Şimdi Ara

Para sınırı yok, Oyuncu Laptop Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
2.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar,


    Hem iş için hem oyun için kullanabileceğim laptop almak istiyorum. Mobilite önemli olduğu için Desktop ya da Konsol önermeyiniz.


    İşimden yeterince güzel para kazandığım için para sınırım yok. Sadece aldığım paraya değecek bir şey istiyorum, son model olmasa da olur, sırf pahalı diye almam yani.


    Numpad olması iyi olur, iş için kullanacağım için numpad baya kullanıyorum. Ekran olarak da büyük olması iyi olur. Zaten evde masada duracak, otele, yazlığa, yurtdışına vs. gidersem götüreceğim sadece.


    Yanarlı dönerli vs. olmasına gerek yok.


    Şimdiden teşekkür ederim.








  • basurettin kullanıcısına yanıt

    Bu fiyata olabilecek en kötü seçeneği seçmişsiniz. (İkinci attığınız ürün için de aynı durum söz konusu.) Kullanım amacınızı, laptoptan beklentinizi, fiyat aralığı vs. net bir biçimde belirtmediğiniz sürece kimse size uygun bir tavsiye veremeyecektir. Bunları net bir şekilde belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırım.


    Örneğin taşınabilirlik birinci öncelikse ASUS Zephyrus G15' e bakılabilir ya da ASUS Zephyrus M16 MSI GS76 Stealth cihazları beklenebilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaveMartha -- 30 Mayıs 2021; 18:33:24 >
  • 2070-2070 super gibi kartlara 15-16k üstü vermeyin hocam. Hele 10. Nesil i7 ile.
    https://www.hepsiburada.com/msi-gp66-leopard-11ug-046xtr-intel-core-i7-11800h-16gb-512gb-ssd-rtx-3070-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-pm-HBC000006G7VL
    Bu model bence güzel. Türkiye'den olduğu için bir tık pahalı. Yurtdışından alırsanız daha ucuza gelir.

    Ayrıca ilgilenirseniz ben de satıyorum.https://forum.donanimhaber.com/msi-gl65-leopard-sfk-062--149280687

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Para siniri yoksa 11th gen MSI GE76. Ya da XMG ultra

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En büyük oyuncu ekranı 17" olur, 2k ile 4k ayırt edilemez o yüzden fazla harcama yapmaya gerek yok.


    gaming laptop konsepti koca bir dolandırıcılıktır. 3 yılda mutlaka bir yeri bozulur, parça bulunamaz, satmak isteseniz satılmaz.

    hangi markayı modeli alırsanız alın taşıdıkça zarar görür, içi temizlenemeyeceğinden (temizlerseniz garanti gider) ısınır, işlemci ve ekran kartı aynı adda satılan masaüstüne göre %50 performans anca verir. 40.000 lira verdiğiniz laptop performans açısından 12.000 liralık masaüstüne denktir. Oyun gibi sıcaklık üreten işlemlerde zaten laptop klavyesini kullanmak sıcaklık yüzünden rahat olmayacaktır. Kablosuz klavye ve fare alırsanız da laptop almanın mantığı kalmayacaktır. Maddi açıdan hiç sorun yok diyorsanız işlemcisi ve ram'i güçlü bir model seçip harici ekran kartı bağlayın.


    Amerikadan alma şansınız varsa güzel modeller geliyor 1500-2000 dolara. Türkiyede maalesef yeni 3xxx serisini getirip 2 katına satmayana henüz rastlamadım





  • en güçlü dizüstü bilgisayarlar oyuncu bilgisayarları mi? ben de araştırıyorum ama kafam iyice karıştı. bir yerde iyi diye önerilen başka yerde liste sonunda oluyor. tabii kamerası olması da önemli. çok para döküp de kötü modeli almak da var. oyuncu bilgisayarı 2-3 sene sonra aynı performansı gösterir mi? benim de aradığım özelliklere çok yakın istekleriniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para sınırı yoksa, intel 11'inci nesil ya da amd ryzen 5900hx işlemciliere bak.


    Legion 7 5900 + RTX3080 konfigürasyonunu bulursan al.


    Ya da msi GE serisi çıktı mı bilmiyorum ama QHD olacaktı ekranı intel olan o modeli seçebilirsin.

  • U011E kullanıcısına yanıt

    Termal macun değiştirmek bile garantiyi bozmuyor. Hangi markaymış o temizlenince garantisini bozan ? Almasın millet.



    12 bine bir konfigürasyon önerir misiniz merak ettim :D kasa + monitör %100srgb . Arkadaş soruyordu bana, ona söylerim alsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 13 Haziran 2021; 19:51:39 >
  • U011E kullanıcısına yanıt

    Yazdıklarınızdan "Oyun gibi sıcaklık üreten işlemlerde zaten laptop klavyesini kullanmak sıcaklık yüzünden rahat olmayacaktır." cümlesi haricinde hiçbir şey doğru değil ki bu dediğiniz de hem söyleniş biçimi olarak yanlış hem de her laptop için geçerli değil.


    Amacınız birisine yardımcı olmak ise böyle yalan yanlış bilgiler paylaşarak bu kimseyi yanlış yönlendirmekten fazlasını yapamazsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaveMartha -- 13 Haziran 2021; 19:14:4 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    Termal macun değiştirmek bile garantiyi bozmuyor. Hangi markaymış o temizlenince garantisini bozan ? Almasın millet.



    12 bine bir konfigürasyon önerir misiniz merak ettim :D kasa + monitör %100srgb . Arkadaş soruyordu bana, ona söylerim alsın.

    Bu şekilde garanti sticker bulunmuyor mu yeni laptoplarda?




    Para sınırı yok, Oyuncu Laptop Önerisi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SaveMartha

    Yazdıklarınızdan "Oyun gibi sıcaklık üreten işlemlerde zaten laptop klavyesini kullanmak sıcaklık yüzünden rahat olmayacaktır." cümlesi haricinde hiçbir şey doğru değil ki bu dediğiniz de hem söyleniş biçimi olarak yanlış hem de her laptop için geçerli değil.


    Amacınız birisine yardımcı olmak ise böyle yalan yanlış bilgiler paylaşarak bu kimseyi yanlış yönlendirmekten fazlasını yapamazsınız.

    6 gün 12 saat dizüstü bilgisayar kullanan ve son 10 yılda piyasadaki çoğu modeli denemiş 3 tanesini aktif kullanmış biri olarak tecrübelerimi paylaşıyorum. Özellikle dış mekanda, sıcak havada acı verici bir hal alabiliyor sıcak makineye değmek. Elde terleme yapacak kadar olumsuz olabiliyor. 55 derece ve üzeri bilgisayara dokunmak benim hoşuma gitmiyor. Az yükte bile bilgisayarlar kolayca geçiyor bu seviyeleri.


    Markadan ve fiyattan bağımsız olarak servislerle çok sorun yaşadım, sonucunda laptop tamir etmeyi öğrendim, şu ana kadar elimden 30'dan fazla makine geçti. Pandemi nedeniyle uzun süre kullanabileceğim bir masaüstü satın aldım.


    Pandemiden sonra mecburen bir dizüstü bilgisayar alacağım. Yalan yanlış bilgiler paylaşmıyorum tecrübelerimi paylaşıyorum.





  • Bulunmuyor.

  • U011E kullanıcısına yanıt

    Son 10 yıl diyorsunuz, teknolojinin bir yılda bile kat edebileceği yoldan bi' habersiniz galiba? Günümüz için geçersiz olan, yalan yanlış bilgiler paylaşıyorsunuz. Bir de anlayamadığım bir şey var ki neden tamir ettiğiniz laptopların sayısını vs. özellikle belirttiniz? Tamir ettiğiniz laptop sayısının fazla olması verdiğiniz bilgilerin doğruluğunu göstermez. En basitinden güvenlik etiketinin yeni nesil laptoplarda nerede bulunduğunu bile bilmiyorsunuz hocam.


    Benim de elimden arkadaşlarımın laptoplarından aileminkilere kadar çokça cihaz geçti ama benim dediklerimi günümüzi çin geçerli kılan şey bu değil; günceli araştırmam ve deneyim etmem günümüz laptopları için söylediklerimi geçerli kılıyor. Kısacası geçmiş tecrübelerin günümüz için bahsini ettiğimiz konulara hiçbir katkısı olmaz.


    Madem desktop pc ve laptop kıyaslaması yaptınız, bir de ben kıyaslamasını yapayım model model parça isimleriyle:


    Nvidia GTX 1080 SLI + AMD Ryzen 7 2700 kombinasyonuna sahip bir desktop PC kullanıcısı olarak yıllar sonrasında Nvidia RTX 3070 140W Mobile + AMD Ryzen 7 5800H kombinasyonuna sahip bir laptopa geçtim ve desktop PC' imden daha stabil, daha iyi değerler alıyorum her uygulamada. İşlemcisiyle de ekran kartıyla da önde. Oyun bazında bakılacak olursa sadece tamamen SLI destekli yok denecek kadar az oyunda desktop PC' im daha iyi performans sergiliyordu.


    Merak ederseniz söyleyeyim, Legion 5 Pro 16ACH6H laptopunu 16.000 TL' ye satın aldım. Bahsini ettiğim desktop PC' min günümüz ederi ise 15.000 TL civarında. Enerji tüketimi açısından bahsini ettiğim dekstop pc' im, şu anki laptopumun 2.5-3 katı düzeyindeydi.


    Klavyenin WASD tuşlarının bulunduğu bölümde herhangi bir ısı sorunu olmuyor, sol elimin avuç içi terlemiyor şu anki yaz sıcaklarına rağmen. Lakin ok tuşlarının bulunduğu bölüm doğal olarak ısınıyor. Oyun oynarken bunun yazışmalarım haricinde hiçbir etkisi olmuyor. Bendeki laptopun aksine kalın kasalı Clevo markasının bir laptopunu ele alırsak direkt olarak sorunma sorunu 0 oluyor bu cihazlarda ama taşınabilir olmaktan da çıkıyor doğal olarak. Bunun gibi cihazlar mevcut olduğu için "Laptoplardaki ısı durumuna ilişkin yazdıklarınız genel doğrudur diyemeyiz." demiştim.


    Alttaki mesaja kısaca yanıt:


    Uzun uzadıya altta güzelce yazmışsınız ama tartışmayı uzatma taraftarı değilim zira yine oldukça mantıksız argümanları dile getirmişsiniz. Elime GTX 750 Ti SLI' lı eski bir Lenovogaming laptop bile geçti ve bu cihazın bile menteşesinde, kasasında vs. hiçbir sorun yoktu ki bu cihazlar sandığınızın aksine pet şişe plastiğinden de yapılmıyor. Gidip fason üretim laptop alırsanız ya da şansınıza Legion 7 2020 gibi kusurlu tasarıma sahip bir laptop gelirse uzun süreli kullanımda kasada fiziksel sorunlarla karşılaşılaşmanız oldukça olası. Bu iki durumun da dışında söylediklerinizin hiçbir gerçekliği yok.


    Sağlık ile ilgili yazdıklarınıza hiç uzun yanıt vermeyeceğim. Steril bir hayatta yaşıyormuşuz, hiçbir dalga boyundan sinyale maruz kalmıyormuşuz gibi laptopun yaydığı radyasyonun vs. zararlarını dile getirmişsiniz Para sınırı yok, Oyuncu Laptop Önerisi 


    Güncel ekran kartlarından da örneğimi vereyim, Nvidia RTX 3070 140W mobile GPU, desktop Nvidia RTX 3060 Ti' dan yer yer daha fazla performans veriyor ama çoğu zaman benzer düzeydeler.(RTX 3060 Ti' lı bir sistem 15.000-25.000 TL arası, üstüne üstlük monitörsüz.) RTX 2080 Super' den de daha fazla performans veriyor.


    RTX 3080 dışında performans farkının %20-25' i aştığı bir mobile-desktop GPU kıyaslaması yok Nvidia RTX 3000 serisinde. Bu farkın RTX 3080' de açılmasının nedeni ise RTX 3080 diye RTX 3070' in die' ını kullanıp ufak tefek bellek ve işlemci hızında iyileştirmeler, azıcık CUDA core eklemesi yapmış olmaları. Donanım bazında masaüstü RTX 3080 ile arasında bariz fark var anlayacağınız.


    Uzun uzadıya her dediğinize ayrıntılı yanıt vermek istemedim çünkü bu karşılıklı tartışmaya girecek böyle giderse. Siz de ben doğruyu bilirim diye dediklerinizi direteceksiniz gibi duruyor. Ama yine belirteyim, söylediklerinizden çoğu eskide kalmış, yalan yanlış bilgiler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaveMartha -- 14 Haziran 2021; 13:15:20 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SaveMartha

    Son 10 yıl diyorsunuz, teknolojinin bir yılda bile kat edebileceği yoldan bi' habersiniz galiba? Günümüz için geçersiz olan, yalan yanlış bilgiler paylaşıyorsunuz. Bir de anlayamadığım bir şey var ki neden tamir ettiğiniz laptopların sayısını vs. özellikle belirttiniz? Tamir ettiğiniz laptop sayısının fazla olması verdiğiniz bilgilerin doğruluğunu göstermez. En basitinden güvenlik etiketinin yeni nesil laptoplarda nerede bulunduğunu bile bilmiyorsunuz hocam.


    Benim de elimden arkadaşlarımın laptoplarından aileminkilere kadar çokça cihaz geçti ama benim dediklerimi günümüzi çin geçerli kılan şey bu değil; günceli araştırmam ve deneyim etmem günümüz laptopları için söylediklerimi geçerli kılıyor. Kısacası geçmiş tecrübelerin günümüz için bahsini ettiğimiz konulara hiçbir katkısı olmaz.


    Madem desktop pc ve laptop kıyaslaması yaptınız, bir de ben kıyaslamasını yapayım model model parça isimleriyle:


    Nvidia GTX 1080 SLI + AMD Ryzen 7 2700 kombinasyonuna sahip bir desktop PC kullanıcısı olarak yıllar sonrasında Nvidia RTX 3070 140W Mobile + AMD Ryzen 7 5800H kombinasyonuna sahip bir laptopa geçtim ve desktop PC' imden daha stabil, daha iyi değerler alıyorum her uygulamada. İşlemcisiyle de ekran kartıyla da önde. Oyun bazında bakılacak olursa sadece tamamen SLI destekli yok denecek kadar az oyunda desktop PC' im daha iyi performans sergiliyordu.


    Merak ederseniz söyleyeyim, Legion 5 Pro 16ACH6H laptopunu 16.000 TL' ye satın aldım. Bahsini ettiğim desktop PC' min günümüz ederi ise 15.000 TL civarında. Enerji tüketimi açısından bahsini ettiğim dekstop pc' im, şu anki laptopumun 2.5-3 katı düzeyindeydi.


    Klavyenin WASD tuşlarının bulunduğu bölümde herhangi bir ısı sorunu olmuyor, sol elimin avuç içi terlemiyor şu anki yaz sıcaklarına rağmen. Lakin ok tuşlarının bulunduğu bölüm doğal olarak ısınıyor. Oyun oynarken bunun yazışmalarım haricinde hiçbir etkisi olmuyor. Bendeki laptopun aksine kalın kasalı Clevo markasının bir laptopunu ele alırsak direkt olarak sorunma sorunu 0 oluyor bu cihazlarda ama taşınabilir olmaktan da çıkıyor doğal olarak. Bunun gibi cihazlar mevcut olduğu için "Laptoplardaki ısı durumuna ilişkin yazdıklarınız genel doğrudur diyemeyiz." demiştim.


    Alttaki mesaja kısaca yanıt:


    Uzun uzadıya altta güzelce yazmışsınız ama tartışmayı uzatma taraftarı değilim zira yine oldukça mantıksız argümanları dile getirmişsiniz. Elime GTX 750 Ti SLI' lı eski bir Lenovogaming laptop bile geçti ve bu cihazın bile menteşesinde, kasasında vs. hiçbir sorun yoktu ki bu cihazlar sandığınızın aksine pet şişe plastiğinden de yapılmıyor. Gidip fason üretim laptop alırsanız ya da şansınıza Legion 7 2020 gibi kusurlu tasarıma sahip bir laptop gelirse uzun süreli kullanımda kasada fiziksel sorunlarla karşılaşılaşmanız oldukça olası. Bu iki durumun da dışında söylediklerinizin hiçbir gerçekliği yok.


    Sağlık ile ilgili yazdıklarınıza hiç uzun yanıt vermeyeceğim. Steril bir hayatta yaşıyormuşuz, hiçbir dalga boyundan sinyale maruz kalmıyormuşuz gibi laptopun yaydığı radyasyonun vs. zararlarını dile getirmişsiniz  


    Güncel ekran kartlarından da örneğimi vereyim, Nvidia RTX 3070 140W mobile GPU, desktop Nvidia RTX 3060 Ti' dan yer yer daha fazla performans veriyor ama çoğu zaman benzer düzeydeler.(RTX 3060 Ti' lı bir sistem 15.000-25.000 TL arası, üstüne üstlük monitörsüz.) RTX 2080 Super' den de daha fazla performans veriyor.


    RTX 3080 dışında performans farkının %20-25' i aştığı bir mobile-desktop GPU kıyaslaması yok Nvidia RTX 3000 serisinde. Bu farkın RTX 3080' de açılmasının nedeni ise RTX 3080 diye RTX 3070' in die' ını kullanıp ufak tefek bellek ve işlemci hızında iyileştirmeler, azıcık CUDA core eklemesi yapmış olmaları. Donanım bazında masaüstü RTX 3080 ile arasında bariz fark var anlayacağınız.


    Uzun uzadıya her dediğinize ayrıntılı yanıt vermek istemedim çünkü bu karşılıklı tartışmaya girecek böyle giderse. Siz de ben doğruyu bilirim diye dediklerinizi direteceksiniz gibi duruyor. Ama yine belirteyim, söylediklerinizden çoğu eskide kalmış, yalan yanlış bilgiler.

    Öncelikle yeni bilgisayarınız hayırlı olsun. Bilgisayarı yanında taşımak isteyenler için maalesef başka bir çözüm yok. Gelişmeleri yakından takip ediyorum, ancak kasalarda ve soğutma sistemlerinde son birkaç yıldır internet ve kullanıcı baskısıyla airflow konsepti yaygınlaştıktan sonra masaüstü ve laptop arasındaki uçurum iyice genişledi. Şu an aldığınız kasalarda büyük bir miktarda hava soğutma desteğiyle sınırları zorlamak mümkün.


    Laptop tarafında ise malzeme kalitesi hala düşük, plastikler hala ince, soğutucularda ise bakır krizi yüzünden giderek küçülmeye gidiliyor. Bilgi işlem gibi sıcaklığı yüksek seviyelere çıkaran, kullanımdan sonra ise normal oda sıcaklığına dönen plastik genişleyip daralarak zamanla yıpranacak ve 3-4 sene içinde kırılan menteşeler, sıfırı temin edilemeyen alt-üst kasalar, toz temizliğini kasa kapağını açıp yapmak yerine 10 tane vida sökmek zorunda kalmak gibi sebeplerle oyun laptopları uzun ömürlü ürünler değildir. Teknoloji firmaları ise hem dayanıklılığı en aza indirip hem de yükseltmeyi imkansızlaştırarak bu durumu giderek tüketici aleyhine çeviriyor.


    Yine sıcaklık nedeniyle yüksek performanslı nvme diskler olsun, işlemci sınırını zorlayacak uygulamalar olsun tümü cihaza zarar verecektir. Ayrıca, insan sağlığına zararlı sayılacak düzeyde radyasyon, elektromanyetik dalga salınımı olsun tehlike arz ediyor. Kablosuz olarak kullanılması, sürekli wifi-bluetooth alıcısına 20 cm uzaktan kullanmak olsun bunlar insan sağlığına zararlı şeyler. En sessiz ve kaliteli dizüstü bilgisayarı fanı bile elinizi klavyeye bıraktığınızda bir titreşime yol açar. Aynısını masaüstüne bağladığınız bir klavyede hissetmezsiniz.


    Konumuza dönecek olursak verdiğiniz örnekte 5 yıllık ekran kartı ile şimdiki ekran kartını kıyaslamanızdan aradaki farkı görebilirsiniz. Masaüstü bilgisayarlar için üretilen 3070 ile laptoplar için üretilen 3070 ekran kartı bambaşkadır. Bu iki farklı ürünün tüketiciye aynı isimle satılması bir aldatmacadır. Şu an laptop için RTX 3080 alırsanız, masaüstü için üretilmiş RTX 3070'lerden düşük performans gösterdiğini görürsünüz. Sebebi yalnızca enerji tüketimi veya sıcaklık sınırı değildir, mobil sürümleri düşük enerji tüketimi amacıyla baştan tasarlanmıştır ve farklı yapıdadır. 1080 SLI sistemi aldığınız yılda aynı parayla satılan bir dizüstü bilgisayar alsaydınız 5 yıl içinde hem menteşeleri hem kasası kırılmış olur, bu yıl çıkan oyunların birçoğunu zar zor açıyor olurdu. Şu an o iki 1080 kartı satsanız iyi para eder, üzerine bir şeyler koyup yeni bir bilgisayar alabilirsiniz. Ancak o laptop kasası yüzünden satılmaz, kasasını arasanız bulurken veya türkiyeye getirirken birçok masrafa girer, satarken de daha az paraya satabilirdiniz.


    Demek istediğim, bilgisayarı ev dışına çıkarmıyorsanız, sürekli odalar arasında taşımıyorsanız laptop almak mantıksızdır ve bir bakıma parayı çöpe atmaktır. Evin bir yerine sunucu şeklinde kurup bir raspberry pi alıp iki farklı odadaki monitörlere bağlanmak bile daha az gecikmeyle daha yüksek performans verecektir. Tabi yurtta kalan, farklı evlerde ve odalarda kullanan, kütüphaneye derse giden arkadaşlar var, haftada birkaç saat oyun oynamak isteyebilirler anlaşılır. Yine böyle bir senaryoda üniversitenin ilk yıllarında alınan bir bilgisayar son yıllarda kırılmış, muhtemelen garanti sonrası tamir-işlem görmüş olacaktır. Bu yüzden çok para bağlamamak gerekir. Hatta imkan varsa orta-üst bir masaüstü, bir de yüksek mobilite sunup hiç oynatmayan bir dizüstü almak gerekir diye düşünüyorum.


    Tamir ettiğim laptopların sayısını belirttim çünkü kullanıcıların çoğu 2 yıl boyunca garantiyle, sonrasında ise 3. taraf tamircilere cihazlarını emanet ediyor. Birçok arkadaşım üniversite okurken bu tür ürünler satın aldı ve şu an saydığım nedenlerden dolayı yükseltme yapamıyorlar. Masaüstü alanlar ise kasa, psu, monitör, klavye değiştirmeden sadece işlemci+anakart+ram+gpu yükselterek küçük miktarlar harcayarak yükseltme imkanına sahip oldular.




    Ben de sanıyorum ki bir ThinkPad P17 alıp dışarı çıkarken ekran kartımı harici kutu ile bağlayacağım.





  • Eskide kaldı bunlar artık. 2008 yılında aldığım HP laptopta bile yoktu bu sticker :D Ama HP de sadece ram ve hdd kısmı ayrı sökülüyordu. Belki kasayı açınca vidalardaki mavi sabitleme macunundan anlıyorlardı bilemicem onu ama içini açıp temizlediğim ve sonra başka bir problem yaşadığım(coil whine ozamanlar bilinmiyordu) cihazın para iadesini almıştım.. :D 2009'de tekrar o serinin üst modelini almıştım onda da yoktu.


    2013'de kardeşime aldığım lenovoda da yoktu. Zaten arka kapak komple açılıyordu. Vidaların üstünde de sticker yoktu. Açıp temizlerdim.


    Şu an lenovo legion var. Discorda bir arkadaş geçen gün komple açtı içini. Sadece anakartı tutan vidalarda garanti bandı var üstünde. Anakart yerinden sökülmesin diye. Lenovo forumda sorduğumuzda, admin, macun değişiminin de garantiyi bozmayacağını söyledi.


    Laptopun arka kapağını açıp anakart hariç bütün parçalarını upgrade edebiliyorsun zaten. Tek şart garantilik durum olursa garanti süresi içinde, üstünde sana gelen parçalarla yollayacaksın servis, olası bir iade ve değişim durumu için.



    Macun değişiminin garantiyi bozmadığını bildiğim diğer marka da monster. Anakarta fiziksel zarar vermediğin sürece evde servise yollamadan kendin değişim yapabiliyorsun. Dediğim gibi arka kapak zaten artık komple çıkıyor bütün son model cihazlarda. Fanlar da kabak gibi ortada oluyor. Aç temizle :) Ama ben 3 günde bir elektrikli süpürge ile temizlik yaptığım için, içini açmıyorum artık. Yeni cihazlar vida haricinde birde tırnaklar tutuyor, zor açılıyor. Zırt pırt açmaya gelmez tahminimce.



    Bu garanti bantları belki ultrabook sınıfı tamamen kapalı ya da fansız sistemler de olabilir. Ceptelefonu ya da tablet mantığı ile üretiliyor çünkü. Ama gaming diye tabir edilen üst seviye laptopların kullanıcı kitlesi biraz daha bilinçli olduğu için hem garantileri ona göre hem de biraz daha müdahaleye açık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 14 Haziran 2021; 12:52:25 >




  • Asus, Acer ve MSI bilgisayarlarda gördüm. Lenovo'da ise plastik ayak altındaydı, bir kez kaldırdıktan sonra çıkarıldığı anlaşılacak şekilde tasarlanmıştı.

  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    Son birkaç nesildir Acer' ın Aspire serisinde de güvenlik bandı bulunmuyor hocam. Ne soğutma bloğunda ne de anakartında. Artık firmalar da güvenlik bandını önemsemiyorlar.


    Özellikle gaming laptop üreticileri laptoplarının içini açıp baktığınızda dahi premium hissiyatı oluşturabilsin diye üst segment cihazlarının içinin görünümüne fazladan bir çaba sarf ediyorlar. En basitinden sizin de benim de kullanmakta olduğumuz L5 Pro' nun alüminyum alt kapağında ufak bir easter egg var bilmiyorum dikkat ettiniz mi. "Ark of Legion" tarzında bir şey yazıyordu cihazın içerisinde. Bunun dışında ramlerinin üzerinde gereksiz, metalimsi bir kapak var. Soğutma blokları da siyaha boyalı. Bunların hepsi aslında cihazın içinin açılmasının bir sorun olmadığını gösteriyor, kimse açıp görmeyecek ise neden cihazın iç bölgesinin görselliği için yüksek meblağlar harcıyorlar neticesinde değil mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaveMartha -- 14 Haziran 2021; 13:29:50 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.