Şimdi Ara

Oyun yapmak istiyorum ama bilgi olarak sıfırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
1
Favori
17.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Direkt konuya gireyim. 18 yaşındayım ve bu yıl üniversiteye başlayacağım. Endüstri mühendisliği kazandım. Bir iki programla dersimiz var. Ama ben okulun yanında bir de bu oyun sektörüne girmek istiyorum. Cidden çocukluk hayalimdi bu. Yaşadığım şehir gereği vizyonu dar insanlar ile büyüdüm. Belki de bu yüzden bu iş için fazla uğraşmadım ama içimdeki o ateş hiç sönmedi. Şu an nereden başlayacağımı inanın bilmiyorum. Bu konuya gelecek bir cevap belki de hayatımı değiştirecek. Okulumu boşlamadan bu işlerle uğraşmak istiyorum. Okul okurken illa ki boş vaktim olacak. O boş vakti karı kız ile barlarda, cafelerde harcayacağıma bu yazılım işine harcamayı tercih ederim. Basit oyunlarla başlamak istiyorum. Kendimi ufak ufak geliştirmek istiyorum ve okulumu da boşlamadan okumak istiyorum. Bana nasıl bir yol haritası gerek? Yardımcı olmak isteyenlere inanın şu an ihtiyacım var.

    Not: Samsun'da okuyacağım okulu. Bazen Türk yazılım geliştirme ve türevi seminerler oluyormuş büyük şehirlerde. Onlara katılmak isterim. Yeter ki bir yerlerden başlayayım, insanlarla tanışayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ümitsizce up

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acik akademinin unity derslerine basla.

    Daha sonra youtube uzerinden paylasilan videolarla ilerleme kaydedebilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baxa kullanıcısına yanıt
    Yapılacaklar listeme yazdım



    Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun yapmadan önce programlamayı iyi öğrenmelisin. Unity oyun motoru ile oyun yapmanı tavsiye ederim. Ancak öncelikle C# programlama dilini öğrenmelisin. Sen programlamayı iyice öğren, sonra konuşuruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iqtam I kullanıcısına yanıt
    Yukarıdaki arkadaşın verdiği tavsiye doğrultusunda şu siteye ulaştım:

    https://www.acikakademi.com/portal/egitimler/kodu.aspx



    Umarım adres doğrudur.



    Bu yıl ilk dönem bilgisayara giriş ve programlama dersimiz var. Derslerden önce c# öğrenmek oldukça faydalı olabilir. Sizin tavsiye edeceğiniz bir yer var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2d mi oyun yapacaksın 3d mi? Mobil için mi pc için mi? Bunlara karar ver önce. Kaynak bolluğu sebebiyle unity kullanmanı tavsiye ederim. C# kullandıkları için önce temel düzeyde c# öğrenmelisin. Engin Demiroğ C# derslerine bak youtubede. Tasarımi modelleme işini kendin mi yapacaksın hazır mı kullanacaksan. Hazır için opengameart'a bak. CC0 lisanslılar sıkıntı çıkarmaz istediğin gibi kullan. İlk başlarda oyun geliştirme mantığını anlamak için klon oyunlar yapabilirsin. Angry Birds, Flappy Bird vs. Youtubede bir sürü tutorial var böyle oyunlar için hem türkçe hem ingilizce. Bunları yaptıkça ne nedir öğrenirsin sonra kendi kafandaki oyunları yapmaya girişebilirsin. Oyun geliştirme kolay görünür ama zordur hemen pes etme. Oyun yapıp play store yüklediğinde 1k indirme bile alamadığını görünce hayal kırıklığı yaşama kodlamaya devam et. Bol şans.


    Açık akademi unity için https://www.acikakademi.com/portal/egitimler/unity.aspx

    Ben açık akademinin hem unity, hem c# kurslarına bakmıştım ama beğenmedim. Anlatan kişiler çok kasıntı duruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PilliBebek0 -- 7 Eylül 2018; 14:6:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nerple

    Yukarıdaki arkadaşın verdiği tavsiye doğrultusunda şu siteye ulaştım:

    https://www.acikakademi.com/portal/egitimler/kodu.aspx



    Umarım adres doğrudur.



    Bu yıl ilk dönem bilgisayara giriş ve programlama dersimiz var. Derslerden önce c# öğrenmek oldukça faydalı olabilir. Sizin tavsiye edeceğiniz bir yer var mı?
    Orası çocuklar için. Sen şuradan başla:



    https://www.acikakademi.com/portal/egitimler/csharp-uygulama-gelistirme.aspx



    Sonra burdan devam et:



    https://www.acikakademi.com/portal/egitimler/unity.aspx

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • PilliBebek0 kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında çok büyük hayallerim var. Bu hayallerime ulaşmam içinde ufak ufak gitmem gerektiğini düşünüyorum. Piyasa yapmam gerekiyor. Gerekirse mobil gerekirse 2d oyun tasarlamak isterim. Verdiğiniz tavsiyeler içinde teşekkür ederim. Anlaşılan C# şart. Kendimi başka nasıl geliştirebilir? Cidden tek korkum okul. Bu işi yaparken okulumu boşlamak istemiyorum. Bunu başaran çok insan gördüm. Okul dersleri yanında kendimi çok sıkmadan bu işi yapmak istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • udemy de de güzel kurslar vr. D&r da veya kitap yurdunda da bolca kitap var. bence sormak yerine araştırmayı alışkanlık edinmelisin.
  • Iqtam I kullanıcısına yanıt
    Unity öğrenmek zor olmaz mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Angry Man

    Unity öğrenmek zor olmaz mı?
    Elbetteki Unity zordur fakat internette neyi nasıl yapacağını gösteren çok sayıda video mevcut. Bu bilgileri bir araya getirip oyun yapılabilir. Piyasada ben oyun yaptım diye gezenlerin çoğu da kopya oyun yapanlardır. Özgün bişeyler ortaya koymak ise marifet ve kafa ister. O yüzden ben fps oyun yaptım diyenleri fazla ciddiye almamak lazım. Çünkü piyasada bir çok fps oyun tutorial'ı mevcut. Videoları izle, kodları aynen yaz. Kendi kaplamalarını ve modellerini kullan. Al sana fps oyunu yaptın.



    Peki özgün bişeyler yapmak nedir dersen, örnek Mount and Blade gibi bir oyun yapacaksın. Bu oyun dünyanın en iyi oyunları arasına girmiş durumda. Piyasada birbirinin çakması oyunları yapan, üretemeyen, farklı şeyler ortaya koyamayan oyun yapımcıları sıktı bunalttı. Adam tek başına Minecraft gibi bir oyun yaptı. Şimdi piyasadaki bütün oyunlara crafting sistemi girdi. Tomb Raider, Far Cry oyunları bile crafting'e yöneldi.



    Oyun programlama en zor programlama dallarından biridir. Ancak piyasada pek çok çakma, taklitçi, özgün, yeni şeyler üretemeyen oyun yapımcıları var. Buna büyük oyun firmaları da dahil.



    Ben mesela envanter sistemini anlatan bir eğitim serisi ile 1 ay uğraştım. Nerdeyse bitmek üzereyken tüm yaptıklarımı bir kenara bırakıp kendime özgü envanter sistemi yapmaya karar verdim. Başkasının kodlarını kullanmak yerine kendim baştan yazmayı tercih ederim. Eğer oyun programcısı olacaksanız böyle olun. Hazır kodlarla iş olmaz. İstifade edin ama kendi özgün programınızı yazın.



    Herkes oyun programcısı olamaz. Özgün bişeyler ortaya koyan gerçek oyun programcısı saygıyı hak eder. Piyasadaki oyunlara benzer şeyler yapmak için yola çıkan değil, gerçekten hayalindeki güzel bir oyunu yapmak için uğraşan programcı olmak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Iqtam I kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısınız. Özgün oyun yapmak çok zor. Garip bir kafa yapısına ihtiyaç var. Eğer yaparsam Undertale ya da to the moon gibi basit ama senaryo olarak sağlam oyunlar yapmak isterim. Ama bu uzun maratonda ki sonraki işler. Önce bu işi öğrenmeliyim. Gerekirse mobil oyun yapayım ama şu işi öğreneyim. Max Payne gibi bir karakteri tasarlamak öyle kolay değil. GTA yapalım ama Türkiye'de geçsin kafasından da çıkmak lazım. Türkiye'de bu işlere destek veren bir kitle olması lazım bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun yaparken haddini bilmek gerek. 2D pixel grafikli oyunlar yapıp milyoner olanlar var dünyada. Unity bence gayet kolay bir motor. Mobile de geliştirmek istiyorsan kesinlikle Unity ile başlamalısın. Çizim programı olarak ise illustrator ve photoshop öğrenmelisin. İstersen Unity'i su gibi bil. Çizim kaliten düşükse o proje direk çöpe gider. Bence çizim yapmak kodlamadan daha önemli. Mesela bu hazır 2D Game Kit ile hiç kod bilmeden çizdiğin resimleri ekleyerek 2D platform oyunu yapabilirsin. https://assetstore.unity.com/packages/essentials/tutorial-projects/2d-game-kit-107098



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1ht1baron -- 8 Eylül 2018; 1:7:53 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1ht1baron

    Oyun yaparken haddini bilmek gerek. 2D pixel grafikli oyunlar yapıp milyoner olanlar var dünyada. Unity bence gayet kolay bir motor. Mobile de geliştirmek istiyorsan kesinlikle Unity ile başlamalısın. Çizim programı olarak ise illustrator ve photoshop öğrenmelisin. İstersen Unity'i su gibi bil. Çizim kaliten düşükse o proje direk çöpe gider. Bence çizim yapmak kodlamadan daha önemli. Mesela bu hazır 2D Game Kit ile hiç kod bilmeden çizdiğin resimleri ekleyerek 2D platform oyunu yapabilirsin. https://assetstore.unity.com/packages/essentials/tutorial-projects/2d-game-kit-107098
    Buna katiliyorum, forumdaki bir cok arkadas ilk urunlerini nihayete erdirmeden Reklami basip markete koyuyor.

    Bana gore bir uygulamanin markette dikkat cekmesi isin

    1. Asama Oyunun simgesinin cok guzel ve ilgi cekici hazirlanmasi sart .

    2.Simgeyi guzelce hazirladik markete attik bittimi oyuncu oyunu indirip indirmeme kararini oyunun resimlerine bakarak karar veriyor .Oyunu olabildigince makyajlamak sart keskin renkler yerine pastel renkler tercih etmek bana gore onemli.

    3.İki secenegide yaptik oyunu indirmeye basladi burada ise sizin onem verdiginiz oyun mekanikleri devreye giriyor, Oyun ne kadar makyajli ,sevimli gozukse de oyunda ciddi sorunlar veya itici reklamlar olursa oyun oynanmiyor.



    Bana gore Markette tutunmak icin ilk 3 secenek bunlardir

    Dikkat ceken ve oyunun indirilmesini saglanan sey grafikler ve iconudur.Oyunun devamli oynanmasini saglayan sey ise mekaniklerinin reklamlarin sikici tekrar dayali olmamasidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1ht1baron 1 kullanıcısına yanıt
    Hocam benim çizimim baya kötü. Çalışarak elbette daha iyi hale getirilir ama yetenek olarak sıfırım. Bu oyun yapma işi bir ekip ile yapılması daha mantıklı değil mi sizce? Yani cidden amacım parayı kırmak değil. Sadece sevdiğim işi yapmak istiyorum ve bunu isteyen başka insanlar bulup onlarla beraber bu işi yapmak istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neredeyse hiç oyun programlama deneyimim olmadı, ancak biraz araştırmıştım.

    Oyun geliştirmek için C# şart değil. C ve C++ dilleriyle SDL kütüphanesinde de oyun yapabilirsiniz. Hem de C ve C++ dilleri C# dillerinden daha alt seviyede olacağından daha hızlıdır. SDL ile 2 boyutlu ve 3 boyutlu oyunlar yapabilirsiniz.

    Ayrıca C++ diliyle SMFL kütüphanesi var. Bu kütüphaneyle yalnızca 2 boyutlu oyunlar yapabilirsiniz.

    Daha başka kütüphaneler de vardır.

    Oyunun en önemli özelliklerinden biri grafikler ve sestir. Ücretsiz oyun grafikleri ve oyun sesleri için bu bağlantıya bakabilirsiniz:

    https://love2d.org/wiki/Free_Game_Resources

    Yalnız, ücretsiz kaynakların lisans bilgisini dikkate almanız gerekir.

    Büyük oyunlar, çoğunlukla bir ekip olarak geliştirilir. Ancak, öğrenebilirsen tek başına küçük oyunlar yazabilirsin. Büyük oyunlar zaman alır.




  • 3D Modelleme veya Çizim bilmeden özgün bir oyun yapamazsın çünkü oradan buradan model alarak özgün oyun yapılmaz. Eğer daha önce yapılmamış bir oyun yapıyorsan işin çok daha zor çünkü aradığın modeli asla bulamıcaksın.
  • Sana game maker ile başlamanı tavsiye ederim başlangıç için ve işin mantığını kavramak için gerçekten iyi bir oyun motoru, ilk başta 2d platform türünde başlamanı tavsiye ederim hem aşırı zor değil hem de öğreticiliği yüksek bir oyun türü. Tek sıkıntı game maker için türkçe kaynak bulmak diyebilirim ama yabancı kaynaklarda da videoları izleyerek kodları anlayabilirsin, ben illa türkçe kaynak istiyorum dersen udemy de ücretsiz bir video var 2 saat civarında onu izlersen temelini anlayabilirsin

    Bu da benim game maker ile geliştirdiğim bir oyun incelemeni tavsiye ederim, kaynak kodlarını elbette paylaşmadım ama biraz fikir edinebileceğini düşünüyorum henüz satışa çıkarmadım geri bildirimler doğrultusunda geliştirmeye devam ediyorum ama büyük ölçüde bittiğini söyleyebilirim

    https://forum.donanimhaber.com/alpha-amp-beta-ana-konu-ilerleme-95-yeni-guncelleme-geldi--134272201

    Not: Oyun içerisindeki şeyler iyi de olsa kötü de olsa sana ait olmalı hiçbirşeyi hazır kullanmamanı tavsiye ederim. Ben sadece sesleri hazır kullandım kendi oyunumda

    Uzun ve zorlu bir yolculuk ama başardığın zaman verdiği hissiyat paha biçilemez, zorluğu seni yıldırmasın, bu zorlu yolculukta başarılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 14alper41 -- 8 Eylül 2018; 18:6:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam peki ben erken ya da geç mi başlıyorum bu işe? Yani okul var, dersler yoğun maddi olarkta ucu ucuna yetiştiririm günümü. Ama bu işi de yapmak istiyorum. Bu arada emek vermişsiniz güzel olmuş çalışmanız. 2D platformlarda benim çok sevdiğim oyunlar var. Undertale ve to the moon gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.