Şimdi Ara

Oyunlarda Can Tazelemenin 10 İlginç Yolu Dosya Konusu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Oynarken canımızı artırmak için başvurduğumuz yollardan ilginç olan 10 tanesini sizler için derledik


         Oyunları oynarken başvurduğumuz ancak dönüp baktığımızda bize ilginç gelen can tazeleme dinamiklerinden ilginç olan 10 tanesini sizler için bu yazımızda derledik.
     
        10-) One Finger Death Punch - Düşman Öldürmek
     
        Şahsi olarak oynarken en çok eğlendiğim yapımlardan bir tanesi olan One Finger Death Punch'ın normal görevlerinde can tazeleme olmasa da, "Survival" modunda can tazeleme dinamikleri bulunuyor.
     
        Yazımızın devamında ilginç olsa da mantıklı olabilecek can tazeleme yöntemleri göreceksiniz ama bu onlardan değil. Oyunun bu modunda karşınıza gelen düşmanlara dayanmaya çalışıyorken, belli anlardan sonra ya ışın kılıcınızı ya da nunçakunuzu elinize alarak canınızın azalmadığı ancak çok hızlı düşmanların geldiği bir mekana geçiyorduk. Burada da bazı düşmanlarınızı öldürdüğümüzde canımız artıyor ve daha uzun süre hayatta kalma şansına sahip oluyorduk.
     


    ''



         9-) Resident Evil – Yeşil Bitkiler

         Aslına bakılırsa zombi içeren bilim kurgu/hayatta kalma hikayesinde gördüğümüz kadarıyla zombiyle temas sonucunda ona ait virüs kapılır ve yolun sonuna gelinmiş olur. Ama bu durum oyun sektöründe işleri oldukça zorlaştırabileceği düşüncesiyle göz ardı edilmiş durumda. Resident Evil’da da girdiğimiz aksiyonlar sonucunda azalan canımızı arttırmak için etraftaki bitkileri kullanıyorduk.

         Bitkilerin yüzyıllar boyunca tedavi amacıyla kullanıldığını hepimiz biliyoruz. Birçok işlem ve karışım sonucunda bitkilerden hazırlanan kürlerin bazı hastalıklara iyi geldiği bilinir. Ama Resident Evil’da saksı içinde yetişmiş yeşil bitkiler ile başka herhangi bir şey yapmadan canımız dolması dikkat çekici.
     



    ''



         8-) Cursed Mountain – Tütsüler
     
         Deep Silver stüdyosunun bir ürünü olan Cursed Mountain’da eğer oynamışsanız hatırlayacağınız gibi Tibet ve Budizm kültürlerine ait birçok element vardı; oyunun bu elementler üzerine kurulduğunu söylersek yanlış olmaz. Bu yüzden Cursed Mountain’da azalan canımızı tekrar doldurmak için, Tibet kültüründe hastalıkları tedavi ettiğine ve kişinin bozulan metabolik dengesini düzelttiğine inanılan tütsüleri kullanıyorduk.
     
         İlk bakışta biraz garipsense de tütsü kullanmak, oyunun mitolojik unsurlarına kelimenin tam anlamıyla cuk diye oturuyordu. Bu akıllıca çözüm ile oyunun konu/element bütünlüğü sağlanıyordu. Deep Silver’ı tebrik etmek lazım.

    Dosya Konusunun devamı için tıklayınız










  • bence sen bizi oyunlardan uzaklaştırmaya çalışıyorsun
  • gta san andreas ve ardılları; yemek yiyerek iyileşmek
  • en en en saçması dinlendikten sonra savaşmaya devam etmek hiçbir mantıksal açıklaması yok. hadi crysis serisinde anlarım ne bilim teknoloji gelişmiştir kıyafetimizde kendini yeniliyordur nano teknoloj sonuçta ama cod ta olsun moh ta olsun hele bf de :D cod un fps sektörüne vermiş oldugu en büyük zararlardan birisidir dinlen iyileş yöntemi..
  • Son resmi şukuladım :) Dinlenip iyileşmekten şikayet eden fps oyuncuları için İnsurgency tavsiyem.
  • En iyi sağlık sistemi denince akla gelen ilk oyun: Metal Gear Solid 3.
  • Daha çok COD dinamiği olarak bilinen dinlendikçe sağlığın iyileşmesi gerçekçilik olarak bakılırsa çok saçma. Ama diğer türlü yapılırsa yani gerçekçilik için bu dinamik ortadan kaldırılırsa oyun oynanamaz hale gelir, kaldı ki COD u Veteran seviyesinde oynayanlar zorluğunu bilir. O yüzden bence bu dinamik böyle kalmalı, diğer yandan Far Cry da bulunan mermiyi çıkarıp veya ağrı kesici yapıp sağlığı yükseltmek de çok saçma, kurşun yarasının iyileşmesi haftalar hatta aylar alabilir. Bu yüzden bahsettiklerimiz birer oyun olduğu için daha çok keyif vermesi açısından dinamikler bence yerinde.
  • en iyisi kendi kendine dolması ama ilginç olursada hayır demem
  • Shank:

    Tekila içerek can doldurmak.
  • bu konuyu yazan arkadaş okadar saçma seyler yazmıski vurulduğumuzda kendi kendine canının iyileşmesi saçma demiş kardeşim okadar grafik aksiyonda takıldığın yer buysa sen oyun oynamayı bırak bence kardeşim gerçekçi olsun diyorsan vurulduğunda takım arkadasın seni alsın ozaman sedyeye koysunlar 1 gun ameliyat geçir sonra oyuna geri don nasıl daha gerçekçi demi hatta o yaranın iyileşmesi 1 ay sürer sen 1 ay oyunu acık bırak iyileşince oyuna geri donersin
  • bide söle bisey var bu sitede incelemeleri yapan arkadaşlar durmadan yapay zekanın kötülüğünden bahsediyorlar kardeşim yapay zeka senle aynı gercekcikilikte olsa sen oyunda bir adım atamadan kafandan indirirler yani biz cuneyt arkın gibi butun adamları oldurerek gidemeyiz ozaman ozaman oyun yapmsınlar yapay zeka kotuymuş yok bilmem neymiş yapay zekayı mükemmel yapmak cok basit duvardan kafanı cıkardıgın zaman adam seni anlının sakağından indirebilir ozaman sen nasıl ilerlicen oyun olurmu bu ilerleyemediğin oyunu napıcan iste bukadar salak insanlar var
  • Hayırdır bu sitede Tunahan'a karşı bi linç girişimi falan mı var? Adam inceleme de yapsa, dosya konusu da hazırlasa altındaki yorumlarda editöre karşı sert bi tavır. Hayırdır? Adam sizin için konu bulmuş, üşenmemiş araştırmış, teker teker yazmış. Okuyun, eğlencenize bakın, boş boş yorumlar atıp insanların moralini bozmayın. Daha iyisini yapabiliyorsanız buyrun meydan sizin.

    Ben okurken gayet keyif alarak okudum. Sağlık sistemlerindeki mantık hataları çok fazla. Özellikle şu 1 numara. En azından eski shooter/fps oyunlarındaki gibi her köşede sağlık çantaları olabilir. Onları alarak sağlığımızı düzeltebiliriz. Kimse kurşun yiyen adama gidip ameliyat olsun demiyor ama ufak dokunuşlarla çok daha güzel şeyler eklenebilir.

    Konuyu gördüğüm an aklıma Metal Slug'daki tavukları yemek ve FPS'lerdeki dinlenme olayı gelmişti. İkisini de gördüm konuda :)
  • Fps oyunlarını Wolverine olarak oynadığımızı bilmiyor muydunuz siz ?
    Bu oyunları oynamama sebebim bu aslında.
  • Gta ıv demişsiniz ama gta ıv te böyle bir mekanik yoktu vice city de vardı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heroesmania

    Hayırdır bu sitede Tunahan'a karşı bi linç girişimi falan mı var?


    Hocam bu Tunahan, o Tunahan değil. Bu dosya konusunu hazırlayan Tunahan Başol(ghost-BSC), DriveClub incelemesini hazırlyan Tunahan Safdır(TwiNKie...).

    Ama Tunahanlara veya Tunahan ismine karşı birlinç girişimi mi var desen bu konuda sana kesinlikle katılırım.
  • Bully oyununda kızları veya erkekleri öpünce canımız tazeleniyordu bana en ilginç gelen bu :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    Bully oyununda kızları veya erkekleri öpünce canımız tazeleniyordu bana en ilginç gelen bu :D


    Gta'daki cinsel ilişki mantığını Bully'e uygularsak(ki Gta içindeki birçok şey yumuşatılarak vardı) pek de şaşırtıcı gelmiyor doğrusu. Ayrıca hatırlattığın için sağol. Yalnız erkeklerle öpüşme sahnesini ilk gördüğümde yaşadığım şoku hala unutamıyorum.
  • En iyisi Half-Life,Quake tarzı healt kit sistemi. Ama malesef artık göremiyorum fazla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heroesmania

    Hayırdır bu sitede Tunahan'a karşı bi linç girişimi falan mı var? Adam inceleme de yapsa, dosya konusu da hazırlasa altındaki yorumlarda editöre karşı sert bi tavır. Hayırdır? Adam sizin için konu bulmuş, üşenmemiş araştırmış, teker teker yazmış. Okuyun, eğlencenize bakın, boş boş yorumlar atıp insanların moralini bozmayın. Daha iyisini yapabiliyorsanız buyrun meydan sizin.<br><br>Ben okurken gayet keyif alarak okudum. Sağlık sistemlerindeki mantık hataları çok fazla. Özellikle şu 1 numara. En azından eski shooter/fps oyunlarındaki gibi her köşede sağlık çantaları olabilir. Onları alarak sağlığımızı düzeltebiliriz. Kimse kurşun yiyen adama gidip ameliyat olsun demiyor ama ufak dokunuşlarla çok daha güzel şeyler eklenebilir.<br><br>Konuyu gördüğüm an aklıma Metal Slug'daki tavukları yemek ve FPS'lerdeki dinlenme olayı gelmişti. İkisini de gördüm konuda :)


    +1 yazmak istediklerimi yazmışsınız kesinlikle katılıyorum. Yalnız dosya konusundaki Tunahan ile oyun incelemesi hazırlayan Tunahan farklı kişiler, bazı noktalarda eleştirilmeyi hak etseler de emeklerine sağlık ikisini de beğeniyorum, genel anlamda işlerini iyi yapıyorlar. Fakat bu sitede Tunahanlara karşı bir linç girişimi olduğu çok açık.




  • Bu türden en iyi oyun Delta Force idi. En azından o kurşunun gerçekten isabet ettiği noktaya göre öldürüyor veya sağ kalıyordu karakter. Şimdi oynadığımız oyunların hepsinde 500 kurşun yiyor ve ölmüyor karakterler. Bu da zaten adaletsiz bir PVP sistemi yaratıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.