Şimdi Ara

Oyunlarda yaşanan Lag - Modem İstatistikleri Yorumlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar.


    Uzun yıllar boyu berbat bir internet altyapısı kullandım, en sonunda bu sene yazın altyapı güncellendi ve bağlantı oldukça rahatladı, yalnız hala bazı sorunlar yaşıyorum. Bazen youtube sayfaları vb sayfalar gecikme yaşıyor ama bu çok nadir, esas sorunum ise bir oyunda karşılaştığım lag ve ping sorunu.


    Bu sorunu genellikle sadece tek bir oyunda yaşıyorum (World of Tanks Blitz PC version) lakin bu sorunu çoğunluk yaşamıyor, ben yaşıyorum. Aynı geliştiricinin bir başka oyununu oynarken bu sorunu genellikle yaşamıyorum (World of Warships), nadiren oluyor orada, ve genelde Türkiye sebepli oluyor, ertesi güne geçiyor. Yalnız ilk oyunda (World of Tanks Blitz PC version) sorunu her gün ve sıklıkla yaşıyorum. Bazen düşük yüzdelerde (%0 ila %3) package loss yaşıyorum. Bazen ping bir 70'den 270'e fırlıyor. Bazen ping düşük bile gösterse lag yaşıyorum, oyun anlık olarakatlama yapıyor falan. Bu sorunlar bazen geçer gibi oluyor, ama sebepsiz yere geri geliyor. Kabloları değiştirmekten, bağlantı noktalarını kontrol etmekten, DNS ayarlarını değiştirmekten, modem resetlemekten çok daraldım.


    Net testi yapıyorum, sonuçlar iyi duruyor, ama sorun da olduğu yerde duruyor. Sorunu çözmemde yardımcı olabilecek varsa önerilerini işitmek isterim.


    Oyunlarda yaşanan Lag - Modem İstatistikleri Yorumlama
    Oyunlarda yaşanan Lag - Modem İstatistikleri Yorumlama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.secim -- 28 Aralık 2020; 19:56:58 >







  • Merhaba, yaşadığınız sorunu teknik uzmanlarımızın kontrol edebilmesi için test sonuçları ile birlikte www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı oluşturabilir misiniz?
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Daha önce de çok kayıt açmıştım, pek bir fayda görmedim, ama yine de destek kaydı açtım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.secim -- 29 Aralık 2020; 20:22:47 >
  • "Merhaba,


    Ping ile ilgili sorun yaşadığınızı belirtmişsiniz. Pinge doğrudan müdahale edemiyoruz. Akşam 18.00 ile 00.00 saatlerinde internetteki yoğun kullanımdan dolayı ping sürelerinde artış olabilmektedir. Ping probleminizin giderilmesi adına aşağıdaki faktörleri dikkate almanız yeterli olacaktır.


    1- Kullanılan bilgisayar kablolu olarak modeme bağlanmalı. Çünkü kablosuz ağlar veriyi gerçek anlamıyla havadan iletir. Bağlantı engellerden seker ve duvarlardan geçer. Buda ping süresine etki eder.

    2- Bilgisayarda bulunan tüm açık programları kapatılmalı.

    3- Aynı ortamda interneti kullanan başka kişiler varsa ve interneti ne kadar aktif bir şekilde kullanırlarsa ping süresi etkilenir (yükselir). O nedenle ping değerini düşürmek için bağlantı sayısı düşürülmeli.

    4- Bilgisayarda herhangi bir veri indirme işlemi yapıyor ya da oyun oynanıyorsa durdurulmalı. (Torrentten veri indirmek, Steamden oyun oynamak gibi uygulamalar açıksa kapatılmalı.

    5- Ağ donanımlarında sorun olup olmadığını kontrol edilmeli. Dağıtıcı (Router) veya Çoklayıcı (Hub) kullanılıyorsa bunun yerine bilgisayar modeme doğrudan bağlanabilir. Böylece bu cihazlarda herhangi bir sorun varsa hangi donanımda olduğu ortaya çıkar.

    6- Kullanmakta olduğunuz bilgisayarınızdan başlat'a tıklayıp cmd komut istemini açmanızı ve daha sonra açılan bu pencereye ilk olarak, “netsh int ip reset resetlog.txt” yazıp enter tuşuna basmanızı, ardından “ipconfig/flushdns” yazıp tekrar enter tuşuna basıp komut isteminde bu işlemi de tamamladıktan sonra “netsh winsock reset” yazıp yine enter tuşuna basmanızı ve tekrardan kullanım yapıp kontrol sağlamanızı önemle rica ederim.


    iyi günler dilerim."


    Alın @TurkNetDestek muhteşem destek hizmetiniz.


    Ya arkadaş bu forumda gelip şu değerleri inceleyip fikir verecek, bir sorun varsa saptamaya yardımcı olacak bir kişi yok mu?





  • m.secim kullanıcısına yanıt
    Merhaba, kaydı tekrar aktif ederek buradan kayıt numarasını paylaşabilir misiniz? Bu konuda bilgi talep edeceğim.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Merhabalar. Kaydı tekrar aktif ettim.

    Kayıt numarası : 40058507




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.secim -- 31 Aralık 2020; 14:4:16 >
  • m.secim kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorunun tekrar kontrol edilmesi için bildirimde bulundum. Arkadaşlarım gerekli kontrolleri ve çalışmaları yaparak size bilgi verecektir. Konuyu yakından takip ediyorum.
  • oyunlarda lag varsa SNR Margin değerini yükselt ve https://tr.packetlosstest.com/ sitesinden packet loss testi yap Toplam Veri Kaybı 0.0% çıkmalı.
  • m.secim kullanıcısına yanıt
    Merhaba, teknik uzmanlarımızdan gelen bilgide yoğunluğa bağlı olarak akşam saatlerinde ping sürelerinde artış olabileceği bilgisi verilmiştir. Ayrıca arka planda arkadaşlarım bu konuda iyileştirmeye yönelik çalışma yapmaktadır. Çalışmalar tamamlandığında bu sorun ortadan kalkacaktır.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Cevaba bak... Bunu okumak istesem gider Destek kaydına cevaben verilen boş lakırdıları okurum. Sanki bir sorunu çözebilecek gibi ortaya çıkıyorsan bir numaran olacak. Sırf görüntü olsun, "destek hizmetleri yardımcı oluyor" pozu kesmek için yazmaya doyamadınız...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.secim -- 9 Ocak 2021; 14:50:21 >
  • Ben de yeni ISS arıyorum, en büyük endişem oyunlarda ping artması, turknet biraz şüphe uyandırdı açıkçası.

  • amiga500_pro kullanıcısına yanıt

    Muhtemelen Turknet'in yurtdışı çıkışları tırt. DNS konusunda da ciddi sıkıntıları olduğunu deneyimledim. Sebep bu, yok düzeltiliyormuşmuş, akşamları normalmiş bilmem ne. Hikaye okuyor arkadaş...

  • Üzücü, taahhüt istemeyen birkaç ISS'nin de sorun yaşatması çok kötü. Biraz iyi hizmet verseler taleplerin önünü alamazlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amiga500_pro kullanıcısına yanıt
    Merhaba, sizi de aramızda görmek isterim. Altyapınızın desteklediği 100 Mbps'e kadar hizmet veriyoruz. Bir problemle karşılaştığınızda www.turk.net/oim sayfamızdan ya da 08502888080 numaralı hızlı işlem hattımızdan kaydınızı oluşturmanız durumunda teknik uzmanlarımız gerekli kontrolleri ve çalışmaları yaparak bilgi vermektedir. Ayrıca hizmetimiz taahhütsüzdür. Dilediğiniz zaman fesih bedeli ödemeden iptal işlemi yapabilirsiniz.
  • Öncelikle bu hangi marka ve model modem bilmiyorum ancak modeminizin verilerinde tutarsızlık var şöyle modem verilerine bakarsak sanki internet hızınız altyapınızın desteklediği hızın tam limitlerinde ve her an sorun çıkaracakmış gibi gözüküyor öte yandan snr margin değerlerine baktığımızda mevcut hızınızda sorun yaşamadan bağlanma ihtimaliniz sorun yaşama ihtimalinizden yüksek gözüküyor. Yine de snr margin değerinin olması gereken ideal değeri 20 dir. 11 altına düştüğünde ise sorun yaşama ihtimali bir miktar artar.




    Snr değerine elle müdehale ettiniz mi bilmiyorum ancak daha önce de forumda bu font ile modem bilgilerini paylaşan kullanıcılarda benzer veri tutarsızlıkları görmüştüm . Neyse konuya gelelim:



    Yaşadığınız sorunun çok farklı sebepleri olabilir ilk olarak modeminize kablolu ve kablosuz olarak bağlı bütün cihazlarla modemin bağlantısı kesmelisiniz bunun için gerekirse geçici olarak modemin wifi sini de kapatabilirsiniz.Modeminiz sadece internet hattı ve bilgisayara ethernet kablosu ile bağlı olmalı. Bilgisayarınızda oyun dışında arkaplanda çalışan herhangi bir uygulama yada tarayıcı açık olmamalı windowsun güncelleme yapmadığından emin olmalısınız. Daha sonra oyunu açıp hala sorun yaşayıp yaşamadığınızı kontrol edin.


    Birçok sorun özellikle kablosuz ağdan ve network a dahil edilen diğer cihazlardan kaynaklanabiliyor. Bi deneyin duruma göre çıkan sonuçları tekrar paylaşırsanız sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipnoa -- 10 Ocak 2021; 16:0:2 >




  • hipnoa H kullanıcısına yanıt

    Merhabalar;


    Modem: Zyxel vmg3312



    Snr değerine, ya da başka bir değere müdahele etmedim, sorun arttığında "bağlantıları kontrol etmek- modemi resetlemek" ile başlayıp, "destek kaydı bırakmak" ile biten bir silsileyi takip ediyorum, ve ne hikmetse netimde sorun bulunamıyor, örnek bir cevap yukarıda mevcut, klasik geçiştirme cevaplarından ötesini alamadım. Zaten belirttiğim üzere, günlük nette pek sorun da yaşamıyorum, ta ki, belirttiğim oyuna girene kadar. Hatta bu sebeple kabahati hep bu oyunun serverlarına bulagelmiştim (-ki tamamen suçsuz da olmayabilirler) lakin bu sorunu yurtdışındakiler yaşamıyor, Türkiye'dekilerin de çoğu yaşamıyor yaşayanlar da benim yaşadığım kadar yaşamıyor.


    Bilgisayar, modeme CAT6 Ethernet kablosu ile bağlı.

    Arka planda hiç bir uygulamaya müsade etmiyorum.

    Denedim, modeme sadece bu bilgisayar bağlı ve Wi-Fi kapalı iken de bu sorun sürmekte.


    Bu yaza kadar altyapı berbattı ve sadece ADSL mümkündü, gelen servis ADSL modeme kabahat buldu, şimdiki modemi (Adsl+Vdsl) temin ettim, değişen bir şey olmamıştı, dip not olarak belirteyim, tabi artık eski modemi deneme şansım da yok (sadece Adsl özelliklidir). Bilsem ki kesinlikle modem kaynaklı, ne ala, gider yeni bir modem alırım, ama bunu nereden bileyim? Daha önce de modem dediler, anladık ki değilmiş... Bunların lafıyla bir daha para harcamam, suçu modeme atıp geçiyor ISS'ler.


    Telefon kablosu, sokaktan duvardaki prize kadar tek parça olarak gelmekte. Modeme gelen Rj11 ve modemden bilgisayara çektiğim Rj45 uçlu kablolar ise defalarca tarafımdan yenilendi, bir değişiklik göremedim. Ben bu sorunu çözemiyorum, Turknet Ttnet'e yazıyor ,onlar sorun yok diyor, Turknet'de onlardan aldığı lafı bana satarak vaktimi heba ediyor. Bilmiyorum, ne yapmam gerekli, gerçekten sıktı bu durum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.secim -- 11 Ocak 2021; 0:35:31 >




  • Eğer oyun serverının ipsini biliyorsanız oyun serverının ipsini tracert komutu kullanarak bağlanıp çıkan çıktıyı ilk 2 yada 3 satır hariç paylaşır mısınız. Özellikle oyunda sıkıntı şayadığınız zaman mümkünse birkaç sefer bu işlemi tekrar edip paylaşırsanız daha iyi olur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: m.secim

    Merhabalar;


    Modem: Zyxel vmg3312



    Snr değerine, ya da başka bir değere müdahele etmedim, sorun arttığında "bağlantıları kontrol etmek- modemi resetlemek" ile başlayıp, "destek kaydı bırakmak" ile biten bir silsileyi takip ediyorum, ve ne hikmetse netimde sorun bulunamıyor, örnek bir cevap yukarıda mevcut, klasik geçiştirme cevaplarından ötesini alamadım. Zaten belirttiğim üzere, günlük nette pek sorun da yaşamıyorum, ta ki, belirttiğim oyuna girene kadar. Hatta bu sebeple kabahati hep bu oyunun serverlarına bulagelmiştim (-ki tamamen suçsuz da olmayabilirler) lakin bu sorunu yurtdışındakiler yaşamıyor, Türkiye'dekilerin de çoğu yaşamıyor yaşayanlar da benim yaşadığım kadar yaşamıyor.


    Bilgisayar, modeme CAT6 Ethernet kablosu ile bağlı.

    Arka planda hiç bir uygulamaya müsade etmiyorum.

    Denedim, modeme sadece bu bilgisayar bağlı ve Wi-Fi kapalı iken de bu sorun sürmekte.


    Bu yaza kadar altyapı berbattı ve sadece ADSL mümkündü, gelen servis ADSL modeme kabahat buldu, şimdiki modemi (Adsl+Vdsl) temin ettim, değişen bir şey olmamıştı, dip not olarak belirteyim, tabi artık eski modemi deneme şansım da yok (sadece Adsl özelliklidir). Bilsem ki kesinlikle modem kaynaklı, ne ala, gider yeni bir modem alırım, ama bunu nereden bileyim? Daha önce de modem dediler, anladık ki değilmiş... Bunların lafıyla bir daha para harcamam, suçu modeme atıp geçiyor ISS'ler.


    Telefon kablosu, sokaktan duvardaki prize kadar tek parça olarak gelmekte. Modeme gelen Rj11 ve modemden bilgisayara çektiğim Rj45 uçlu kablolar ise defalarca tarafımdan yenilendi, bir değişiklik göremedim. Ben bu sorunu çözemiyorum, Turknet Ttnet'e yazıyor ,onlar sorun yok diyor, Turknet'de onlardan aldığı lafı bana satarak vaktimi heba ediyor. Bilmiyorum, ne yapmam gerekli, gerçekten sıktı bu durum.

    Merhaba pm den attığınız çıkti da her şey normal gözüküyor.




  • hipnoa H kullanıcısına yanıt

    Yollarken belirttiğim üzere, şu an belirgin bir sorun yok. Eğer veriler de normal görünüyorsa, o halde yorumum, ülke sathında net kullanımının yoğunluğuna bağlı bir kötüleşme olduğudur. Modem değerleri de bu sebeple mi "çok iyi değil" sizce?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.