Şimdi Ara

Oyuncu monitörleri çalkantıda: Piyasa ilk defa küçüldü, satışlar düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyuncu monitörleri çalkantıda: Piyasa ilk defa küçüldü, satışlar düştü



    TrendForce araştırmasına göre, ürün kategorisinin ortaya çıkmasından bu yana ilk kez oyuncu monitörü sevkiyatlarında düşüş görülüyor. Trendforce'tan Anita Wang, konuyla ilgili panel tiplerinin satışları ve ekran kavisi gibi detayları da kapsayan raporunda, oyuncu monitörü sevkiyatının önemli ölçüde düştüğünü ortaya koymuş durumda.



    Düşüş uzun sürmeyecek



    TrendForce verilerine göre 2021 yılında 22.8 milyon oyuncu monitörü raflara sürülürken bu yıl ise yüzde 10’luk bir düşüş ile 20.5 milyon seviyesinde sevkiyatın gerçekleştirilmesi ve yılın tamamlanması bekleniyor. Düşüşün kaynağı olarak ise Avrupa ve ABD’deki yüksek enflasyon ve faiz gösteriliyor. Ayrıca yeni nesil ekran kartlarının gecikmesinin de oyuncu monitörü satışlarını olumsuz etkilediği belirtiliyor.



    Oyuncu monitörleri çalkantıda: Piyasa ilk defa küçüldü, satışlar düştü



    Oyuncu monitörü pazarındaki düşüş eğiliminin uzun sürmeyeceği ve 2023 yılında 21.6 milyon adetlik tahmini sevkiyatla tekrardan yükselişe geçileceği de aktarılıyor. Artışın firmaların daha rekabetçi fiyatlar sunmaya başlamasıyla sayesinde olacağı belirtilmekte.



    Kavisli ekran satışları artacak



    Rapora göre gelecekte kavisli oyuncu monitörleri satışları daha da artacak. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülerin tüm oyuncu monitörlerinin yaklaşık yüzde 41’i kavisli olurken bu sayı 2022’nin sonunda yüzde 44’e yükselecek. 2023 yılında ise yüzde 46’ya çıkacağı tahmin ediliyor. Öte yandan bu artış trendinin de devam edeceği, sonunda ise düz ekran seven tüketicilerin kısa sürede azınlığa dönüşeceği ifade ediliyor.



    VA paneller lider



    Panel tiplerine gelince VA panellerin pazar payı yüzde 48 ile lider olurken onu yüzde 43 ile IPS paneller takip ediyor. Bir zamanlar baskın olan TN panellerin sevkiyatı ise artık yalnızca yüzde 9 civarında. Raporda 2022 yılının sonuna kadar VA panellerin yüzde 50 bariyerini geçebileceği de belirtiliyor.



    Ayrıca Bkz.IPS vs VA vs TN panel: Ekran teknolojileri ne anlama geliyor?



    Oyuncu monitörü pazarında OLED tabanlı monitörler henüz çok yeni. Ancak bu panel teknolojisinin hızla büyüyeceği tahmin ediliyor. Ürün çeşitliliği noktasında yavaş büyüyen OLED oyuncu monitörleri yılı yüzde 0,4 pazar payıyla kapatacak. Gelecek yıl ise bu oran yüzde 2’ye yükselecek. 2024 yılında ise muhtemelen TN panelleri geride bırakacaklar.




    Kaynak:https://www.techspot.com/news/96150-gaming-monitor-shipments-down-first-time-ever.html







  • doğru tespit; mesela fiyatlar türkiyede artmadan önce 48 inc bir LG c serisi oled tv nin 120 hertz, güzel bir hoparlör, gsync gibi özellikleri vardı ve zamanında yakaladığım fiyat 10-11 bin tl idi almadım... şuan 32 inc ve bu saydığım özelliklerde bir monitör almaya kalksanız 10 bin tl ye zor bulursunuz hemde oled olmayanı...

    Yeni teknoloji paneller (QD-OLED panel, Mini-led aydınlatma vs.) monitörlerde sıradanlaşsın satışlar artar. Şu an sade ulaşılamayacak üst fiyat bantlarında yer alıyor.

    Veya Alienware gibi her ülkede bulunmayan markaların ürünleri var.

    Bende zaten yüksek refresh rate destekli IPS monitör var, zırt pırt monitör niye alayım çok özel yeni bir teknoloji olmadıkça yani...

    E küçülecek tabi, ips monitöre geçen geçti, büyük monitöre geçen geçti, yüksek hz ye geçen geçti. Monitör, bir alıp 10-15 sene çok rahat kullanılacak bir şey. Öyle telefon gibi, sırf orada 3 yerine 4 yazsın diye %3-5 farka her sene tekrar sattıracak bir pazara dönmesini bekliyorlarsa daha çok beklerler.

    Yanında taşıyıp herkese gösterilecek bir şey olmadıkça kimse 3 yerine 4 yazmasına bakmaz, özelliklerine bakar.
  • Sürekli monitör alacak halimiz yok, aldık kullanıyoruz işte...

  • Yeni teknoloji paneller (QD-OLED panel, Mini-led aydınlatma vs.) monitörlerde sıradanlaşsın satışlar artar. Şu an sade ulaşılamayacak üst fiyat bantlarında yer alıyor.

    Veya Alienware gibi her ülkede bulunmayan markaların ürünleri var.

    Bende zaten yüksek refresh rate destekli IPS monitör var, zırt pırt monitör niye alayım çok özel yeni bir teknoloji olmadıkça yani...

  • E küçülecek tabi, ips monitöre geçen geçti, büyük monitöre geçen geçti, yüksek hz ye geçen geçti. Monitör, bir alıp 10-15 sene çok rahat kullanılacak bir şey. Öyle telefon gibi, sırf orada 3 yerine 4 yazsın diye %3-5 farka her sene tekrar sattıracak bir pazara dönmesini bekliyorlarsa daha çok beklerler.

    Yanında taşıyıp herkese gösterilecek bir şey olmadıkça kimse 3 yerine 4 yazmasına bakmaz, özelliklerine bakar.

  • Çünkü bizim ülkemize nerede çer çöp monitör var onlar geliyor ayrıca Teknoloji kanalları yeni monitörleri incelemek yerine milattan kalma monitörü inceliyor yabancılar kadar detaylı monitör incelemesi yapan yok. VA ve kavisli monitörlerin çok olması maliyetinin ucuz olması ama kalite konusunda tartışılır bunlar ben genel kullanım açısından düz ekran ve IPS ciyim, OLED almak istiyorum hatta piyasaya güzel modeller sürüldü TR ye gelmedi hala dediğim gibi nerede çer çöp VA kavisli monitör var onları getiriyorlar!

  • Tv ler ortalama kullanıcı deneyimi yönünden monitörleri yakaladı artık, fiyat avantajları da olmayınca illaki küçülecek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung un 240 hz 4k Odyssey Neo G8 32 modeli satışa çıktı ama inceleyen yok ayrıca bu monitörde G-Sync desteği yok almamak için en büyük neden VA panel ve kavisli arkadaşınla yan yana FİFA, PES oynamak istesek ikimizinde görüş açısı berbat olacak kısacısı monitör üreticileri mantıksız monitör üretiyor düz monitör yaygınlaşması gerekirken kavisli monitör yaygınlaşıyor genel kullanım için uygun olmayan bu kadar pahalı bir monitöre ben neden para vereyim! VA panaller mini led teknolojisi ile görüntüleri IPS gibi canlı hale geldi mi bilmiyoruz çünkü inceleme yapan yok!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öfkeli Türk -- 30 Eylül 2022; 12:28:55 >
  • 144 trendinde herkes gecis yapti suan donanimlar daha ustunu desteklemedikce artis olmayacak

  • Led Zeppelin L kullanıcısına yanıt

    doğru tespit; mesela fiyatlar türkiyede artmadan önce 48 inc bir LG c serisi oled tv nin 120 hertz, güzel bir hoparlör, gsync gibi özellikleri vardı ve zamanında yakaladığım fiyat 10-11 bin tl idi almadım... şuan 32 inc ve bu saydığım özelliklerde bir monitör almaya kalksanız 10 bin tl ye zor bulursunuz hemde oled olmayanı...

  • 5-6 ay evvel 7.5 tl olan monitörleri 13-14 bine çıkarırlarsa olacağı bu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • wolferto kullanıcısına yanıt
    O bizim ülkemize has bi durum.

  • Öfkeli Türk kullanıcısına yanıt
    Sony yeni oyuncu monitörlerini tanıttı teknoloji sitesinin haberi yok. Yazdığın yoruma da aynen katılıyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Esxici E kullanıcısına yanıt

    Yabancı kanallara ve forumlara yöneldim ben hatta TR de esamesi okunmayan ASUS ROG Swift OLED PG42UQ monitörün yabancılar şuan ne var ne yok en ince ayrıntısına kadar incelemiş kağıt üstünde efsane duruyordu almayı düşünüyordum paraya kıyıp ama incelemelerden sonra vazgeçtim sen git OLED panel yap ama mat yansıma önleyici koyup OLED özelliğinin içine et hayal kırıklığı oldu benim için monitörde siyahlar grileşiyor bu kaplama yüzünden odayı yansımalar için istediğin gibi karartabilirsin ama bu mat kaplama yüzünden o siyahı hayatta elde edemezsin!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öfkeli Türk -- 30 Eylül 2022; 23:27:44 >
  • Öfkeli Türk kullanıcısına yanıt
    Ben de 144 hz 32 inç monitör arayışındayım ama internette 2-3 model dışında incelenen monitör yok. Senin gibi yabancı kanallara dadandım 😂

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Zamanında 31,5 inç 165 hz 1ms Curved monitörü ben almışım 1800 e

    Şimdi olmuş Bu bize özeldir değildir bilemem ama. Türkiye son zamanlarda en çok monitör satılan ülkelerden birisi


    Oyuncu monitörleri çalkantıda: Piyasa ilk defa küçüldü, satışlar düştü
    Oyuncu monitörleri çalkantıda: Piyasa ilk defa küçüldü, satışlar düştü




  • 19" crt ekran kullanıyorum yetiyor. Altınla yarıştırmasalar 21:9 ekran düşünüyorum ama aşırı fiyat yüksekliği var. Emektara devam

  • sonic74 S kullanıcısına yanıt

    hayır ülkemize has bi durum değil mesela butun ülkeler iphone sadece biz android kullanmıyoruz.1000dolar üstü telefon onlar içinde pahali .ayrica va panel sadece bizim ülkede satılmıyor ne yani va panel satişı yüzde 40 üstü hepsini türkler mi aldı :) .hatta oyun ici iceriklere en cok para harcayan ülkelerde üst sıralardayız .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık monitör fiyatları tv fiyatlarıyla aynı olduğu için çoğu kişi hz mz bakmıyor hangisi fiyatı boyutu uygunsa onu alıyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.