Şimdi Ara

Özlem Türeci ve Uğur Şahin bu defa da kanser ve MS aşısı için tarih verdi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
4
Favori
13.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
123 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Özlem Türeci ve Uğur Şahin bu defa da kanser ve MS aşısı için tarih verdi!



    Geçtiğimiz yıl Covid-19 pandemisine karşı geliştirdikleri BioNTech/Pfizer mRNA modelli aşıyla dünyaya isimlerini duyuran Özlem Türeci ve Uğur Şahin çifti şimdi de Alman basınına yaptıkları açıklamada yeni hedeflerinin 2023'e kadar kanser ve MS aşısı geliştirmek olduğunu duyurdular. 



    Ayrıca Bkz.Razer'ın RGB aydınlatmalı yüz maskesi bu yıl çıkacak



    Özlem Türeci ve Uğur Şahin bu defa da kanser ve MS aşısı için tarih verdi!



    Koronavirüse karşı geliştirilen en etkili aşılardan birisini geliştiren çift geçtiğimiz aylarda da Angela Merkel'in de katılımıyla düzenlenen Bellevue Sarayı'ndaki etkinlikte liyakat nişanı almışlardı. Aileleri Türkiye'den göçmüş olan Türeci ve Şahin çifti BioNTech firmasını 2008 yılında kurdu. Yaptıkları aşıyla beraber Almanya'nın göçmenliğe bakışına dair değişimi Avrupa Reform Merkezi baş ekonomisti Christian Odandahl'ın şu ifadelerle açıklıyor: "Almanya uzun süre göç konusunda ne kadar açık olması gerektiği konusuyla uğraştı ve savaş sonrasındaki 'misafir işçiler' programı hep sorgulandı. Uğur Şahin'in babası Köln'deki Ford fabrikasında çalışmaya gelen bu misafir işçilerden biriydi, şimdi oğlu dünyayı saran salgına son veren kişi olabilir."




    Kaynak:https://tr.euronews.com/2021/06/15/biontech-kanser-as-s-icin-2023-u-isaret-etti
    Kaynak:https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-56464311







  • Yav şu klasik kahvehane muhabbetinden de bıkmadınız... Tamamen çözülebilen hastalıklara ne diyorsunuz peki?

    Bilim sizin sandığınız gibi ilerlemiyor. Adamın biri laboratuvara girip 2-3 saat çalışınca hemen tedavi bulunmuyor. Nesillerden nesillere aktarılıyor bu bilgiler, her nesilde küçücük farklı farklı şeyler geliştiriliyor ve sonunda tedavi bulunabiliyor. Kanser dediğin hastalığın yüzlerce türü var; Dermatolojisinden Endokrinine, Hematolojisinden KBB'sine bütün tıp branşlarını ilgilendiren bir mesele. Bazı kanser türlerinin tedavisi mevcut ve sadece basit bir ilaç alarak tedavi edebiliyorsun. Bundan haberin yok tabi kafana göre konuşuyorsun. Bir kanser türünün tedavisi basit bir A vitamini. Başka bir lösemi türünün tedavisi ise 10 sene kadar önce çıkmış modern bir ilaç, bu ilaç olmadan önce bu lösemiye yakalananların neredeyse tamamı vefat ederken şu an ölüm oranı %3'lerde. Ama öte yandan hala hiçbir gelişme kaydedilmemiş neredeyse %100'lere varan öldürme oranına sahip kanser türleri de var.


    Yok öyle dünya adamın biri çıksın bir ilaç geliştirsin bütün kanserler bitsin. Her şeyin zamanı var, 50 yıl önce löseminin hiçbir tedavisi yokken, tamamen ölümcül bir hastalıkken şu an %80'lerin üstünde tedavisi var. Bazı kanser türleri 2 saat süren cerrahi operasyonlarla tamamen ortadan kaldırılabiliyor. Tedavisi bulunamayanların ise altında çok daha kompleks patolojik yolaklar var, hala henüz keşfedilmeyi bekliyorlar. İleriki senelerde bunlar da çözülecektir, bilim dünyası çalışıyor. Sadece sizin sandığınız gibi hemen olmuyor bu işler.


    Metabolik bir hastalığı olup her gün düzenli ilaç alması gereken, almazsa en fazla 1 ay yaşayabilecek hastaya da söyleyebilir misin bu yazdıklarını? Ona da söyle tıp seni tedavi etmiyor sadece paranı alıyor falan de bakalım ne yapıyor sana...


    Adam 30 yıl boyunca yer içer diyabet olur ya da hipertansiyon hastası olur sonra tıptan 1 yılda çözmesini bekler, yok öyle iş maalesef. Sen 30 yıldır kendine bakmadıysan bu hastalıklarını geliştirdiysen ve %100 tedavi istiyorsan tıpa da 30 yıl vermen gerekiyor. Yoksa tıpın kısa vadede amacı %100 tedavi değildir, senin hayat kaliteni arttırmak ve ömrünü uzatmaktır.

    Günümüz tıbbı; Belli hastalıkları tamamen iyileştirmek yerine tedavi yöntemiyle hastayı sürekli ilaç alsın aşı olunsun şeklinde hastalığın uzun süreli olarak ilaca ve tedaviye bağlı ticari olarak ise bağımlı hale getirerek Parasal döngüyle çalışmayı tercih ediyor.. Tıbben Çaresi Bulanan ama açıklanmayan bir sürü hastalıklar var.. Bu hastalıkların bitmesi demek o tedavi şekillerinde ilacından tıbbi cihazına ve o hastalıkla ilgili bir sürü farklı tedavi araçlarının ticaretine kadar olan kardan vazgeçmek demek olacağı için buna yanaşmazlar.. Günüzmüde bilinçli olarak uygulanan tedavi yöntemi hastalıkların belirtilerini ortadan kaldırmak için uygulanan baskılanan başka hastalıkların ortaya çıkmasını sebep olan tedavi ve ilaç yöntemleridir.
    Hocam bırakın Allah aşkına şu komplo teorilerini. Yeter, yemin ederim şiştim şu siteye her geldiğimde bunları okumaktan. Ya adamlar bulmuş olsa tek dozunu milyarlara satabilecekleri ilacı neden sunmasınlar piyasaya? Hadi şirketi yönetenler çizgi romanlardaki süper hainlerden diyelim, koca şirkette vicdanlı bir tane bile adam yok mu ipliklerini pazara çıkaracak? Nasıl inanıyorsunuz bu safsatalara ya.
  • Umarım bulabilirler, eğer bulurlarsa tıp alanında bir devrim yaratırlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gurur Duyuyoruz Sizlerle Güzel İnsanlar Başarılarınız Daim Olsun Her Zaman...

  • Ekonomi ve yeterli özgürlük her şeydir. Özellikle insanlar ''Ben gelecekte ne olacağım? Yeterli para kazanıp borçsuz yaşayabilecek miyim? Yeterli beslenebilecek miyim?'' gibi sorunlardan kısmen uzak olurlarsa başarıları büyük olabilir. Hayatta her şey sınıfsaldır.

  • Başarılarının devamını dileriz. Uğurlar olsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çib dakacalar çib inanmayınğğ. -powered by facebook

  • HIV ve Grip aşısını da merakla beklemekteyiz.

  • Türkiyede başlamıştı aşı çalışmalarına, son durum nedir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben şahsen kanser aşısının çoktan bulunduğunu ama ilaç firmalarının bir şekilde bunu engellediğini veya piyasaya sürmediğini düşünüyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bir ülkenin geleceğini o ülkedeki %2 lik zeki insan belirlermiş.Yaptığınız yatırım %2 lik zeki insan değilde hali hazırdaki zengin insanlar ise ülkenin gelişmesi bir yana küçülmesini izleriz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Beyinleri ozgürleştirmedikçe çok duyarız yurtdışı Türklerin başarılarını ve sadece Türk olduğu icin övünmekten öteye geçemeyiz. Biz ülkemizdeki ufak beyinlerin günlük hezeyanlarına esir olmuş bir toplum olarak devam edelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xef1ONYX -- 16 Haziran 2021; 1:0:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • E bi nobel inizi alırlar artık

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kanserin ilacı 80 lerin başında bulundu. Ancak bulan profesörlerin ve bilim adamlarının akıbetinin belli olmadığı gibi ilgili habere de deepweb harici ulaşmak zor. Şu anda bile kullanılan kemoterapi ilaçlarının 80 lerde üretildiğini düşünürsek kimlerin kazançlı çıktığını anlamak hiç te zor değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yurt dışındaki Türkler bizi sevindiriyor,gururlandırıyor. İstikbal göklerdedir sözünden hareketle anlaşılan hedeflerini yükseltmişler.Sonsuz başarılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quard -- 16 Haziran 2021; 2:52:11 >
  • Ne güzel bir çift. Hayranlık gerçektende. Hayatta birlikte bu kadar başarılı olabilmek… Birbirini seven iki insanın böyle olabilmesi muazzam.

    Umarım gerçekleşir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Vinssss V kullanıcısına yanıt

    zor her kanser kişiye özgü çünkü senin kendi hücrelerin seni öldürüyor yani kendi kendini öldürüyorsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ari kovanina comak sokacak. Kemoterapi firmalarinin isine gelmez.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Günümüz tıbbı; Belli hastalıkları tamamen iyileştirmek yerine tedavi yöntemiyle hastayı sürekli ilaç alsın aşı olunsun şeklinde hastalığın uzun süreli olarak ilaca ve tedaviye bağlı ticari olarak ise bağımlı hale getirerek Parasal döngüyle çalışmayı tercih ediyor.. Tıbben Çaresi Bulanan ama açıklanmayan bir sürü hastalıklar var.. Bu hastalıkların bitmesi demek o tedavi şekillerinde ilacından tıbbi cihazına ve o hastalıkla ilgili bir sürü farklı tedavi araçlarının ticaretine kadar olan kardan vazgeçmek demek olacağı için buna yanaşmazlar.. Günüzmüde bilinçli olarak uygulanan tedavi yöntemi hastalıkların belirtilerini ortadan kaldırmak için uygulanan baskılanan başka hastalıkların ortaya çıkmasını sebep olan tedavi ve ilaç yöntemleridir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cherami -- 18 Haziran 2021; 15:58:34 >
  • Önce üslubunu düzelt diyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.