Şimdi Ara

PASSAT B6 KASA ve SUZUKİ GRAND VİTARA arasında kararsızlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yaklaşık 20 gündür içerisinde bulunduğum kararsızlık hakkında nihayetinde araçları tanıyan kullanıcılara erişebileceğim bu platforma danışma kararı aldım. Mevcut aracımı satıp , ekonomik olarak daha düşük bütçeli bir araç alma arefesindeyim.Tahmini bütçem 50-60 bin tl. arası olacak ve bu bütçeye göre radarıma çarpan iki araç var. 2006-2009 modeller arası PASSAT B6 kasa 2.0 tdi DSG ve yine 2006- 2009 modeller arası GRAND VİTARA 1.9 DDIS (Diğer adı ile 1.9dci) manuel.

    Evet segment olarak biraz farklı segmentler ancak , iki araçta kasa , donanım , motor ve bagaj olarak beğendiğim ve ihtiyaçlarıma karşılık verebilecek araçlar olduğu için bu iki araç arasındayım. Yakıt ve performanstan ötürü passata biraz daha yakınım gibi ancak DSG den ötürü kafamda soru işaretleri var. Bu aşamada sorun yaşamayacağımı düşündüğüm GRAND VİTARA devreye giriyor. Ayriyeten suv denememde hiç olmadığı için acaba bir sürede bu sınıfta bir aracamı binsem diye düşünüyorum.

    Özetle arkadaşlar; bu yıllardaki passat ve 2.0 TDİ DSG kombinasyonu muhtemelen de 150.000 - 200.000 km.ler arası beni üzermi. Bu 2.0 motorlardaki dsg.ler sorunlu olarak bilinen seridenmi bilmiyorum. Sorunlu seri ise manuel vites B6 da düşünebilirim. Grand Vitarada ise tek endişem şehir içi kullanım ağırlıklı olacağı için kabalığı ve yakıt konusu pişman edermi bilemiyorum. 5 kişilik bir ailem var bu nedenle küçük araç düşünmüyorum.

    Bu şartlar altında hangisini neden tercih etmeliyim sizce ?..
    PASSAT B6 KASA ve SUZUKİ GRAND VİTARA arasında kararsızlık

    PASSAT B6 KASA ve SUZUKİ GRAND VİTARA arasında kararsızlık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 16 Temmuz 2018; 5:14:30 >







  • Grand Vitara 1.9 ddıs'da , Renault Laguna veya Traffic motoru var. Ancak motor bloğu Renault olmakla birlikte çevredeki elektronik parçalar örneğin egr vs Renault uyumlu değildir. Bende bu araç değil ama yine Suzuki xl 7 2.0 td vardı bir arkadaşımda da 1.9 var. İkimizin de EGR arızalandı ben servisten 500 dolara egr alıp sanayide montajını yapıp arabayı sattım. Arkadaşımdaki 1.9 un daha pahalı olduğundan o arıza lambası yanık şekilde geziyor. Bu örnek üzerinden anlatmaya çalıştığım Suzukiler çok sağlam, keyifli araçlar ama maalesef yedek parça pahalı ve her yerde bulunmuyor. Tabi Passatta durum nedir hiç bilmiyorum.
    Bunun dışında 1.9 suzuki sürekli dört çeker bir araç dolayısıyla yakıtı biraz fazla şehir dışı sakin kullanım 7 lt/100 km civarı.
  • Bence suzuki vitaraa öneririm.
  • Yorum için teşekkürler , egr arızasını bir off road forumunda da okumuştum , yani kronik geçmiyordu ama sorun yaşayan vardı demekki kronik , egr değişmiş mi denk getirmeye çalışayım yoksa hiç macera aramadan direk passata mı yöneleyim kararsızım.



    Bu egr kaç bin km cıvarı arıza veriyor bunun bir yaklaşık ömrü varmı acaba , yani 250 - 300 bin km.lerde veriyorsa yine sıkıntı değilde düşük km.lerde veriyorsa , uğraşıp dururmuyum ?..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhan1461

    Yorum için teşekkürler , egr arızasını bir off road forumunda da okumuştum , yani kronik geçmiyordu ama sorun yaşayan vardı demekki kronik , egr değişmiş mi denk getirmeye çalışayım yoksa hiç macera aramadan direk passata mı yöneleyim kararsızım.



    Bu egr kaç bin km cıvarı arıza veriyor bunun bir yaklaşık ömrü varmı acaba , yani 250 - 300 bin km.lerde veriyorsa yine sıkıntı değilde düşük km.lerde veriyorsa , uğraşıp dururmuyum ?..
    EGR arızası düşündüğünüz aracın kronik sorunu değil, benim anlatmaya çalıştığım aracın parçaları biraz pahalı. Genelde dizel araçlarda mazot kalitesi ile alakalı 120-150 bin km'lerde egr arızası oluyor, bazıları temizleme ile bir süre düzeliyor. Benim Suzuki tavsiye etmeyişimdeki sebep, servis ve yedek parça ağı yaygın olmadığından yaşanabilecek sıkıntılar. Sanayide herhangi bir ustaya götürülecek bir araba değil, üretimden kalkan modeller için yetkili serviste bile anında parça bulunmayabiliyor, her parçasının yan sanayisi olmayabiliyor.
    Önceki mesajda dediğim gibi motor bloğu Renault Trafic Laguna ve Espacce de kullanılan F9QB kodlu motor ancak, triger kayışı, devirdaim gibi parçalar Suzukiye ait ve pahalı. Bu araçlardan çok fazla yok bu nedenle km oynanmamış temizini bulmak zordur. Masraflı olanını da adam etmek hem zor hem de masraflıdır. 13 yıl değişik modeller Suzuki kullanıp bu sebepler yüzünden Duster'a geçtim. Ama bu işler biraz da zevk keyif meselesi . Şimdiden hayırlı olsun.




  • Anlaşıldı hocam tşkler , samsunda yaşıyorum, burda da ustasını ve parçasını bulmak dediğiniz gibi zor olabilir. Passattan başka seçenek kalmadı bana , tşkler tekrardan ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhan1461

    Anlaşıldı hocam tşkler , samsunda yaşıyorum, burda da ustasını ve parçasını bulmak dediğiniz gibi zor olabilir. Passattan başka seçenek kalmadı bana , tşkler tekrardan ...
    Rica ederim hocam. Bir de 4x4 ihtiyacınız yok anladığım kadarıyla, düşündüğüm gibiyse bu araçta iki adet diferansiyel iki adet şanzıman var ve 4x4 sistemiyle ilgili bazı elektronik parçalar bunların bakımı ve arızaları durumunda da gereksiz masraflarınız olacak. Daha ayrıntılı bilgi isterseniz aşağıdaki linki inceleyin.http://www.suzuki4x4turkiye.com/viewtopic.php?f=80&t=5076




  • şimdi burada çoğunluk suzuki diyecektir ama almaya gelince yine çoğunluk passat ı alacak
    yorulmadan söyleyeyim 4x4 ihtiyacınız yoksa passat
  • Ben Suzuki almayı düşünürdüm fakat TR şartlarında değer kaybı az ve çabuk satılabilen bir araç olduğu için Passat alırdım.



    Tabiki satış şans işi ama Suzuki 1 ayda satilacaksa Passat 1 günde satıyor nedense
  • 2. el piyasasında Passat2ın popüler olmasının yanı sıra konfor, yol tutuş ve malzeme kalitesi açısından da Passat iyidir
    Suzuki iç ve dış kalite, sürüş zevki açsısından tatminkar olamayabiliyor. Özellikle virajlarda dışa savrulma eğilimi gösteriyor
  • Vitara konforsuz bir araç.Ozellikle arkada oturan yolcular konfor konusunda sıkıntı yaşıyor vitarada.Genel suv karakteristiği tabi bu ama, eski model bir araç olduğundan modern suvlara göre bir tık daha geride konforu.Onun dışında sağlam ve sorunsuz denebilecek bir araç.Donanimi falan da iyi.



    Passat ise bildiğimiz Passat işte.Dsg si arıza çıkarmaya meyilli olan DSG değil ama yinede kilometreler yüksek olduğundan sorun yaşanabilir.Konforu ve kullanışlılığı için Passat daha makul bir seçim olur bana göre.Ama Vitara da alinmayacak bir araç değil kesinlikle.
  • Passat bariz daha iyi. Daha güvenli, daha konforlu, daha kaliteli. Ben fazla düşünmezdim temizini bulup alırdım.
  • Yorum atan arkadaşlara tektek teşekkürşerimi iletiyorum.



    Peki son olarak bu 2.0 larda kullanılan dsg şu korktuğumuz küçük hacimlerde kullanılan sorunlu dsg lerden değilmi ?.. güvenerek tercih edebilirmiyim, tabi ikinci el birazda şans işi ama genel anlamda alınabilir mi ?.. Alınabilir diyorsak arkadaşlar km.ler hep 200 bin km.nin üzerinde bu km.ler bu şanzımanlar için nasıldır ?..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 16 Temmuz 2018; 13:9:49 >
  • Hunharca Eleştiri H kullanıcısına yanıt
    Suzuki kalite açısından Passat'ı aratmaz, hatta özellikle mekanik aksam arazide de kullanım düşünülerek üretildiğinden fazlası var eksiği yoktur. Konfor yönünden kıyaslayamam, belki bir sedan araç kadar olmasa da tamamen off road amaçlı üretilmiş eski Suzukiler gibi de değildir. Sürekli 4x4 olması fren - viraj emniyeti açısından avantajdır. Ben yine de parça - tamir açısından önermem.
  • Araziye cikmayacaksan passat al kalite ve konfor kullanim rahatligi serilik vs vs hicbir konuda vitara passatla kiyaslanmaz ama arada araziye(hafif arazi ) cikacaksan zaten passat degil hicbir binek araca bakma.
    ayni kasa 3 kapi vitaram ve 1.4 tsi passatim vardi ayni donemde .rahat ve net yazabiliyorum secim senin yinede hayirli olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kyokushin

    Araziye cikmayacaksan passat al kalite ve konfor kullanim rahatligi serilik vs vs hicbir konuda vitara passatla kiyaslanmaz ama arada araziye(hafif arazi ) cikacaksan zaten passat degil hicbir binek araca bakma.
    ayni kasa 3 kapi vitaram ve 1.4 tsi passatim vardi ayni donemde .rahat ve net yazabiliyorum secim senin yinede hayirli olsun
    Tavsiye için tşkler , 2.0 tdi lerdeki dsg ler için bir bilginiz varmı acaba ?..
  • manuel b6 tercih ederdim yerinde olsam.çok acayip bir piyasası var ve güzel araba dayanıklı sağlam.şirket aracı olarak manuel 140 lığını çok kullandım gidişi konforu güzel fakat biraz fazla salınımı var kasanın.
    km lere dikkat bu kasa manuellerde çok fazla oynuyorlar.şirkettekini 400 bin km ye yakın bir km de sattık km sine göre motoru performansı çok iyiydi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cadillaccts

    manuel b6 tercih ederdim yerinde olsam.çok acayip bir piyasası var ve güzel araba dayanıklı sağlam.şirket aracı olarak manuel 140 lığını çok kullandım gidişi konforu güzel fakat biraz fazla salınımı var kasanın.
    km lere dikkat bu kasa manuellerde çok fazla oynuyorlar.şirkettekini 400 bin km ye yakın bir km de sattık km sine göre motoru performansı çok iyiydi.
    Peki bi 140 bg liği ve birdd 170 liği var bunların , neye göre değişiyor bunlar acaba , belli bi yıl aralığımı ?..
  • orhan1461 kullanıcısına yanıt
    hiç bilmiyorum ne desem yalan olur.belki ilk çıktığından beri vardı tr ye sonradan geldi.belki içini makyajladılar o zaman geldi araştırmak lazım.
  • şu kadarını söyleyeyim, kalite olarak vitara passat'tan zayıftır. prestiji de zayıftır. sağlamlık olarak kafa kafayadırlar diye düşünüyorum. ama şu var, passat'ın gidemediği yerde de vitara gider hem de keçi gibi gider.

    sürekli asfaltta kullanacaksanız passat, geri kalan her türlü yol şu bu için vitara diyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.