Şimdi Ara

P200D 11L

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar. satallite P200D 11L model bilgisayar aldık.Bu kadar şerefsiz bir bilgisayar olacağını hiç tahmin etmiyorduk tabi.Adamlar ne driver cd si vermişler nede Windows cd si.Ayrıca kendi sitelerinde de yok driverları. Xp yükledik ama hiç bir yerde driverları olmadığı için herhalde bir şey bile yapamıyoruz.Ne müzik açabiliyoruz ne de ekranımızı düzgün görüyoruz.Eğer bu bilgisayarın driverleri varsa gönderin lütfen.cvplarınızı bekleyecem.
    teşekkürler.



  • TOSHIBA bu modele ait XP driver desteği vermiyor..zaten anakartına flash bios (vistaya entegre) işlenmiş.hadi bazı driverları toshibanın diğer modellerindeki aynı olanlardan buldunuz diyelim.kesinlikle pc den verim alamazsınız.keşke almadan XP desteğini araştırsaydınız.
    ama bir zaman sonra toshiba bu model için xp driverları yayınlarmı onu bilemem...
    siz en iyisi orjinal recovery cd si ile fabrika kurulumuna dönün derim.şimdilik..
  • MERHABGALAR BENDE 1 HAFTA ONCE ALDIM P200 L11 MARKASINI MEMNUN DEGILIM YANI NEDEN DEGILIM KESINLIKLE VISTA BILIYORUM KAHVE DE BUNLAR HAKKINDA YORUM YAPILMIS AMMA BENIM TEK SORACAHIM SEY BIR ARKADASIMIZIN VER4DIHI P200 SERISI ICIN OLAN DRİVERLARI TEK TEK CEKTIM...VE AKSAM EVE DONUNCE BENDEKI XP CD ILE BI DENIYECEGIM FORMAT ATMAYI UMARIM BASARIRIM ..BASARIYA GIDEN YOLUMDA TEK SORACAGIM SEY C YI SILDIKTEN SONRA DIGER 100GB LIK KISIM YANI E SANIRIM ODA GIDECEKMI FORMAT ESNASINDA..YANI HIC DİZUSTUNE FORMAT ATMADIM MASAUSTUNE COK ATMISTIM AMMA BU BIR ILK OLACAK BIRAZ YARDIM SADECE SIMDIDEN TESEKKURLER....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mhaktas

    yüklenmişsiniz bakiyorum toshibaya.. :)

    ben 3 aydır kullanıyorum bu makinayı ve bence tek bir kusuru var sadece hd si 4200 rpm 200 gb başkada bir sorunu yok.. toshiba onu çözmek için şimdi abisini yayınladı P200D-12O tek farkı hd si 5400 rpm 250 gb.

    p200d-11L hakkında bir forum sayfamız oluştu sorunsuz bir makina olduğu için de light bir sayfa kimse birşey sormayı düşünmüyor bile..

    xp kurmayı düşünyorsan orda ben açıkladım drvları da yayınladım.. imza da göreceğin gibi makinamızın hızıda hiç fena değildir..

    ne drv cdsi vermişler ne de windows cdsi demişsin ama makinayla birlikte ikisi birleşik bir dvd geliyor recovery diye..

    xp desteği vermiyor diye düşünen arkadaşıma diyeceğim de şudur: bir makina aldın ve içinde X marka wi-fi parçası var, başka bir modeli ni aldın gene aynı marka wi-fi var.. ikinci kez drv yayınlamayı düşünürmüydün sen olsan..aynı marka işte bir önceki modelde drvlar yayınlanmış alıp kullanacaksın hepsi bu.. toshibanın da çok güzel bir dvr sunum sayfası var.. biraz düşünerek olayı çok rahat çözüyorsun..

    ve dün vatan bilgisayarda p200d-12O modelini %28 indirimli kampanya ile 1650 ytl verdi.. ben ikinci olarak onu almayı düşündüm işin açıkcası.. ama ikinci makina almak yerine bi 200 ytl verip 5400 rpm bir hd taktırmayı düşünüyorum şu anda..

    bu sayfadan drvlarını indirebilirsin, ve merak ettiğin bir çok konu orda tartışıldı bitirildi.. sorunsuz olduğu için makina 8 sayfada bitti bütün görüşmeler..

    http://forum.donanimhaber.com/m_18819673/mpage_4/key_/tm.htm


    P200D-11L modeli için başka bir P serisinin işletim sisteminden bağımsızda olsa biosunu yüklemenin orta vadede donanımlarının düzgün çalışmasına vereceği zararı hiç düşündünmü.
    ben 3 farklı model Toshiba kullanmış biri olarak biliyorumki TOSHIBA EUROPE kesinlikle aynı seride olsa model no uzantıları farklı cihazlar için eğer bios desteği vermiyorsa bunu bilinçli olarak yapar.Başka bir P serisine ait (OS INDEPENDENT DAHİ OLSA) Biosu yüklemek anakarta zarar verebilir.bu risk vardır.
    ha bu demek değildirki makinaya xp yüklenmez.tabiki yüklenir .bir şekilde diğer P serisinin arkadaşın elindeki ile aynı marka olan driverların XP olanlarını pekala yüklersin.

    Ancak cihazın donanım aygıtlarının anakartla uyumlu performans vermesi için kesinlikle uygun bios yüklenmelidir.ve Toshiba P200D-11L için sadece vista altında çalışan bios vermiştir.işletim sisteminden bağımsız yada XP altında çalışan bios vermemiştir.
    yarın öbürgün ekran kartı ses kartı veya wireless donanımlarının , uygun bios yüklenmemesiyle yaratacağı problemleri düşünmek lazımdır.

    Yani iş sadece driverların bulunmasıyla bitmiyor.yoksa P ye ait XP driverları aynı olan diğer modellerinden zaten bulunur.bunu bilmek için biraz düşünmeye falan gerek yok..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.