Şimdi Ara

Özel hastane (Acil) komedisi- para alınmıyorduya?.. (Ücret iadesi aldım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
3.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet elimde derin bir kesik oluştu ve acile koştum. Tabi SSK lıdan para alınmıyor diye düşünerek :D Elime baktılar ve ücreti söylediler, o anki panik ile (kemik gozukuyor, her yer kan..) tamam lan yapın işte dedim. Sonra kendime gelince 170 i arayarak durumu sorguladım. Verilen cevap " 24 saat içinde müdahale edilmezse ölecekseniz para alınmaz, bunada doktor karar verir."


    Siz benimle dalga mı geçiyorsunuz dedim ve prosedur bu dediler, kapattılar. Yani ben özele acil durum için giderken bunu düşünmeliyim, 24 saat içinde ölürmüyüm acaba? Sağlık sistemimizin ne kadar müthiş olduğunu kendim tecrübe ettim. Pazartesi sabahi bu işi sonuna kadar kurcalayacagim. Sonuc cikmasa bile herkesi rahatsiz edecegim.


    Edit: Para iadesi almış bulunmaktayım. Konuda bilgilerini paylaşan arkadaşlar sayesinde Kırmızı-sarı-yeşil acil alanlarının ne olduğunu öğrendim. Hangi kapsama girdiğimi araştırdım. Bunun yanısıra girişimi poliklinik olarak girmişler. Hastanenin muhasebesini arayıp girişimin ne şekilde yapıldığını sordum. Tabi benim ne şekilde geldiğimi bilmediklerinden ötürü direk poliklink dediler. Acile girdiğimi belirtince uyanıp zaten yeşil alanmışsınız vs demeye başladıklarında ise dikiş atılacak ciddiyette bir durumun sarı alana dahil olduğunu bildiğimi söyledim. Size geri döneceğizler başladı bunun üzerine. 1-2 telefon konuşması sonrasında hastaneye para iadesi için çağırıldım. Konuyla ilgili bilgim olduğundan sanırım faturayı göndermek istemediler, gönderirlerse şikayet edeceğimden mi korktular bilemiyorum. Konuda bilgilerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim. İnşallah kimsenin başına böyle birşey gelmez fakat gelirse kırmızı-sarı- yeşil alanlara neler dahil olduğunu araştırmanızın özellikle faydası var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hllfre -- 23 Mart 2022; 22:1:35 >







  • Hastaneye giderken önce kendin teşhis koyup ölüp ölmeyeceğine mi karar verecekmişsin. Dikişi de atıverseydin niye uğraştırıyorsun hastaneyi.neyin kafası bu ya.saglik sistemi iyice pert oldu. Özel hastaneler desen zaten para almak için herseyi yapar. Önceden acilden gireni normal poliklinik girişe yönlendirir yada benzeri birsey yapardı.simdi birde bu cıktı demek o da güzel.benim sağlık sigortam özel sandık. Kızım doğduğunda 2 3 gun sonra sarılık oldu.hastaneye gittik tutturdular şu kadar para diye. Diyorum ki çocuğun daha sandık girişi yapılmadı 2 gunluk cocuk kaldiki 28 günlük olana kadar devlet karşılıyor yasa var. Yok alacaz dedi al lan hadi dedim. Çocuk iyileşince sgk ya şikayet ettim. Defalarca parayı geri verebilmek için hastaneden aradılar. İtiraz etmesen üstüne yatacaklar. Biliyorlar alamayacaklarını Aslında.
    Açılın ben bir acilde görevli doktorum;
    Zaten anlatılmış olaylar. Parmak kesisi olabilir kanayabilir ama bu durumda ortada arter kesisi veya tendon kesisi yoksa hayatı tehdit eden bir durum yok. Daha iyi hizmet için özele gitmiş olabilirsiniz ama sizin kesinizin 4 saatte dikilmesi veya 6 saatte dikilmesi arasında fark yok.
    Siz devletin acili yerine özel bir hastanenin aciline gitmişsiniz ve bu insanlar para kazanmak zorunda ne bekliyordunuz ki. Özel hastane tamamiyle haklı sizin vakanızda.

    Sağlık paralı bir hizmet zaten şu an halkımız para ödemediği için en ufak bir şeyde acile geliyor. Gerçekten acil ihtiyacı olan hastalara daha geç sıra gelmesine veya hekimi gereksiz yere yorarak gerçekten acil bir hasta geldiğinde sağlıklı bir şekilde müdahale etmesine engel olmakta. Bunun sonucunda diğer hastalara zararı dokunmakta.
    İşin mental boyutuna gelirsek acildeki hekimler istifa etmekte yada kendilerini aile hekimliği uzmanlığına atıp Almanca çalışmakta. Uzmanların alanına girmeyeceğim ama 2 yıl zorunlusunu bitiren özele geçme derdinde veya muayenehanesini açma derdinde. Tabi kıymetli devletimiz hemen özellere kota koydu ama bu şartları çekebilecek uzman bulamamakta.
    Gelelim başıma gelen bir olaya
    Geçen gün kalp krizi sebebiyle bir hasta geldi. Ben ilçe hastanesinde olduğum için kardiyolog olmadığı için il merkezindeki hastaneye sevkettim hastayı. O günün sürprizi kardiyologun istifa etmesiymiş. E tabi adamı ilaçlayıp özel hastanenin kardiyoloji servisine göndermişler.
    Yani bu konu özelinde Acillerin durumundan girip bu konu özelinden çıkalım. Lütfen acilleri ve hastaneleri saçma sebeplerle meşgul etmeyinki eldeki doktorlarda saçma sebeplerle uzmanlarda yoğunluk yaratıp istifa etmesinler. Adamlar zaten ambulans şoföründen daha az ücrete çalışıyor yüklenmeyin fazla :)
  • Geçmiş olsun


    Öyle bir detay olduğunu bilmiyordum. Bence de araştır


    Geçen sokak röportajında gurbetçi bir dayı yanlış hatırlamıyorsam düşmüştü


    Acile gitmiş ve tek kuruş para vermemiş bununla övünüyordu

  • Geçmiş olsun, bende gss borcu yüzünden tedavi olamamıştım Allah kimseyi bu devirde hastaneye düşürmesin.

  • Hastaneye giderken önce kendin teşhis koyup ölüp ölmeyeceğine mi karar verecekmişsin. Dikişi de atıverseydin niye uğraştırıyorsun hastaneyi.neyin kafası bu ya.saglik sistemi iyice pert oldu. Özel hastaneler desen zaten para almak için herseyi yapar. Önceden acilden gireni normal poliklinik girişe yönlendirir yada benzeri birsey yapardı.simdi birde bu cıktı demek o da güzel.benim sağlık sigortam özel sandık. Kızım doğduğunda 2 3 gun sonra sarılık oldu.hastaneye gittik tutturdular şu kadar para diye. Diyorum ki çocuğun daha sandık girişi yapılmadı 2 gunluk cocuk kaldiki 28 günlük olana kadar devlet karşılıyor yasa var. Yok alacaz dedi al lan hadi dedim. Çocuk iyileşince sgk ya şikayet ettim. Defalarca parayı geri verebilmek için hastaneden aradılar. İtiraz etmesen üstüne yatacaklar. Biliyorlar alamayacaklarını Aslında.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ~VeNoM~ kullanıcısına yanıt

    Saçma sapan iş gerçekten. Tetanoz aşısı için sadece 250tl istediler inanılmaz. Bundan sonra bakacağım 24 saat içinde ölüp ölmeyeceğime karar verip öyle gideceğim :D


    Sizede geçmiş olsun, bu saçmalıklar her geçen gün artmaya başladı..

  • Başvuru sebebiniz , SGK nin yeşil alan uygulaması kapsamında ise para alamazlar.
    Acile basvrunuz bu kapsamda ise , sizi poliklinik girişi gibi gösterebilir yada çeşitli imzalar alarak SGK dan yararlanmak istemediginze dair kağıt imzalatabilirler.
    Bunların yasal geçerliliği yoktur , itiraz edip mahkemeye verin. Sizi arayıp paranızı hemen iade ederler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağlık bakanı özel hastaneler sahibi ne bekliyordun   geçmiş olsun

  • "24 saat içinde müdahale edilmezse ölecekseniz para alınmaz, bunada doktor karar verir."
    Subarashii 🤑

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet özeline gitmen gerekiyordu.

    ÖZEL Şahısların kurduğu her türlü işten para alırlar.

  • foto at merak ettim

    zımba mı bastılar

  • @neilblack Tanıdık sağlık çalışanı bir kaç kişiye ulaştık özelde çalışan. Ambulans ile gelseydin para almama ihtimalleri vardı. Bu durumda kesinlikle parayı alabilmek için bir yol bulurlar, uğraşma boşuna bilgisi geldi.


    @SirrealsQ Devlet özeli? Şahısların kurduğu hastane para alıyor fakat sosyal güvencen var ve acil durum ise para alınmıyordu. Fakat bizim milletimiz başı bile ağrıyorsa gece acile gitmeye başlayınca düzenleme gelmiş ve bu müthiş sisteme geçmişiz.


    @gavuroglan 6 dikiş atıldı zımba değil, sargılı şu an.


    170 i arayıp tekrar şikayetçi oldum, tekrar belirttiler; ölmeyeceksem 24 saat içinde para alabilirler biz karışamayız.


    Bugun tetanoz olmak için Devlet hastanesi aciline gittim ve ücretsiz bir şekilde yaptılar. Ayrıca antibiyotik nasıl yazmamışlar manyak mı bunlar diyede bilgi aldım.


    @SPAWN-TheUndead Evet artık buna kim nasıl karar verecekse... Malesef.





  • Özel hastanelerin acil servisine kendiniz giderseniz ücret alırlar

    Bir olay, kendinize göre çok acil olduğunu düşünseniz bile özel hastanenin aciline kendiniz giderseniz ücret alırlar. Değil elinizin kesilmesi isterseniz beyin kanaması geçirin kendiniz acile gidiyorsanız ücret alabilirler. Siz de olayın çok hayati olduğunu falan ispatlamakla uğraşırsınız. 24 saat içinde müdahale edilmezse ölecekseniz falan nasıl ispat edeceksin. Garip ama durum böyle. Ama bir yerde haklılık payı da var. Devlet hastanesinin acil servisine bile bir çok kişi acil durum olmadığı halde geliyor. Normalde bunlar randevu alıp polikliniğe gitmesi gerekir.


    Peki ne zaman özel hastanelerin acil servisi para almazlar

    Acil vaka olduğunda 112'yi aradınız geldiler. Sizi özel hastanenin acil servisine götürüp teslim ettiler. İşte o zaman ücret almıyorlar. İster tahlil yapsın, ister rontgen, tomografi,... vs çeksin, isterse serum takıp acilde müşahade odasında tutsun ücret almıyorlar.


    Yalnız şuna dikkat edin 112 sizi özel hastanenin acil servisine teslim etti gitti. Acilde hastaya müdahale ettikten sonra "bu hastanın servise alınarak tedavisi devam etmesi gerekir" derler ve servise yatırırlarsa ücret alırlar. Yanlış anlaşılmasın acilde yaptıkları müdahale için ücret alamazlar. Çünkü hastaya acilde yapılması gereken müdahale yapılmış bu kısım devlet tarafından karşılanıyor. Artık acil aşaması bitti servise yatırmak istiyor. Hemen gözünüzü açacaksınız. Ayrıca ne ücretli ne ücretli değil özel hastaneye sorabilirsiniz.





  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt

    Bunu direk SGK nın sitesinden alıntılıyorum "1-Acil polikliniğine başvuru sonrasında hekim tarafından yapılan değerlendirme ile acil hal kabul edilen kişilere sunulan acil sağlık hizmetlerinden hiçbir şekilde ücret alınamaz. Acil hal tanımı ise ilk 24 saat içinde tıbbi müdahale gerektiren hayatın ve/veya sağlık bütünlüğünün kaybedilme riskinin doğacağı durumlardır. Bu nedenle sağlanan sağlık hizmetleri acil sağlık hizmeti olarak kabul edilir.Değerlendirme sonrası acil hal kabul edilmeyenlerden ilave ücret alınmaktadır."


    Yani biz doktorun değerlendirmesine bağlı olarak ücret ödeyeceğiz  


    Şimdi tabi daha önce böyle birşey başına gelmemiş biri olarak ambulans çağırmak garip geldi. Benim elimin kesilmesi, 6 dikişlik bir durum olması 24 saat içinde tıbbi müdahale gerektirmiyormuş onuda öğrenmiş oldum. Yani 24 saat içinde kan kaybından başıma birşey gelmeyeceğini garanti etmiş oluyor bu doktor. Peki bu durumda ben gitsem ve acillik durum değil dense eve gidip ölsem? Kimin sorumluluğunda bu ? ( Yani tabiki bunu yapacak kadar salak değilim fakat başka bir durumda belki bu tarz olaylar oluyordur ).


    Neyse bunuda öğrenmiş olduk, 112 ile ilgili bilgilendirmeniz için teşekkürler.





  • hllfre H kullanıcısına yanıt

    O maddede yazan "24 saat içinde tıbbi müdahale gerektiren hayatın ve/veya sağlık bütünlüğünün kaybedilme riskinin doğacağı durumlardır" dediği şey özel hastanenin ücret alıp almaması ile ilgilidir. Yani devlet diyor ki ancak böyle durumda özel hastanenin acil servisine gidersen ücretini karşılarım yoksa karşılamam diyor.


    Yani 24 saat içinde tıbbi müdahale gerektiren hayati tehlike yoksa özel hastanenin aciline gitme devlet hastanesinin aciline git demektir. Eve git otur demek değildir.


    Ama sen yine de 112'yi çağır. Onlar götürsünler. Kendin gidebilecek durumdaysan devlet hastanesinin aciline git.

  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt

    Ben dediğinizi çok iyi anladım fakat olayı biraz daha bilinçsiz insan düşüncesi ile abartarak değerlendirdim. Bu ülkede bunun olma ihtimalide çok yüksek bana kalırsa. Fakat bu açıklamanın çok ucu açık, yani benim durumum bence acil. Kesilmiş ve deli gibi kanıyor, şimdi bu durumu acil değil diye korkmadan nitelendirebiliyorlarsa burada bir problem vardır. Ama dediğiniz gibi, bundan sonra ya ambulansı çağıracağım yada direk devlete gideceğim.


    Bulunduğum bölgeyede yeni taşındığımdan dolayı o anki panik ile navigasyondan en yakın hastane, yol tarifi şeklinde durumum kesin acil yani problem olmaz diye düşünerek gittim.. Dersimide aldım..

  • Reis sağlık sistemini düzeltti hainlik yapmayın.

  • Güzelinden bir sigorta yaptırdım cüzi bir miktara bütün her şey sınırsız karşılanıyor. Yalnızca devlete ödenen 57 liralık katkı payı alınıyor muayenede. Devletin aciline bir kere düştüm, tuvalete girme gafletinde bulundum hem erkekler hem kadınlar tuvaletinde her yer kan revan içindeydi. Doktor gece 4te çekip gitti acilde doktor kalmadı. Tahlillerimizi gösteremedik. Rezillikti tekrar yaşamam.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ev hanesinin geliri belli bir rakamın altındaysa ücretsiz Devlet Hastanesin'den yararlanabilirsin.

    Biraz araştır şartlar zor değil die biliyorum. Geçmiş olsun tarışnmaya değmez mümkün mertebe sükunetle çözmeye çalış.

  • O değil de her ay bana gss borcu çıkıyor

    Şimdi ben devlete gidince , önce borcunuzu ödeyin mi diyecek.

    Valla bu devirde işsiz kalmakta zor, hemen kitleniyor devlet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.