Şimdi Ara

passat 1.6 fsi-ses sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar lütfen yardım...
    Şimdi benim aracım 42.000 km.de 2005 model 1.6 fsi comforline.
    uzun zamandır sol arka tekerden bir ses geldiğini fark ettim, şimdi şöyle ki, aracımla birinci veya ikinci vitesli giderken gazdan ayağımı tamamen çektikten ve 1-2 saniye sonra yeniden ayağımla gaz pedalına yeniden bastıktan hemen sonra sol arka tekerden küt diye bir ses (çok belirgin değil) geliyor, sanki böyle bir şey araca arkadan vuruyormuş gibi bir ses geliyor. Acaba bu ses neden kaynaklanıyor olabilir veya önemli bir şey midir????
    Hoşçakalın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tthecurly -- 26 Şubat 2008; 21:40:40 >



  • eeee???
    Koskoca sitede bu şekilde bir sorunla karşılaşan veya bu orunla ilgili bir bilgisi olan yok mu yani???
    İNANMAM.
  • inanılmaz ama gerçek
  • valla bugün arabayı uzun uzun denedim, ses sol önden geliyor, bu kesin artık.
    Ancak bu ses gıcırtı gibi de değil, bunu da anladım, yani nasıl söyliyim sanki bir şeyler sürtünüyor gibi, tahta sürtünmesi gibi bi şey.
    bu forum da demek ki bu sorunu yaşayan olmamış veya kimse benim kadar bugüne kadar arabasını dinlememiş...
    Bu ses nedir???blen varsa cevap lütfen.
  • arkadan geliosa depodaki yakıt çalkantısıdır dicem ama önden geliyor diye değiştirmişsin. 1. ve 2. vitesler de araç güçlü olduğu için bana ani hızlanmalarda yakıtın ses çıkarcaı aklıma gelmişti
  • benim aklıma bu aralar şu gelmeye başladı. Acaba bu ses otomatik çekiş kontrol sisteminden gelmesin, biliyorsunuz bu sistem aracın çekişini ayarlıyor, ne bileyim işte özellikl hafif rampada ikinci viteste çıkarken gaza yüklenince bu sesi daha çokz duyuyorum da...
  • çok büyük bir problem olsa zaten yol bilgisayarından uyarı verir..sorununuz Amatisörlerden veya tampon dablunmazlarından kaynaklanan bir problem olabilir...servise götürmenizde fayda var...saygılarımla..
  • şimdi bir örnekle olayı anlatayım, şimdi ikinci viteste gidiyorum ve bir ara arabamla yukarı doğru rampa olan soldaki bir yola yavaşça döndüm, araba iyice yavaşladı ister istemez, ben tam bu anda belki aracı birinci vitese almam lazım ama almadım araç hala ikinci viteste ve ben sola döndükten sonra biraz gaz verdim, işte tam bu anda araba gaza basmamın etkisi ile öne doğru atıldı ya, tam bu sırada sanki bir yerlerden bir sürtünme sesi gibi ses geliyor, hatta şöyle ifade edeyim, sanki viteste bir boşluk varmışta ben gaza basınca o boşluk gaza bastığım anda kapanıyormuş gibi geliyor bana. çünkü gaza bestıktan tam bir yarım saniye kadar sonra bu olay oluyor.

    hadi arkadaşlar bilgisi olanlardan yardım bekliyorum.
  • O ses önden geliyor gibi gelir sana camı açınca cam kapalıykende kökeni neresiyse oradanmış gibi gelir. boşta kaymak asfaltta sesi duyuyorsan büyük olasılıkla bilyelerdedir problem oldu sadece ufak darbe veya o tarz bir durmda gerçekleşiyorsa aracın altını arıntılı yıkattır ve sonra dene hala ses geliyorsa lifte aracı çıkartıp bakın kolay bulunur problem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.