Şimdi Ara

Paramı çarçur mu ediyorum yoksa iyi mi yapıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba herkese. Bu uzun zamandır aklımı kurcalıyor bugün de iyice kafama dank etti o yüzden sizlere danışmak istedim. Benim bir hobim var uzaktan kumandalı araçlarla ilgili. Çok seviyorum. 2 yıldır bununla uğraşıyorum. Avustralyadan egsoz bile getirttim benzinli araçlarım için, o derece seviyorum. Ama malesef çok pahalı. Örnek verecek olursak o egsoz bana 1200 TL’ye patladı. Araçların temizi ortalama 2500-3000 TL ama modifikasyon yapılmış isterseniz 8-9 bin TL civarlarına da alabiliyorsunuz. Kumandası pili servosu derken tutar daha da yukarı gidebiliyor. Aylık gelirim net 5 bin tl. Ailemin yanında yaşıyorum, 200 TL faturalarım var toplamda(telefon internet digiturk vınn vs.). Hal böyleyken her ay maaşımın en az yarısı gidiyor bu hobiye. Ama ben bunu malesef azaltamıyorum, sürekli bişeyler alıyorum, durduramıyorum kendimi. Diyorum ki kendimi durdurmak için bir araç alayım kredi çekip onun taksitlerini ödeyeyim ama babamın arabası da var ikinci araç boş yere masraf gibi olacak, birikim huyumda hiç yok. Askerdeyim mesela şu an bitmesine 10 gün var gene tutamadım kendimi 3-4 tane parça siparişi verdim adamın biriyle pzarlık ettim Şansa da bizim mahallede çıktı istanbulda döndüğüm gün aracı alıyorum kaporayı yolladım. Bu malesef 5. Aracım olacak artık evde koymaya yer kalmadı birini sürekli arabanın bagajında gezdiriyorum. Diğerlerini de satamıyorum hepsi evladım gibi oldu. Bu bende sanırım artık hastalık haline geldi. Bilgisayar falan oynardım eskiden artık bilgisayar da sarmıyor evdeki bilgisayarı izne gittiğimde açtım eski fotoğraflara bakmak için, bios pili bitmiş düşünün kaç aydır açılmıyor öylece yatıyor. Bunu nasıl ne şekilde engelleriz hisse senedi alıp onları kovalayayım diyorum ama o tarakların da şakası olmuyor battı mı baya batılıyor yani en azından bu araçlrı satsam elime 15-20 bin tl geçer. O kadar çok oldu ki aldığım parça bugün(konuyu açmamın sebebide bu aslında)trde alım yaptığım bi dükkan aradı neden alışverşi kestiniz artık bizden ürün almıyorsunuz bi yanlış mı ettik kusurumuz mu oldu diyor yok abi askerdeyim gelince almaya devam edicem diye sıkıntı yok yani diyor yok abi dedim hayırlı tezkereler şimdiden ocak sonunda yeni ürünler gelecek siteye ekledik oradan bakabilirsin dedi kapattı bende hemen siteye girdim geziniyordum sonra aklıma dank etti lan dedim bağımlı gibi olmuşum ben bu ne böyle dedim kapttım siteyi. Paramı nasıl kurtarabilirim yardım edin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 4-5 araç olmuş işte hocam artık yeterli her klasmandan bir araç alıp bırakabilirsiniz. ya da yılda 1 maaşımı bunlara harcıcam diye kendinizi sınırlandırmaya çalışın. Bu devirde ailenizleyken en azından yarım maaşı birikim yapmaya çalışın derim :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz pahalı bir hobi tabi ama satmak istediğinizde %50 den fazlasını geri alabildiğiniz bir hobi. Sigara, alkol vs tarzında bağımlılıklar yoksa hobiniz için para çar çur ediyosunuz diyemeyiz bence. Benim size tavsiyem kendinize yakın eski bir işhanında minik bir dükkan kiralayın. Atıyorum 3. 4. katta size yetecek büyüklükte bi dükkan 200-250 tl falandır. Yani ben olsam öyle yapardım. Duvarada ucuz yollu raf yapar dizerdim onları. Ufak bi masa butik bi atolye gibi. İnternete de ilan koyardım kumandalı araçlarınıza modifiye/tamir yapılır vs diye. Gelen olursa ne ala hem hobi hem para kazanma. Gelen olmazsa da açarım müziğimi iş hanı boştur zaten çıkartır deli gibi drift yaptırırım koridorda. Haftada bir gün kafa dağıtırdım. Kullanmadığım pc yi de kurardım oraya açardım müziği arkadan. Kafa dengi bir arkadaşda varsa takıl gitsin nolcak. Belki ileride güzel bir koleksiyon olur. Ne bileyim youtube da videolar çekersin anlatırsın topluca hepsini satarsın takıl ya kötü bi hobi değil bence. Para lazım olursa satarsın hepsini aradaki farkıda eğlencene sayarsın. Hatta parçaları internetten araştırır avustralyadan o parçayı getirteceğime Türkiye'de daha ucuza nasıl hallettiririz onlara bakardım. Kendince ufak bi sektör bile oluşturabilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bence iyi bir hobi parayı boşa harcıyorum diye düşünme mutlu olmak güzel vakit geçirmek için yaptığın bir harcama elindekini satıp daha farklı bir modele geçebilirsin vs limitlerini kafanda kısıtlayabilirsin. Tamamen vazgeçme bence, ama kısıtlama getirmekte şart gibi araba bagajında araç taşıyıp yeni bir makina almak vs mantıklı değil. Arabada eşya sabitlemek dert güvenli saklamak dert ailenle yaşadığın için yer kısmında tamamen serbestte olamazsın bence araçlarını sırala elinde daha üst düzey bir araç varsa daha alt düzeyde olanı sat mesela...

    Bende lazerlerle ilgiliyim oda aynı şekilde pahalı bir hobi oldu (güçlü kaliteli bir yeşil lazer vergiler hariç 150-200$ dan başlıyor) bir süre sürüncemeye aldım. Başlangıçta zor oluyor hobi forumlarına girip proje görüp yapamamak ama alışıyorsun. Ben bir iş sahibi olunca ufaktanda olsa devam ederim. Senin avantajın satmak istesen alıcı bulursun arabalara ben herkese satmam lgili kişi sayısı az güvenli gözlüğü ekipmanı vs olmayan 20 yaş altı birine satamam tehlikeli aletler kalıcı görme bozukluğu vs riski var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sevdiğin şeyler için harcayamadıktan sonra çalışıp para kazanmanın ne anlamı var?
  • Ben senin yerinde olsam maaşın yarısını bir kenara atarım geri kalanı da kafama göre harcarım hocam. Hiçbir masrafın yokken de kısacık insan hayatında harcamamazlık etmeye gerek yok bence kaldı ki ilerde bu hobiden sıkılsan bile fazla gördüklerini satar biraz amorti edersin. Başka hobi bulursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1200tl egzozu görünce gerçek araba zannettim Yapacağın tek güzel şey ya almayı durdurmak ya hepsini satıp hobini değiştirmek.
  • StByErdeM kullanıcısına yanıt
    Hocam devlet memuru olduğum için zaman ayırma imkanım yok malesef ama güzel fikirmiş sevdiğim işi yapardım ne güzel. Ama dışarda drift atma işi zor egsozdan açık havada 80 desibel çıkıyor kapalı alanda 110-120 zorlar millet dövmeye gelir aynı anda ikisini çalıştırırsam
    Benim de böyle bir fikrim var aslında en azından 1/5 araçlar için yurtdışından parça getirp burda parça temini ve tamirat tadilat hususunda millete yardımcı olmak ve biraz para kazanmak. Ama memurluktan zaman kalmıyor bide iş yerinde afedersiniz şerefsiz çok gider ihbarda bulunurlar eskiden sevdiğim şimdi nefret ettiğim kız arkadaşım sağolsun açığımı arıyor bugün arkadaşla konuştum mesela ayın 24’ünde iş başı yapmam gerekiyor askerden gelip, yapmazsam ihbarda bulunacakmış arkadaş bunukendi arkadaşıyla konuşurken duymuş burak boşver gel başın ağrımasın diyor normalde 1 ay sürem var ama mobbing yapıyorlar geç başlayana. Bide böyle saçmalıklarla uğraşıyorum işte bu hobi bu yüzden beni çok mest ediyor 2 zamanlı motor yağıyla benzin yanınca bir koku çıkartıyor o kokuyu Koklayınca bütün sinirimi atıyorum. Araçlardan 2 tanesi arkadan çekişli çok rahat kendi etrafında dönüyor bi başlatıyorum kendi etrafında döndürmeye baktıkça bakasım geliyor şimdi bile iştahım kabardı gitsem de sürsem şunları bi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar dostum, öncelikle bu tarz durumlar görecelidir. Mesela bana gereksiz bir harcama gibi gelen şey, sizin için özel bir keyif olduğundan mantıklı gelebilir.

    Sonuçta bu parayı ne için kazanıyorsunuz ? Hayatınızdaki ihtiyaçları karşılamak ve yapmak istediklerinizi gerçekleştirmek için kazanıyorsunuz. Hobiniz de ruhunuzun bir ihtiyacı, bunun için harcama yapmanız gayet doğal, diğer yandan zaten kendi paranız...

    Burada belki sorgulanacak şey, harcama limitleriniz olabilir :) Evet bir hobiniz var, bunun için para harcarken ve oyalanırken mutlu oluyorsunuz. Ancak kendinizi de sınırlamanız gereken noktalar olduğunu düşünüyorum, hobi mevzularının sınırı yok. Bu durumu kontrol altına alırsanız, eğlenirken aklınız daha ferah rahat olur...

    Para biriktirme konusunda sıkıntı yaşıyorsanız, krediyle bir şeyler almayı deneyin. Araba/ev veya benzer şeyler, kredi sizin için sıkıntıysa hedefler belirleyin...Yoksa öylesine kenara atarak para biriktirmek çok zor :)




  • Aslında bu işten para kazanabilirsiniz. Hobiniz sayesinde meslek öğrenmişsin. Çevrenizden başlayarak bu hobinizi pazarlayabilirsiniz ayrıca internetten işinizi öğretebilirsiniz. Parça satarak para kazanabilirsiniz. Hobileri sayesinde dükkan açıp para kazanan çok insan var.
  • Hepsini okumadım. En fazla 60-70 yasında öleceksin. 50’sinden sonra tökezlemeye baslarsin. Su an Canin ne istiyorsa onu yap. Su an seni mutlu eden sey ne ise onu yap. Yarini dusunme. İstedigini yapamayacaksan biriktirdigin paranin bir onemi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben arkadaşlar gibi düşünmüyorum. Türkiye hobilere, keyfi harcamalara para harcanacak bir ülke değil. Sanırım bekarsınız, evlenmeyi düşünüyorsanız ailenizin durumu iyi değilse (burası çokomelli) düğün, ev, araba sonrasında sağlık gibi temel ihtiyaçlar için keşke geçmişte kenara para koysaydım diyeceksiniz. Yine evlilik sonrası arkadaş çevreniz değişeceği için bu çevrenin bir çoğu evinden, arabasından, birikiminden, yapacağı yatırımlardan bahsetmeye başlayacak. Bu durumlarda geçmişe bakıp keşke diyebilirsiniz. Ben erken para kazanmaya başladım ve o heyecanla çok keyfi harcamalar yaptım, keyif de alıyordum. Şimdi ise bir şeyi çok istemiyorsam cebimde kalan 1TL'yi bile kenara atıyorum. Kötü günler için kendimi biraz daha fazla güvende hissediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ken Thompson -- 16 Ocak 2020; 19:35:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.