Şimdi Ara

Pc bağlı olan çoklu prizi takınca ev sigortası atıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar , i7 x3820 cpu'lu sistem,23" lcd monitör , z5500 ses sisteminin takılı olduğu akım korumalı 5li priz var.Fişe taktığımda veya prizin aç tuşundan açtığımda evin sigortasını attırıyor , sigortayı tekrar açtığımda bu sefer elektrik geliyor sigorta atmıyor.Pc'nin güç kaynağınını düğmesinden kapattığımda diğer aletler takılıyken prizi açıyorum sigorta atmıyor ve pc güç kaynağını sonradan açıyorum sigorta yine atmıyor ama pc güç kaynağı açıkken ve diğer aletler takılıyken prizi açınca sigorta atıyor , sebep ne olabilir?1200W güç kaynağı var pc'de onun etkisi var mıdır?



    Daha önce monitör ve pc 1200v Tunçmatik Ups'e takılı çalışıyordu sorun yaratmıyordu ancak son bir kaç ayda ups'i açınca da sigorta attırmaya başladı ve ups şuan kullanmıyorum zira aküleri de boş gözüküyor ilginç bir şekilde kısa bir sürede işlevsiz hale geldi.

    Bilenler yardımcı olursa sevinirim , teşekürler.



  • psu ne marka?
    tuncmatik sıkıntılı ve power supply'i bozmuş olabilir
  • cooler master marka psu baya kuvvetli sağlam bişey.Pc'de uydu kartı falan da var elektrik kaçağı yapıyor olabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaypcnet -- 1 Kasım 2016; 21:19:42 >
  • Cihazların bağlı olduğu sigortayı 16 Amperlikle değiştirin. Çekilen akım fazla olunca düşük amperli sigortayı attırıyor. Aydınlatma da 10 amper, prizlerde 16A lik otomatik sigorta kullanılmalı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 2 Kasım 2016; 1:39:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    hm bi deneyeyim teşekürler , ancak kafama takılan konu 2,3 yıldır bu sistemi kullanıyorum 1,2 aydır bu sorun var nereden kaynaklanmış olabilir.
  • sigortayı yüksek amperli başka sigortayla değiştirisen sorunun çözülcek muhtemelen dostum yada psu arızalıdır o da attırabilir sigortayı önce sigortayı değiştirt işi bilmiyosan tehlikeli olabilir.
  • sigorta ile alakası yok psu arızalı.
  • Çoklu prize tek tek elemanlarınızı takıp deneyin , hangisi attırıyor sigortayı tespit edin birde atan sigorta kaçak akım sigortası mı ?
  • Kaçak akım değil pc hangi odadaysa onun bağlı olduğu sigorta , kaçak akım sigortası da var o atmıyor.Pc'nin psu düğmesi kapalıyken monitör ses sistemi bağlıyken prizi açıyorum sigorta atmıyor , ve prize elektriği verdikten sonra psu düğmesini açtığımda da sigorta atmıyor.Psu açıkken prize elektrik verince atıyor?

    Psu baya kaliteli ve pahalı bişey sorunlu olduğunu düşünmek istemiyorum , 1200w olması problem yaratır mı?Ve psu sorunluysa ups'i de o bozmuş olabilir mi veya ups psu'yu bozmuş olabilir mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.