Şimdi Ara

Para biriktiriyorum, hangisi en mantıklı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bir sorum olacaktı. Şuan elimde 2.5 bin lira var ve her ay üzerine 2.5 bin eklemeyi düşünüyorum. Bankada öylece durmasını istemiyorum çünkü yaklaşık 3 4 yıl içinden hiç kullanmayacağım. Faizden yatırımdan asla anlamam, o yüzden bana olabilecek en basit şekilde bunu nasıl değerlendirirsem en mantıklı olur bunu açıklayabilecek varsa çok sevinirim. Dolar altın, banka faizi vs gibi.




  • Risk algınız nedir, yatırımınızın vadesi ne kadar olacak.

  • Bankandan fon al.
    Fonları incele, döviz ağırlıklı olan fonlardan birini alabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem kullanıcısına yanıt

    3 4 yıl boyunca kullanmayı düsünmüyorum içerisinden. öğrenci olduğum için amacım paramı katlamak değil, sadece değerini korumak. bu işlerden hiç anlamadığım için de pek risk almak istemiyorum açıkçası.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cardelia

    3 4 yıl boyunca kullanmayı düsünmüyorum içerisinden. öğrenci olduğum için amacım paramı katlamak değil, sadece değerini korumak. bu işlerden hiç anlamadığım için de pek risk almak istemiyorum açıkçası.

    Risk algınız para kaybetmekten ziyade bu işlerden anlamadığınızdan kaynaklı. Sabit getirili hiç bir yatırım paranızın değerini koruyabileceğini düşünmüyorum. Miktar düşük olduğu ve uzun vadeli düşündüğünüz için risk seviyesi çok yüksek olsa da size yinede ak portföy yüksel teknoloji fonu öneririm. İçerisinde çoğunluğu nasdaqta olmak üzere büyük teknoloji şirketlerinin hisseleri var. Başlıcaları apple, tesla, microsoft, amazon, alibaba gibi 20 ye yakın hisse var. Bu fona yatırım yaptığınızda paranız dolara çevrilerek bu hisselere pay ediliyor. Dolar ve hisseler yükseldikçe aynı oranda paranızın değeri artıyor. Risk seviyesi 7 üzerinden 6, hem kur riski hemde borsa riski var. Böylesi komplike bir yatırım yapmanıza rağmen alım satımı kolay. Bankanızdan fon-yatırım hesabı açıp TL olarak alım emri veriyorsunuz hepsi bu. Her ay üstüne ekleyeceğiniz parayıda aynı şekilde ekleyebilirsiniz. İşlem yapmak oldukça kolay. Hele hele direk olarak yabancı bir hisseye yatırım yapmakla kıyaslandığın çok çok daha kolay. Türkiye borsalarına uyarlanmış versiyonları da bu fonların ancak TL hisselere yatırım yaptıklarından kur avantajı sağlamıyor. Fonun linkini aşağıya bıraktım. Siteden farklı fonlarada bakabilirsiniz. Bireysel emeklilik yaptırdıysanız, aynı şekilde bireysel emeklilik şirketinizin fon getirilerine bakarak kendi fon dağılımınızı yapabilirsiniz.


    https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=AFT





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.