Şimdi Ara

Oyunlarda yansıma yüzeylerinin pürüzlü/karıncalı olması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, son dönemde oynadığım nerdeyse tüm oyunların yansıma problemi var. Araba, silah yüzeyi, yerdeki su birikintisi, deniz... şeklinde uzayan ve yansımanın olduğu her yüzeyde problem var. Ayarların HEPSİ en yüksekte olsa da aynı şekilde devam ediyor. Nvidia ayarlarından MFAA vs. de açsam sonuç değişmedi. Nvidia sürücüsü son sürüm. Ne yapabilirim?




  • aynı sorunu yaşıyordum. ya lumasharpen indirin onu kullanın ya da nvdia sharpening ayarlarını açın geforce experiencedan.

  • iyi birisiydim kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz program performansa nasıl etki ediyor? Ayrıca nvidia ayarlarından ayrı ayrı oyunların sekmesinden mi açmak gerekiyor?

    Ekte gönderdiğim fotoğrafta gözüktüğü gibi stock ayarı kullandım, oynama yapmaya gerek var mı?

    Oyunlarda yansıma yüzeylerinin pürüzlü/karıncalı olması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sam001 -- 25 Ocak 2021; 14:31:25 >
  • Sam001 kullanıcısına yanıt

    maksimum 3-4 fps etki ediyor. nvdia geforce experienceda oyun içi yer paylaşımını açın, ardından oyundayken alt+f3 e bastıktan sonra oyun filtrelerine gelin ve keskinleştirmeyi seçin.


    lumasharpende aynı etkiyi verir.

  • iyi birisiydim kullanıcısına yanıt
    Düzenleyip ekran görüntüsü ekledim bakma şansınız var mı
  • Sam001 kullanıcısına yanıt

    bu da aynı şey oluyor sanırım, evet bir sıkıntı yok.

  • iyi birisiydim kullanıcısına yanıt
    En kısa zamanda deneyip dönüş yapacağım

    -edit-

    Mafia Remake oyununda işe yaramış gözüküyor. Sıkıntı çıkaran diğer oyunlara bakıp yine buraya yazacağım.

    -edit 2-

    Battlefront 2'de denedim hala kötü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sam001 -- 26 Ocak 2021; 0:28:24 >
  • Sam001 kullanıcısına yanıt

    battlefront 2 ben de oynadım ve yine aynı problemle karsılastım.


    çözüm dediğim olay, nvdia geforce experience %50 sharpening açtığım zaman o pürüzlü çamurumsu görüntü kayboldu.

  • iyi birisiydim kullanıcısına yanıt
    Sharpening ayarını birkaç yüzdeyle (%50 dahil olmak üzere) denedim ama bende o problem çözülmedi hala çamur gibi pürtüklü duruyor.
  • Sam001 kullanıcısına yanıt

    o zaman bilemiyorum hocam. denetim masasından değil geforce experience ve oyun içinde alt+f3 yaptıgım zaman ayarladıgım sharpening ile ben de bu sorun çözülmüştü battlefront 2 oyununda ve farklı oyunlarda.

  • iyi birisiydim kullanıcısına yanıt
    GeForce experience uygulamasını kullanmıyorum, Orada veyahut nvidia denetim masasında kullanmam fark ediyorsa kurayım
  • Cyberpunk'ta aynı sorunu yaşamıştım: https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/147008763


    Cyberpunk'ta -ve varsa diğer oyunlarda- Ekran Alanı Yansıma Kalitesi (Screen Space Reflection) ayarını kapatınca çözülebilir.

  • Bu screen space reflections'ın çalışma mantığı ile alakalı, siz düzeltmek için ek yöntemlere başvursanız bile oyun motoruna müdahale etme şansınız olmuyor.


    SSR optimizasyon odaklı bir yansıma metodu, kadraj içerisinde bulunan tüm objelerin yüzeyde yansımasına olanak tanırken çözünürlüklerini düşürerek yansıtıyor yükü azaltmak için. Çözünürlüğü düşen yansımalar noise oluşturuyor. Bunun çözümü oyun motorunda örnekleme metodunu programlamaktan geçiyor.


    Ben Unreal Engine 4 ile çalışırken r.SSR. Temporal = 1 kısa kodunu kullanıyorum, bu sayede yansımalara temporal dithering uygulayıp noise oluşturan boşlukların yumuşatılarak doldurulmasını sağlıyorum. O zaman daha pürüssüz yansımalar oluşturabiliyorum.


    Bu tip şeyleri çözmek geliştiricinin elinde, sizin yapabileceğiniz çok fazla bir şey yok. Yansıma kalitesi en yüksekte bile olsa, geliştirici eğer SSR Sampling'i düşük tuttuysa siz yükseltemezsiniz. Kullanacağınız ek yazılımlar sadece Post filtreler oluşturarak etkiyi biraz kıracaktır, o da kiminde işe yarar kiminde ise işe yaramaz maalesef.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 26 Ocak 2021; 9:30:38 >




  • XanthiN kullanıcısına yanıt
    Cyberpunk vardı ancak optimizasyon kötü olduğu için iade etmiştim, Battlefront 2 ve Battlefield 5 oyunlarında yaşıyorum problemi
  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt
    Sharpening ayarını açmaya gerek yok mu diyorsunuz? Yoksa sharpening ayarını da açıp SSR ile de oynamak biraz ilaç olabilir mi
  • Peki arkadaşlar bende birşey sorayım..


    Geçen haftalarda Mafia 1: Definitive Edition oyununu oynadım. Tüm ayarlar en yüksekteydi ama kenar kırılma problemlerini bir türlü aşamadım. Ne oyun içi detay kenar yumuşatma ayarı var ne de GeForce Experience'de tüm ayarları en yükseğe getirmeme rağmen sorun çözülmüyor. Sistem ileri seviye bir sistem kaldırmıyor vs. diye de bir sorun yok ama bazı oyunlarda bu kenar kırıklarını yok etme özelliği neden olmuyor ? Tüm görselliği perişan ediyor ve benim gibi kaliteli grafik isteyen bir oyuncu için oyun zevkini resmen yarıya indiriyor. Görselide paylaşıyorum sizinle..


    Dikkat ederseniz arabanın camlarının kenarları özellikle kırık kırık. Bu görsel kendi oyun içi görselim. Oyun içinde daha rahatsız edici boyutlara ulaşıyordu bazen..


    Oyunlarda yansıma yüzeylerinin pürüzlü/karıncalı olması




  • nolamaz kullanıcısına yanıt
    Herkeste mı var bilmiyorum ama çok can sıkan konular, ben de Mafia 1 remake’te aynı sorunla karşı karşıyayım. Yansıma da kötü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.