve bundan dolayı oluyor diye düşünüyorum. Ayrıca eski sistemimde işlemciye oc yaptığımdan belki ufak bir kararlılık sorunundan dolayı takılma yapıyordu. Fakat ilginç bir şekilde benim sistem dediğim gibi 2-3 saniye takılıyor eğer o sırada da film felan izliyorsam hoparlör seside takılıyordu. Galiba bu soruna çok fazla şey yol açabiliyor. Sizlerin sorunuda düzelmiştir inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.