Şimdi Ara

Oyunlardaki rastgele hediye sandıkları kumar kapsamına alınabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oyunlardaki rastgele hediye sandıkları kumar kapsamına alınabilir


    Electronic Arts’ın henüz piyasaya çıkan Star Wars Battlefront 2 oyunu şimdilik iptal edilen ücretli hediye sandıkları ile çok tartışıldı. Tartışmaların büyümesi sonrasında hükümet seviyesinde adımlar atılabilir.


     


    Kumar mı değil mi?


     


    Belçika Adalet Bakanı Koen Geens, ek ödemeler isteyen oyunların eğer ne sunduğu tam olarak belli değilse yasaklanmasını istedi. Kullanıcıların içerisinde ne olduğunu bilmeden bu tür sandıkları satın alması kumar olarak değerlendiriliyor. Ayrıca Bakan, çocukların akıl sağlığına ciddi zararlar verebileceğini savundu.


     


    Ayrıca Bkz.Disney bastırdı yeni Star Wars oyununda mikro ödemeler kaldırıldı

    Geens elbette başta Star Wars Battlefront 2 olmak üzere bu tarz oyunların tümünden bahsediyor. Star Wars Battlefront 2 oyununda içinde ne olduğunu bilmediğiniz hediye sandıkları için ya onlarca saat oyun oynamak ya da onlarca Avro para ödemek zorundasınız. Gelen eleştiriler ve Disney’in baskısı sonrasında Star Wars Battlefront 2 oyununda parayla sandık satın alma şimdilik kaldırılmıştı.


     


    Geens tüm Avrupa genelinde böyle bir karar alınması için çaba göstereceklerini aktardı. Hem Belçika hem de Hollanda kumar denetleme otoriteleri bu tarz oyunlar için inceleme başlatmış durumda. Henüz çevrim içi oyunlardaki paralı sandıklar için bir kanun bulunmuyor ancak ülke senatoları yakın zamanda değerlendirmeye alacak. 


     



  • Neyse ki medeniyetin beşiği belçikaymış. Türkiye olsa hemen karşı çıkmamız gerekirdi

  • Belçika yapınca burada ses çıkmıyor Türkiye'de bir bakan deseydin buralar çok fena karışırdi

    Yoo efendim şöyle böyle

  • Bizde de Milli Piyango var. Bu da kumar. yasaklanmalı

  • Para verip ne aldığını bilsen sıkıntı yok ama para verip sürpriz bir şey alıyorsan ödül garantili kumar makineleri gibi bir şey oluyor. Bir ödül var efsane de çıkabilir hıyar da çıkabilir ikisi de ödül sayılıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QuexSeeL

    Para verip ne aldığını bilsen sıkıntı yok ama para verip sürpriz bir şey alıyorsan ödül garantili kumar makineleri gibi bir şey oluyor. Bir ödül var efsane de çıkabilir hıyar da çıkabilir ikisi de ödül sayılıyor.

    Aslında para verip ne alacağını biliyorsun zaten. Hiçbir kutu paketi direk sürpriz olarak çıkmıyor. İçerisinden hangi oranda hangi itemin çıkabileceğini sana söylüyorlar. Bu da ihtimalleri bilerek girmenize yarıyor. Sanırım bu zaten mahkemeye taşındı ve söylediğim sebebten dolayı kumar değil dendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kefelon -- 23 Kasım 2017; 16:47:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gbzlim

    Neyse ki medeniyetin beşiği belçikaymış. Türkiye olsa hemen karşı çıkmamız gerekirdi

    Tatlı su apolitiği de gelmiş.



    Pembe rüyadasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Warface bitmiştir :)

  • Eğer bu tip 'ücretli rastgele'lik tutarsa ileride dlclere de sıçrar. Atıyorum oyuna 5 farklı dlc çıkar, oyuncular bu tip sandıklar alarak içinden hangi dlcnin çıkacağını bilmeden satın alır. Sonuç? İstediğin dlcyi alabilmek için belki de 5 kere para vermen, ya da 'özel teklif' adı altında normalinin 3 katı para ödeyip istediğin dlcyi alman gerekecek. EA denen firma bunu kesin yapar.
  • Kumar vergisi is coming

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kumar sayılmalı bence de herhangi bir fark yok çünkü

  • Temennim o ki birgün Türkiye'de de benzer karar çıkar ve CSGO açıyoruz katlıyoruz, yatırıyoruz katlıyoruz, asla kaybetmek yok(çu); Türk youtuber - twitchci - yayıncı kim varsa milletin çoluk çocuğunu bet/bahis/vb şans oyunu görünümlü, sitelerine çekerek haram para kazanan; zamanı geldiğinde topu hesabını verir umarım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.