Şimdi Ara

ÖZEL OKUL VELİLERİ SENDİKASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • LÜTFEN ÖNE ÇIKAR BUTONUNA BASMAYI İHMAL ETMEYELİM.

    Son 20 senedir hayatımızın parçası oldu ÖZEL. Sayılı adette özel hastane ve özel okul vardı ama her yerde her şey için Özel güvenlikle başlayan furya her mahalle hatta neredeyse her sokağa varan Özel okullar, özel hastaneler bunun devamında özel sağlık sigortaları, tamamlayıcı özel sağlık sigortaları hayatımızın bir parçası oldu.

    Eskiden sadece zenginler giderdi özel hastaneye ya da zenginler gönderirdi özel okula çocuklarını. Ama maalesef artık herkes bütçesinin önemli bölümünü bilerek ve isteyerek kimseden geri kalmamak adına haklı ya da haksız nedenlerle özel okul ve özel hastanelere harcıyor.

    Bu konu sayfalarca konuşulur belki ama benim burada asıl konuşmak istediğim Özel Okullarının zorbalığına karşı örgütlü davranıp, haksızlığa karşı bir şeyler yapabilmek.

    Bugün maalesef çarpık ve sürekli değişen eğitim sistemimiz yüzünden göz bebeğimiz çocuklarımıza iyi bir eğitim almalarını sağlamak adına biraz da popüler kültürün zorlamasıyla onları özel okullara gönderiyoruz. Özel okulların birçoğu ise zincir okullar. 5-6 tane firmanın onlarca yüzlerce şubesi var Türkiye genelinde. Fiyatlandırmaya gelince ise bir standart yok ama İstanbul’un merkezi semtlerinde 40 binlerden başlayan fiyatlar 80 binlere varıyor. Küçük butik okullarda ise hiç bir standart yok. Kurumsal olmamayı avantaj çevirip kime ne fiyata ikna edebilirlerse.

    Kendi aralarında danışıklı dövüş mü ya da rekabet mi desek misal anaokullarında bir sürü gerekli gereksiz branş dersi var. İngilizce standart, ek yabancı dil, yaratıcı drama ,müzik , bale, robotik kodlama ,jimnastik ,halk oyunları ,vs vs. Tabi bunları babalarının hayrına değil astronomik ve bir çoğu ek bedellerle veriyor.

    Biz veliler de her sene enflasyon üstü artış oranlarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Bu işin sonu yok 3 yaşından 22 yaşına kadar 19 sene süren eğitim hayatı bir çocuk için ortalama 760 bin tlye mal oluyor. Bu parayı düzenli olarak mevduat faizine koyun 1,5-2 milyon arası bir meblağa ulaşır.

    Bu düzeni değiştiremeyiz belki ama ÖZEL OKUL VELİLERİ SENDİKASI gibi bir oluşum altında örgütlenirsek bazı haklarımızı daha iyi savunuruz. Özel okulları her istediklerini bize dayatamazlar. İstedikleri gibi fiyatları arttıramazlar.

    Sizlerden bu konuya ciddi destek bekliyorum. Hukukçu ya da dernek, sendika işlerinde tecrübeleri arkadaşların desteğini ve katkısını rica ediyorum.

    Ayrıca okuyan herkesin öne çıkar butonuna tıklarsa konu çok daha fazla kişiye ulaşır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herrss1 -- 25 Haziran 2019; 22:45:38 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.