Şimdi Ara

Panasonic - Tekofaks ortaklığı bitti !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Japon Panasonic, Türkiye ofisini açtı. Mümessili Tekofaks’la ortaklık ilişkisi son buldu. Tekofaks’ın patronu Ayhan Bermek, “28 yıldır yürüttüğüm işlerin devamını bekliyorum” dedi

    Türkiye pazarında bugüne kadar “Tekofaks Panasonic” olarak faaliyet gösteren Japon elektronik devi Panasonic, haziran ayının sonunda İstanbul’da kendi ofisini kurdu. Bundan böyle Türkiye’deki tüm operasyonlar yeni kurulan şirket üzerinden yürütülecek.
    Yaşanan bu gelişme, Türkiye pazarında 28 yıldan bu yana işadamı Ayhan Bermek’in kontrolündeki Tekofaks’la birlikte hareket eden Panasonic için bölgede yeni bir dönemin başlangıcı olacak. 1 milyon lira sermayeyle “Panasonic Avrupa” tarafından kurulan firmanın merkezi BJK Plaza’da yer alıyor.

    Ayhan Bermek’le el sıkışıldı
    “Doğru, yeni bir dönem başlıyor” sözleriyle Tekofaks Panasonic’te ayrılık yaşandığı bilgisini onaylayan Ayhan Bermek, mevcut düzenin 1 Ocak 2010 tarihine kadar korunacağını ardından da Panasonic ve kendileri için yeni iş düzeninin hayata geçirileceğini belirtti. Bermek, Panasonic ile bağların kopmayacağını, Tekofaks’ın da içinde bulunacağı iş ortaklığı yapısının uygulanacağını anlattı.
    Türkiye ofisinin kurulmasının kendileri için olumsuz bir durum yaratmayacağını hatta mutlu bir şekilde el sıkışarak yeni döneme geçtiklerini hatırlatan Bermek, şirketin yeni bir ofis açmasının, ‘bölgede yatırım fırsatlarını değerlendirme’ yönüyle de izlenmesi gerektiğini söyledi.

    Ayrılık görüşmeleri Kasım 2008’de başladı
    Avrupa bölgesinde Türkiye ve Rusya’nın pazar olarak önemli bir yere geldiğini ileten Ayhan Bermek, Kasım 2008’den bu yana Panasonic tarafıyla yeni dönemle ilgili görüştüklerini, mayıs ayının ikinci haftasında da konuyla ilgili son noktanın atıldığını ifade etti.
    “Japonları Türkiye’ye getirmek için çok çaba harcıyordum” diyen Bermek, üzerinde bugüne kadar çok risk taşıdığını, yeni dönemle birlikte bu yükün de kendisinden alındığını iletti.
    ‘Yeni dönemde Tekofaks’ın yeri ne olacak?’ sorusu yöneltildiğinde Bermek’in yanıtı şöyle oldu: “Kesinlikle birlikte hareket edeceğiz. 28 yıldır yürüttüğüm işlerin yine devam edeceği bir model olacak. Mutlu bir yeni dönem olacağını söyleyebilirim.”

    28 yıllık ortaklık bitti
    1981 yılında Panasonic markalı faks makinesini Türkiye’ye getireren Tekofaks, şirketle yaptığı işbirliğiyle dizüstü bilgisayar-sistem ürünleri, ofis otomasyonu, ses-görüntü sistemleriyle pazarda öne çıkan Japon Panasonic’in Türkiye’deki mümessili oldu.

    Kaynak : Milliyet







  • Sonunda olan oldu,ben 1 sene bu şirkette çalıştım (Ekim-2007/Kasım-2008) japonların buraya gelmesi demek. Dünyada ne kadar panasonic ürün varsa beyaz eşya,küçük ev aletleri vs. hepsi türkiye ye gelecek. Çok güzel anılarım oldu tekofaks da ben ilk başta zincir mağazalar satış temsilcisi(promotör) olarak başlamıştım,3 ay sonra bulunduğum mağazaya japon heyeti gelmişti bende japonca bildiğim için heyet ile japonca konuştum tabi şirketten en düzey yöneticimiz de yanlarındaydı. ERtesi gün şirketten aradılar bende ulan acaba dün ne dedimki bunlar hemen çağırıdılar gittim,zincir mağazalar yöneticimiz de bana neden daha japonca bildiğini bize söylemedin dedi,bende gerek görmedim dedim Yarından itibaren burae da başlayacaksın dedi.. birde asla unutamadığım anım vardır tekofaks da. İlk iş görüşmesine gittim sıra bana geldi karşımda Genel müdür,zincir mağazalar müdürü ve zincir mağazalar satş sorumlusu vardı. İlk başlarda biraz çekingendim bana rahat ol burada bizi abin olarak gör demişlerdi Bende mübarek öyle bir rahat davrandık ayak ayak üstüne atmalar espiriler derken. Zincir mağazalar müdürümüz bu şirkette hedefin ne diye soruduğunda bende ''ayak üstünde tabiki Senin oturduğun koltuk dedim'' sonra genel müdür ayağa kalktı içimden dedim tamam görüşme bitti olumsuz olduk dedim fakat genel müdür bana elini uzattı ''aramıza hoşgeldin'' dedi. Normalde genel müdür iş görüşmelerine pek katılmaz dı ama ben ve başka bir arkadaşın görüşmesine girmişti




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.