Şimdi Ara

PAPARA SANAL KART BİLGİLERİNİN ÇALINMASI HK.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bu sabah 1 gün önce oluşturduğum papara sanal kartımdan 8:50de exxen de harcama yapılmış. bir kaç dk sonra farklı bir sitede daha harcama yapılmaya çalışılmış fakat yeterli bakiye olmadığından başarısız olunmuştur. sorun şu ki, sanal kartı bir gün önce deneme için oluşturdum, hiçbir yere kart bilgilerimi kaydetmedim, hiçbir yerde harcama yapmadım, yani kartı kullanmadım. bundan dolayı kart bilgilerimi çaldırma ihtimalim yok. paparayı arayıp durumu bildirdim harcama yapılan yerlerle görüşün bizle alakası yok deyip salladılar bende sinirlenip telefonu kapattım. lütfen kartlarınızın online harcama durumları sürekli açık olmasın benim başıma gelen size de gelmesin. ÖZELLİKLE PAPARA KARTINIZA DİKKAT EDİN. BEN BİLGİLERİ KENDİLERİNİN ÇALDIRDIĞINI BİLE DÜŞÜNÜYORUM.



    PAPARA SANAL KART BİLGİLERİNİN ÇALINMASI HK.







  • https://eksisozluk.com/papara-guvenlik-acigi--6793396

    Hocam merhaba.
    Bu sabah aynı şey benim de başıma geldi. Ekşi sözlük'te başlık açtım ama ilgi görmedi. Ona rağmen Sözlük'te özelden birkaç mesaj aldım, aynı sorunu yaşayan kişilerden. Şikayetvar'a yazdım ve sonra yine Şikayetvar'a baktım, orada da durum aynı. Benzer şekilde sorun yaşayanlar var.
    İletişimde kalalım. Bu ciddi bir sorun. Hesabınızda yüksek miktarda para olmadığı için şanslıyız. Parası olanların duyması için ne gerekiyorsa yapalım.
  • Vay arkadaş ben papara nın buna kalkışacağını düşünmüyorum aslında. Ama ciddi güvenlik açığı olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 22 Ocak cuma günü 13 bin TL limitli kartımdan 132tl 342tl gibi tutarlar steam,google ads vs olarak çekilmeye çalışılmış banka işlem güvenliği için bir çoğunu iptal etmiş.Bana banka tarafından haber verildi.Kartı kapattırdım ama 99 TL red almamış kabul olmuş bu tutar için işlem itirazı yapacağım...
  • Geçmiş olsun. İtiraz sürecini, müşteri hizmetlerinin tavrını, (varsa) istenen formları vs. paylaşabilirseniz çok faydalı olur. İnşallah kısa sürede sorun çözülür.


    @karayel90




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F3SV mağduru -- 23 Ocak 2021; 3:37:39 >
  • ekşide başlığını da gördüm, bu kadar ciddi bir açık olup hiç gündem olmaması enteresan. üzerinden 2 haftadan fazla süre geçmiş görünüyor, umarım düzeltmişlerdir problemi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.