Şimdi Ara

Passat 1.6 TDI hakkında herşey (2011-2012-2013-2014)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
7.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli arkadaşlar bu araca bir yildir biniyorum.Almadan önce çok araştırdım. Bizzat kullanıcıların yorumları bana faydalı olmuştu. Bende bu araçla ilgili ayrıntılı bilgi verecek deneyime geldiğim için ucu bucağı olmayan internet alemine iş bu bilgilendirme yazımı yazıyorum.
    Adettendir diye yazayım yaşım 40 ve şimdiye kadar piyasada bilinen bilinmeyen tüm arabalara yorum yapacak kadar bindigimi belirtmek isterim.
    Yine belirtmek isterimki hicbir araca fanatikligim yoktur.hiçbir markayı da tamamen silmem.

    Arkadaşlar Passat 1.6 TDI genellikle ailelerin ve prestijli araca binmek isteyenlerin tercih edebileceği bir araç. Elbette mersedes BMW alabilecekleri için zayıf bir seçenek ama Türkiye şartlarında herkesin de binebilecegi bir araç değil.

    Bu arac in dışından başlayalım. Öncelikle bu aracı düşünüyorsanız beyaz rengini tercih etmelisiniz.öyle ki beyaz renk trendline bi Passat siyah renk bi highline dan gösteriş olarak daha öne çıkıyor. Hele gri renk bu arabayı bir çöp haline getiriyor çoğu kişi gri renk passati jetta zannediyor.özetle renk çok önemli.

    Bu kasada highline donanım gerçekten çok güzel ama ortalama 20-30 binlik bir fark çıkıyor. Highline olmadiktan sonra trendline ve comfortline arasında ahım şahım bir fark yok.hız sabitleyici trendde yok ama 1.000 tlye orijinal olarak takılıyor.tabi donanım meselesi herkese gore değişir.

    Araç genel olarak gerek yol sesi olsun gerek rüzgar ve motor sesi olsun oldukça başarılı. Uzun yolda motor sesi duymak kaçla giderseniz gidin imkânsız.şehir içinde kalkışlarda ve motoru sogukken motor sesi içeriye çok az girebiliyor.ama pek rahatsız edici değil. Ozetle araç sessiz bi araç.

    Motor gücüne gelelim.Eğer yaşını 18-25 arası degil ise ve Subaru veya BMW 325 gibi uçuk arabalarla kiyaslamayacaksaniz motor gücü oldukça yeterli. özellikle ara hizlanmalarda bir düşük vites ile yuksek tork sayesinde araç kesinlikle hantallik yasatmiyor.Uzun yolda 150 ile giderken aileniz bu hızı hissetmez.bazı yerlerde 160da hissedilmez ancak 180-200 aralığında aracın içindekiler hızlı gittiginizi anlayabilir.Ancak bu süratlerde de motor sesi yine gelmiyor. Aracın birinci vitesi çok başarılı ve aracı kaldırıp atabiliyor.ikinci vites ise malesef vasat.üçüncü vites yine çok başarılı ve aracı rahatlıkla 100kmye atıyor. Vites aralıklari golf jetta ve oktavia ile kesinlikle kiyaslanmamali..hatta daha hafif olmasına rağmen jetta 1.6tdi, passattan daha hantal geldi bana.passatin duz 6 vitesi oktavia otomatikin 7 vitesinden daha iyi.bu nasıl oluyor bilmiyorum ama Passat 6.viteste 200dedigi yerde oktavia 7ileri otomatik en fazla 180diyor ve 6.vitese düşmek istiyor.özetle motor gücü bence herkesi tatmin eder.Hemen belirteyim ki bu motor renonun 1.5 DCI veya fordun 1.6 TDI motorundan daha atak değildir. Ancak kasa ağırlığı oldukça önemlidir.reno veya fordda passatin verdiği güven hissinin yarısı bile oluşmuyor.Bu nedenle sırf motor istiyorsaniz reno Ford, genel olarak bakarsak Passat diyebiliriz.

    Gelen bunca zamdan sonra "yakıtı önemli değil yeaa" diyen kalmadığı için yakıtı ayrıntılı yazacağım. Bu motor bastikca giden bi motor.Şehir içinde ani kalkişlar yapayım, herkesi tokatlayayim derseniz fabrika verisi olan 5.2 litre 7 litreye çıkar. Çok basmaz ama çok yakıtta dusunmezseniz 5.8 6.2 arası yakar...ben zamlardan sonra yol müsait oldukça 6.vitese attım ve şehir içinde 4 4.5 litrelerde gezdim.Ancak bu dediğim ankara konya kayseri gibi düzenli ve cevre yolu kullanilan şehir içlerinde geçerli.istanbulda sakin kullanımda 5 6 litre arası yakacaktir.Uzun yol tüketimi ise yüz güldüren bi durumdadir..120yi gecmezseniz bir depo ile 1400- 1450 km gidebiliyor.bir depo 70 litredir.. Ben tavsiye edilmemesine ragmen depo bitene kadar gidiyorum ve net ölçüyorum.Yok ben uçarak gidecem 140dan aşağı inmem diyorsanız 1000km ancak gidebilirsiniz..sürekli 180 200 derseniz ibrenin anlık düşüşüne şahit olursunuz.bu araç 2.0 TDI gücünde olmadığı için 180 üzerinde tüketim çok artıyor.ama acil durumlarda sizi mahcup etmez basar gider.

    Bu aracın otomatik vitesi maalesef verimli olmaktan uzak.hem kalkışlarda düz vites kadar atak değil hem de tüketim bir litre kadar daha fazla.Ancak tabiki kullanım konforu otomatikte çok tatlı.. Şanzıman masrafı korkusunu asabiliyorsaniz otomatik vites biraz güç kaybına rağmen tercih edilebilir bence...

    Passat genel olarak BMW merso ve audinin bazı modelleri hariç rakipsiz gibidir.yine Audi a4ten kesinlikle daha kullanışlıdır..arka koltukların genişliği BMW 5 ten daha iyidir.ama tabiki diğer tüm konularda BMW 5 daha iyi..açıkçası Audi a6 ile passatin highline arasında iki kata varan bi fiyat farkını açıklayabilecek birşey yok ama a6 fanatikleriyle tartışmak istemediğimi için bu kıyaslamalari uzatmiyorum.

    Bu arabayı almayipta jetta golf alayım diyen bence hata eder.çünkü golf ve jettayla arasında çok fark var.

    Son olarak aracın kronik bir arızası olmadığını belirteyim. Her dizel motorda olduğu gibi bu araçta 100 150 bin olunca enjektör temizliği veya değişimi isteyebiliyor.serviste 4 adet enjektör için yüksek fiyat istenmektedir.Ancak özel servisler bu değişim için 3-5 bin arası fiyat istiyorlar...ankara İstanbul ve İzmirde dizel enjektör temizliği yapan ustalar var.bu işlemi 1.000-1500 lira arasına yapıyorlar.50bin km garanti veriyorlar.bi diğer seçenekte çıkma enjektör alımı.. Temiz bir enjektör takimi çıkma olarak 1000 1500 arası satılıyor ve durumuna göre 100bin km civarı gidiyor.ben çıkma enjektör aldım ve 60bin km yaptım.halada bi sorun yok...enjektör haricinde bu motorun bi arizasını ne çevreden nede ustalardan duymadım.
    Özetle merso BMW ve A6 alamayanlar için Passat 1.6 TDI hem konforlu hem de düşük masraflı bir seçimdir. Pek bi alternatifi de yoktur.prestijli ve kullanan kişinin memnuniyetini kazanan bi araçtır.frenleme güvenlik gibi konulara söylenecek birşey olmadığı için girmedim.Passat neticede yıllardır kendini ispatlamış bi araç. Diger d sınıfı araclar kısa vadede mantıklı gibi gorunsede orta ve uzun vadede Passat hep kazandırmıştır. Birde kullanıcının araçtan aldığı keyif ve aracın sizi yormamasini katinca Passat en mantıklı seçenek gibi durmaya devam edecek görünüyor.
    Herkese hayırlı araçlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi embasyy -- 25 Ağustos 2018; 15:32:15 >







  • bu cümlenden hiçbirşey anlamadım:

    "Bu arabayı almayipta jetta golf alayım diyen bence hata eder.çünkü golf ve jettayla arasında çok fark var. "
  • Yani aynı fiyat araliginda alternatif olarak düşünülebilecek daha yuksek model vr daha boyasiz golf ve jettadan ise daha dusuk model ve gerekirse daha cok parcasinda boya olan passat her zaman daha memnuniyet verici olacaktır demek istedim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: embasyy

    Yani aynı fiyat araliginda alternatif olarak düşünülebilecek daha yuksek model vr daha boyasiz golf ve jettadan ise daha dusuk model ve gerekirse daha cok parcasinda boya olan passat her zaman daha memnuniyet verici olacaktır demek istedim...
    Anladm. Bence her zaman için yeni, darbesiz olan evladır. Darbeli-eski araçlar üzer. En azından beni üZdüler. Ben de passat tercih ederim ama 2. El passat yerine sıfır golfü tercih ederim.
  • Merhaba depo 70 litre değil 59 litre.
  • 1.6 tdı variant 70lt alıyor deposu
  • Bende ciddi düşünüyorum inşallah alacağım
  • bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler. çok yardımcı oldu. peki mevcut yakıt fiyatlarıyla 2010-2011 model dizel passat mı yoksa benzinli/lpgli bir passat mı tercih etmeliyim?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.