Şimdi Ara

PAZARAMA İPHONE 11 (128GB) 7.799 TL (Faizsiz 3 ay erteleme) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
3.937
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • eğitim, okul, demokrasi, fabrika? Bunu iPhone 11 almaya niyetlenen adama mı söylüyosun? Ne alakası var bu saydıklarının iPhone almayla?

    Bu saydıklarının arasından hangisini sen yapıyosun mesela 8000TL ile telefon almak yerine 3'e alıp kalan 5'iyle saydıklarından hangisini yapabiliyorsun? Bu dayanaksız konuşmaların amacı ne anlamıyorum, sürekli millete "şunu yap, bunu yap, şöyle yap, böyle yap" diyen tipler kendileri bi baltaya sap olamadığı halde her yere laf yetiştiriyor ilginç.

    Ortada görgüsüzlük diye bir şey yok, ufak bir telefon muhabbetini ülke sorununa çevirmene gerek yok. Bize laga luga yapacağına bu telefonun 8000 olmasında payı olan leş yiyicilere yap. "Senana" ise de saçma sapan konuyla alakasız yorumlar atıp insanların heveslerini-isteklerini baltalama. Sen yaşamıyorsun diye herkes ölecek değil.

  • Cok mantikli degil gibi. Amazondan iphone 11 256 gb 7.930₺ ya aldim bu hafta.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cebinde parası olmayan adamın 5 bin 15 bin kredi İLE telefon alması..

    Bunun ekonomi ile uçan kacanla ilgisi yok. Bu zihniyetteki bir toplum ilerlemez. Kendi gibi adamları seçer. Nitekim başımızdakiler de 5- 15 milyar dolar kredilerle inşaata giriyor gereksiz yere harcama yapıyor.


    Çekirdek sensin ama ağaca sövüyorsun. Mesele bu. Aşağı ile yukarınin farkı yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam haklı asgari ücretle çalışan çocuk yaştaki birey adayları bile 4 ay yemiyor içmiyor ayfon alıyor. Gereksiz alım yapılmamalı, toplum bilinçlenmeli. Türkiye’de iPhone kullananların çoğu özenti ve hava atmak için almıştır. Valla dolar 3₺ olsa bile gene 15.000₺ye satılsın derim. Yoksa düşünsenize 80 milyon ülkede 15 milyonunda ayfon var?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wampire^^

    Adam haklı asgari ücretle çalışan çocuk yaştaki birey adayları bile 4 ay yemiyor içmiyor ayfon alıyor. Gereksiz alım yapılmamalı, toplum bilinçlenmeli. Türkiye’de iPhone kullananların çoğu özenti ve hava atmak için almıştır. Valla dolar 3₺ olsa bile gene 15.000₺ye satılsın derim. Yoksa düşünsenize 80 milyon ülkede 15 milyonunda ayfon var?

    İletişim, mail, nette gezinme, borsa takip, hisse alış-satış, online bankacılık, online alışveriş, sözlük, e-devlet, e-sağlık, NFC ile alışveriş, resim/dosya tarayıcı olarak kullanma, wifi ve bluetooth ile diğer cihazları kontrol etme, uzaktan kumanda olarak kullanma vs. işlerinin hepsini aktif olarak note 8 pro ile hallediyorum. 8000 liraya Iphone alacak bütçem de var ancak almam. Üstte yazdığım işleri yaparken bana çok ekstra bir şey katmayacak.

    GTX 1070 ekran kartımı satar, üstüne 8000 lira daha koyar artık hangi ekran kartı alınabiliyorsa onu alırım, en azından gözle görülür oyun performansı artışı yaşarım.


    Alan alır, aktif olarak kullanıyorsa da, bütçesi de elverişli ise güle güle kullan derim, isterse 40bin lira versin. Ancak dediğiniz gibi iletişim için kullanılan bir aracı prestij aracı olarak görüp, hiçbir özelliğini kullanmıyorsa, bir de o kadar borca girip alıyor ise de benim gözümde dangalaklıktır.

  • outofnick O kullanıcısına yanıt
    Bu mesajı tablo yapıp her yere toplum mesajı diye asmalıyız valla çok güzel açıklamışsın bravo. Bende şimdi kaçaktan Oneplus n10 alıp geçicem. :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Görgüsüz olduğumuz için devletimiz 1 telefondan 1 telefon parası vergi alıyor öyle mi? Çok güzel kafa, güle güle kullan.

    Otomobilden de öyle, benzinden de öyle. Bunlar hep görgüsüzlük.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Wampire^^ kullanıcısına yanıt

    Hocam siz ne tüketiyorsunuz? Alkol kullanıp mı giriyorsunuz foruma? Yoksa bir insanın bu kadar saçma yazıyı mantıklı olarak görmesi mümkün değil. Ayık ayık yazıyorsanız üzücü yani.


    80 milyonluk Türkiye'de 10 milyon kişi iPhone kullanıyor diye neden zam yapılsın onu da anlamadım. Bu cihazların hepsi son model mi? iPhone 6Si geçtim 5S bile kullanan adam vardır şu devirde.


    Erdoğan bile iPhone kullanıyordu. Altı üstü bir elektronik cihaz. Bırakın insanlar istediği gibi alsın. Yemin ediyorum oturup ağlayacaksınız gibi geliyor bana artık bir telefon yüzünden. Neden bu kadar kafaya takıyorsunuz anlamak güç gerçekten... Ülkede neler oluyor,sizin derdiniz hala iPhone. Sanırsın ki diğer telefonlar çok uygun. Anasını satayım Xiaomi Mi11 bile 10 bin liradan satılıyor ülkede.


    Dikta zihniyetinizi daha güzel şeylere ayırmak yerine, tüketim ürünlerine vergi getirerek bir şey elde edemezsiniz. Türkiye bunu yıllardır deniyor bir şey elde etti mi? Yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hebelehubele

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster

    %100000


    Kimin ne şartlar altında ne aldığı beni/kimseyi bağlamaz. İsterse böbreğini satsın gitsin telefon alsın banane?


    Burda asıl irdelenmesi gereken olay arkadaşında dediği gibi Fransadaki adam 1379 Birim paraya bu en son model telefonu alabiliyoken bizde neden bu fiyatlara satılıyor? Bunu sorguladığımız zaman herşey daha farklı olacak.

  • Last Troll Bender kullanıcısına yanıt

    Dediklerimden bunu anlıyorsun.

    Görgüsüzlük kişisel değil toplumsal. O toplumundan oluşan devlet de görgüsüz harcamalar yapıyor. Sonuç senin verginle görgüsüz harcamalar yapılıyor.

    Söz gelimi buradaki sıradan vatanda olmayan parayla ayfon alırken. X yerdeki müdür devletin vergileriyle satın alınan Mercedese audiye biniyor.

    Daha basit nasıl anlatabilirim. Sen neysen devlet de o hükumet de o. Farklı değilsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XİOMİ ne kardeş? çakma Xiaomi mi?

  • Mr Thoth kullanıcısına yanıt

    ayfonun; parasını çöpe atmayanlar için çıkardığı modellere verilen genel ad.

  • Fr.BJK kullanıcısına yanıt

    birim para geyiği bitmedi gitti.

    o halde o 1300 avrupa birim parası olan telefon japonyada 150.000 birime denk geliyor.

    ne olacak şimdi.

  • Örnek verdiğin japonyada maaşlar kaç birim peki?

    10.000 fln ise bizden bi farkları yok demektir. Yok eğer ortalama 500.000 birimse yine bizden çok çok iyiler demektir.

    Ülkedeki alım gücü birim para üzerinden yapılır. Sen ne kadar geyik dersen de. Doğrusu budur. 3000 birim maaşı olan adam bu örnekteki telefonu 1300 birime alabiliyoken bizde 3000 kazanan adam aynı telefona 20.000 vermek zorunda. Aradaki fark bu.

    Telefonu boşver hesabını et üzerinden yap. Bizde et 100 birim iken avrupada 15-20 en fazla.

    Birim hesabı yapmazsan eğer kur üzerinden çarpar durursun. O zamanda oooo iyiymiş ya dersin :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fr.BJK kullanıcısına yanıt

    Hadi ya bu kadar basit bakmayın.

    Bizde 3000 alan adam kalitesiz kifayetsiz meslek erbabı olmayan biri. Öte tarafta 3000 alan adamın kendine göre kabiliyeti var.

    Ben sana süperiz muhtesemiz demiyorum ama bu hesapla tarzın ilkokul seviyesinde.

    Herhalde kimsede kalkıp Türkiye nin refahı ile Avrupa nin refahıni kıyaslama gafletine düşmez. Yöntem hatalı.


    Şunu desen anlayacağım. Bir telefon Avrupada 1000 euro iken bizde neden aynı telefon 2000 euro.

    Bir araba Avrupada 8 bin euro iken bizde neden aynı araba 20 bin euro.

    İşte doğru sorular. Buradaki farkin nereye gittiğini sorsak bakkal hesaplarına kalmadan herkes anlar zaten aradaki cukkayi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu ürün apple garantili mi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Peki siz de ak partili misiniz? Yorumunuz aynı o tarz geldi. Ayrıca alkol ve sigara ürünlerine de aşırı vergiyi savunan birisiyim. İnsan sağlığına ne zarar veriyorsa "falan filan vergisi" ile imkansız hale getirilmeli. Altı üstü bir cihaz derken bile konuyu nerelere çektiniz? Ben de IPHONE 6 32 gb kullanıyorum hala? Ne alakası var şimdi bunla benim demek istediğimin? Zamanında 1750 TL verdim, o bile fazla gelmişti zaten. Ama işimi görüyor ve bozulana kadar kullanıyorum. Hatta dokunmatik ve ekran bozulmuştu 250 TL ücretle yaptırdım. Yeni alacağım telefon android olur ama. Benim demek istediğimi anlayabilecek bir tanıdığınızı çağırıp ona okutun bence. 3-4 AYLIK maaşını 13.000-15.000 TL olan telefona yatırmayı kendisine amaç olarak gören kişiler Türkiye'de ne yazık ki fazla. Bilinçli tüketici kavramını araştırın biraz. Ya da Japonya halkını inceleyin derim. Facebook, instagram, 2-3 foto video için 10bin küsür para verilmez. Ha sözüm meclisten dışarı şöyle ki; 2-3 holding yönetiyordur veya sağlam bi markada CEO falandır, güvenlik sebebiyle veya eşleşme avantajları diye tüm elektronik ürünleri APPLE olur. O zaman doğru amaç ve hedefle bilinçli tüketici diye örnek gösteririm. Neyse gene anlamadıysanız biraz yukarı çıkıp benim mesajıma cevap veren diğer üyenin mesajını okuyunuz. Ya da durun ben buraya koyayım belki üşenirsiniz  


    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/150670099


    @outofnick




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 28 Eylül 2021; 23:29:33 >
  • 128gb mor renk eşime aldım 7650 TL'ye. 7Plus vardı 2800e sattım, çoklu kredi kartı seçeneği ile enparadan 3000TL çektim 6 taksit yaptım vade farksız kalan 4600TL'yi nakit olarak başka kartımdan ödedim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Axib0y

    128gb mor renk eşime aldım 7650 TL'ye. 7Plus vardı 2800e sattım, çoklu kredi kartı seçeneği ile enparadan 3000TL çektim 6 taksit yaptım vade farksız kalan 4600TL'yi nakit olarak başka kartımdan ödedim.

    Merhaba hocam, nereden aldınız iPhone u link rica edebilir miyim?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hepsiburada üzerinden aldım; ancak fiyatlar hep değişkenlik gösteriyor bazen 1'er stok koyuyorlar ben aldıktan sonra ertesi sabah 7499'a ilana girdi 1 tane vardı oda satıldı hemen

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.