Şimdi Ara

Oyunlarda Türkçe Dil Desteği İçin Kampanya #TurkceOyunİstiyoruz!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
5
Favori
8.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
284 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba sevgili oyunseverler!

    Geçtiğimiz haftalarda, dilimizde oyun oynamamıza engel birçok şey yaşandı. Bu konuda, olağanca videolar çekildi, internet ünlüleri tweetler attı, yayınlarında belirtti hatta bazıları YouTube'da video bile çekti.

    Türk oyuncuları olarak son olaylardan bağımsız olarak da Türkçe oyun oynamak istiyoruz. Dilimiz, oyun sektöründe ne yazık ki sahipsiz. Oyunları kendi dilimizde anlamak için profesyonel/amatör şu ana kadar pek çok kişi çalıştı. Ama artık bunun bir devamlılığı olmadığını görüyoruz.

    Buradan devletimize sesleniyoruz! Sesimizi duyun, genç nesilin sesini duyun! Biz, oyunlarımızı, anlayarak, kendi dilimizde oynamak istiyoruz. Türkçe oyun oynamak hakkımız!

    Sevgili oyunsever, lütfen bize destek ver, sesimizi devlete duyuralım

    20 Temmuz Pazartesi günü saat 19:00'da #turkceoyunistiyoruz hashtagi ile bize destek ver. Tweet at. Trendlere sokarak sesimizi duyuralım.

    #TurkceOyunİstiyoruz
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Önerilerim:
    -Etkinlik, reklamini yapabilmemiz amacıyla ileri bir tarihe ertelensin.

    -Twitch,Youtuber ve oyunlarla ilgilenen herkese mesajlar atilsin ve destek istensin. Etkinliğin tarihine göre Twitch yayıncılarından o gün yayınlarında 3-5 dk bu konuya değinmesini ve izleyicilerini destek vermesi yönünde yönlendirici olmasini isteyelim.

    -Bütün siyasi partilerin(özellikle muhalefet ve sosyal medyada aktif olanlara) Milletvekillerine mailler atalım, Dm atalım ve sesimizi duymalarini sağlayalım.

    -Facebook, Twitter, Instagram sayfalari açalım ve ayda birkaç kez internette imzalar toplayıp sorunumuzu gündeme getirmeye çalışalım.

    -Haber sitelerine, sorunumuzu anlatan bir konu linkini gönderelim.(bu konuda olabilir) ve onlardan ana haber bültenlerinde veya haber sitelerinde yer vermelerini isteyelim.

    -DonanimHaber yöneticilerinden destek talep edelim ve bu etkinliğimizi desteklemelerini isteyelim.

    -Diğet bütün forumlara konular açalım.

    -Forumlarda oyunlarla ilgisi olmayan kişilerden bile destek vermelerini isteyelim.

    -CİMER başta olmak üzere Kültür Bakanlığına, Dışişleri Bakanlığına mesajlar atalım

    -Twitterda yabanci taglar açalım.

    Önerilerim bunlar.. daha aklıma gelirse yazarım. Ama unutmayın ki Twitter da sadece 1-2 saat kalacak bir tag açmakla başarilı olamayız. Daha kitlesel, daha yaygın bir etkinlik yaparsak bir ihtimal sesimizi duyururuz ve başarili olabiliriz.
    He garibanlar oynasın diye dil koyuyor sony. Bu nasıl bir düşünce ya köy bakkalı işletiyor sanki sony.

    Dostum bu şirketlerin dini imanı paradır. Ve başarı varsa senin dilini koyar. Tr dublajlı UC4 ve Altyazılı GoW her ikisi de 150-200 bin adet sattı bu ülkede. Daha Last of Us Part 2 var. Witcher 3 10 bin adet sattı diye plaket gönderildi Bilkom'a bak 10 bin adet diyorum. Heh hatrı sayılır satış budur işte :D Sony şimdi 150-200k satış eden bu oyunlara neden Tr altyazıyı bırak dublajda eklemesin. Tabii ki ekleyecek. Çünkü satış var hatrı sayılır satış da değil bu arada boru gibi satış. Gariban da sevindirmiyorlar.

    Konudan bağımsız rockstar olayına gelirsek; rockstarın TR distribütörü Sony Türkiye'dir. Sony TR de rdr 2 türkçe dil desteği için rockstara anlaşmaya gidiyor. Bakın biz böyle böyle ps4 oyunlarına dil desteği ve dublaj ettik. Tüm maliyetlerini biz karşılayacağız sizden para çıkmayacak rdr 2 ye türkçe dil ekleyelim deniliyor.

    Rockstarın Sony'nin resmi Türk bayisine dedikleri laf şu: Biz oyuna Türkçe ekleyemeyiz bunu kontrol ettirecek kimse bulamayız. Dolu AAA oyunu Türkçeye çeviren şirketi hatta GOTY ödüllerinde RDR2'yi tokatlayan GOW'u türkçe eden sony TR'yi sanki amatör bir firmaymış gibi seni küçümsüyor.

    Bizim millette seni ve senin ülkeni kaale almayan firmanın savunuculuğunu yapıyor.
  • #turkceoyunistiyoruz destek
  • #turkceoyunistiyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkçe oyun istiyoruz. Türkçe oyun için lütfen susmayın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Destekleriz tabi yalnız alttaki hashtag sıkıntılı. Üsttekiyle aynı değil :)
  • #turkceoyunistiyoruz
  • #turkceoyunistiyoruz
  • #turkceoyunistiyoruz
  • Bir de genç nesli duyun kısmı bana hitap etmiyor :)
  • Türkiye’de dijital olarak çıkan her üründe Ses olarak olmasa da en azından yazı dilinde Türkçe destek olmalı. Türkçe destekle çıkmayan oyun dizi film her ne ise satışa sunulmamalı bence Türkiye’de #Turkceoyunistiyoruz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Keşke devlet el atsa o zaman eminim ki firmalar da kayıtsız kalmayıp bizi görecektir. Bizlere yapmış olduğu ikinci sınıf insan muamelesi sona erecektir. Tabii devlet ne kadar bizi görür ne kadar isteğimize cevap verir orasi bilinmez.

    #Turkceoyunistiyoruz etiketine bende destek verecegim. Acaba daha sonra bir de yabanci bir tag mı açsak ? Daha fazla etkili de olabilir firmalar açısından.

    DonanımHaber de bizlere destek verip bu konuyu daha fazla insana ulaştırma açısından sabitlese veya üste çıkarsa çok iyi olurdu. Bakalım onlardan bir adım gelecek mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeOSD -- 19 Temmuz 2020; 2:0:15 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • #turkceoyunistiyoruz
  • Türkçe oyun oynamak İngilizce öğrenmeye engel değil. #turkceoyunistiyoru
  • BeOSD kullanıcısına yanıt
    Yabancılar bunu görmüyor. Senelerdir mailler atıyor insanlar, mesajlar yorumlar paylaşıyor ama görmüyor firmalar. Bu işe Kültür bakanlığı el atmalı. Türkçe desteği ile çıkmayan dijital ürünün satışı yasaklanmalı.
  • Bu işlerle kültür bakanlığı ilgilenir sanırım, kültür bakanını etiketleyelim. Birilerini etiketlemek lazım, sadece trend olmak yetmez.
  • Uğraşlarımızı,çağrılarımızı sonunda devlet yetkilisi biri görüp bu işe el atarsa şimdi olmasa bile ileride çıkabilecek ya da mevcutta çıkmış olan çoğu oyunu Türkçe oynama fırsatımız olacak, Türkçe oyun oynamak isteyen herkesi bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum.
  • Bence de bakanlık olaya bir el atmalı. Gerekirse firmalar ile toplantılar düzenlenmeli ve bu duruma artık son verilmeli. Türkiye görmezden gelinecek kadar batık ve kötü bir ülke değil.. Ki bizden daha bilmeyen birçok ülkenin dili oyunlarda var ama bizim yok. CİMERE topluca yazilar da yazılabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Böylesine bir girişimi sadece sosyal medya da tag açarak başarili olamayız. Bence bu etkinlik tarihini tekrar gözden geçirip bir ileri tarihe belirleyelim. Bu süre zarfında ünlü Türk oyunculara mesaj göndeririz, bakanlığa mailler atariz ve hatta CİMERE mesaj atariz ve desteklerini isteriz. Artık bir şeylerin değışmesi gerekiyor. Yıl olmuş 2020 200-300 tl verdigimiz oyunlari agiz tadiyla kendi dilimizfe oynayamiyoruz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Muhalefet partisinin Milletvekillerine ve herkes bulunduğu ilin Milletvekillerine mailler atsın ve onlardan da destek istesin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.