Şimdi Ara

Panasonic TX-L42ET5E dahili Wifi alıcı ile internete bağlanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
12.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 3 ay kadar önce Panasonic 42ET5E aldım. Çok memnunum, tv mi çok seviyorum. Ama birkaç gündür, TV üzerinden kablosuz ağa bağlanmak istediğimde bir türlü görmüyor ağı (ne evdeki mevcut ağı ne de başka bir kablosuz ağı). Ağ bilgilerini manuel olarak giriyorum, yine olmuyor. Ancak TV yi kapatıp açtıktan birkaç dakika sonra tarama yapınca görüyor ve bağlanıyor. Wifi ağın sinyali zayıf geliyor bağlanamıyor mu desem değil, kapatıp açtıktan sonra 2-3 dişle bağlanıyor sorunsuz. Acaba dahili wifi alıcıda mı sorun oluştu? İlk günlerde birkaç saniye içerisinde bağlanıyordu. Servise cihaz göndermekten nefret ediyorum, gerçi servis de hem tanıdık hem de hemen oturduğum apartmanın altında. Ama yine de servise gidip orası burası kurcalanıp açılan bir cihaz fikri soğuk geliyor bana. Bu modele özel genel bir sıkıntı mıdır diye google'da aradım ama bişey bulamadım.







  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marjinal01

    3 ay kadar önce Panasonic 42ET5E aldım. Çok memnunum, tv mi çok seviyorum. Ama birkaç gündür, TV üzerinden kablosuz ağa bağlanmak istediğimde bir türlü görmüyor ağı (ne evdeki mevcut ağı ne de başka bir kablosuz ağı). Ağ bilgilerini manuel olarak giriyorum, yine olmuyor. Ancak TV yi kapatıp açtıktan birkaç dakika sonra tarama yapınca görüyor ve bağlanıyor. Wifi ağın sinyali zayıf geliyor bağlanamıyor mu desem değil, kapatıp açtıktan sonra 2-3 dişle bağlanıyor sorunsuz. Acaba dahili wifi alıcıda mı sorun oluştu? İlk günlerde birkaç saniye içerisinde bağlanıyordu. Servise cihaz göndermekten nefret ediyorum, gerçi servis de hem tanıdık hem de hemen oturduğum apartmanın altında. Ama yine de servise gidip orası burası kurcalanıp açılan bir cihaz fikri soğuk geliyor bana. Bu modele özel genel bir sıkıntı mıdır diye google'da aradım ama bişey bulamadım.

    arkadaşım merhaba. bende panasonic var dediğin sorunu bende yaşıyorum. aynen dediğiniz şekilde. acaba bir çözüm buldun mu? bu sorun sadece bizde mi var kronik mi? yazılımsal mı? cevabınızı bekliyorum.




  • ankaland kullanıcısına yanıt
    Servisle konuşup anlattım durumu, virüs bulaşmış olabilir, gelip bir yazılım atalım dediler. Öyle kaldı, çağırmadım hiç. Hala aynı, zaman zaman anında bağlanıyor, bazen hiç bağlanmıyor. Dediğim gibi servis müdahalesi sevmediğim bir şey, o yüzden hiç dokunmadım. Ya servisin dediği gibi bir enfeksiyon yüzünden yazılımsal arıza, ya da tv nin wifi alıcısı çok zayıf ki bu ihtimal bana daha mantıklı geliyor. TV den genel olarak çok memnunum, görüntü kalitesi olsun, harici medya oynatması olsun, çok memnunum. Çok az kullandığım bir özellik yüzünden servis getirtip risk almak istemiyorum. Çok takma bence, ben unuttum bile, her güzelin bir kusuru vardır Bu da bizim nazar boncuğumuz olsun.
  • bu arada yeni bir yazılım var. 1.265 versiyon. yüklediniz mi?? bu gün yükledim. belki sorunumuz çözülür.
    iyi günler..
  • ankaland kullanıcısına yanıt
    Yok hiç bakmadım, yüklerim akşam. Yenilik var mı acaba yeni yazılımda?
  • yenilik fark etmedim. dün wifi düzgün çalışıyordu. sorunu çözüp çözmediği ilerleyen günlerde belli olacak sanırım. 77 mb lık dosya yüklüyoruz ama gözle görülür değişiklik görmedim.
  • Yeni yazılıma ancak bugün bakabildim. Mevcut olan 1.263 imiş ama arattığımda daha yenisini bulamadı. Sen nereden ve nasıl aldın 1.265 i? Ben menüdeki yazılım güncellemesi seçeneğinden bakıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marjinal01

    Yeni yazılıma ancak bugün bakabildim. Mevcut olan 1.263 imiş ama arattığımda daha yenisini bulamadı. Sen nereden ve nasıl aldın 1.265 i? Ben menüdeki yazılım güncellemesi seçeneğinden bakıyorum.

    http://panasonic.jp/sup...w/europe/down_eu12.html

    panasonic resmi sitesinin linki yukarıda. yazılımı oradan indirin. 77 mb bir rar dosyasıdır. dosyayı rardan çıkarın SD kart veya hdd içine atın. tv ye bağlayıp tvyi açın veya sürücü seçin(başka sürücü takılı olmasın) gerisini tv kendisi yönlendiriyor. dosya büyük olduğundan tv kendisi güncellemeden görmüyor. forumda güncelleme konuşuluyor. güncelleme türkçedir.
    forumda aşağıdaki linkten diğer kullanıcıların görüş ve deneyimlerine bakabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_57947405/mpage_59/tm.htm




  • USB'den herhangi bir cihaz takılı olduğunda Wifi bağlanmıyor deniliyordu. USB girişlerine herhangi bir aygıt takmadan deneyin.
  • Bunu hiç duymamıştım, olabilir. Detaylı olarak bir yerde yazan bir şey mi yoksa tahmin mi? USB de her zaman flaş disk ya da HDD takılı olur, bunlar bağlı iken de çalışıyor bazen. Bu önerme doğru olsaydı (ki cidden kesin doğru olmasını isterdim, en azından kesin teşhis ve tedavisi belli olurdu) bunlar bağlı iken hiç bağlanmaması gerekirdi.
  • Ana konuda yazıyordu.
    http://forum.donanimhaber.com/m_57947405/mpage_59/f_//tm.htm#76676124
    Ben ET5W kullanıyorum ve benim başıma gelmedi. Fakat tahminim usbden çekilen güç belli bir seviyenin üzerine çıkınca wifi stabil olmuyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.