Şimdi Ara

Parçayı müşteri aldı diye onarım-bakım yapmayan servisler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
3.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yapmıyorsa keyfi bilir binlerce yağ ve filtre değiştirmeyi bilen çalışan varken onun ben parçayı başka yerden kabul etmem tribini çekmem.İşçilik ücreti veriyorsunuz sonuçta.Aynı şey mermerciler için de geçerli.Mutfak tezgahını gidip kendimiz seçer mermer ustasına veriririz çoğu kabul etmez neden çünkü işçilikten malzeme kadar kar ettiği yetmezmiş gibi malzeme fiyatından da bir hayli kar etmek ister.Şöyle ki;2 bin liralık mermeri gidip kendi alır iskontosunu fatura kdv bedelini vs gider yansıtır size işçiliği de ekler 5 bin tlye gelir takar.Müşteri bilmediği için 5 bin liralık mermer aldığını sanar.1500 tlye y.servislerin yaptığı yağ filtre bakımı da aynı hesap.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tür ustalar dua etsın bızım ulkenın yerlesımı amerıka gıbı felan degıl bos depolarımız yok garaja cevırıp her işini kendimiz yapabılıcegımız yoksa parcacıdan balata spreyı 10 alıp 2 sıkıp 25tl yazan selam verınce 200 ısteyenler çook taş yerdi ama ulke buna musade etmıyor sımdılık yoksa aracımın kendı gogsune kadar toplayıp parcalıyorum yag degıstırmek fıltre sokmek felan ıkı dakıkalık ıs hatta yer olsa oraya makınelerı kendım alır makınelerle yapardım

  • Kıbrıs'taki ustam ile 5-6 senedir çalışıyorum hatta ahbap olduk ailesine kadar tanırım.

    Arabaya bakar bu,bu değişecek der.Gider kendisi fiyat alır sonra Rum tarafını ve Türkiye'yi araştırır.Ben bu fiyata alabiliyorum bak şayet başka yerde daha uygunsa burda daha uygun ordan siparişini ver der bana.Parçayı alırım,ustamın adına kargolarım.Gümrüge takılırsa onuda halleder.İşçiliğini alır yapar.Hatta bazen bazı parçaları değiştir abi dediğimde gerek yok daha götürür boşa masraf yapma der değiştirmez.Yetkili servisi bile unuttum sağolsun.

    Dönüyorum ülkemize;

    Bir kere Mr2spyder ile Türkiye'ye gittim.10 liralık işe 50 lira fiyat mı çekmediler.100 liraya alınacak parçaya 1000 lira mi demediler.Neler neler....

    Biz bu kafayla daha çok ağlarız.Hepimiz kolay yoldan para kazanma arzusu içerisine düşmüşüz.Ülkede ne edep kalmış ne etik ne ahlak hiç birşey.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu diyen ustaya gidiyorsan problem sendedir. Usta seçimin hatalı. Öyle bir insan ile aynı ortamda bile bulunman hata.

  • ben ustamla anlaşıyorum çoğu zaman. alt takımdır lastik takozdur vs yerli takar ses etmem.

    farklı ve spesifik bir parça gerekiyorsa sen kıl adamsın bende orijinal yok diyor. bir yerlerden lancia kutulu parçayı buluyorum hepimiz mutlu.

  • Yaz kış üzerinden inmediğim arabamı senede 1 kez servise götüreceğim onu da mutlaka yetkili servise götürürüm.


    Bakımı yapılır. Sisteme kaydedilir.


    Faturamı ve değişen parçaların listesini alırım.


    Enflasyon tüm kötülüklerin anasıdır. Yokluk mertliği öldürür. Enflasyon dayanmış %200 lere. Esnaftan ticari ahlak mı bekliyorsunuz ?


    Artık 2 yolun var.


    Ya paraya kıyıp yetkili servise götüreceksin.


    Ya da yağ ve filtre nasıl değişir izleyip öğrenip kendin yapacaksın.

  • Jiggly Puff kullanıcısına yanıt
    Konu açılalı 9 ay olmuş. Mesaj atma gereği neden duydunuz? Ben o bakım yapmayan ustanın dükkanından uzağından yakınından zaten geçmiyorum ki? Ben ilk defa orda bakım yaptıracaktım zaten daha önce onlarda bi işim olmadı.

    Bende bi problem yok yani adamların muamelesini konu olarak açtık diye kabahatli mi olduk. Konusunu açtığım dükkana gittim diye bir şey yok sadece yaptıkları muameleyi söylüyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul'da varmı uygun işçilik yapan usta Anadolu yakasında parçalar aldım bekliyor:D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

    Mesaj atmak için 9 ay geçmesini bekledim. Mübarek konu karşıma çıktı yazdım. Bu konu 9 ay öncenin problemi değil, ülkenin devamlı bir problemi, güzel bir konuya parmak basmışsın. Bu tür esnaflara gitmiyorsan problem yok. Mesajımı gören başka üyeler olursa onlarda gitmesinler. Konu okunsun daha iyi.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.