Şimdi Ara

Oyun için 1 TB SSD Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,


    Bilgisayarımda 120 gb SSD ve 1 tb HDD var.

    120 gb olan SSD'de sadece Windows ve Chrome gibi basit uygulamalar var, o görevine o şekilde devam edecek. 1 tb HDD'de ise oyunlar, programlar ve kişisel dosyalar var. HDD artık sorun çıkardığı ve ölmek üzere olduğu için 1 TB SSD alacağım. Bir çok marka var fakat hangisini alsam diye kafam karışıyor. Tek istediğim oyunları ve programları kuracağım için sorun yaşatmasın yeter. Uygun bütçeli modelleri önerirseniz sevinirim.


    Netac, Longline, Seagate, Sandisk SSD Plus ve Ultra, Samsung 870 QVO gibi 1000 lira altı modeller var. Windows kurmayacağım için aman aman hızlı olmasına gerek yok. Oyunları sorunsuz oynatsın yeter. Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.




  • Oyun için ise en ucuzunu alman yeterli.
    Yüksek hızlı olan pahalı modeller profesyonel kullanım için.
    Sandisk kullanıyorum iki bilgisayarımda da memnunum.
  • Sandisk ve Samsung kraldır. Marka bunlar olsun, SSD olsun, başka bir şeyi düşünmenize gerek yok. Arkadaşın dediği gibi, yüksek hızlı NVMe gibi SSDler daha çok profesyonel video montajta gerekebiliyor. Amaç oyun ise en makul fiyatlı olanı alın.

  • jac0B0 kullanıcısına yanıt
    Netac ya da Ssd Plus alsam yeterli olur dimi hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mesela Netac 750 lira iken 870 QVO 950 lira. Farka değer mi yoksa Netac ya da Sandisk SSD Plus modelini mi alsam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Samsung'un SSD'sini alırsanız random okuma hızları birazcık daha yüksek olacaktır ama pratikte, dahası oyunda bir hız farkı hissetmezsiniz. Sandisk SSD Plus modeli var bende, gayet memnunum. Amaç oyun olduğu için farka değmez düşüncesindeyim.

  • Anakart destekliyor ise kesinlikle nvme m2 ssd alın. Ben sistemi dağıttım. Eski sistemde nvme m2 ssd vardı. Şimdi daha düşük bir sistem kullanıyorum ve bu sistemde de sata ssd var. İnanın çok fark etti. Belki bilgisayar açılırken aşırı fark etmedi, ama oyunlarda aşırı derecede fark etti. Özellikle ön yükleme ekranı olan oyunlarda. Yani sata ssd nvme m2 ssdye göre çok yavaş kaldı. Zaten hdd konusuna hiç girmiyorum bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 19 Nisan 2021; 10:50:22 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SSD Plus VE Ultra 3D arasında büyük fiyat farkı var. SSD Plus işimi görür o zaman dimi.





  • techniquest35 kullanıcısına yanıt

    Keşke desteklese :)

  • salemsmith S kullanıcısına yanıt

    Ultra 3D'de bildiğim kadarıyla DRAM var, SSD Plus'ta yok. Okuma hızları birbiriyle eşit olacaktır, ama yazmada Ultra 3D daha hızlı olacaktır çünkü veriler direk SSD'ye değil, SSD'nin içerisindeki daha hızlı bellek olan DRAM'e koyuyor. Sürekli çok büyük dosya yazma işlemleri yapacaksanız o zaman Ultra 3D düşünülebilir. SSD Plus işinizi görür.

  • Değerli yorumunuz için teşekkür ederim hocam. WD Blue 3D sipariş ettim. Sandisk Ultra 3D ile aynı ürünmüş. SSD Plus kronik sorunlu demiş herkes. Ben de sağlam olsun diye onu sipariş ettim.

  • salemsmith S kullanıcısına yanıt

    Ben size teşekkür ederim. Güle güle kullanın, iyi olanı aldınız :) Sandisk ve WD aynı şirketlerdi evet, o yüzden dediğiniz gibi aynı ürünler.

  • Hayırlı olsun şimdiden.

    Merak ettiğim bi şey var. HDD in öldüğünü nasıl saptadınız acaba. Benimde 10 senelik HDD im var bende bi kontrol yapayım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim hocam. Açıkçası 10 yıllık dizüstü bilgisayarımızın da diski halen sağlam. Artık yeğenim mi yaptı bilmiyorum ama bir gün eve geldim baktım diskten garç gurç acayip sesler geliyor. Sonra ne açmak istesem yönetici izni gerekiyor hatası vermeye başladı. Daha sonra disk bi göründü bi görünmedi anlamadım. Güvenli moda girerek yedek almadığım dosyaları kurtardım.


    Windows zaten disk bozuk diye uyarıyor ve her açılışta masaüstü gelmeden disk tarama ve onarma yapıyor. HD Sentinel zaten disk için %76 yazıyor ancak bir çok hata olduğunu da gösteriyor. Onu şimdilik belki 3. disk olarak fotoğraf-video gibi dosyaları koyarım SSD dolmasın diye. Her an bozulma ihtimaline karşı da yedeklerini sık sık alırım.


    Disk ile ilgili daha önceden konu açmıştım. Detaylı bilgiler ve resimler mevcut: https://forum.donanimhaber.com/hdd-bozuldu-mu--145964854





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.