Şimdi Ara

OyunLog'un TürkNet'e Geçiş Macerası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
2.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Biliyorsunuz taahhütler bitiyor ve herkes yeni bir firmaya geçiyor. 08.03.2019 benimkinin bitişi. TürkNet 56k zamanlarından kullandığım ve geçmeği düşündüğüm ilk firma olduğu için diğer firmalardan önce tercih sebebim oldu.

    Bu konu altında yaşadıklarımı yazarak sizlerinde başvuru süreci hakkında bilgi sahibi olmanıza yardımcı olmaya çalışacağım.

    En sonunda da konu hakkında Youtube kanalıma bir video yükleyerek tüm süreci anlatacağım.

    Hadi başlayalım!

    Öncelikle TTNET ile aldığım hız ve hat değerlerimi ekliyeyim.

    OyunLog'un TürkNet'e Geçiş Macerası


    OyunLog'un TürkNet'e Geçiş Macerası


    04.03.2019
    Telefon ile başvuru yapıldı. Başvuruda bana internetten ücretsiz arkadaşını getir kodu bulmamda bile yardımcı oldular.

    Hali hazırda aldığım hızı alamayacağım. VDSL portunu göremediklerini ADSL 1.6m verebileceklerini iletiler. İşlemler tamamlandıktan sonra hattımın destelediği en yüksek hıza ulaştırmak için yardımcı olabileceklerini bildirdiler.

    Aynı gün e-posta doğrulaması yapıldı ve online işlemlerden kimlik fotokopileri istendi. Onlar upload edildi. Abonelik işlemleri için evrak e-posta ile bana gönderildi.

    Bu işlemlerden sonra telefon ile aradığımda otomatik oılarak benim işlemlerimin yapıldığını bildiren bir mesaj gelmekte.

    Gelen evraklarda adresim yanlış yazılmıştı. Sistem üzerinden destek kayıdı açtım ama cevap gelmeyince sistemdeki adresimi kendim düzelttim.

    05.03.2019
    Evrakları MNG kargo ile karşı ödemeli olarak gönderdim.

    06.03.2019
    Evraklar ellerine ulaştı.

    Evraklar ellerine ulaştıktan sonra onay için aramaları gerekiyormuş. Akşam 20:00 gibi aradılar ama konuşurken telefon kesildi. Sonra mesaj gönderdiler aradık size ualaşamadık. Daha sonra arayacağız diye.

    Destekten telefonda olduğumu arayabileceklerini yazdım ama bir faydası olmadı.

    07.03.2019
    Saat 10:14 destenten benim arayıp onay verebileceğim bir numara olup olmadığını sordum.
    Saat 12:24'te beni kendilerinin arayacaklarını yazdılar.
    Saat 13:17'de onay için aradılar. Ortalama 2 iş günü içerisinde işlemlerin biteceğini söylediler.

    08.03.2019
    TTNET taahhütüm bitti. En yüksek faturalandırmadan faturalandırılmaya başlandı.

    11.03.2019
    Saat 10:30 işlemlerin ne zaman biteceği hakkında bilgi almak isteğimi ve TTNET taahhütümün bittiğini bildiren bir destek kaydı açtım.

    12.03.2019
    Saat 09:49 Telefon geçişimin yapıldığı (ben telefon kullanmıyorum) ama teknik bir hatadan dolayı internet geçişi yapılamadığı bilgisi verildi. Başvurunun tekrar yapıldığı ve 48 saat sonra sonuçlanacağı bilgisi verildi.

    13.03.2019
    Yarın sabah 48 saat bitecek.

    14.03.2019
    10:57 destek kayıdı üzerinden son durum hakkında bilgi istedim.

    Daha sonra forumlara girdim ve @TurkNetDestek özel mesja ile iletişim bilgilerimi verdim.

    11:45 Destekten telefon ile arandım. Kişisel bilgilerin farklı olmasından kaynaklı internetimin TT tarafından geçisine onay verilmediği bilgisi geldi.

    Bundan sonra TT ile telefonda görüştüm. Biz bir fark göremiyoruz Müdürlüğe gidin dediler. Bu bilgileride daha sonra telefon ile arayan TürkNet ile paylaştım.

    15.03.2019
    Türk Telekom Müdüdürlüğü çözüm masına gittim. Burada ne telefonum ne de internetim hakkında bir sıkıntı olmadığı hatta telefonun taşınmadığı bilgisi verildi. Son faturamın onaylı hali verildi ve bilgileriniz tam denildi.

    Zaten gelmişim bir de Hat Taşıma Nakil İşlemleri kısmana gittim. Orada da aynısını dediler ama bu seferde telefonun TürkNet'e taşındığını söylediler. 20-25 dakika uğraş sonunda xDSL tarafında yani alt yapıdaki bilgilerin eksik olduğunu fark ettik. Bunuda değiştiremedikleri için servis istediği oluşturdular. Gün içerisinde sonuçlanabileceği bilgisi geldi.

    16.03.2019
    10:47 - TT'dan iptal işleminin başladığına dair mesaj geldi.
    10:47 - TürkNet'ten telefon ile konu hakkında bilgi verildi. İnternete bağlanmak için gerekli kullanıcı adı ve şifre SMS ile gönderildiği söylendi. Ayrıca hızımı İnternet Paket Değişikliği kısmından yükseltebileceğim bilgisi verildi.

    Yarım saat SMS gelmeyince OİM'den modem şifre bilgisini aldım ve internete bağlandım.

    Hız testi sonucu ve OİM'deki teknik bilgi kısmında gözüken hız değerleri. Ayrıca modem arayüzünde 32 dl / 7 ul hız alabileceğim gözükmekte.

    OyunLog'un TürkNet'e Geçiş Macerası


    OyunLog'un TürkNet'e Geçiş Macerası


    OyunLog'un TürkNet'e Geçiş Macerası


    11:50 - SMS ile şifre geldi.

    12:49 - Sonu 8080 olan numarayı arayarak arkadaşını getir kodunu almak istedim. Bana menüler yardımıyla yeni OİM kullanıcı adı ve şifremi SMS olarak gönderdiler. OİM menüleri değişti ve istediğim çoğu bilgiye ulaşır durumda oldum.

    Canlı yayınlaraıma devam edebilmek için hemen İnternet Paket Değişikliği menüsüne gittim ama en uygun pakette olduğum yazısını gördüm. Teknik bilgilerde daha fazla hız alabileceğim yazıyor. Ama paket değiştiremiyorum.

    Şu an internetim bağlı. Ama 16 mbps / 1 mbps yani artık en büyük hobim ve stres atma aracım olan canlı yayınları yapmam zor gibi gözüküyor.

    13:37 - İlk başvuru esnasında kullanabileceğim en iyi hızı alabilmem için destek kaydı açılması söylenmiştir. VDSL2 geçişi için destek talebi açtım. Ayrıca konu hakkında forum yetkilimiz @TurkNetDestek özel mesaj attım.

    14:01 - TürkNet sonu 8081 numaralı hattan arandım ve tarifem 35 mbps olan tariye geçirildi.

    Yaptığım hız testinde ve modem kontrolünde anladığım kadarıyla hattıma tanımlı olan hız değerleri değişmemiş.

    OyunLog'un TürkNet'e Geçiş Macerası


    15:52 - Konu ile ilgili destek talebinde bilgi verdim.

    19.03.19
    Bugün son kez hız ile alakalı görüştük. Yukarıdaki nomadio arkadaşımızın bahsettiği gibi TT tarafından alt yapılara uygulanan limitlerden dolayı hattımın kaldırabileceği en stabil hızı verdiler.

    OyunLog'un TürkNet'e Geçiş Macerası


    19.06.20
    SMS ile gelen bir mesajdan sonra OİM'e girdim. "Hızınız düşük gözüküyor. Destek kaydı açın!" gibi bir bildirim gördüm. O sırada aşırı fırtınalar olduğu için hızımda bir düşüklük vardı. Destek kaydı açtım.

    "NmsHızProfil : VDSL2_35M_6144" - 35M download ve 6M upload kullanıyordum.

    29.06.20 - Destek Kaydım Kapatıldı
    10 gündür her gün OİM üzerinden yazıştık. Durumu anlatmaya çalıştıysamda bir türlü anlatamadım. TT aylardır sorunsuz çalışan hattım yetmediği için sınırlandırma yapmış ve bu TürkNet'in elinde değilmiş. Ben sınırlandırma yapacaksa TürkNet yapsın ben TürkNet'e para veriyorum dediysemde dinletemedim.

    "NmsHızProfil : VDSL2_26M_6144" - Yapıldı. 26M download ve 6M upload oldu.

    29.06.20 - Yeni Destek Kaydı
    1 yıldır kullandığım "NmsHızProfil : VDSL2_35M_6144" profilim "NmsHızProfil : VDSL2_26M_6144" destek istedikten sonra sabitlenmesinden dolayı tekrar destek kaydı açtım.

    04.07.20
    Telekom ekipleri geldi ve hattımın 35000 aldığını sorun olmadığını söylediler. Ekran görüntüsünü TürkNet'e yollayacaklarmış.

    05.07.20 - Çözüldü Diye İşaretlenmiş
    TürkNet'ten alt yapıda sorun olmadığı, bina iç tesisatında sorun olabileceği ve bunuda ücreti karşılığında ekip yollarak yapabileceklerini ileten bir mesjala sorunun çözüldüğünü ifade eden bir mesaj geldi.

    05.07.20 - Aynı Kaydı Açtık
    Benim sorunumun tesisat ile değil NmsHızProfilim değiştirilmesiyle alakalı olduğunu anlatan bir mesaj ilettim.

    14.07.20
    26M olan downloadım 35M yapılmış. Ama bu seferde 6M olan uploadım 3M yapıldı. Bunu kendilerine bildirdim.

    "NmsHızProfil : VDSL2_35M_3144 - Yapıldı. 35M download ve 3M upload oldu.

    16.07.20 - Çözüldü Diye İşaretlenmiş
    "1 gündür online görünüryorsunuz sistemde. Upload değerlerine müdahale edemiyoruz." denerek 6M olan uploadım 3M'e düşürülmüş. Bende sorunum çözülmedi "NmsHızProfil : VDSL2_35M_6144 aylardır kullandığım profilim bu." şeklinde bir mesaj attım.

    19.07.20
    16.07.20 tarihinde upload hızımın 6M'den 3M'e düşürüldüğünü bildirmemin üzerine Türk Telekom saha ekiplerine arıza olarak durumu ilettiklerini söylediler. 36 saat sürebilirmiş.

    22.07.20
    Download ve upload daha da düştü. 35M olan download 22M / 6M olan upload 2.3M oldu.

    OyunLog'un TürkNet'e Geçiş Macerası


    27.07.20
    Upload sorunu için açtığımız destek talebi sonucundan ayın 22'sinde 35MB olan download 26MB yapıldı. Hattımın bunu desteklendiği söylendi. Yeniden 34693782 talebine hızımın aylardır kullandığım 35MB olması için yazdım.

    31.07.20
    Başka bir hizmet sağlayıca hattımın yıllardır verdiği hızlar ile geçiş yaptım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OyunLog -- 24 Aralık 2020; 23:34:27 >



  • Merhabalar, öncelikle sizi aramızda görmekten mutluluk duyacağımızı bilmenizi isteriz. Hizmetinizin başında yaşamış olduğunuz bu durumu detaylı olarak kontrol edip size yardımcı olabilmem için bana PM üzerinden iletişim bilgilerinizi iletir misiniz?
  • İlginiz için teşekkür ederim. Bilgileri özel mesajdan gönderdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OyunLog kullanıcısına yanıt
    Hemen durumunuzu ilgili ekip arkadaşlarıma ilettim. Gerekli incelemelerimizi yaptıktan sonra size detaylı bir şekilde geri dönüş yapacağız. Tüm bu aktivasyon sürecinizin takibini arka planda ben yapıyor olacağım. İstediğiniz zaman bana PM üzerinden ulaşabilirsiniz. İyi günler dilerim.
  • hat zayıflaması yüksek, ev-bina içi telefon kablolarını yenilemen gerekebilir.
  • OyunLog'un TürkNet'e Geçiş Macerası
  • emre1393 kullanıcısına yanıt
    Bina yeni ama kontrol ederim. Bunun bana ne gibi bir zararı olur. 10 12 saat pubg mobile canlı yayını yapıyorum bu şekilde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OyunLog

    Bina yeni ama kontrol ederim. Bunun bana ne gibi bir zararı olur. 10 12 saat pubg mobile canlı yayını yapıyorum bu şekilde.
    memnun isen sorun etmene gerek yok. bence düzgün kablolama ile 50 mbit alınabilir rahatça.
  • Benimde yarın tt ile işim bitiyor türkneti düşünüyorum umarım pişman olmam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende TürkNet'e TTnet'den yeni geçiş yaptım 23/02/2019 da TTnet taahhütüm bitiyordu.

    22/02/2019 Cuma günü evrakları kargoladım.

    25/02/2019 Pazartesi evrakları teslim aldılar.

    26/02/2019 Salı onay almak için aradılar.

    27/02/2019 Çarşamba Türk Telekom'dan mail geldi."Alo Paket hizmetiniz 27/02/2019 tarihinde talebiniz üzerine iptal edilmiştir." Telefon kapandı.

    28/02/2019 Perşembe TürkNet'den mail ve mesaj geldi."TurkNet Özgür İletişim abonelik işlemleriniz tamamlandı ve hizmetiniz aktif hale geldi. Modem kurulumu yaparak hizmetinizi keyifle kullanabilirsiniz."
    Kurulumu yapıp interneti kullanmaya başladım hız ve ping değerlerim TTnet ile aynı fark yok şimdilik.
    Telefonum bağlandı fakat dışarı aramalara açılmadı.

    01/03/2019 Cuma Telefon için desdek kaydı açtım TürkNet'e aynı zamanda @TurkNetDestek PM attım sağ olsun fazlasıyla ilgilendi kendisine tekrar teşekkürler.

    09/03/2019 Cumartesi Telefon sorunum çözüldü.
  • Hikayemiz trajikomik bir şekilde devam ediyor..

    14.03.2019
    10:57 destek kayıdı üzerinden son durum hakkında bilgi istedim.

    Daha sonra forumlara girdim ve @TurkNetDestek özel mesja ile iletişim bilgilerimi verdim.

    11:45 Destekten telefon ile arandım. Kişisel bilgilerin farklı olmasından kaynaklı internetimin TT tarafından geçisine onay verilmediği bilgisi geldi.

    Bundan sonra TT ile telefonda görüştüm. Biz bir fark göremiyoruz Müdürlüğe gidin dediler. Bu bilgileride daha sonra telefon ile arayan TürkNet ile paylaştım.

    15.03.2019
    Türk Telekom Müdüdürlüğü çözüm masına gittim. Burada ne telefonum ne de internetim hakkında bir sıkıntı olmadığı hatta telefonun taşınmadığı bilgisi verildi. Son faturamın onaylı hali verildi ve bilgileriniz tam denildi.

    Zaten gelmişim bir de Hat Taşıma Nakil İşlemleri kısmana gittim. Orada da aynısını dediler ama bu seferde telefonun TürkNet'e taşındığını söylediler. 20-25 dakika uğraş sonunda xDSL tarafında yani alt yapıdaki bilgilerin eksik olduğunu fark ettik. Bunuda değiştiremedikleri için servis istediği oluşturdular. Gün içerisinde sonuçlanabileceği bilgisi geldi.
  • OyunLog kullanıcısına yanıt
    Merhaba, PM üzerinden bana iletmiş olduğunuz durumu ilgili aktivasyon ekiplerim ile paylaştım. Durumu ince detaylarına kadar takip ediyoruz. En kısa süre içerisinde aktivasyon işlemlerinizi tamamlayıp size hizmet vermek istiyoruz. İyi günler dilerim.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Dün Turknet den aradilar basvurunuz yarim kalmis bende dedim altyapi yok ankastre kutu yok dedim isterseniz kontrol edelim dediler de abone olsak bile müşteri hizmetleri yok ? Nakil vs yaparken nasil olacak ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oim den nakil talebi girebiliyor. Teknik konular haricinde MH var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kütahyalı_ramazan kullanıcısına yanıt
    TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    oim filan bilmiyorum bana müşteri hizmetleri lazım herkes akıllı telefon kullanmıyor ki ?
  • Online işlem merkezi(oim), bilgisayar dan talep girebilirsiniz. Akıllı telefon yok bilgisayar yok ise internete gerek yok. IVR da var. Bence siz türknet e gelmeyin valla bak. Size gelmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16.03.2019
    10:47 - TT'dan iptal işleminin başladığına dair mesaj geldi.
    10:47 - TürkNet'ten telefon ile konu hakkında bilgi verildi. İnternete bağlanmak için gerekli kullanıcı adı ve şifre SMS ile gönderildiği söylendi. Ayrıca hızımı İnternet Paket Değişikliği kısmından yükseltebileceğim bilgisi verildi.

    Yarım saat SMS gelmeyince OİM'den modem şifre bilgisini aldım ve internete bağlandım.

    Hız testi sonucu ve OİM'deki teknik bilgi kısmında gözüken hız değerleri. Ayrıca modem arayüzünde 32 dl / 7 ul hız alabileceğim gözükmekte.

    OyunLog'un TürkNet'e Geçiş Macerası


    OyunLog'un TürkNet'e Geçiş Macerası


    OyunLog'un TürkNet'e Geçiş Macerası


    11:50 - SMS ile şifre geldi.

    12:49 - Sonu 8080 olan numarayı arayarak arkadaşını getir kodunu almak istedim. Bana menüler yardımıyla yeni OİM kullanıcı adı ve şifremi SMS olarak gönderdiler. OİM menüleri değişti ve istediğim çoğu bilgiye ulaşır durumda oldum.

    Canlı yayınlaraıma devam edebilmek için hemen İnternet Paket Değişikliği menüsüne gittim ama en uygun pakette olduğum yazısını gördüm. Teknik bilgilerde daha fazla hız alabileceğim yazıyor. Ama paket değiştiremiyorum.

    Şu an internetim bağlı. Ama 16 mbps / 1 mbps yani artık en büyük hobim ve stres atma aracım olan canlı yayınları yapmam zor gibi gözüküyor.

    13:37 - İlk başvuru esnasında kullanabileceğim en iyi hızı alabilmem için destek kaydı açılması söylenmiştir. VDSL2 geçişi için destek talebi açtım. Ayrıca konu hakkında forum yetkilimiz @TurkNetDestek özel mesaj attım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OyunLog -- 16 Mart 2019; 13:40:9 >
  • @TurkNetDestek
  • @TurkNetDestek
  • 14:01 - TürkNet sonu 8081 numaralı hattan arandım ve tarifem 35 mbps olan tariye geçirildi.

    Yaptığım hız testinde ve modem kontrolünde anladığım kadarıyla hattıma tanımlı olan hız değerleri değişmemiş.

    OyunLog'un TürkNet'e Geçiş Macerası


    15:52 - Konu ile ilgili destek talebinde bilgi verdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OyunLog -- 16 Mart 2019; 15:55:58 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.