Şimdi Ara

Pc Çalışıyor Görüntü Yok

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, elimde eski bir pc var kenarda duran, pc normal bir şekilde start alıyor fakat görüntü yok. Anakart üzerinde kuzey güney köprüleri, işlemci ekran kartı ısınıyor farklı psu, ram işlemci denemedim mouse klavye güç gelmiyor sorunun anakarttan oldugunu nasıl anlayabiliriz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Klavye mouse güç geliyor, farklı ekran kartı denedim olmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ramleri ve ekran kartını silgiyle sil ve en sade halde pcyi açmayı dene

  • Bende de 2009 alınan hp dv6-2013et model bir laptop var. 3 yıl kadar önce kendi kendine ekran gitti. Düğmesine bastığımda ışıkları yanıyordu, ama ekran siyahtı, hiçbir görüntü gelmiyordu. Bu aralar biraz araştırdım, meğer hp'lerde bu kronikmiş. Ekran kartı soğuk lehimli oldugu için oluyormuş. Her neyse bir sürü şey denedim, tuş kombinasyonu, bios yeniden yüklemesi falan filan. En son denediğim şey ise, alttaki bütün havalandırma deliklerini koli bantıyla kapattım ve bilgisayarı kapşonlu bir sweatle sardım. Sonra pcyi çalıştırıp bıraktım. Amaç ısınarak lehimlerin gevşemesi sanırım, tam bilmiyorum. Bilgisayar kendisini kapatasıya kadar bekledim. Kapandıktan sonra da soğumasını bekledim. Soğuduktan sonra açtım ve artık çalışıyor:)

    Başka bir yöntem de bilgisayarın anakartını çıkarın, ekran kartı ve işlemcinin lehimlerinin oldugu kısımları 3-5 dk sıcak hava ile ısıtın.

    Benim bilgisayara görüntü geldi ama fan sürtmeye başladı. Bu sefer mecbur kasayı açtım. Lanet fana ulaşmak için büün parçaları sökmek gerekiyor:) macun değiştim, temizliğini yaptım ama fanın sürtmesini engelleyemedim. Şimdiye kadar 3-4 kere söktüm. En son oh be sürtmüyor dedim, sonnra baktım ki fanın kablosunu takmamışım:) yarın sabah tekrar parçalayıp deneyeceğim:)




  • Kasa çalışıyor ve ekrana görüntü gelmiyorsa sorun anakartta birinde deneme şansın varsa dene bakalım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.