Şimdi Ara

Oyuncu Eşleşmesini Engelleme Sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ranked'da olmasa bile en azından normal oyunlarda getirilmesi çok hayırlı olacak bir sistem. Kastettiğim şey sıkıntılı oyuncuları engelleyerek bir daha başka oyunlarda eşleşmemek.

    Adc oynuyorum, support alakasız bir pick yapıyor, boşuna gidip saçma sapan yere rakip adc'yi besliyor. Oyun sonu kda'm kötü olmadığı ve takım savaşlarında iyi hasar çıkardığım halde takım "adc farkı" diyerek beni suçluyor. Ben böyle gerizekalı, etrafından bihaber oyuncularla en azından bir daha eşleşmemek hakkına sahip olmalıyım. Riot madem toxic oyuncuları engelleyemiyor, bari bu hakkı bize versin.

    Her maçta illa ki bir tane anaya küfür eden haysiyetsiz velet çıkıyor. Manam olmadığını pingliyorum, mid'e gank gelen jungler ölüyor, sonra beni suçluyor. Veigar'ken yanında auto atak yapmamı bekliyor sanırım. Bakın kötü oynayan oyuncularla sıkıntım yok, benim istediğim insanların boşuna chat'i meşgul etmemesi ve kendi hatalarını başkalarına atmaması, böyle yapan oyuncularla oynamak istemiyorum. TR'de yanında oynamaktan zevk aldığım oyuncuları eklesem de çoğu zaman online bulamıyorum.

    Bunu yapmak algoritmik açıdan çok zor olmamalı. Eşleştirme havuzundan kara listedekileri çıkaracak sadece. Ben 10 dakika bir normal oyun için beklemeye razıyım, yeter ki takıma küfür ettiğini, gereksiz flame yaptığını gördüğüm kişiler gelmesin.







  • Oyun şu an daha hızlı nasıl başlatılabilir, oyunlar daha akıcı nasıl geçebilir diye planlar yapılıyorken böyle bir sistemi getireceklerini sanmıyorum hiç.

    Şu rapor sistemimizi yarımız doğru kullanabilme becerisi gösterebilse problemin büyük kaynağı kalkar zaten.
  • Algoritmik açıdan zor değildir de iş pratiğe binince öyle olmaz. Sistem 10 kişiyi eşleştiriyor ve bu sistemin kullananının çok olması halinde saçma sapan bekleme süreleri ortaya çıkar.



    Sonuçta her insanın saçma sapan oyunları oluyor fakat genelde senin düzeyindeki insanlarla oynuyorsun, sürekli trolleyenlerse zaten banlanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tr %90 gerizekali engelleye engelleye bitmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle bişey olsa 10 kişiyi 1 oyuna toplayamazsın.

    Bu bilinen sorunun çözümü basit report sistemine adam gibi bakacak kişileri alacaklar gereksiz report atanlar ceza alacak haklı report yiyenler cezalarını çekecek başta zor olur ama bir kere çok katı cezalar uygulandıktan sonra millet kendine gelir report yemeyi göze alamazlar bu durumlar büyük ölçüde azalır. Buna bütçe ayıramıyorlarsa ki bence community çöpleştikce mecbur kalacaklar en basidinden tribunali geri getirsinler cezaları biz verelim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Paul Scholes

    Algoritmik açıdan zor değildir de iş pratiğe binince öyle olmaz. Sistem 10 kişiyi eşleştiriyor ve bu sistemin kullananının çok olması halinde saçma sapan bekleme süreleri ortaya çıkar.



    Sonuçta her insanın saçma sapan oyunları oluyor fakat genelde senin düzeyindeki insanlarla oynuyorsun, sürekli trolleyenlerse zaten banlanıyor.

    Dediğim gibi bu biraz kişisel tercihlerle alakalı. TR'de normal oyunları genelde 1 dakika civarı buluyor, 3-5 dakikaya çıksa, ama flamelemeyen takım olsa daha mutlu olurdum. 10 dk bile koymaz hatta.

    Buradaki saçma sapan oyun olayı da zaten kötü oynayan oyuncularla bir problemim yok. Casual oyuncu olabilir, herkes iyi olacak diye bir durum söz konusu değil. Flameleyen oyuncular benim moralimi bozuyor, yapmadığım hatadan dolayı suçlanmaktan nefret ediyorum. Özellikle alt koridor bu oyunda çok sıkıntılı, 2 kişinin koordine oynaması lazım, yukarıda ve ortada millet genelde sadece jungle'ın veya kendinin hatasını çekiyor, bot'ta 2 kişiden biri hata yapsa bütün koridor mahvolabiliyor ve genelde ikisi birden suçlanıyor.

    Düzey konusu da aslında şöyle, oyunda çok smurf var ve bu kişiler her oyunda belirebiliyorlar. Adam mesela Zed'i çözmüş ve mid onu counterlayabilecek kadar bilgili değilse safe oynasa bile 5 dk'da 0-6 gibi skorlar yapabiliyor, böyle birini suçlamıyorum şahsen. Başkalarının suçlamasını da istemiyorum, durumu kabullenip pozitif oynayabilen insanlarla eşleşmek istiyorum ben. Yoksa herkes kötü oynayabilir, hata yapabilir.




  • Gönül ister ki olsun fakat asla olmayacak bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cruella

    Oyun şu an daha hızlı nasıl başlatılabilir, oyunlar daha akıcı nasıl geçebilir diye planlar yapılıyorken böyle bir sistemi getireceklerini sanmıyorum hiç.

    Şu rapor sistemimizi yarımız doğru kullanabilme becerisi gösterebilse problemin büyük kaynağı kalkar zaten.

    0-25 giden shaco vardı rankta, reportladık ban yemedi?
    Dk 1 de mide gidip ölüp ölüp durdu.TR plat elo burası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanjayra -- 28 Mayıs 2017; 10:20:11 >
  • Bu sistem benzeri bir şey olsa yani '' /xxxxx oyun engelle '' tarzı herkes takımındaki küfürbaz/feeder dışında kötü oyunculara da aynı şeyi uygulayıp 10 gün gibi kısa bir süre içinde kendisine kusursuz takım havuzu oluşturabilir.Şu report sistemine adam akıllı baksalar aslında her şey çözülecek
  • Her yanlış rapor atıldığında doğru raporların doğruluğu azalıyor. Zira 0-2 gidenleri bile raporladığımız için.
    Smurfte 9-1-19 soraka gidip kazandım diye bile rapor yiyorum. "O KİLLER BENİM HAKKIMDI EMEK HIRSIZI SORAKA REPORT"
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cruella

    Her yanlış rapor atıldığında doğru raporların doğruluğu azalıyor. Zira 0-2 gidenleri bile raporladığımız için.
    Smurfte 9-1-19 soraka gidip kazandım diye bile rapor yiyorum. "O KİLLER BENİM HAKKIMDI EMEK HIRSIZI SORAKA REPORT"

    Hadi ben öyleysem diğer rapor atanların tamamı da mı böyle.
    Sistem çok saçma kafasına göre ceza atıyor muhtemelen
  • Reportun geri dönüklüğü elo ilede alakası var yüksek eloda geri dönütü hızlı oluyor.Özelikle troll yada ana bacı söven ban yiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.