Şimdi Ara

Özellikle e-kitap da okuyabileceğim bir telefon tavsiyesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Özellikle e-kitap okumak için bir telefon arıyorum. Özellikleri içinde sim kartsız kullanım veya uçuş modu olması önemli. Daha önce mpx220 kullanmıştım ve çok memnundum. fakat birkaç yıl önce sattım. Şimdi tercihen geniş ekranlı e-kitap okuyabileceğim bir mobil cihaz arıyorum. Pdf ve word ve text dosyalarını açabilmeli. Yeni nesil bir çok telefon artık pdf ve office dosyalarını açabiliyor ve bir sürü ek özellikleri var (yüksek çözünürlüklü kamera,3g,dokunmatik ekran,yüksek kaliteli mp3 çalar, vs ...) bunların hiç biri lazım değil sadece telefon ve e-kitap okutabilmesi gerekli ve sim kartsız kullanım veya uçuş modu seçenekleri.



  • Zamanında Windows Mobile tabanlı bir cihaz kullanmışsınız. İkinci el cihaz almayı kabul ederseniz piyasada bol bol WM5-6.5 cihazlar artık eski teknoloji olarak görüldüğü için uygun fiyatlara bulunabiliyor. Program zenginliği açısından düşük segmentte daha mantıklı seçenek yok. Ben de Toshiba G900 WVGA(800*480) 3 inç ekranlı telefonumu ara sıra kitap okumak için kullanıyorum. Ekran ufak ama yazı netliği çok yüksek. Uygun fiyatlı bulabilirseniz biraz daha büyük ekranlı, VGA ya da WVGA çözünürlükte herhangi bir cihaz iyi olur, olmazsa QVGA ekranlı cihazlar da iş görüyor. Android cihazlara da bakabilirsiniz ama hem daha pahalı olur hem de sadece kitap okumak için kullanacaksanız hiçbir artısı olmaz. En son çare olarak sadece text dosyalarını okumak için Java tabanlı herhangi bir telefonu da kullanabilirsiniz, çok kötü olmayan okuyucu Java programları mevcut.

    Uzun süreli sadece kitap okumak için cihaz düşünüyorsanız e-ink'li e-reader cihazların fiyatları da düşmeye başladı, ara sıra onların da ikinci elde çok uygun fiyatlara satıldığını görüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runic -- 12 Şubat 2011; 3:46:07 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.