Şimdi Ara

Partici yönetim şeklinin gençlere olan zararını basit bir örnekle anlatayım!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çok uzatmadan kısa kısa değinicem arkadaşlar. Ne bir parti tutuyorum nede eleştiriyorum. Sadece koca bir yanlışın nelere sebep olduğunu burada size göstericem..

    İzmir in tanındık bir köyünde yaşıyorum. Yaşım 25. Şimdi size korkunç bir gerçeği anlatmak istiyorum.

    AKP yönetime geçip dinci bir tavır ile ilerlemeye başlayınca, Köyümüzde ki oy oranı fırladı. Her seçimde CHP nin kalesi sayılan izmir gibi bir yerde köyümüzden AKP tarafına %85 %90 oranında oy çıkıyordu. Tabi bunu istatistik raporlarında gören CHP li il ve ilçe başkanlıkları ''AAAA bu köy bize hiç oy vermiyor en iyisi biz bunlara boş yere hizmet götürmeyelim'' Anlayışı ile haraket ettikleri için 15 yıldır belediye tarafından köyümüze 1 çivi bile çakılmadı.

    Kıyaslamak adına Yan köylerimizin birine eski sanayisi yenilenerek iş imkanları sunuldu. diğer yanımızdaki köye ise halısahalar koşu pistleri açık kapalı pazar alanları ve çeşitli yatırımlar yapıldı, okullar için çeşitli yardım ve iyileştirmeler yapıldı.

    Bizim köyümüzde ise sırf bu oy istatistiğine bakarak düşmanca bir tavır ile, köyümüze su sağlayan doğal kaynak suyumuz belediye tarafından el konulup paketlenip satılmak istensede köy halkı tarafından iş makinalarının önüne geçilerek durdurulmuştu.

    Ayrıca insanlara zulmetmek için İzmir Çöplünün köyümüzün girişine kurmak için 100 e yakın orman ağacı kesilip alan talan edildikten sonra ancak önlerine geçip durdurabildik ve ağaçlandırmasına başlandı.

    Şimdi asıl konumuza geleyim: GENÇLERİMİZ;

    Bu köyde çocukların ne diğer köylerdeki gibi enerjilerini atacak bir spor sahası koşu alanı, ne bir aktivite programı olmamasından dolayı köyümüzde ki 10-20 yaş arasıgençler ne yazık ki uyuşturucu alkol batağına sürüklendi, üzülerek söylüyorum ki hepsinin hayatı karardı. Ne bir iş ne bir gelecek, tam 2005 yılındaki köy sanki 2005 yılında kalmış gibi 1 adım ilerlemedi. yapılan iyi şeylerin önünü her kesmeleride bu gençler biraz daha battı,

    Şimdi ne mi oluyor, 6-10 yaş arasındaki çocuklarımızda aynı yoldan ilerliyorlar. Hırsızlık alkol sigara şeklinde bu hayatı yaşıyorlar. Kendilerine zarar veriyorlar.

    Diğer civar köyleri ziyaret ettiğimde, her yaş grubunun kurmuş olduğu futbol takımları, basketbol takımları ile çocukların nasıl spor a sağlığa yöneldiğini görüyorum. Miss gibi termemiz parklarda gençlerin kitap okuduğunu görüyorum, kurulan pazar yerlerinde çocukların birşeyler yapıp veya toplayıp sattığını önemli şeylerle uğraştıklarını görüyorum.

    Kendi köyümde ne mi görüyorum? Her iş çıkışı kapşonu kafasına çekmiş kuytu köşelerde sızan 15 yaşında gençler görüyorum.

    gözleri morarmış yüzleri kireç gibi gençler. Her akşam alkol komasına girip etrafa saran çocuklar. Köyün üstünden gitmeyen kara bulutlar görüyorum.

    Bu köye defalarca kez birşeyler yapmak amacıyla imzalar toplasam da dilekçeler yazsam cimer e yazılar yazsam da asla geri dönüşü olmadı. Ben tek başıma savaşmaktan artık yoruldum ve sanırım başarısız oldum..

    Belediye başkanlarına büyüklerimiz ile gittiğimizde bile bizlere ''Bize %10 bile oy gelmemiş şimdi nasıl size hizmet götürelim'' denildiğinde bile savaşmayı bırakmamıştım...

    Bugün cimer e son başvurumu yaptım. Cam parçaları ile dolu, kırık dökük, etrafı çöp ve dikenlerle dolu, yapılması için gene sözlü ve dilekçe olarak uğraştığım çocuk parkımızın bakımının yapılması ve en azından ufak çocuklarımızın kötülüğe değil iyiliğe yönlendirilmesi için son savaşımı verdim... Sonumuz Hayır Olsun..

    Zaman ayırıp okuyan derdimi dinleyen herkese Teşekkür Ediyorum.. Umarım bir gün iyi şeyler olur.




  • daha köyün adıni vermiyor burada bana provakasyon yapacak.
    Sen yat kalk şükret ananı alda gidin dememişler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gavuroglan kullanıcısına yanıt

    Herkes biliyor ne yapıcam köyün adını verip. Buca Kaynaklar Köyü. Buyur gel göstereyim sana her şeyi.

    İstersen birlikte belediye ye gidip son 15 yılda köye yapılan bir hizmet var mı kayıtlara da baktırırım..

    Anlattığım gençler ilede tanıştırırım seni. Amacım Köyün adını vermek köyü anlatmak değil.

    Başlıkta da yazıyor. kötü yönetim nelere yol açıyor onu anlatıyorum.

    Bu bizde böyle AKP nin sahip olduğu belediyelerde CHP oyları atılan kesimlerdede aynı anlattığım olaylar yaşanıyor.

    Ben ülkenin gençleri harcanmış uyuşturucudan hayatları kararmış diyorum adam bana burada provakasyon diyor daha 'PROVOKASYON' u yazamayan biri. Nasıl acınası bir halde olduğumuzu ve inatla kapılarını aşındırdığımız yetkililerin kafa yapısını yoruma gelen ilk sazandan anlamış oldum sağolun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4ikaos -- 17 Nisan 2021; 14:13:59 >
  • Çok zor bir durum Allah yardımcın olsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gavuroglan kullanıcısına yanıt

    Şükürler olsun ki 30 gün ban yemişsin

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.