Şimdi Ara

Pagani design pd-1651

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu marka Türkiyede pek bilinmiyor gördüğüm kadarıyla, forumda da bahseden yok. Dün 2-3 başlıkta ben bahsettim, bi ufak inceleme de yapayım bari dedim.

    Saatlere birazcık merakım var. Geçmiş 15 yılda 2 pilli tissot, seiko 5, orient mako, luch ve 2 forum saati aldım. Ayın yarısında saat taksam yarısında takmıyorum ama saatlerimi beğeniyorum, güzel saatler.

    Ama son yıllarda doların uçmasıyla birlikte artık seiko 5 bile benim için mantıksız hale geldi. Saatler uzun vadeli aksesuarlar, telefonla kıyaslayınca hala alınabilir saatler bunlar ama yabancının "bedava ya nolcak, al geç" dediği saatlere bi asgari ücret parası vermek içimden gelmiyor.

    Yaklaşık 6 ay önce tesadüfen youtube'da ali express üzerinden satılan çin malı saatleri gördüm. Parnis, pagani design, bliger, corgeut gibi markalar. Genelde büyük markaların çok satan modellerini kopyalayan saatler.

    YouTube malum, bi defa izleyince benzerini çıkarıyor. Bu şekilde arada bir, 50-100 dolar arasında satılan bu saatleri izledim. Genel kanı fiyatına göre çok iyi olduklarıydı. Reklam da olabilir tabii ama aklıma yattı.

    Beklentiyi yüksek tutmadan bi bliger aldım, omega "çakması" :


    Pagani design pd-1651

    O da güzel saat. Sonra bu saatin siparişini verdim. Yeni geldi sayılır. Önce fiyatını yazayım: 620 lira (80 dolar) 25 günde geldi.

    Saatler genelde satış fotoğraflarında daha güzel görünür, bu birebir aynı diyebilirim.


    Pagani design pd-1651

    İçindeki mekanizma seiko nh35a. Hem kurmalı hem kol hareketi ile kuruluyor. Dakikliğini ölçmedim, zaten sürekli takmayacağım için önemli de değil. Her taktığımda zaten durmuş olacağı için yeniden ayarlayacağım muhtemelen.


    Pagani design pd-1651

    Camının safir olduğu yazılmış, youtube'da da test edip o sonuca varmışlar, bunu bilemiyorum. Ama değil bu fiyata 3 katına bile satılan saatlerde safir cam yok, bu markalar haricinde.

    Kasasının çeliği benim hoşuma gitti. İşçiliği falan da güzel kasanın. Seiko ayarı gibi geldi bana. Üstteki dönen bezelindeki rakamlar ve yandaki tırtıklı kısım ise pek pürüzsüz değil. Dokununca o kısımlar pek iyi hissettirmiyor ama görüntüde sıkıntı yok.


    Pagani design pd-1651

    Bilezik ise biraz hafif. Görüntüde güzel ama kasa kadar kaliteli değil. Toka kısmının çeliği güzel, kaliteli görünüyor ama dayanıklılığı seiko ayarında olmayacak muhtemelen.


    Pagani design pd-1651


    Pagani design pd-1651

    Saatin çapı 40mm. Benim bileğim sanırım 19 santim. Bileğimde duruşu bence tam ayarında. Fotoğrafı gçreceli yakından çektiğim için olduğundan biraz büyük görünmüş.


    Pagani design pd-1651

    Genel olarak saati beğendim. Fiyatını oranlayınca ise çok çok iyi bence. Diğer modellerini bilemem ama bu modeli tavsiye ederim.

    Son olarak bir de gümrük olayı var tabii. Genelde 20 lira vergiyle geçiyor ama gümrüğün işi belli olmaz. 300 liraya kadar ek vergi çıkarabilirler haberiniz olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 8 Aralık 2020; 14:54:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bu da benim saatin çakması:


    Pagani design pd-1651



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 10 Aralık 2020; 23:2:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu parnis, pagani vs bana replika saatleri üretenlermiş gibi geliyor. Saatleri fena değil bence kullanılabilir. En azından çakma rolex takmaktan iyidir bence. Etrafımda 5-6 senedir çakma rolex, tag ve panerai kullanan arkadaşlarım var ve hiç bir sorun yaşamadılar. Yani replika diye tabir ettiğimiz çakma saatler bile artık belli bir kalitenin üzerindeler.

  • sasuta kullanıcısına yanıt
    Eskiden (veya hala yan bantta) çakma saat üretiyor olabilirler. Çinliler genelde taklitle başlayıp, yavaş yavaş markalaşıyor.

    Modelini beğendiğim ama alamayacağım bi saati başka marka altında almak bana daha mantıklı geliyor. Çakma saat sevmiyorum.

    Çakmaların da kaliteli olanları var aynen. Hatta 500 dolara falan satılan çakma rolexler var sanırım. Ama bizim esnafa da güven olmaz. 150 liralık çakmayı 2500 liraya satarlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asderty A kullanıcısına yanıt

    Bende de tevise'nin homage saatlerinden bi adet var 3 senedir tıkır tıkır çalışıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.