Şimdi Ara

Parfüm Esansları?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
30.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forumda dolanırken de gördüm, parfüm esansı satan yerler var. Bir parfüm markasının esansını ortalama 15-30 liraya satıyorlar, içine su-alkol katılınca da parfüm oluyor. Ne düşünüyorsunuz bu işlem hakkında? Benim gibi Armani Code'den umduğunu bulamayan birinin "param yine boşa gitmez inşallah" serzenişlerine çare olur mu?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kabuska

    Forumda dolanırken de gördüm, parfüm esansı satan yerler var. Bir parfüm markasının esansını ortalama 15-30 liraya satıyorlar, içine su-alkol katılınca da parfüm oluyor. Ne düşünüyorsunuz bu işlem hakkında? Benim gibi Armani Code'den umduğunu bulamayan birinin "param yine boşa gitmez inşallah" serzenişlerine çare olur mu?

    kesinlikle olmaz :)
    parfüm yapımı profesyonel bir iştir ayrıca bir parfümün içinde yaklaşık 5-6 farklı esans kullanılır 30*5 =150
    tavsiyem kışlık kalıcı bir parfüm xeryus rouge ve CK Euphoria İntense den yana kullanabilirsin ilk dediğin konuya gelirsek
    netten çok kaynak var dene istersen ama sana en az 200tl civarına patlıycaktır.Ve sonuç beklediğin gibi olmayacaktır kaliteli esans bulmakta çok zordur




  • normal parfümler hazırlanırken sadece alkol değil saf su ve çeşitli kimyasallarla seyreltiliyor ben malezyadan saf esanslardan oluşan bir set almıştım alkol ile seyreltip kullanıyordum ama parfüm esansını alıp seyrelterek bir orjinal parfümden beklediğini bulamazsın. Bence tavsiye ve kendi denemelerin ile farklı parfümler al yada decant al
  • profesyonel bir iştir, "o" kokuyu yakalayamazsınız diye düşünüyorum
  • İstanbul'da parfüm esansı çok aradım..Eminönü'nde 3-5 tane buldum..denemek için one million dan 50 gr aldım hepsinden numune olarak...içlerinde en düzgünü ersa idi...2 ay sonra internetten bir firma daha buldum...esans shop diye b firma.ama 50 gr satışları yok..numune esans göndrebileceklerini söylediler..10 ml one million esans 2 gün içinde elime ulaştı..sonuç gerçeğe çok yakın...minimum satışları 250 ml...ağırlıklı toptan çalışıyorlar..aradığınız tüm esansları bulmanız mümkün..

    http://www.esansshop.com
  • Parfüm esanslarını kullanım amacı önemli diye düşünüyorum. Yani onu alayım seyrelteyim parfüm yapayım maksadıyla mı yoksa benim gibi kullandığınız parfümün kalıcılık ve fark edilirlik özelliğini arttırmak, yani zaman zaman tazelemek maksadlı mı (destek) kullanmak niyetindesiniz bu esastır kanaatindeyim. Erkek parfümleri ekseriyetle Edt yani Eau de toilette dediğimiz özellikte olduğundan içerisindeki uçucu yağ yani esans oranı %10 civarlarında maalesef düşük oluyor (açık parfüm grubu dışındakiler). Edp yani eau de parfum şeklinde opsiyon genelde çok az. Bu durumda aynı firmanın daha yoğun şekilde üretilmiş Edp ya da esansını almak ihtiyaç oluyor. Ancak ben yurtiçi üretim yapan bir kozmetik firmasını aramıştım ve piyasada satılan Edt şeklindeki ürününe göre daha yoğun şekli var mı diye sormuştum maalesef menfi cevap verdiler. Talep edilmediğini ifade ettiler. Parfüm esansı üreten ve satan firmalar bu anlamda bence önemli bir boşluğu doldurmuş oluyorlar. Koku niteliği olarak ayırt edilemeyecek kadar yakın ürünler oluyor esanslarının kalitesi. Bu şahsi bir tercihtir kimi insan için, benim gibi parfüme çok bütçe ayırıp, kalıcı kalıcı koku alma imkanı kısıtlı olanlar için esans ile ihtiyaç giderilmiş oluyor. Bu hususu hafife almamak lazım. Piyasada açık parfüm satan önemli firmaların parfüm esansı şeklinde küçük şişelerde veya en azından 50 gr'lık şişelerde bir opsiyon sunmadıklarını hep eleştirdim kendilerine. Sadece Dawid Walker'da kısıtlı da olsa 5 gr'lık şişelerde parfüm esansı sınırlı çeşitte mevcut. Sn.arieh İstanbul'dan ben de getirttim. Beykent Esans ve Emniyet Uçan Yağlar firmaları'ndan tavsiye edebilirim parfüm esansı.




  • Şu da olabilir tabi bir parfümün esanslarını olabildiğince naturel haliyle ayrı ayrı temin edip onları birleştirerek parfüm esansı denenebilir. Burada esas olan oranları. Mesela bazı esansları Arap oryantal esans satan yerlerde bulabilmek zor. Sedir ağacı, sandal ağacı, öd ağacı, kakule, kişniş vb gibi. O açıdan hem maliyetli, hem istenilen miktarlarda temin edebilmek hem de o parfümün özü koku notasını yakalayabilmek güç mesele. Parfüm haline getirebilmek ise çok daha zor. Kumarin, ppg, deiyonize su, kaliteli az kokan alkol vs maddeler gerekli oluyormuş. Esansların yağ oranları, kalıcılıkları, kaliteleri önemli, naturel olanını bulabilmek cidden zor meseleler.
  • Ustalık işi. Burun çok iyi olmalı. Tecrube çok önemli. Herkesin kolay kolay bu işi yapabileceğini sanmıyorum. Harcanan zaman ve paraya degmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parfüm esans olarak alın gerçekten daha mantıkl ben her zaman esansçıda parfüm yaptırıyorum ve minimum 7 gün kalıcı oluyor %20 esans oranı ve %80 alkol ile bu karışım oluyor istanbulda yaptırıyorum kaliteli bir firmaya beni tanıdıkları için bana özel yaptırıyorum.Gerçekten çok ama çok iyi orjinal parfümle aynı pahalıya da patlamıyo
  • Kabuska kullanıcısına yanıt
    Esans satılan yerler var. Hatta saf nota alıp mesela; vanilya, kullanan insanlar var. İş parfüm yapımına gelince orası hiç kolay bir iş değil açıkcası. Designer ya da Niş statüsünde bulunan firmalar ünlü parfümörler ile çalışırlar. Yüksek miktarlarda para öderler parfüm tasarlatmak için. Ve sonunda tüketicinin beğenisine sunarlar. Herkes beğenmeyebilir, ya da bir klasik olabilir. Göreceli bir kavram. Hangi esanslar kullanıldı, esanslar doğal mı kullanıldı sentetik mi, harman uyumu ve akışı nasıl? Ve tabii kalıcılık farkedilirlik değerleri. Projeksiyon iyi de olabilir, zayıf da olabilir. Yabancı parfüm forumlarında insanlar artık 200 şişe parfüm denemiş, elinde birçok şişe, sample, decant bulunduran insanlar var. Bu konuları tartışabilecekleri birden çok platform var. Bizim ülkemizdeki gibi nereden ve nasıl ucuza iyi parfüm alabilirim gibi değil. Bazıları kendi parfümlerini üretebiliyor çünkü çok profesyonel olmuşlar. Üstelik onların kaliteli esanslara ulaşması daha kolay. Ülkemizde kişiye özel parfüm üreten mağazalar bulunuyor. Etiler taraflarında bulunur. Parfüm bloglarını okuyabilirsin. Forumdan istek alabilirsin zevkine göre. Ve en güzeli gidip denemelisin. Tavsiyeleri deneyip bir şişe parfüm alıp kullanman daha mantıklı geliyor bana.




  • Kaliteli Parfüm Esanslari için konyada feyzan esans var kalitesi superdir.isterseniz parfümude hazırlayıp gonderebiliyorlar www.feyzanesans.com tel 03323500706

     Parfüm Esansları?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumude -- 20 Ağustos 2017; 12:36:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • esansı inceltmek koku eğer natürel ise natürelliğini yitirir.

    Esan7Esans7



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NarKo_ -- 14 Ekim 2020; 17:40:33 >
  • Kaliteli Esans Feyzan Esans
    http://www.feyzanesans.com
    Parfümlerin Esanslarını burada bulabilirsiniz daha fazla para ödemenize gerek yok.  Parfüm Esansları? Parfüm Esansları?




  • Ben parfüm esansı alıp kendim deneme yaptım sonuç başarılı çevremde olumlu yorumlar aldım kendimde kullanıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parfüm herkes yapar ama ortaya harika bir koku herkes çıkaramaz. Biz her çeşit özlerle parfüm tasarlıyoruz ama bu iş kolay iş değil. çocukluktan başlar ve sonra onlarca kez hatalar yapılır. karışımlar çöp olur ve bir zaman sonrada usta olan olur. 15 - 20 senede az çok farklı tarzda tasarımlar yaparız. Mutuluğun kokusunu yaptık.

    ciltte en az 1 gün kalan parfüm tarzında esans karşımı özel elbisede en az 1 hafta kişiye özel parfüm tasarlanır. her türden esans özü natürel kokular var ancak natürellere herkesin maddi gücü yetmez. oud 20 senelik indirimli olarak 1 ml 425 tl. misk 800 tl, amber 2.500 tl. vs.

    detaylar için >> esanslar

    bu site yeni faaliyete geçti Esanslar hakkında geniş bilgi

    Yotube üzerinden videolar için esans video kanalı




  • https://buenos.com.tr/koku-kartusu/ linkinde yer alan ürünler acaba 100% saf esans mı?

  • kokucuk.com

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.