Şimdi Ara

Pardus Anka 2013

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
6.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Pardus-Anka 2013 GNU/Linux Alpha sürümüyle siz değerli kullanıcıların beğenisine sunulmuştur
    .
     Pardus Anka 2013

    Bildiğiniz gibi geçen yıl Pardus ‘un özgün teknolojileriyle geliştirilmesine son verilmişti. Bu karar toplulukta büyük üzüntü yaratmış ve bazı topluluk üyeleri irade ortaya koyarak Pardus’un Ülkemizin ve özgün teknolojileriyle Özgür yazılım sisteminin önemli bir değeri kaderine terketmeyi kabullenememiş bu üyeler sayesinde projenin topluluk imkanlarıyla sürdürülmesine karar verilmişti.

    Bu irade yaklaşık bir yıl süren hem teknik , hem donanım anlamında zorlu bir süreçten sonra Nihayet ilk sürümünü çıkarmayı başardı. Bu başarı vazgeçmeyenlerin , mücadele etmeden hayatta kalınamayacağını bilenlerin şimdiye kadar üretilmiş kollektif emeğin heba olmasını içine sindiremeyenlerin zaferidir.Amacımız Pardus’u yok oldu denildiğin anda tıpkı bir Anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğmasını sağlamak siz değerli kullanıcılarımıza en güncel ve kararlı uygulamalar sunarak güvenli ve aynı zamanda hızlı bir bilgisayar tecrübesi yaşatmaktır. Alpha sürümüne, her türlü teknik sorunumuzda ekibin moralini düzelten commitlerin sahibi, Polonyalı kardeşimiz Marcin’in adı verilmiştir.

     Pardus Anka 2013


    Amacımız Pardus’u yok oldu denildiğin anda tıpkı bir Anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğmasını sağlamak siz değerli kullanıcılarımıza en güncel ve kararlı uygulamalar sunarak güvenli ve aynı zamanda hızlı bir bilgisayar tecrübesi yaşatmaktır. Alpha sürümüne, her türlü teknik sorunumuzda ekibin moralini düzelten commitlerin sahibi, Polonyalı kardeşimiz Marcin’in adı verilmiştir.

     Pardus Anka 2013


    Yerli özgün/özgür Gnu linux dağıtımı olan Pardus Anka ‘nın alpha sürümündeki bazı yenilikleri sizlerle paylaşmak istiyoruz.

    Sadece 64 bit için olan Alfa sürümünün bir deneme sürümü olduğunu söylemekte fayda var.

    Alfa’da neler var?

    *Kernel 3.7.5
    *Kde 4.9.98
    *Firefox 18
    *Gimp 2.8.2
    *Grub2
    *Geliştirilmiş Pisi
    *İngilizce ve Türkçe olmak üzere iki kurulum seçeneği
    *Yeni görseller eklendi

    ve daha bir çok güncellenmiş paket.

    Pisi’deki Gelişmeler

    *Kernel ile PiSi paketleri arası düzeltildi. Kernel 3.4 serisi derlenmiyordu, uyumlu hale getirildi.
    *pre-hook özelliği eklendi.
    *PiSi’de WorkDir yazımı artık gerekmemekte. Çalışma dizinini pisi auto pilot tanıyor.

    Bilinen Hatalar

    *Ekran kartı kapalı kaynak paketlerinde olan bir problemden dolayı kapalı kaynak paketleri kullanılamıyor.
    *Plymouth eksik.
    *Libreoffice hazır değil.

     Pardus Anka 2013


    Harcanan onca emek ve zamana rağmen dünyanın en iyi dağıtımı olmadığımız sır değil ama aramıza katılacak yeni arkadaşlarla daha iyi olacağımıza inanıyoruz. Bu tecrübeden başkalarınında faydalanmasını sağlayabilir , pardus-anka.org adresini ziyaret ederek oluşum sürecindeki topluluğumuzun ilk seçkin üyelerinden olabilirsiniz.

    [simage]ompldr.org/vaGRldA/sys.png[/simage]


    Deneme isteyen kullanıcılar aşağıdaki linklerden Pardus Anka 2013 Alfa sürümünü indirebilirler.Denemek isteyen kullanıcıların bu sürümün bir alfa sürümü olduğunu , içerisinde hatalar barındırabileceği bilincine sahip olması önemlidir.Alfa sürümleri deneme(beta sürümleri) ve sürüm adayı kararlı sürümler(RC) yayınlanmadan önce hataların düzeltilmesi için yayınlanır.

    İndirme adresleri:

    http://server.karci.me/torrents/Pardus-Anka-2013-AlphaCodeName-Marcin.iso

    http://content.wuala.com/contents/pardus-anka/iso/Pardus-Anka-2013-AlphaCodeName-Marcin.iso

    http://linux.skynetint.com/pardus-anka/Pardus-Anka-2013-AlphaCodeName-Marcin.iso

    Eski Mesaj:

    Pardus Anka 2013 Test Edildi

    Pardus Anka 2013 geliştirici önizleme sürümü kurulum medyası test edildi. 1,5 gb üzerindeki kurulum kalıbı internete bağlanmayankullanıcıya hitap edecek şekilde herşeyi bünyesinde barındırıyor. Pardus Anka 2011.2 taban sisteminden tamamen farklı ve yenilenmiş bir tabana sahip. Zenginleştirilen test deposu ise Mate, Gnome, Lxde, Xfce ve E17 masaüstü seçeneklerini sorunsuz kurmanıza olanak sağlıyor.

    Depoda bulunmayanlar ise github üzerinden son kullanıcı tarafından çok fazla bilgi ve deneyime gerek duyulmaksızın tek komutla derlenebilmekte. Pardus Anka, turuncu renklerin hakimiyetinde enerjisini ve gücünü vurgulayan arkaplanlar içeriyor. Pardus Anka, P11 üzerine sayısız hatanın giderildiği, iyileştirmelerin yapıldığı, popüler masaüstü yöneticilerinin kurulumuna olanak sağlayan bir yapıya sahip. Bütün inşası şeffaf bir şekilde yapılmış olan Pardus Anka eskisinden daha güçlü ve donanımlı olarak ayağa kalktı. Anka-team Pardus Anka'yı herkesin geliştirebileceği bir yapıya ulaştırarak bir bakıma tamamen özgür bıraktı. "Özgürlük Şimdi Başladı"
     Pardus Anka 2013

    Pardus Anka en güncel ve kararlı linux çekirdeği ile donanım sıkıntısı yaşatmamaya odaklı, en güncel KDE sürümü ile de teknolojiyi anlık entegre edebilmektedir. Pardus Anka, öntanımlı olarak oldukça zengin KDE4 Masaüstü Yöneticisi ile geliyor. KDE'nin 4.10 sürüme yaklaştığı bu dönemde hatalardan uzak ve neredeyse XFCE kadar az kaynak tüketen bir yapıya ulaştı.Kurulum Kalıbının sunucularımızda yerini almasına az bir zaman kala sizler gibi bizlerde sabırsızlıkla bekliyoruz.

    Deneme isteyen kullanıcılar aşağıdaki linklerden Pardus Anka 2013 Alfa sürümünü indirebilirler.Demek isteyen kullanıcıların bu sürümün bir alfa sürümü olduğunu , içerisinde hatalar barındırabileceği bilincine sahip olması önemlidir.Alfa sürümleri deneme(beta sürümleri) ve sürüm adayı kararlı sürümler(RC) yayınlanmadan önce hataların düzeltilmesi için yayınlanır.



    Eski Mesaj:
     Pardus Anka 2013



    Pardus Anka 2013′te neler yeni !
     Pardus Anka 2013

    pardus-anka-2103

    Pardus Anka öntanımlı olarak KDE masaüstü yöneticisi kullanmakla beraber popüler masaüstü yöneticilerini de sorunsuz entegre eden bir yapıya sahiptir. Kullanıcıların sistem seçme ve masaüstü seçme gibi seçenekleri zaman zaman çakışmakta ve masaüstü için dağıtımından, yada dağıtım için masaüstü yöneticinden uzaklaşmak gibi sıkıntıları var. Pardus Anka son kullanıcıya odaklı gelişim sürecinde en büyük talep olan masaüstü seçme hakkını sunarak hedef kitlesini geniş tutuyor. Pardus 2011.2 dağıtımını kullanıcı taleplerine cevap vermek adına paket güncellemeleri ile destekleyen anka-team Pardus Anka 2013 ‘ün tüm taban yapısını yenilemiş ve değiştirmiştir. Köklü değişim sürecinde yepyepi bir yapıya ulaşan dağıtım, eski sürümlerinden yükseltilmeyecek, temiz bir kurulum ile bilgisayarlarda yer alacak.

    Pardus Anka KDE 4.9.90 , Enlightenment , Gnome 3 , Mate , XFCE , LXDE ve Razor-qt masaüstü yöneticilerini kullanıma hazır hazır duruma getirdi. Kurulum aracı “Yalı” yeni bir arayüz ile ve gelişmiş yeteneklerle, hataları giderilmiş olarak son rötuşlarını yaşıyor. Pisi paket yöneticisinin yetenekleri geliştirildi ve eski sorunlarından kurtulmuş durumda.

    Pardus Anka ekibi Linux Çekirdeği (kernel) üzerinde ayrı bir titizlikle durmakta ve kullanıcılarına sıfır donanım sorunu ile ulaşma amacındadır. Bundan hareketle kernel yamaları hazırlandı, güçlü linux dağıtımlarının kernel konfigürasyonları ve yamaları incelendi, gerekli görülenler değerlendirildi. Pardus Anka kernel sürümlerinde de diğer dağıtımlardan önde ve kararlı olma yolunda en güncel çekirdeği kullanıyor. Dağıtım Kernel 3.7 son sürümünü mükemmel bir entegrasyonla kullanmaktadır. Geliştirici Önizleme Sürümün bu çekirdek ile kullanıcılara ulaştırılması son aşamaya geldi.

    Son kullanıcıya odaklı Pardus Anka 2013, kullanıcısına forumlarından (ozgurlukicin.org , pardus-linux.org) birebir desteğini artırarak sürdürecek, web hizmetleri yönünde yeni hamlelerde de bulunarak kalitesini yükseltecektir. Bu kapsamda pardus-anka.org, proje sitesi olarak hayata geçirildi. Yakın zamanda forum alanında da yenilik hazırlıkları tamamlandı, uygulamaya konulacak. Canlı destek kapsamında ise kullanıcılar freenode , üzerinden web bağlantısı yada Pardus Anka üzerinden irc araçları ile (konversation, xchat quassel) ile pardus odalarından ( #pardus-anka #pardus gibi) destek alabilecekler.

    Pardus Anka 2013 yakında çıkıyor


    Pardus Anka 2013 takibi:

    https://github.com/pardus-anka

    Pardus Anka 2013 ya destek olmak isterseniz.

    http://www.pardus-anka.org/donatebagis/

    Bu adresten bağış yapabilir.

    Ya da bu adreste bulunan Pardus Anka 2013 bannerlarını websitenizde,bloğunuzda ya da sosyal ağlarda paylaşabilirsiniz.

    http://www.pardus-anka.org/destel-ol/

    Pardus Sanat Bölümü Çalışmaları
     Pardus Anka 2013

     Pardus Anka 2013

     Pardus Anka 2013


    Pardus Anka 2012-2 Test Sürümüne buradan ulaşabilirsiniz.
    http://anka.pardus-linux.org/QA/pardus2012-2.iso
    Test sürümü olduğundan birçok hatayı beraberinde getirebilir.
    Pardus Anka Görev Listesi:
    http://anka.pardus-linux.org/

    07.01.2013
    PARDUS-Anka web sitesi yeniden düzenlendi.
    http://www.pardus-anka.org/

    Pardus Anka 2013 ü kurmak isterseniz .Aşağıdaki talimatları kullanarak kurabilirsiniz.
    http://anka.pardus-linux.org/2013/rootfs-0.2/rootfs-0.2-kurulum
    Not:Pardusun bu sürümü son kullanıcıya yönelik değildir .Sadece geliştiriciler ve tecrübeli kullanıcılar içindir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipnoa -- 13 Şubat 2013; 6:13:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • İndirmeye başladım. Eğer adam akıllı bir sürüm çıkartırlarsa bütçem el verdiğince yardım etmeye de çalışırım.
  • Padusun bu sürümünde firefox eklentileri rahat kuruluyormu? Ayrıca setup dosyaları kurmak acemi kullanıcılar için çok zor. Bunlarda bir iyleşme varmı.
  • Pardus üzerinde Firefox eklentileri kullanılabilir.Pardus Pisi dosyalarının kurulumu bilgi sahibi olmayan kulanıcılar için de gayet kolaydır,Paket yöneticisi yardımıyla istenilen uygulama aratılarak bulunup sadece birkaç tıklama ile kurulabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipnoa -- 27 Aralık 2012; 12:17:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turcassem

    pardusta kuracagımız programlar win7'deki gibi rahatça çalışabilir mi?

    zeki mürende bizi görecek mi gibi sormuşsun? yok win7 deki gibi rahat çalışmıyacak senin için değil bu linux işi... windows başka linux başka bir şey elma armut gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: b424

    Padusun bu sürümünde firefox eklentileri rahat kuruluyormu? Ayrıca setup dosyaları kurmak acemi kullanıcılar için çok zor. Bunlarda bir iyleşme varmı.

    Pardus paket yönetcisine sahip yazılımlar tek tıkla kurulur.
    Firefox eklentileri önceki sürümde de direk kuruluyordu her zamanki yerden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek tıkla kuruluyormu eminmisiniz! flatcast(radyo) eklentisi kurmak için 40 tane forum gezdim. pardusun kendi sitesinde bazı anlatımlar var ama yetersiz kaldı... Pardusu iyi ama bazı konularda eksikleri var. Paket yöneticisinde bir sürü paket var acemi kullanıcılar neyin neye yaradığını bilmiyor. Mesala çok kullanılan paketler pardusla kurulsa paket aramak zorunda kalınmasa daha iyi olur. setup dosyalarını kursun. tarayıcı eklentileri kursun başka ne isteriz...

    Bu arada Usbde çalışan pardusum var. Arada kullanıyorum. Pardusu gelişmeleri olabildiğince takip ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b424 -- 28 Aralık 2012; 4:27:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: b424

    Tek tıkla kuruluyormu eminmisiniz! flatcast(radyo) eklentisi kurmak için 40 tane forum gezdim. pardusun kendi sitesinde bazı anlatımlar var ama yetersiz kaldı... Pardusu iyi ama bazı konularda eksikleri var. Paket yöneticisinde bir sürü paket var acemi kullanıcılar neyin neye yaradığını bilmiyor. Mesala çok kullanılan paketler pardusla kurulsa paket aramak zorunda kalınmasa daha iyi olur. setup dosyalarını kursun. tarayıcı eklentileri kursun başka ne isteriz...

    Bu arada Usbde çalışan pardusum var. Arada kullanıyorum. Pardusu gelişmeleri olabildiğince takip ediyorum.

    Sizin bahsettiğiniz şey uyumlu ek(plugin) add-on değil.Pardus'un eksik olduğu doğru ki zaten bu yüzden geliştiriliyor yeni sürüm çıkartılıyor.Ikinci bahsettiğiniz durum ise daha farklı paketlerin açıklamaları var.Bu sayede hangi paketin ne olduğu anlaşılabiliyor.Kütüphanelerin ise bilinmesine gerek yok son kullanıcılar için her sistemde olduğu gibi.Ayrıca pardus dvd boyutunda geliyordu.Yani diğer dağıtımlara göre varsayılan olarak daha fazla yazılımla kuruluyor.Yazılım sayısı daha fazla arttırılırsa bu kurulum kalıbının boyutunun artmasına neden olur.Programlara ihtiyaç duymayan ve internet bağlantıları sıkıntılı olan kullanıcılar için rahatsız edici olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: b424

    Tek tıkla kuruluyormu eminmisiniz! flatcast(radyo) eklentisi kurmak için 40 tane forum gezdim. pardusun kendi sitesinde bazı anlatımlar var ama yetersiz kaldı... Pardusu iyi ama bazı konularda eksikleri var. Paket yöneticisinde bir sürü paket var acemi kullanıcılar neyin neye yaradığını bilmiyor. Mesala çok kullanılan paketler pardusla kurulsa paket aramak zorunda kalınmasa daha iyi olur. setup dosyalarını kursun. tarayıcı eklentileri kursun başka ne isteriz...

    Bu arada Usbde çalışan pardusum var. Arada kullanıyorum. Pardusu gelişmeleri olabildiğince takip ediyorum.

    Bu konuda Pardus'un suçu yok ki... Olaya Flatcast geliştiricilerinin el atması lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://github.com/pardus-anka/2013
    Bu adresten son 24 saatte ne kadar çok çalıştıklarını görebilirsiniz
  • Keşke bende yazılımla ilgilenebilsem. Heyecanla bekliyorum ankayı. Bağış yapabilsem keşke...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PARDUS-Anka web sitesi yeniden düzenlendi.
    http://www.pardus-anka.org/
  • olmaz çalışmaz, senin işin değil gibi cümlelerle, insanların gözünü korkutmayınız. sonuçta, arkadaş çekirdek derlemeyecek deneysel paket kurmayacak. bilgisayar kullanacak.

    günlük kullanım (webde gezme, ofis uygulamaları, video seyretme, müzik dinleme vb.) için herşey rahatlıkla yapabilmekte.
    ha kasıt windows programları ise, onlar tamam native olarak çalışmaz, fakat wine kurup kullanmak çok zor bir iş değil. zaten günlük kullanım için var olan birçok programın linux sürümleri mevcut. ayrıca pardus depolarına girecektir ve pisi ile rahatlıkla kurulabilecektir. (bağımlılık sorunlarını pisi otomatik olarak halletmekte)
    ha, program yoksa kesinlikle bir alternatifi mevcuttur.
  • arkadaşlar bende pardus kurmak istiyorum fakat kurduğumda oyunları açar mı açmaz mı bilgilendirirseniz sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RosweL 61

    arkadaşlar bende pardus kurmak istiyorum fakat kurduğumda oyunları açar mı açmaz mı bilgilendirirseniz sevinirim

    Şu an için açmaz. Yani sizin istediklerini açmayacaktır. Ancak steam için takipteyiz ;)
  • Teşekkürler çok merak ediyordum çıkınca burdan öğrene bilirmiyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RosweL 61 -- 8 Ocak 2013; 22:06:22 >
  • Aslinda oyunlari da acar. Zamaninda wine kullanarak half life oynamistim ama tabiki windows performansi alamazsiniz.
    Steam gelse bile oyun gelistiricilerin, oyunlarin linux versionlarini cikarmalari gerekmekte.
    Isin asli, oyun icin hala windowsa mahkumuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • linux demişken linuxlarda oyun açmıyor mu pardus gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RosweL 61 -- 9 Ocak 2013; 0:24:01 >
  • Ggüzel paylaşım olmuşş. Pardus ve Ubuntu 64 kullanıcısıyım, Anka'nın 64 linkini yollar mısın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RosweL 61

    linux demişken linuxlarda oyun açmıyor mu pardus gibi

    Oyundan kastınıza bağlı. Oyun GNU/Linux destekli yazılmışsa açılır GNU/Linux destekli değilse açılmaz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.