Şimdi Ara

Oyun şirketi kurmak istiyorum bazı sorularım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
7.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 16 yaşındayım Unity ile 2 yıldır oyun geliştiriyorum. Gelecekte kendi oyun şirketimi kurmak istiyorum. Genelde mobil oyunlar yapıyorum. Daha bu yaşıma ne tavsiye verirsiniz? Kendimi ne alanlarında geliştirmeliyim , ne gibi bir yol izlemeliyim ? (dalga geçmeyin lütfen)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Dostum sen yine oyununu geliştir ama okulunu ve üniversiteyide ihmal etme. İyi bir eğitimin yoksa seni çok az kişi ciddiye alır. Eğitim sadece yazılım için değil, kişisel becerilerini de geliştirir.


    Şimdi diyeeksin ki, eğitimsiz veya az eğitimli olup milyar dolar serveti olan bir sürü insan var ama unutma onlar dünya nüfusuyla kıyaslarsan 8 milyarda toplasan 10 kişi filan.


    Yani sen büyük ihtimalle kalan 7 milyar 999 milyon 999 bin 990 kişi arasında olacaksın. Yine yazılımla uğraş ama yazılımın eğitim hayatının önüne geçmesine izin verme.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi controller_ -- 20 Şubat 2021; 13:53:11 >
  • Eğitim hayatım liseye geçene kadar güzel gidiyordu liseye geçtim korona falan başladı şimdi lise 2 deyim ama hiçbir şey öğrenemedim evden ders işleyince pek bir şey anlamıyorum zaten dersler sabah oluyor kalkamadığım da oluyor. Yani okulla aram bu aralar iyi değil maalesef ama ben yinede elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Tüm zamanlarımın evde geçtiği şu zamanlarda kendimin en iyi versiyonu olmaya çalışıyorum. Zaten aslında onun için açtım bu konuyu, kendimi hangi alanlarda geliştirmeliyim? liderlik, etkili iletişim, girişimcilik vb. gibi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba konuyla alakalı değil ama güzel kardesim sana bir sorum var bende 30 yasındayım 3 gün oldu unitye baslayalı oyun geliştirmek istiyorum, sen ileri seviye oyun geliştirebiliyor musun ve geliştirebiliyorsan bunu ingilizcesizmi yaptın, ingilizcem yok oyun geliştirebilirmiyim ileri seviye türkçe kaynak varmı değerli yorumun için simdiden tesekkürler

  • Bahsettiğin şeyleri o yaşta yapabiliyor olman demek, sen gibi milyonlarcasının da yapıyor olduğu anlamına gelmekte. Zaten artık sizler değil hazır yazılımlar ve frameworkler yapıyor bu işleri. O yüzden derslerine yoğunlaşman daha doğru.

  • Ben de bir şirket kurmak istiyorum. Ama sermayem yok.

  • bozo123 B kullanıcısına yanıt

    Abi ileri seviye sayılmasa da uğraşınca güzel işler çıkartabiliyorum. Youtube da Türkçe içerik baya var unity hakkında. Ama bazen öyle hatalar çıkıyor ki Türkçe çözümünü bulamıyorum onun için biraz ingilizce gerekli abi. 1, 2 senede oyun motorunu çok kolay çözdüm her şeyini. Yani sen de başla abi baya kolay, halledersin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stack S kullanıcısına yanıt

    Yav kanka oyun şirketi kurmam için gidip oturup oyun motoru mu yazmam lazım ? zaten büyük stüdyoların bazıları bile hazır motorları kullanıyorlar. Oturup ders çalışırsam 5 6 sene sonra eline meşale gibi diplomayı verilen işsiz, hiçbir şey bilmeyen kendini zeki sanan insanlardan olacağıma gidip kendimi geliştiriyim diye açtım bu konuyu zaten


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şirketle falan uğraşma. Şimdilik hyper casual ya da uğraşabilirsen eğer hikayeli indie oyunlar yapıp publisher firmalara yolla.

  • Publisher firmalara gönderme işi tam olarak nasıl oluyor ? Voodoo gibi firmalara mail atarak vs. mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azizcanacar

    Publisher firmalara gönderme işi tam olarak nasıl oluyor ? Voodoo gibi firmalara mail atarak vs. mi?

    Aynen öyle. Resmi sitelerinde publishing kısmında gerekli bilgiler yazar. Senin gibi yüzlerce kişi oyun yapıp gönderiyor. Bunu unutmamalısın. Amatör bir arayüz kullanmamalısın. Sürekli olan bir oyunu kabul etmezler. Mesela sadece zıplamalı, engellere çarpan bir oyundan binlerce olduğu için geri dönüş bile yapmazlar.

  • Ben hiç o tarz, oyun yapıp göndermeyi düşünmemiştim aslında. Gayet mantıklı geldi, belki deneyebilirim. Ama sizce amatör freelancer olarak çalışsam daha iyi olmaz mı ? en azından garanti para 😂 ( işin parasında değilimde voodooya 2 ay verip oyun yapsam kabul etmeseler elimde bişi olmaz ama freelancer olursa zaten paramı verirler yani )


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum merhaba Unreal Engine’ye de bakabilirsin istersen, bende bu aralar oyun geliştirmeyi düşünüyorum. Unreal Engine’nin artısı aşırı kod bilgisine gerek kalmadan oyun geliştirebilmek. Youtube da tonlarca videosu var. Sana tavsiyem gelir amaçlı oyun olacağı için reklamları iyi yerleştirmen.
    Hiç unutmuyorum mühendis bir arkadaş bir uygulama geliştirmişti mantığı ölçümle ilgiliydi. Bayağı uğraş vermiş, indirmede almış ama kazancı çok düşüktü. Nedeni ise uygulamayı kullanan kişiler 15 saniyede işinini halledip çıkıyormuş bu yüzden reklamlara bile bakmıyorlarmış. Idle tarzı oyunlarlada başlayabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet. Gelir için önemli olan şey indirilme sayısı değil oynanma süresi , günlük aktif oyunci sayısıdır. Ben de bununla ilgili çalışmalar yapmayı düşünüyorum, oyuncuyu nasıl daha fazla oyuna bağlayabilirim diye. Ama bu oyun yapımı işi tam bir risk , belirsizlik. Kimse bu oyundan zengin olacağım ,işte bu oyun mükemmel gibi şeyler söyleyemez. Bana göre güzeldir ama geri kalanlar beğenmez vesaire. Ben büyüyünce iş hayatımda vesaire hep böyle risklerle mi çalışacağım, ya yatırım yaptığım oyunlarımdan batarsam , ya kazanamazsam gibi aklımda endişelerim çok fazla. Bu yüzden şimdiden neler yapsam sizce


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alıntı

    metni:
    Ben büyüyünce iş hayatımda vesaire hep böyle risklerle mi çalışacağım, ya yatırım yaptığım oyunlarımdan batarsam , ya kazanamazsam gibi aklımda endişelerim çok fazla. Bu yüzden şimdiden neler yapsam sizce


    Dostum işte bu yüzden önce derslerine çalış bir üniversite mezunu ol diyoruz. Henüz iş hayatında olmadığından belki farkında değilsin ama iş hayatında etiket önemlidir. Kimse senin ne bilip bilmediğini sorgulamaz ama diplomanı sorgularlar.


    Diplomalı işsiz olmak istemiyorum filan diyorsun ama, diplomalı işsiz sayısı 1000 ise diplomasız işsiz sayısı 1 milyondur.

  • controller_ kullanıcısına yanıt
    yav salsana kardeşim çocuğu bırak girsin kadıköy belediyesinde çöpçü olsun. beş bin maaş alır diplomasız çalışan olur


    iyi üniversiteye girebilceğini düşünse böyle demezdi zaten muhtemelen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurtçu Restrop -- 21 Şubat 2021; 16:57:27 >
  • Kadıköy belediyesine çöpçü olarak girmek o kadar kolaysa benide alsınlar   

  • İngilizce öğren. İyi öğren, yani kendi kendini geliştirecek kadar iyi öğren.


    Video oyun tarihinde


    https://en.wikipedia.org/wiki/Video_game_crash_of_1983


    diye bir şey var. Bu olay bir süre sonra Mobil oyunların başına gelecek.


    İyi iş yapan kimse aç kalmaz, işini iyi yapmayı öğren.


    Garantili iş istiyorsan tıp eğitimi al doktor ol.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delifisek.Tux -- 21 Şubat 2021; 17:37:44 >
  • controller_ kullanıcısına yanıt
    kartaldakiler de eyleme başlamış yavaş yavaş tüm belediyelerde aynı maaş
  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt

    Türkiye yavaş yavaş sosyalizme doğru gidiyor  

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.