Şimdi Ara

Oyun Sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Uzun süredir hardware piyasasından uzak kalmıştım. PCmin oyunları kaldıramamaya başlamasıyla tekrar ilgilenmeye başladım ancak kafamı kurcalayan bir kaç sorum olacak.

    Düşündüğüm oyun PCsi(bu aşamada OC düşünmüyorum):

    İşletim Sistemi: Windows Vista (32bit // 64bit)
    Ana Kart: GIGABYTE GA-EP45-DS3R
    İşlemci: INTEL Q9400 R0
    Ram: 4GB (marka // hız)
    Ekran Kartı: NVIDIA GTX 280 // ATI Radeon HD4870x2
    Kasa: ANTEC Three Hundred
    Güç Kaynağı: Kasanın 600W (marka)

    1) Windows Vista 32bit mi yoksa 64bit mi? 64bitle sorun yaşayanlar duydum ancak performansı arttırdığını söyleyenlerde var. Sizce?

    2) Buraya Gigabyte P45 yazdım önerenler sebebiyle ama ASUS P5Q nasıl olur?

    3) Ram: Kafamı en çok kurcalayan parça. Gerek marka gerekse hız konularında... Marka olarak klasik Kingston düşünüyorum. Hız olarak ise 1066mhz düşünüyorum ancak kime sorsam 800mhz diyor. Böyle bir sistem düşünüldüğünde aradaki fiyat farkı çok düşük. 1066mhz için ne dersiniz?

    4) Bir çoğunuzun ekran kartı için ATIIIII diyeceğini biliyorum ancak uzun vadeli düşündüğüm için GTX280'e daha yakınım. Yurtdışı sitelerindeki oyun içi performans değerlendirmelerinde 4870x2'nin GTX280'e karşı düşük kaldığı ve price per frame değerlendirmelerinde GTX280'nin daha avantajlı olduğu ortaya çıkıyor. Buna NVIDIA'nın oyun firamaları üzerindeki gücü ve daha sessiz çalışması da eklenince GTX280 diyorum. Sizin yorumlarınız ve marka önerileriniz?

    5) Kasa konusunda ise ANTEC 300 çok öneriliyor. Kullananınız var mı? Memnun musunuz özellikle çıkardığı ses konusunda?

    6) Güç kaynağı konusuda kafamı kurcalıyor. Gücü kaç W olmalı sizce(2xDVD, 2xhardisk ve 1de ses kartı olacak yukardakilerin haricinde makinada)? 600W yeterli diyorlar ama 800W+ düşünüyorum. Gereksiz mi olur? Birde burda da ne marka önerirsiniz performans ve ses açısından?

    Çok şey sordum biliyorum ancak bu kadar para bayılacaksak bu konuların netleşmesi gerekiyordu kafamda. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder, iyi oyunlar dilerim.







  • 1- nie vista ?
    2- iki anakartta iyi yorum yapamiyacam buna
    3- RAM OCZ 2048 MB (1024X2) DDR2 1066 Mhz RAM REAPER HPC Heat-pipe Soğutucu 88 $ birçok kişiden duydm gayet iyi bi ram olduuunu
    4- ekran kartını bana sorma hiç, benimde kafama takılan en önemli parça o şuan
    5- bunda da yorum yapamiiiciiim maalasef
    6- Sanırım 800 fazla gelir biraz 600 sorarsan PSU RECOM Power Engine 600W PSU - Tak Çıkar Kablo - Lcd Ekranlı 99 $ önerebilirim

    sanada banada kolay gelsn kafan daha yeni yeni şişmeye başliiicak kararsızlıktan
  • İlk önce eğer 4gb ram alıcaksan 64 bit bir işletim sistemi almalısın.Eğer 32 bit alırsan Vista onu 3gb olarak görür.Anakart olarak da ikisinide alabilirsin ikiside kalitelidir.Rami'i 800mhz alman senin için daha ucuza gelicektir.Aradaki farkı hissedeceğini pek zannetmiyorum.Ekran kartı olarak ATI diyecektim.Burdan ATI fanatiği olduğumu çıkarabilirsiniz ama hiç de öyle değil.Bir alt segmentde de GTX260'ı öneriyorum çünkü.Ekran kartı olarak siz kafaya GTX280 takmışsınız ozaman onu allın o da mükemmel bir karttır.Marka olarak ne önersek Zotac veya MSI alacaksın çünkü Türkiye de en çok bulunan markalar bunlar.Bunların arasından MSI'ı öneririm.Kasa olarak belirttiğiniz kasayı kullanmadım.Ama daha önce fiyatı çok hoşuma gitti ve araştırdım.İçinde çok sayıda fan var ve bunlar kaliteli fanlar.Ses olacağını düşünmüyorum.Güç kaynağı olarak 600w yeterli olabilir belki ama sistemin rahat etmesi için 750+ almanız gerekir bana kalırsa.Ben Thermaltake Toughpower serisinden bir güç kaynağı öneririm.Bu ara da söylemeden edemeyeceğim sistem oyun sistemi işlemci olarak aynı fiyatlarda olan E8600 seçmelisiniz




  • 1 yıldır 64 bit vista ultimate kullanıyorum hiçbir sorunla karşılaşmadım 32 bite göre daha hızlı ... ATI Radeon HD4870X2 Crossfire kulanıyorum oldukça iyi ... anakart olarak GIGABYTE GIGABYTE X48TDQ6 X48 DDR3 GLAN+SATA 16X veya ASUS P5E3 Premium WiFi ... OCZ DDR3 1600MHz ram tavsiye ederim. güç kaynagını yüksek almanı öneririm ileride parça degiştiginde yetmiyebilir benim başıma geldi HIGH POWER ROCK SOLID 1200W iyi gider kasa zevkine kalmış

    biz yazıyoz ama bütçeni bilemem
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.