Şimdi Ara

Pascal geliyor peki ne yapmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nvidia pascal 2016 ilk çeyreğinde çıkacağı söylentileri dolaşırken ekran kartı alacak olan arkadaşlar ne yapacaklar. Amd nin güçlü duruş sergileyemedigi bu dönemde pascal ların fiyatlari ne olacak beklenmelimi yoksa dx 12 olarak çıkan kartlarami yönelmeli. Örnek durum olarak Gtx 960 2. El almayı düşünüyorum nispeten cazip fiyatı ile işimi gorecek gibi duruyor benzer performans veren Gtx 760 lar 100 tl daha ucuza bulunabiliyorlar ve dx11 desteği var nasıl bir yol izlenmeli sizce.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • ilk çeyrek'de geleceğini pek sanmıyorum,yaza doğru olur muhtemelen.
  • Amd'nin eski seriyi yeniden ismilendirerek piyasaya sürdüğü 300 serisinde çok büyük bir atak yapamadığı için Maxwel mimarili kartlar bir süre daha idare edeceği için büyük ihtimal gecikmeli olarak gelecek bu pascal mimarisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sigmund_Freud -- 12 Eylül 2015; 14:13:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YsN1422

    Amd'nin eski seriyi yeniden ismilendirerek piyasaya sürdüğü 300 serisinde çok büyük bir atak yapamadığı için Maxwel mimarili kartlar bir süre daha idare edeceği için büyük ihtimal gecikmeli olarak gelecek bu pascal mimarisi.

    Bu sürecte bir Gtx 960 alinabilirmi 2.el 650 tl ye bulunabiliyorlar. Nvidia nin pazari ele geçirmesi çok acı oldu.bu arada pascal mimarisi ile edindiğimiz bilgileri buradan paylaşarak ekran kartı pazar hakkında bilgi paylaşımı yaparsak güzel olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • palakash P kullanıcısına yanıt
    Pascal'ın sürecini yavaşlatacaklardır.Maxwel ile gayet iyi iş çıkardı Nvdia.Hala da bu kartlara ilgi yüksek.Bu yüzden seneye haziran-temmuz gibi bekliyorum ben pascal'ı.
  • aynı fikirdeyim...

    nvidia maxwell in kaymağını yemeden pascal a geçmeyecektir...
    pascal ı dikkat ederseniz amd nin 3xx serisini çıkarmaya hazırlanırken paylaşmışlardı...amd 3xx serisi ile maxwell e karşılık veremeyince meydan nvidia ya kaldı.TAMAMEN PAZARLAMA STRATEJİSİ
  • snop02 kullanıcısına yanıt
    Pascal için oldukca ciddi iddalar var.Devrim diye adlandıranlar bile gördüm.Dedikleri gibi olursa maxwel mimarisi tabiri caizse çöp olacağından dolayı maxwel kartlardan beklediğini almadan bu mimariye geçmez.

    Nvidia’nın CEO’su Jen-Hsun Huang 2016 yılında piyasaya çıkaracakları Pascal mimarisi hakkında önemli detaylar verdi. 2016 yılında Pascal mimarisi ile yeni bir başlangıç yapmayı planlayan firma ilk etapta PK100 ve PK104 olmak üzere iki tip yonga üretecek. PK100 mevcut Titan serisinde kullanılan GM200 GPU’sunun yerini alırken PK104 ise mevcut GTX900 ailesinin yerini alacak. 16 ya da 14nm FinFet üretim teknolojisi sayesinde Huang, performans/watt başarımını mevcut Maxwell ailesine göre 2 kat, hesaplama yeteneğini de 4 kata kadar arttıracaklarını iddia etti. Mevcut GDDR5’i bırakıp 2. nesil HBM teknolojisine Pascal ile geçecek olan firma 32 GB bellekli ekran kartlarının pazara çıkaracak ve ayrıca bellek bant genişliğini de 1TB/s gibi muazzam değerlere ulaştıracak.

    Huang tek ekran kartı ile 4k ve 5k çözünürlüklerde 60 fps ve üstü hızların garanti olacağını da iddia etti. NV link teknolojisi sayesinde PCi darboğazını aşacaklarını da sözlerine ekleyen CEO, çoklu ekran kartı kullanımında Nvidia kartların hiçbir performans kaybı yaşamayacağını da belirtti. Ayrıca Pascal mimarisi DirecX 12 ve Vulkan gibi yeni nesil API’lere de tam destek verecek.

    (alıntı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sigmund_Freud -- 12 Eylül 2015; 15:59:19 >




  • Evet duruma baktığımızda amd nin ataklarının ne kadar önemli olduğunu görüyoruz hbm ram desteğini getirmeseler belkide nvidia pascalı dahada erteleyecekti yayınlanan açıklamalara göre 2016 ekran kartı pazarında güzel gelişmelerle bizi karşılayacak. Gönül isterdiki bu habere atı nin şok etkisi yapacak bir cevabı olsaydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dereyi görmeden paçaları sıvamamakla başlayabiliriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: donanımcı123

    Dereyi görmeden paçaları sıvamamakla başlayabiliriz.

    Hım çok etkileyici bir yaklaşım, çok derin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nvidia tesla tabanlı ürünleri içinde pascal mimarisini bir an önce hayata geçirecek son izlenimler bu yönde ve 2016 ilk çeyrek sonlarında piyasaya sürülmesi olası görünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır herşey iyi hoş ama sizce mevcut kartlar daha yeni yeni doğru düzgün 1080p 60 fps vermeye çalışırken birden ortaya tüketici düzeyinde akıcı 4k deneyimi sunan kart nasıl çıkacak mantıklı geliyor mu? Adamlar daha doğru düzgün cw sorunu olmayan gerçek 4 gb ramli ürün sunamamisken, onu sıkıştırdım bunu sıkıştırdım 256 bit fazla bile derken, sözde yeni maxwell mimarisinde directx 12 performansı ileri gideceğine geri giderken ve bunlara rağmen adamlar hepinize bu kartları satarken yok 1tb/s bant genişliği olan yok 5k 60 fps üzeri oynatan kart çıkaracaklarmis size mantıklı geliyor mu? Bütün bilgisayar bilgimi bir kenara bırakıyorum bir kere piyasa buna uygun değil gerçekten fanatikligi bırakıp mantık çerçevesinde olaylara bakarsanız büyük beklenti içine girmez ve sonrasında üzülmezsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soralalp S kullanıcısına yanıt
    Hüsran olma olasılığı düşük maxwel mimarisi bence geçiş amaçlıyordu tabiki yeni teknoloji yeni sancılarıda yanında getirecektir. Fanatiklik tabiki gereksiz, umarım önceki nesil gpularda yaptıkları hatalardan kendilerine ders çıkarmışlardir. Dx12 hakkında son gelişmeler nedir bilgisi olan varsa açıklık getirirse sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende pascalla 4k oyunlara çözüm olacağını hatta oyunu dizüstü bilgisayarlarında masaüstüyle aradaki farkın çok az seviyeye ineceğini (16 nm üretimle)düşünüyorum açıklamalarda bu yönde zaten teknolojideki gelişmeler heyacan verici intelin 6. nesil işlemcileri ddr 4 remler geldi ürünlere tek eksik nvidia 1000 serisi amd 400 serisi. 4k oyunlar 2016da oynanabilir olacak lüks olmaktan çıkacak amd 400 serisiyle iyi rekabet ederse nvidia ile tüketiciler kazanacak ülkemizde kurdaki artış ve yüksek ve yeni gelecek vergiler bizim 4k oyun oynamamızın önündeki engeller malesef, 2016 yazında 4k 17'' ekranlı 6. nesil intel i7 işlemcili 16 ddr4 remli 512 gb ssdli ve 1080m nvidia ekran kartlı bir dizüstü almak istiyorum bakalım fiyatı ne olur




  • en geç yaza pascal gelir çünkü bu yıl sonunda amd 400 serisini tanıtıcak ve 2016 ilk çeyrekte piyasaya sunacak nvidia bir an önce piyasaya girmek isteyecektir önündeki tek engel amdden sonra gelme nedeni hbm bellek teknolojisi amd bellekte öncelikli amd bunu iyi kullanır fiyattada iyi bir çözüm sunarsa nvidia için pek iyi olmayabilir.
  • caliskansinan84 C kullanıcısına yanıt
    Su anda hala ati 3xx serisi üzerinden eski kartlarını revize etmekte yıl sonuna kadar atı 4xx serisi cikacagina dair ilk senden duyum almış bulunuyorum, çok mantıklı gelmedi açıkçası.. atı 2016 ilk çeyrekte hamle yaparsa nvidia zaten geçen sene yayınladığı pascal ları bir an önce hayata geçirecektir. Kısaca atı ile ilgili bildiğin bisiler varsa paylasirsan memnun olurum. Bu arada atı amd den ayrılacağı için kısa sürede atak yapmak zorunda kalabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • caliskansinan84 C kullanıcısına yanıt
    Sinan laptop ta uyun keyfi bani pek cezbetmiyor, o kadar para verdiğin zaman içine gönülerek oyun keyfi yasayabicegin birde monitör yada tv istiyor insan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nvidia 16nm çiplerde seri üretime başlanılmış ve amd 400 serisi ile ilgili bilginin bağlntılarını paylaşıyorum bu siteden takip edebilirsin donanım haberlerini ayrıca 4k bir tv almayıda düşünüyorum zaten ama benim için mobil olabilmek de önemli pascalla birlikte mobil ekran kartlarının gücüde baya bir artacaktır zaten

    http://www.donanimcibaba.com/2015/09/nvidia-pascal-gpusu-seri-uretime-giriyor.html
    http://www.donanimcibaba.com/2015/08/arctic-island-uc-farki-gpu-ile-uretime-basliyor.html




  • Fiyat belli olsun öyle düşünelim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.