Şimdi Ara

PANASONIC MDH1 sorun ve çözümleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
2.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba 2 yıldır panasonic hdc-mdh1 yarı uzman kamera kullanıcısıyım. ve tahmin ettiğiniz üzere düğünlerde çekim yapıyorum. ürünle ilgili çok kısıtlı bilgiler mevcut. bu bağlamda 2 yıldır oluşan tecrübelerimden yola çıkarak bunları sizlerle paylaşmak istedim. Birinci olarak bu ürün hafifliğiyle ön plana çıkmaktadır. ekipmansız olarak neredeyse 500gr ağırlığında. fakat sadece hafıza kartına kayıt yapabilen bir ürün olduğundan kartınızı çok iyi seçmenizi ve 64gb'dan fazla olmaması tavsiyemdir.
    şimdi başıma gelen sorunlar ve çözümleriyle ilgili birkaç madde halinde sizlere anlatmak istiyorum.

    1* pc'ye aktarma yapmak; hafıza kartını kameradan söküp bilgisayara takarak partiler halinde aktarma yapmayın. kamerayla birlikte gelen program dvd'si içinde bulunan hd after effect 2,5 programını bilgisayarınıza kurun. ve kesinlikle bu programla aktarma yapın. aktarma işlemi için kamera yanında verilen kabloyu kullanın. çok önemli not! kameradaki videoları bilgisayarınızda "C" birimine (windows'un kurulu olduğu birime) aktarın. aksi taktirde programı çalıştırdığınızda aktarılan videoları görüntüleyemezsiniz. aktarma işlemi sonrasında aynı program üzerinden partileri yarımşar saatlik partiler halinde birleştirin. daha sonra editleme (düzenleme,effect,yazı ekleme) işlemleri için ise kendi programınızı kullanın.


    2*dvd diske kayıt işlemleri için convertXtoDvd programını tavsiye ederim. basit bir arayüze sahiptir.küçük bir program olduğundan bilgisayarınızda fazla yer kaplamayacaktır.

    3*hafıza kartı dijital bir ürün olduğundan ister istemez hatalarla karşılaşacaksınız. bu yüzden size tavsiyem çekimlerinizi daima 10'ar dakikalık periyotlarla yapın. yani kayıt işleminizi 10 dakikadan fazla yapmayın ki videoda hasar meydana gelirse bunu en aza indirmiş olursunuz. düşünsenize 1 saat kayıt yaptınız ve video gümledi. hiçbir kaçış yolu yok maalesef.

    4*daima yanınızda 2'den fazla hafıza kartı bulundurun.

    5*kameranız ile çok fazla zoom hareketleri yapmayın bir süre sonra netleştirme özelliğini kaybediyor makina.

    6*bazen yapmış olduğunuz çekimleri (benim kullandığım program) corel video studio ile editlamaya uğraşmayın. zaten fullhd kayıta dönüştürülen bir programınız var ve yarım saatlik kayıtlara bölüyor. bu bölümleri dvd diskine kopyalayın musteriye teslim edin. böylece dvd formatına dönüştürmeye uğrasmamıs olacagınız gibi görüntü kalitesizliği de ortadan kalkıyor.

    7*kameradan pc ye aktarma işlemi bittiğinde parti parti yapmış oldugunuz bazi kayıtlarda hatalara maruz kalabilirsiniz. bu gibi durumlarda video render işlemi her defasında yarım kalacağından size tavsiyem bozuk olan partiyi tespit edip silmeniz. günlerce uğraştım ama başka çözümü yok malesef.

    (GÜNCELLEME) Kameraya yeni bir hafıza kartı satın aldım ve ciddi bir performans artışı gördüm. kesinlikle tavsiyemdir. bu işten ekmek yiyorsunuz ve kameranıza en iyi olan ekipmanları tercih edin. samsung 64gb MicroSD pro class 10 (90-80m) ürününü satın aldım ve maalesef kameraya nazik davranmadığınızda mikro sd kartlarda kamera ile arada adaptör olduğundan bağlantı kopukluğu yaşanıyor. yani kamera kartı okuyamıyor. saniyelik olarak kartı çıkartıp geri takınca takınca düzeliyor. size tavsiyem kaliteli bir hafıza kartı alın ve kesinlikle mikro (yani ufak olanlardan) almayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speakpencil -- 5 Eylül 2017; 16:41:10 >



  • Merhaba,

    Benim çalıştığım firma da bu kameradan mevcut fakat aktif olarak kullanmıyorlar yeni kamera arayışlarına girildi. Biz zaman zaman facebook uzerınden 1 saatlik canlı yayınlar yapıyoruz, ayrıca fuarlarda çekimlerimiz oluyor. Bu kamerayı facebook canlı yayını için kullanabilir miyiz? yani bir nevi kamerayı webcam gibi tanıtmamız lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunfb

    Merhaba,

    Benim çalıştığım firma da bu kameradan mevcut fakat aktif olarak kullanmıyorlar yeni kamera arayışlarına girildi. Biz zaman zaman facebook uzerınden 1 saatlik canlı yayınlar yapıyoruz, ayrıca fuarlarda çekimlerimiz oluyor. Bu kamerayı facebook canlı yayını için kullanabilir miyiz? yani bir nevi kamerayı webcam gibi tanıtmamız lazım.

    evet üründe pc ile direkt bağlantı kurabileceğiniz kablo girişi bulunmaktadır. doğru programı kullanarak kamerayı webcam gibi tanıtabilirsiniz bilgisayarınıza
  • önerebileceğiniz program var mıdır?
  • hd writer ae 5.4 deneyin
    linkhttp://av.jpn.support.panasonic.com/support/global/cs/soft/download/f_ae52.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speakpencil -- 26 Mayıs 2017; 14:3:14 >
  • dikkat ben "speakpencil nick'li üye.. reklam yüzünden donanımhaber sayfasından uzaklaştırma aldığım için bu paylaşımı güncelleme şansım olmadı.. sevgili meslektaşlarım almayın bu kamerayı ne olursa olsun ALMAYIN. paranızı çöpe atmayın.
    kamera bir süre netleme özelliğini kaybedip geri geliyordu. ortalama 2 ay sonra tamamen gümledi. araştırmasını yaptım tamircilere falan sordum bunlarda kronik lens hatası söz konusuymuş. inanmamıştım aynı durum arkadaşımında başına geldi. kamerayı birlikte almıştık.. zamanında eşimin bileziğini bozdurup 3 bin lira verip aldığım kamera kullanılamaz halde. kaldırıp çöpe attım. cebinizde paranız varsa üzerine birazdaha katın farklı bir marka alın.. ben milyarlık zarar ederek tecrube kazandım. başka meslektaşlarımın zarar görmesini istemem. saygılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.