Şimdi Ara

Oyunlardan Zevk Alamama Durumu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
6
Favori
11.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar herkese bu sıralar okul yok malum evdeyiz sürekli farklı farklı oyun deniyorum. Yakın zamanda assasin creed odyssey, Far Cry Primal, Dark Soul 3, Metro 2033 Exodus gibi oyunları denedim hiç birinden böyle eskisi gibi sürükleyici zevk almadım. Sadece strateji oyunları beni bilgisayara kitlemeye başarabildi. Fakat eskisi gibi fps ya da rpg oyunlarından keyif alamıyorum tavsiyesi olan var mı? Bir de unutmadan yazayım Red Dead Redemption 2`den nispeten keyif alabildim o kadar tavsiyeleri bekliyorum teşekkürler.


    Herkese yazdığı cevaplar için teşekkür ederim emeklerinize sağlık arkadaşlar sağolun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scofield1 -- 25 Kasım 2020; 0:32:30 >



  • Durumun oyunla hiç alakası yok. Senelerce aynı dopamin uyaranlarına maruz kalıyorsunuz ve beyin buna karşı tölerans geliştiriyor. Bir süre sonra oyunlar keyif vermemeye başlıyor çünkü yeni normal oluyor. Bir şey normalleşince örneğin su içmek gibi beyindeki dopamin uyarımı da hissedilmiyor ve keyif alamıyorsunuz. Bu yüzden 2000'lerin başında internet kafede okul harçlığınızla oynadığınız yarım saatlik oyun > ac odessey. Ayrıca yaş ilerledikçe materyalist dünyaya olan bağın artmasıyla belki de sanal başarımlar gerçeği kadar tatmin etmiyordur.

    Yaşla falan kesinlikle alakası yok, tamamen yeni çıkan oyunlarla alakalı.

    Eskiden kaliteli, yaratıcı, farklı oynanışa sahip oyunlar çoktu. Oyunlarda derinlik ve detay vardı, hikayeleri, oynanışları sarıyordu.

    Şimdiki çıkan oyunların FPS, TPS hepsi birbirine benziyor. Yeni oyunlarda sadece grafik ön planda, oynanışa, derinlik, detay, yaratıcılık, hikaye gibi konulara pek önem vermiyorlar. Bu bahsettiğim kriterlere sahip kaliteli oyun çok az oyun çıkıyor artık.

    Bu yüzden strateji oyunlarının daha çok sarması normal. Farklı dinamikleri var çünkü.

    Sana tavsiyem bağımsız oyunlara da bir göz at.

    eskiden oyunlar çıktımı baba olurdu, popülaritesi yıllar sürerdi. kitlelerin akınlarına uğrardı tüm dünya yıllarca oyunun etrafında dolanırdı. bir half life oyununun (çoğunuzun yaşı kurtarmayabilir) etkisi decade sürmüştür. hala o oyunun başlangıcındaki tren yolculuğunda yeni bir dünyaya adım attığım heyecanı unutamam. grafiklerle fln şimdiye göre çok dandiktir ama zamanında o oyun ortamı beni benden almıştı. oyunun bitiş müziği bile halen zihnimdedir...


    şimdi ise o kadar bollaştı ki oyunlar, ekstrem grafikler sunsalar bile bıkkınlık geldi. etkileri kısa sürüyor. yeni bir oyun çıktığı zaman bizi etkilemiyor, benzerlerini çok yaşadık çünkü.


    yine de eskisi gibi haz verebilmesi için, yeni bir akım/çığır açan farklı anlayışta bir oyun çıkabilir mi? mümkün ama çok zor...

    Bu ülkede yaşamaktan zevk alamıyorum ve bir gelecek göremiyorum ki oyun oynarken zevk alıp güzel vakit geçireyim. Çünkü oyun oynarken biliyorum o masadan kalktığımda geceleğim olmayan bir dünyaya dalacağımı, bir telefon almak için bile aylarca çalışmak zorunda kalacağımı, iş bulup bulamiyacağımın tamamen muamma olduğunu, sokakta yürüyenlerin bile birbirine düşman olduğunu, akıl almayacak çirkinlikte suçlar işleyen insanların serbest bırakıldığını, markete girdiğimde canımın çektiği şeyleri cebimde para yok diye alamadığımı, Pringles'ın lüks olduğunu, basit teknolojik aletlerin burada kur ve vergilerden 9-10 katı fiyata satıldığını, kitap okumaya vakit ayıracak kafa rahatlığımın olmadığını, spor yapamadığımı veya hobi edinecek imkanım olmadığını.

    Oyun oynadığım esnada tüm bunlar kafamın içinde dolaşırken oyundan nasıl keyif alabilirim ki
    Bence herkeste farklı farklı tek bir şey demek doğru olmaz.
    Dopamin konusunda haklılar
    Yaş diyenler haklılar
    Sanal bir başarı yerine gerçek hayatta başarı diyenler haklılar.
    Ben de farklı bir şey söyleyeyim siz haklısınız diyin.

    Yahu eskiden tek mi oynardık, aramızda oyunun sohbeti dönerdi. Ben ortaokuldayken giderdik turnuva yapardık netkafede. Sonrasında sohbetini kritiğini yapardık. Tüyolar alırdık aynı şeyi farklı yollarla yapmaya çalışırdık.

    Şimdi oyunlar da tüketim ürünü olmuş. İndir aç aa bu da varmış de kapat. Oynamak meşgul olmak yok. Zamanımız daha değerli ve büyük kısmını sorumluluklarımız alıyor. Artık durduğumuz yerde kazanan değil kaybeden bireyler olduğumuzu bilinçaltımız fark etmiş. Hayata dair çaban olsun diyor.
  • Aynı durum bende de mevcut yaşın etkisi mi bilmiyorum ama deliler gibi oyun oynayan bana oyunlar artık eziyet gibi geliyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeonGS35

    Aynı durum bende de mevcut yaşın etkisi mi bilmiyorum ama deliler gibi oyun oynayan bana oyunlar artık eziyet gibi geliyor.

    Bana da aynı şekilde maalesef eskiden oturup saatlerce oynardım sabaha kadar desem yalan olmaz hatta şu an öyle olmak istiyorum da yok en fazla 1-2 saat onda da zorlayarak.

  • Oyunla ilgisi var.. Metro belki sarmamış olabilir ama listedeki oyunlara göre nispeten daha kaliteli bir oyun. Yakın zamanlarda da çıkan bir oyun gelmiyor aklıma. Büyük ihtimal söylenecek her oyunu oynamışsındır zaten..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 7ender

    Oyunla ilgisi var.. Metro belki sarmamış olabilir ama listedeki oyunlara göre nispeten daha kaliteli bir oyun. Yakın zamanlarda da çıkan bir oyun gelmiyor aklıma. Büyük ihtimal söylenecek her oyunu oynamışsındır zaten..

    Fps oyunu arayışındayım. Doom eternal düşünüyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dönemsel bir sıkıntı. Bu sadece oyunlar için değil genel olarak sevdiğim şeylerde oluyor bende. Zamanla düzelir umarım. Biraz ara vermeyi deneyebilirsin oyunlara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2010 yıllarında , Darkorbit oynardım, sabah 6'da kalkıp saatlerce başından ayrılmadığımı biliyorum. Pentium 4 işlemcili kasa, kalın kasa casper monitörüm vardı. Yıllar sonra defalarca kez Sıvı soğutmalı 15k'lık pc'ler topladım, dükkan profil geçmişimde vardır sattığım kasalar.


    Bir daha o yıllarda oyundan aldığım keyfi, asla alamadım. Uzay teması sevdiğim için Eve online aldım, 2 ay sonra bıraktım.


    Rpg sevdiğim için, Red dead redemption 2 aldım, onda bile Saint Dennis kasabında oynamayı bıraktım.


    Şu sıralar Dragon Age Origins oynuyorum, aman aman zevk almasamda 25 saatlik bir gameplay'e ulaştım, ama eskiden aldığım zevkin yarısı dahi yok.


    Bunun bir çözümü olduğunu düşünmüyorum, son 2-3 yıldır aynı durumdayım çünkü.

  • Ah hele mobil oyunlar. Parasını verip alırdık eskiden doya doya oynardık. Şimdi aylık üyelik sistemi gibi, yok coin, yok paket, yok ıvır yok zıvır. Hep oyunları yükleyip yükleyip siliyorum. Bilgisayar zaten eski pc de oynanmıyor hiç bişi :D

  • beni de sarmıyordu. uncharted 4 oynuyorum. çok güzel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bendede ayni durum oldu. Sanirim bunun sebebi hem arkadaslarimin neredeyse tamaminin birakmasi ve online ortamda Arma 3 . War thunder . Csgo . Rdr 2 . Men of war gibi bircok oyununda arkadassiz tadi cikmamasi. Ortam oldugu zaman the forest yada big foot bile sariyodu yav :)) . Yas gectikce single deilde bole craftsiz bam bam bam tarzinda hizli oyunlar sariyo. Bence arma 3 ü bi dene derim. Hala serwer larda bicok ekibe adam arayan iyi gruplara denk gelebilirain.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyüdün artık genç adam!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun Bendede var şu aralar sadece cs go oynuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşla ilgisi yok ilgini çeken oyun bulamamışsın. Bende tam tersi oynamak istiyorum ama vakit bulamıyorum :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben tamamen yaşla alakalı olduğunu düşünüyorum sıkılmayan vardır illaki zevkle oynayan fakat benim için imkansız bir hale geldi oyun oynamak çile çekmek gibi geliyor nedense, eskiden bir cs atardım 6 7 maç soluksuz şimdi tek maç girip alttabda başka şeylere bakıyorum bitmiyo maç işkence geliyo, rdr2 vs bu çok övülen oyunları 15dkdan fazla oynayamadım bile baya çöp geldi bir çok oyun böyle benim için sanırım vaktim doldu :D

  • Cok kötü durum gercekten malesef eskisi gibi inanilmaz zevk alamiyoruz.Ancak nadiren rdr2 cyberpunk deus ex ve stalker 2 cikacak en cok onu bekliyorum.Bu tur oyunlar zevk veriyor bende eskisi kadar olmasada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Durumun oyunla hiç alakası yok. Senelerce aynı dopamin uyaranlarına maruz kalıyorsunuz ve beyin buna karşı tölerans geliştiriyor. Bir süre sonra oyunlar keyif vermemeye başlıyor çünkü yeni normal oluyor. Bir şey normalleşince örneğin su içmek gibi beyindeki dopamin uyarımı da hissedilmiyor ve keyif alamıyorsunuz. Bu yüzden 2000'lerin başında internet kafede okul harçlığınızla oynadığınız yarım saatlik oyun > ac odessey. Ayrıca yaş ilerledikçe materyalist dünyaya olan bağın artmasıyla belki de sanal başarımlar gerçeği kadar tatmin etmiyordur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marvel_Recai -- 20 Kasım 2020; 7:48:25 >
  • Bende de oluyor bazen bu durum. Ama biraz ara verince sıkıntı olmuyor. Hatta uzun ara da verebilirsin. Başka şeylerle ilgilen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyundan zevk almak için belli bir arkadaş gurubun olması lazım yoksa online oyunlar zevk vermez bir süre sonra sıkar bayar ama arkadaşlarla girersen bir şekilde vakit geçer özellikle lvl kasalı item yapmalı oyunlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende aksine yıllar geçtikçe daha çok keyif alıyorum , fakat birşey farkettim kendimle ilgili bugüne kadar çok boş oyunlarla vakit kaybetmişim.Online para tuzağı oyunlara sarmışım, oysa kaliteli hikayeli oyunlar varmış geç farkettim ama olsun.İngilizcemi geliştirmeme de yardımcı oluyor hikayeli oyunlar o yüzden seviyorum film dizi izlemek yerine uzun zamandır hikayeli oyun oynuyorum.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.