Şimdi Ara

Passat 1.9 TDi Fren Sorunu. (Yardım)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. 2004 model 1.9 TDİ 130 beygir dizel manuel araca sahibim. Aracım yaklaşık 180.000 km de 10.000 km önce disk balata değişimi yapıldı. Frenlerimde uzun zamandır bir hissizlik var. Yani sonuna kadar bastığımda %60-70 gibi tutuyor. Birden kapmıyor. hareket halinde iken 3-4 kere peş peşe bastığımda birden şişiyor. Araç dururken test ettim bas çek bas çek fren sertleşti sonra aracı çalıştırdım pedal yumuşadı(westinghouse denemesi dediler). Memlekette frencide yok. Fazla kurcalatmakta istemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar..



  • Hidroliği kontrol ettirseniz iyi olur zaten 4 parçadan oluşuyor hidrolik balata disk kampana. Kampanada sorun olduğunu sanmıyorum büyük ihtimalle sorun hidroliktedir . Tahminimce yağın içine bir şekilde buharlaşacak bir sıvı girdi pedala uyguladığınız kuvvet balataya gitmek yerine buharı sıkıştırıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Frem ana merkezi arızasına benziyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba , Öncelikle hidrolik yağını kontrol ettirdim. Ustalar hidrolik yağı değişmez eksikse tamamlarız dedi. Değişimi zorla ikna ettim. Sonra bir baktık ki DOT3 var arabada.(Eski sahibi tarafından konulmuş bende 40.000km böyle kullandım). Usta nasıl olur bu arabanın fren merkezini falan bozar yanlış koymuşlar nasıl gezdin böyle demeye başladı. Hemen DOT 4 hidrolikle değiştirdik havalarını aldı. Frenler bir nebze düzeldi ama tam olmadı.

    Daha sonra baskı balata değişimi için ustaya gitmiştim oda arabayı incelerken vakum pompasında kaçak olduğunu gördü tamiratını yapamayacağını yenisini almamızı söyledi. Sonra Borsehung marka vakum pompası getirttik (900TL). Vakum pompası değişti araba düzeldi. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.