Şimdi Ara

Özel kuvvetler komutanlığı özel /harp teşkilatı neden kapatıldı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye’yi işgal planı
    Yıl: 1952…
    Baş­ba­kan­lık Mil­li Sa­vun­ma Yük­sek Ku­ru­lu­’n­da “Hu­su­si ve Yar­dım­cı Mu­ha­rip Bir­lik­le­ri­” adıy­la Se­fer­ber­lik Tet­kik Ku­ru­lu ku­rul­du. NA­TO­’nun özel harp ta­li­mat­la­rı­na gö­re ku­rul­muş­tu; ve kuş­ku­suz giz­liy­di; ve kuş­ku­suz ar­ka­sın­da CI­A var­dı.
    Her ne ka­dar gö­re­vi; ola­sı bir sa­vaş du­ru­mun­da hal­kı ör­güt­le­mek ve ye­tiş­tir­mek ol­sa da he­de­fin­de “ko­mü­nist­le­r” var­dı. Sol ha­re­ket güç­le­nin­ce Se­fer­ber­lik Tet­kik Ku­ru­lu bü­yü­tül­dü ve 1970 yı­lı ba­şın­da “Ö­zel Harp Da­ire­si­” adı­nı al­dı.
    Bu giz­li as­ke­ri-si­vil ör­güt­len­me sa­de­ce Tür­ki­ye­’de yok­tu; NA­TO bün­ye­sin­de­ki tüm or­du­lar­da var­dı ve hep­si­nin or­tak adı, “G­la­di­o” idi! So­la kar­şı her tür­lü il­le­gal fa­ali­ye­te gir­di­ler.
    1989’da So­ğuk Sa­vaş so­na er­di. Ki­mi NA­TO ül­ke­sin­de­ki Gla­di­o’­lar or­ta­ya çı­ka­rıl­dı. Ama giz­li fa­ali­yet­le­ri­nin üze­ri ka­pa­tıl­dı.
    So­ğuk Sa­va­ş’­ın bit­me­si Tür­ki­ye için de dö­ne­meç ol­du.
    Kü­re­sel­leş­me da­yat­ma­la­rı Türk Or­du­su­’nun ya­pı­sal de­ği­şim yap­ma­sı­nı şart koş­tu. TSK’­nın Ata­tür­k’­ün de­ğil, Ilım­lı İs­la­m’­ın ipi­ne sa­rıl­ma­sı is­ten­di.
    Kör­fez Sa­va­şı­’na ka­tıl­ma­sı em­re­dil­di. Vs.
    Ulu­sal de­ğer­le­ri­ni ko­ru­yan yurt­se­ver as­ker­ler bu ye­ni he­ge­mon­ya­ya kar­şı çık­tı.
    Ki­mi as­ker­ler, Rus­ya, Çin, İran, Hin­dis­tan gi­bi NA­TO dı­şın­da­ki ül­ke­ler­le ye­ni it­ti­fak­lar ku­rul­ma­sı­nı di­le ge­tir­me­ye baş­la­dı.
    Bu ara­da ABD gü­dü­mün­de­ki Özel Harp Da­ire­si, 1992’de “Ö­zel Kuv­vet­ler Ko­mu­tan­lı­ğı­” (ÖKK) adı­nı ala­rak alay se­vi­ye­sin­den tu­gay se­vi­ye­si­ne çı­ka­rıl­dı. ÖKK, NA­TO­’nun de­ğil, Tür­ki­ye­’nin mil­li teh­dit al­gı­la­ma­sı­na gö­re ya­pı­lan­dı. Ve doğ­ru­dan Ge­nel­kur­may Baş­kan­lı­ğı­’na bağ­lıy­dı.
    NA­TO ya­ni, ABD ra­hat­sız ol­du. He­le, 1995 Mar­t’­ın­da ÖK­K’­nın “Çe­lik Ha­re­ka­tı­”y­la Ku­zey Ira­k’­a gir­me­si iliş­ki­le­ri ger­gin­leş­tir­di. “Türk Ge­ne­ral­le­ri hi­za­dan çık­mış­tı!”
    So­nuç­ta ABD Or­du­su 2002’de Ne­va­da Çö­lü­’n­de “Bin­yı­lın Mey­dan Oku­ma­sı­” adı al­tın­da Tür­ki­ye­’yi iş­gal tat­bi­ka­tı yap­tı. Ve bir yıl son­ra 2003’te Ku­zey Ira­k’­ta ÖKK men­sup­la­rı­nın ba­şı­na çu­val ge­çir­di!
    AB­D’­ye rağ­men Ge­nel­kur­may ge­ri adım at­ma­dı; 2006’da ÖKK’yi, ko­lor­du se­vi­ye­si­ne ge­ti­rip bü­yüt­tü.
    Ve o yıl­lar­da Er­ge­ne­kon-Bal­yoz tez­ga­hı ku­rul­du.
    Er­ge­ne­kon ve Bal­yoz so­ruş­tur­ma­la­rı sü­rer­ken ÖKK tek­rar tü­men ya­pı­la­rak, kü­çül­tül­dü.
    Evet ne­ler olu­yor­du?..
    Sinan Paşa
    Ta­rih: 2 Ma­yıs 2013.
    Or­ta­do­ğu den­ge­le­ri­ni ve ge­ril­la sa­va­şı­nı çok iyi bi­len Mu­rat Ka­ra­yı­lan PKK’­nın si­lah bı­rak­ma şart­la­rı­nı şöy­le açık­la­dı:
    “Ö­ca­lan bı­ra­kıl­sın… PKK te­rör lis­te­sin­den çı­ka­rıl­sın… Ko­ru­cu­luk kal­dı­rıl­sın… Özel Kuv­vet­ler Ko­mu­tan­lı­ğı lağ­ve­dil­si
    n.”
    Bu açık­la­ma­dan kı­sa bir sü­re son­ra…
    Ön­ce; ÖKK bün­ye­sin­de gö­rev ya­pan MAK ya­ni Ara­ma Kur­tar­ma Ekip­le­ri lağ­ve­dil­di.
    Son­ra; ÖKK bün­ye­sin­de gö­rev ya­pan Tür­ki­ye­’de­ki tüm “Koz­mik Oda”­lar ka­pa­tıl­dı.
    Res­mi açık­la­ma şuy­du: “Ye­ni teh­dit de­ğer­len­dir­me­si kap­sa­mın­da ar­tık Tür­ki­ye­’yi iş­gal ih­ti­ma­li kal­ma­mış­tı!”
    10 gün ön­ce… Di­yar­ba­kır, Ağ­rı, Van, Kars, Ga­zi­an­tep ya­kı­lır­ken bu­ra­lar­da bu­lu­nan “Koz­mik Oda”­lar kı­sa bir sü­re ön­ce ka­pı­la­rı­na ki­lit vur­muş­tu!
    Ba­kı­nız… PKK ana me­se­le de­ğil­dir; ta­li me­se­le­dir.
    ÖKK ko­nu­su­nu yaz­ma­mın ne­de­ni de baş­ka…
    Pa­zar gü­nü HSYK se­çim­le­ri ol­du.
    Ce­ma­at ye­nil­di.
    Her­kes hu­kuk-ada­let ko­nu­sun­da gö­rü­şü­nü açık­lı­yor. Fa­kat…
    Bir ko­nu hep göz­den ka­çı­yor: Ce­ma­at, ÖK­K’­ye (ve di­ğer­le­ri­ne) ne­den kum­pas kur­du? Tez­ga­hın ara­cı­sı po­lis­le­ri, sav­cı­la­rı ve ha­kim­le­ri salt “hu­kuk dı­şı fa­ali­yet­ler­de bu­lun­du­la­r” di­ye­rek, asıl ko­nu­nun özün­den ayı­ra­bi­lir mi­yiz? Suç­la­rı va­ta­na iha­net­tir.
    Tez­gah, salt hu­kuk bo­yu­tuy­la ele alı­na­maz, hu­kuk araç ya­pıl­mış­tır, asıl ama­cı gör­mek ge­re­kir!

    Tıp­kı pa­ra ve ma­kam hır­sı yü­zün­den 1595’te Os­man­lı Akın­cı­la­rı­’nın so­nu­nu ge­ti­ren Sad­ra­zam Si­nan Pa­şa gi­bi…


    Alıntıdır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForceOfMature -- 14 Ekim 2014; 12:00:40 >







  • Özel kuvvetler lağvedilmedi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sezar312

    Özel kuvvetler lağvedilmedi

    ökk ya bağlı harp teşkilatı lağvedildi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForceOfMature -- 14 Ekim 2014; 12:01:05 >
  • ForceOfMature kullanıcısına yanıt
    yeni mi oldu bu?Yani ne zaman?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sezar312

    yeni mi oldu bu?Yani ne zaman?

    10 gün önce başlamış 10 ilde kapatılmış resmi kaynaklarda da var hatta görevli askerler bile son dakika haberdar edilmiş sıkıntılı durumlar..
  • ForceOfMature kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler.
  • Millennium Challenge (bin yılın meydan okuması) Türkiye'yi değil Irak'ın işgali için yapılan bir tatbikattir oyunun senaryosunda basra körfezi ile komşu olan ve başına diktatör bulunan ülkeden söz ediliyor kim yazdıysa konu hakkında süper araştırma yapmış
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.