Şimdi Ara

Oyun Konsolları İçin UPS Seçimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar , oyun konsolları için kesintisiz güç kaynağı tercih edilirken hangi teknoloji tercih edilmeli ? Online mi yoksa Line İnteractive mi ? Bu konu biraz da teknik bilgi gerektiren bir konu olduğu için ilgili arkadaşların yardımı rica ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba. Necron Spidy 1000 VA (Line Interactive) UPS kullanıyorum. UPS'e 32 inç Lcd tv+Digitürk Plus IQ Receiver+Adsl Modem+WD Live Tv Media Player+Ps4 bağlı hiç bir sorun yaşamıyorum ve çok memnunum. Olabilecek en az yeri kapladığını düşünüyorum. Forumda UPS'ler hakkında çok güzel bir başlık var orayı okuyarak çok şey hakkında fikir edinebilirsiniz, tavsiye ederim. Kısaca anlatmak istediğim şeyler olayın püf noktaları şunlar; 1'incisi UPS'i kullanacağınız sistemin kaç watt güç tükettiğini öğrenmelisiniz. Çünkü UPS'lerin sahip olduğu 1000/1500/2000 VA gibi değerler watt cinsine çevrilirken 10/6 verimlilik oranına göre hesaplanıyor (bazı UPS'ler bu değeri 10/8 oranına kadar yükseltmekte ancak fiyatları pahalı bilginize) yani 1000 VA'lık bir UPS 600 watt güç tüketimini destekleyecektir. 2'nci husus televizyonunuz UPS ile uyumu, diğer bir deyişle tv için uyumlu UPS tercih etmeniz veya işi şansa bırakıp birbirleri ile uyumlu olmalarını dilemeniz. Ben 2'ncisi yaptım ve şükürler olsun bir sorun yok şimdilik :) son husus ufak ama bence önemli alacağınız UPS'in modem koruma özelliğinin olması. Bu şu demek modemler o kadar az enerji çekiyor ki bazı UPS'ler bu durumu algılamayıp modeme destek vermediğinden elektrik kesintisi ile birlikte modemde kapanırmış, yani benimde okurken incelerken anladığım, öğrendiğim bu, yani belkide artık üretilen tüm UPS'ler bu özelliğe sahip de olabilir bilemiycem. Ayrıca Online bir UPS alacaksanız kesinlikle fansız olanını tercih edin, Necron firmasının bu yönde de ürünleri var, resmi sitesini inceleyebilirsiniz. Çünkü fanlı bir ups ilave gürültü demek ve buna ev içinde dayanamaya bilirsiniz. Dilimin/klavyemin döndüğünce anlatmaya çalıştım, inşallah fikir verebilmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcage46 -- 4 Mart 2015; 23:17:15 >
  • xcage46 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim dostum. Ben şu anda Line interactive kullanıyorum 1000'lik. Aslında elektrik kesintilerinde bir 10 dk idare ediyor ama acaba online ups mi alsam diye düşünüyorum. O kadar yazı okudum ama aradaki farkı tam anlamıyla hiç anlamayadım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.