Şimdi Ara

ÖZEL TASARIM MİNİ (KONSOL) PC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar. Sizlere uzun uğraşlar sonucu topladığım (toplayamadığım) kendi çapımda birşeyler yaptığım bilgisayarımı göstermek istiyorum. Umarım beğenirsiniz.
    Öncelikle bütçem kısıtlıydı ve bende oyun seven birisiyim. Her ne kadar gözlerin 30 fps den yukarısını göremediği iddia edilsede ben net bir şekilde 30-60-90 fps arası farkları görüyorum görmekle kalmayıp takıntı yapıyorum. İnput lag sorunu da ayrıca beni deli ediyor. Neyse efendim bütçem kısıtlı ama bilgisayar lazımdı bende şöyle bir sistem oluşturdum kafamda. Bana da uygun geldi.

    - Intel i3 6100 Skylake 3.7ghz + Kendi Soğutucusu (350tl) (n11 indirim kuponu ile)
    - Msi H110i Pro D4 233mhz MiniItx Anakart (250tl)
    - Kingston hyperx fury 8gb ddr4 2400mhz (150tl)
    - Kingston hyperx savage 120gb ssd (190tl)
    - Acer 23 inch lcd monitör (360tl)
    - Zotac Gtx1060 Mini 6gb (1090tl)
    - Aerocool 400watt psu (100tl)

    Total : 2.490 + kargo yemek rüşvet kuyruk düzeltme sigara motivasyon parası derken 2.500 ( evet hepsi toplam 10 tl )

    Önceki pc den kalan parçalar;

    - Bloody b2100 klavyesi
    - 500gb seagate hdd sata3
    - Logitech g502 oyuncu mouse
    - Soundblaster Tactic 3D Oyuncu kulaklığı+mikrofon+ses kartı
    - Logitech x530 Ses Sistemi 5+1

    Şimdi tüm parçaları en limitine kadar zorladığım için, ve inatla 1060 olsun parasına göre iyi kart olsun dediğim için diğer bileşenlerin en ucuzunu almak zorunda kaldım. Ve kasa yok ayrıyetten.

    Öncelikle işe parçaları almakla başladım fakat çok sorun çıktı falan filan uzatmayım. Ekran kartı dışında tüm parçalar geldiğinde işe başladım. Ve tabiki birkaç malzeme daha gerekti, onlar ise
    - Bol miktarda karbonat
    - Japon yapıştırıcısı
    - Maket bıçağı
    - Kutu
    - Çorap
    - Minimum gerekli ev aletleri
    - Çift taraflı bant
    - Sabır

    İşe ilk olarak powerdan başladım. Power o kadar büyük ki işimi çok bozuyordu bende parçaladım. Kasasını kenara attım devresini çıkardım. Evvela işime yaramayan eski molex güç kablolarını kestim.
    Anakartımda cpu için 4 pinli güç girişi bulunuyordu bende kalan 4 pinin kablosunu kestim. 2 adet sata, 24 pin anakart, 4 pin cpu ve 6 pin gpu dışında ne var ne yok kestim attım.
    Sonrasında 24 pin kablosunu kısaltmaya geçtim. Daha doğrusu tüm kabloları kısaltma işine geçtim. Powerın devresinden tüm lehimleri söktüm ve yaklaşık 1 günlük neyi nerden söktüm nedir necidir kafa yorarak yaptığım çalışma sonucu minimum boyutlara inebildim. Baya kafa patlatıcı birşeydi benim için. Daha sonra kutuya montaj işine geçtim, defalarca söktüm taktım kestim söktüm taktım kestim.
    Ve sonunda 1. versiyon şöyle oldu.
     ÖZEL TASARIM MİNİ (KONSOL) PC  ÖZEL TASARIM MİNİ (KONSOL) PC  ÖZEL TASARIM MİNİ (KONSOL) PC  ÖZEL TASARIM MİNİ (KONSOL) PC  ÖZEL TASARIM MİNİ (KONSOL) PC  ÖZEL TASARIM MİNİ (KONSOL) PC

    Bu ilk versiyonda ekran kartını henüz alamamıştım, fakat yeri hazırdı ama içime sinmedi, çünkü power konusunda kuşkularım vardı, resimlerden görüleceği üzere fanı direk üflemiyordu ve hava akışı sorun yaratabilirdi. Bir müddet böyle kullandım. Sonunda dayanamadım küçük bir fan alıp taktım üzerine. Lakin sadece blokların üzerine havayı üflüyordu. Arkadan ise çıkıyordu. Şimdi için biraz daha rahat derken. Bu seferde o küçük fanın sesi beni delirtmeye başladı. Dedim ki bu şekilde küçücük olacağına azıcık daha büyük olabilir. Tabi bu esnada ekran kartım da geldi ve bu küçük kutuya takıp testlere başladım. İşte o zaman powerın sorunlu olduğunu da anladım. Ekran kartı güç çekmeye bşaladığı anda coil whine sesi geliyor. Hatta biraz yüksek te denebilir. Normal kullanımda sorun yok ama oyunlarda fps değerine göre değişen bir bobin sesi mevcut. Bu durum beni iyice rahatsız ettiğinden mütevellit büyük bi kutuya yapayım kafam rahat olsun dedim. Kasa kadar büyük olmayacak ya.
    İlk hatalarımdan aldığım tecrübelerimle ve edindiğim bilgilere dayanarak ikinci ve biraz daha büyük kutuyu her şey 1tl'ciden 32 tl ye evlat acısı yaşayarak aldım. Hediye kutusu bildiğimiz. Ama 32 tl yani. İçine koyabileceğiniz bu boyutlardaki hediyelerin çoğu 32 tl den ucuz olacaktır. Hatta boyutuna göre alacağınız her şeyin sayısının yarısı 32 tl den ucuzdur diye tahmin ediyorum. Yıl olmuş 2016 1 kilo et parasına kutu alıyoruz. Çok koydu anlatamam. Neyse Her şeyin yerini yurdunu ayarladıktan sonra ise ortaya şöyle bir bilgisayar çıktı. İçime sinmeyen ve hiç olmamış dediğim birkaç husus dışında 2 haftadır canavar gibi çalışıyor.
     ÖZEL TASARIM MİNİ (KONSOL) PC  ÖZEL TASARIM MİNİ (KONSOL) PC  ÖZEL TASARIM MİNİ (KONSOL) PC  ÖZEL TASARIM MİNİ (KONSOL) PC  ÖZEL TASARIM MİNİ (KONSOL) PC  ÖZEL TASARIM MİNİ (KONSOL) PC  ÖZEL TASARIM MİNİ (KONSOL) PC  ÖZEL TASARIM MİNİ (KONSOL) PC  ÖZEL TASARIM MİNİ (KONSOL) PC  ÖZEL TASARIM MİNİ (KONSOL) PC  ÖZEL TASARIM MİNİ (KONSOL) PC  ÖZEL TASARIM MİNİ (KONSOL) PC  ÖZEL TASARIM MİNİ (KONSOL) PC  ÖZEL TASARIM MİNİ (KONSOL) PC  ÖZEL TASARIM MİNİ (KONSOL) PC  ÖZEL TASARIM MİNİ (KONSOL) PC  ÖZEL TASARIM MİNİ (KONSOL) PC  ÖZEL TASARIM MİNİ (KONSOL) PC  ÖZEL TASARIM MİNİ (KONSOL) PC  ÖZEL TASARIM MİNİ (KONSOL) PC  ÖZEL TASARIM MİNİ (KONSOL) PC  ÖZEL TASARIM MİNİ (KONSOL) PC  ÖZEL TASARIM MİNİ (KONSOL) PC  ÖZEL TASARIM MİNİ (KONSOL) PC  ÖZEL TASARIM MİNİ (KONSOL) PC  ÖZEL TASARIM MİNİ (KONSOL) PC


    Yaptığım birkaç oyun testi ise şöyle: (evet internetimiz kötü olduğundan mütevellit elimizde arkadaşın arşivinden çıkan eski mi eski modası geçmiş oyunlar dışında oyun yok ama zamanla steamdaki origindeki uplaydeki oyunlarımı indirip buraya eklemeyi düşünüyorum)

    Cod Ghosts :
    Herşey son ayarda ortalama 100 fps
    2k da herşey son ayarda ortalama 70 fps
    4k da herşey son ayarda ortalama 40 fps

    Far Cry 4:
    Herşey ultra da (customdan alınacak her şeyi sona çektiğimde) ortalama 60 fps
    2k da herşey ultra da ortalama 45fps
    4k da herşey ultrada ortalama 25 fps

    Sniper Elite 3 Africa
    Herşey ultrada super sampling 2.25 te ortalama 100 fps
    Herşey ultra 2k supersampling 2.25 te ortalama 50 fps
    Herşey ultra 4k supersampling 2.24 ortalama 20 fps
    Supersampling 4 te 1080 de ortalama 40 fps
    Supersampling kapalı iken 4k da ortalama 40 fps

    Nfs Most wanted 2012
    Herşey sonra 60
    herşey sonra 2k 60
    herşey sonda 4k 30 oyunda fps kilidi var bir türlü kapanmayan

    Cs go:
    Herşey sonda 210 fps
    Herşey sonra 2k da 180 fps
    Herşey sonra 4k da 130 fps

    League of legends:
    Herşey sonda 250 fps
    Herşey sonda 2k da 200 fps
    Herşey sonda 4k da 110 fps

    Kısacası gtx 1060 testlerinde alınan değerleri youtube dan izledim ve kendi bilgisayarımla karşılaştırdığımdaki aldığım değer neredeyse her oyunda bi 10 fps kadar düşük. Bende bunu işlemcimin i3 olması ve powerımın stabil olmaması ve ekran kartımın zotac mini olmasından dolayı anlayışla karşılıyorum zaten beklentim de bu şekildeydi. Resimler yüklendiğinde buraya ekleyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramone01 -- 10 Ekim 2016; 18:02:38 >







  • ramone01 kullanıcısına yanıt
    Güzel olmuş her yere taşınabilir tarzda bir tane bana da lazım bundan :)
  • leqvar kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim beğenmişsinizdir umarım
  • Kutunun 32 tl olması dışında çalışmanı ve azmini takdir ediyorum. Kutu olayını 3 - 5 tl mal edebilirdin. Mahalle marangozundan çıta ve sunta tarzı vb. tahtalarla çözerdin olayı. Bu arada Kutuyu boyamanı tavsiye ederim.
    İyi günler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kutu görsel olarak çok iyi değil ama ilerde daha değişik bir ürün bulup onun içine yerleştirmen açısında sana pratik olmus olur en azında eline sağlık hocam
  • Evi yakarsın dikkat et

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.