Şimdi Ara

Pazarlık yapmak şart mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yıl 2018. Eski sevgilim bir araba alacak. Aracın piyasası 45. Adam acil satıcı olduğundan 43 yazmış. Ama pazarlık kabul etmiyor.


    Eski sevgilimin kardeşi pazarlıkta ısrar ediyor. Ancak adam 43'ten düşmüyor. Tartışıyorlar ve aracı almıyorlar.

    Benzer bir aracı 47'den pazarlık edip 45'e alıyorlar. :):)


    Adam zaten uygun yazmış. Pazarlık şart mı:)




  • Pazarlık duruma göre değişir.Eğer bulunan araç temiz ve bakımlı ise,sahibi dürüst ise ve bir sıkıntı görünmüyorsa üçe beşe bakmadan alırım.Araba temiz ve güzel ancak satıcı ederinden çok istiyorsa pazarlık yaparım.Olursa olur, olmazsa kısmet deyip başka araca bakarım zorlamaya gerek yok.

    Adam ısrarla fiyatı düşmüyorsa iki seçenek vardır. Ya malına güveniyordur, temiz kullanmıştır, kötü fiyata gitmesine kesinlikle tahammül edemeyecektir ya da tok satıcıdır, keyfe keder satılırsa satılsın satılmazsa kullanırım kafası. Bunu sadece araç piyasası olarak düşünmemek lazım. Satıcı iyi niyetle yaklaşıyorsa, sorun yaşanmayacağına dair güven veriyorsa çok da pazarlıkla uğraşıp karşılıklı yorulmaya gerek yok. Pazarlık yaparken çirkef hallere bürünüldüğü zaman bazen ben de "sana satmamak için elimden geleni yapacağım" moduna giriyorum. Usulen az miktar yapılacak, baktın gevşek bir noktadan fiyat kırabileceğine ikna ettin, o zaman "sıkı pazarlık modu"na girersin.

  • Aynen dediğiniz gibi oluyor, ilk araç 40 dese yine almazlardı. Arayanın ilk sorduğu son fiyat, söylüyorsun daha bir şey olmaz mı diyor, iş uzuyor  

  • Pazarlık duruma göre değişir.Eğer bulunan araç temiz ve bakımlı ise,sahibi dürüst ise ve bir sıkıntı görünmüyorsa üçe beşe bakmadan alırım.Araba temiz ve güzel ancak satıcı ederinden çok istiyorsa pazarlık yaparım.Olursa olur, olmazsa kısmet deyip başka araca bakarım zorlamaya gerek yok.

  • 2. elde şart cünki piyasa diye bişi yok fiyatı sen belirliyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50 bin etmeyecek arabalara 120 bin yazdıkları için pazarlık kaçınılmaz.
    Sen 50 binlik araca 120 bin direk vermekten keyif alıyorsan bilemem tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam ısrarla fiyatı düşmüyorsa iki seçenek vardır. Ya malına güveniyordur, temiz kullanmıştır, kötü fiyata gitmesine kesinlikle tahammül edemeyecektir ya da tok satıcıdır, keyfe keder satılırsa satılsın satılmazsa kullanırım kafası. Bunu sadece araç piyasası olarak düşünmemek lazım. Satıcı iyi niyetle yaklaşıyorsa, sorun yaşanmayacağına dair güven veriyorsa çok da pazarlıkla uğraşıp karşılıklı yorulmaya gerek yok. Pazarlık yaparken çirkef hallere bürünüldüğü zaman bazen ben de "sana satmamak için elimden geleni yapacağım" moduna giriyorum. Usulen az miktar yapılacak, baktın gevşek bir noktadan fiyat kırabileceğine ikna ettin, o zaman "sıkı pazarlık modu"na girersin.

  • Al-satçı olanlar özellikle fiyatta çok katı davranıyorlardı, 2-3 ay önce falan. 300 binlik arabada 500 lira inmemişti adam, almadım. Sonradan 10-15 bin TL düşürdü tabi arabayı alan olmayınca  

  • Değil. Uygun bir araç gördük, fiyat hakkında konuşmadan araç başına gittik. Farklı şehirden olduğu için yol paranız benden olsun diyerek 250 TL düştü, ben de en azından düz olsun dedim ve totalde 500 TL bir pazarlık oldu -ki bu miktar araç piyasası için çok düşük, pazarlık bile denemez-. Zaten piyasadan uygundu ve sahibinin davranışları da olumlu olunca aracı aldık. Devir ertesi gün yapılacaktı, kaparo bile istemedi. Alıcı-satıcı arasındaki iletişime bağlı her şey.

  • Evet şart. Ben ucuz araba bakmam asla ortalamanın altındaysa çok direk açmıyorum bile ilanı. Temiz araç bakacaksın tek elden servis bakımlı düşük km. E tabi o aracı satan kişi genelde fiyatı şişiriyor. Aslında yapması gerekeni yapıyor( Servis bakımı, temiz ve düzgün kullanım).

  • Pazarlık kaçınılmaz ancak kimisi tutarsa diye çok istiyor. O da olmaz. Bu arkadaşınki garip olmuş. Bir de 250 lira için vazgeçen duymuştum, iş inada binmiş inersin, inmezsin derken adam 250 liraya vazgeçmiş.

    Araba işinde aracı sevdiysen üçe beşe bakmadan alacaksın.

  • genel olarak pazarlık yapılması, duruma göre, mekana göre, ederine göre, satıcısına göre değişir...

    Aradıgınız özelliklerde ve değerinde bir fiyat varsa çok ta öldürmemek gerek pazarlığa girmeden alınır. Lakin kimi satıcılar da ne kopartırsam kardır düşuncesiyle veya müşteriye göre değişken fiyat söylüyorlar. Hiç affetmem pazarlık eder benim gözümde değeri neyse söylerim. Olmayacak gibiyse hiç üstelemem almadan giderim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pazarlık etmeye el sıkılmaya çalışılırsa birden güreşe çeviriceksin. Sarılıp belinden çekerek çembe takıp sırtını yere getiricen. Gülüp alnından öpücen. Sürekli sırıtıcan sonrasında, alıcı bu neydi ki şimdi demesin diye. Yani renk katılması lazım bu işe. Çünkü eski usül pazarlık sıktı bence herkesi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi ki şart. Ha, acil nakit ihtiyacı vardır zaten piyasanın dip fiyatını yazmıştır, o zaman ölücülük yapıp zor durumda bırakmak yakışmaz. Onun haricinde alıcıyken de, satıcıyken de pazarlıktan yanayım.

  • 300 bin ilana 270 desem satıcı söver mi bana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim milletimiz maalesef böyle,alırken en dip fiyattan alır,satarken en yüksek fiyattan satmaya kalkışır.

    ortada bir mal varsa elindeki parana bakarsın,bütçene uyuyorsa alırsın,uymuyorsa almazsın.

  • Şart tabi 60 olan aracı pazarlıkla 70 e aldık. Çakal olacaksın  

  • Pazarlık nedir yaa. 1 TL pazarlık yapmadım. Satmıyordum. İşine gelirse. Dönüp dolaşıp benden aldı hepsi de... Taktiktir bu. Evi bile pazarlıksız sattım. Satışların hepsi de emsalden yüksekti. Ev de öyle, yüksekten gitti.

  • Bende 2.arabamı tanıdığım birinden Pazarlıksız aldım. Araba gerçekten temizdi 1-2 bin lira aşağı alıp sanayide uğraşacağıma kafam rahat olsun dedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    Şart tabi 60 olan aracı pazarlıkla 70 e aldık. Çakal olacaksın  

    Her konuda belli bir seviyede veya genellikle altında espri yapmak zorunda mısın?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasip kısmete inanırım 😊

    İlk arabamı almadan önce bir araç için pazarlık yapmıştım adam cebimde olan rakama inmedi, 1 hafta sonra daha iyi bir araç aradığım fiyattan çıktı karşıma hiç pazarlık etmeden ilana koyulur koyulmaz 2.günü aldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.