Şimdi Ara

OYDER: 'Satış kısıtlaması ikinci elde fırsatçılığın önüne geçecek'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • OYDER: 'Satış kısıtlaması ikinci elde fırsatçılığın önüne geçecek'



    Ticaret Bakanı Mehmet Muş, şirketlerin ve galerilerin aldıkları sıfır aracı 6 ay ve 6 bin kilometre dolmadan satamayacakları bir yönetmelik hazırladıklarını açıklamıştı. Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği'nden (OYDER) söz konusu yönetmeliğe ilişkin açıklamalar geldi.



    OYDER Başkanı Dr. Altuğ Erciş, yürürlüğe girmesi beklenen uygulamayı desteklediklerini belirterek, “Ticaret Bakanlığı’nın ikinci eldeki fahiş fiyatların önüne geçmek adına attığı bu adımı destekliyoruz. İkinci el araçların ilk tescilinden sonra 6 ay ve 6 bin kilometre satılamaması hükmünün getirilmesi konusu, geçtiğimiz hafta yaptığımız toplantıda bizimle paylaşılmıştı. Biz de OYDER olarak bu yeni yönetmeliğin otomobil piyasasına düzenleme getireceği yönünde destek verdiğimizi ifade etmiştik. Piyasayı düzenlemesini beklediğimiz yeni yönetmeliğin fırsatçılığın da önüne geçmesini ümit ediyoruz.” ifadelerini kullandı.



    Ayrıca Bkz.Elon Musk, Tesla Semi teslimatlarının bu yıl başlayacağını duyurdu



    Yüksek fiyatlar nedeniyle tüketicilerin yaşadığı sorunlara da değinen Erciş, “Özellikle de son dönemde Yetkili Satıcılar üzerinde oluşan şikayetler ve rahatsızlıkların giderilmesi açısından yeni yönetmeliğin fayda sağlayacak bir önlem olduğunu düşünüyoruz. Piyasada Yetkili Satıcılardan sıfır araç alıp, hemen ikinci elde fahiş fiyatla satan kurumlar olduğu biliniyor. Gerçek tüketicinin araçlara daha kolay ulaşmasını sağlayabilmek adına böyle bir önlemin, piyasadaki fahiş fiyatlı satışları engelleyeceğini ve fırsatçılığın önüne geçeceğini düşünüyoruz. Biz de süreç boyunca Bakanlıkla karşılıklı fikir alışverişleriyle oluşturulan yeni yönetmeliği destekliyoruz” dedi.



    Araçların ilk tescilinden sonraki satışına getirilen 6 ay ve 6 bin kilometre sınırlaması, Bakan Muş'un da açıkladığı gibi "şirketleri, galerileri ve araç kiralama şirketlerini" kapsıyor. Bireysel tüketici için böyle bir kısıtlama yok. 









  • Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği'

    Açıklamayı, zaten senelerdir bu alengirli işleri yapan, al-satçıların başı yapmış! Böyle ballı yaptırım olursa tabii memnun olursunuz, son tüketiciye bi fayda sağlamıyor ki, türkçesi bi şey değişmemiş, değişti gibi gösterilmiş, bal, kaymak olmuş!

    Keşke, Tüketici derneğinden veya '' ilk arabasını almak isteyen,ama piyasadaki üçkağıtçı, vampirler yüzünden alamayanlar Derneği '' nden de bir açıklama alsaydınız.
  • 2. Elde fırsatçıliğın önüne geçmenin tek yolu arabaları ucuzlatmaktır. Ya da daha da pahalı olmasını engellemektır. Bu kısıtlamalar bir yere kadar etkili olur. 6 bin km çok az. 1-2 haftada 6 bin km yapılabilir.

  • Ulan siz de bu işin direkt içindesiniz. Yetkili satıcı sormuyor mu arkadaş neden benim getirdiğim tüm malı aynı gün amcamın oğlu alıyor bana da kârın yarısını ateşliyor diye?

  • Alır 6 ay bekletir, doğacak karaborsada fiyatın zaten artması 6 ay sonra iyice işine gelecektir. Ekmeğe yağ sürme olmuş bence.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SaxHobbit kullanıcısına yanıt
    Niye bekletsin ki 6 ay kiralanmış gibi gösterir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yalaya yalaya bir yerlere gelenler listesine bu açıklamayı yapanı da ekleyin. Seneye izleyin hangi partiye oy vereceklerini.

  • 30 tane ilan favoriledim. 1 haftadır sadece 1-2 araçta 3-5bin TL indirim var şaka gibi. %10 bile inse Mayıs ayından bu yana %30-40 yukarı gitti Zaten fiyatlar. ÖTV kalkmadan olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 2haftada 6 bin yapilirmis 6 bin icin nekadar benzin gider düşündün mü şuan ilk yapacaklari is kiralama aylik yillik .sirketler araba kiralayamiyor suan

  • Valla internette kimse memnun değil. Bir kere o 6 bin km olayı denetlenmeyecek. 6 ayı denetlersin ama 6 bini denetlemeyince, kağıt üstünde 6 bin gösterilir, yine aslında 0 satılır, değişen bir şey olmaz.

  • Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği'

    Açıklamayı, zaten senelerdir bu alengirli işleri yapan, al-satçıların başı yapmış! Böyle ballı yaptırım olursa tabii memnun olursunuz, son tüketiciye bi fayda sağlamıyor ki, türkçesi bi şey değişmemiş, değişti gibi gösterilmiş, bal, kaymak olmuş!

    Keşke, Tüketici derneğinden veya '' ilk arabasını almak isteyen,ama piyasadaki üçkağıtçı, vampirler yüzünden alamayanlar Derneği '' nden de bir açıklama alsaydınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 ayda 6000km yaparsa satabilecekmi yani. o zaman km yükseltme vakaları başlar :)

  • Boş konuşmuş. 2018 320i ilanda sıfırından daha pahalı... en az 1 sene satamaz hükmü koyulsa bir nebze bişiler belki olur. Vergi düşmeden, 2.el ithalatı açılmadan piyasayı kralı dindiremez...olan vatandaşa. Alma diyor adam. Alacaksanda bağınu bahçeni bütün birikimini alırım diyor sistem. Oda yetmez, sonra mtv+yakıt+sigorta ile donunuda alırım diyor.. gençler size söylüyoru m. İyi insan olun dürüst insan olun. Ülkeyi adaletli yönetin. Sizde olan imkan ve rahatlık, milletinizde yoksa. Orda büyük yolsuzluk, ve haksızlık vardır.... saygılar...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eksik olmuş "Sn. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, verdiği talimatlar ile...." demesi gerekliydi OYDER: 'Satış kısıtlaması ikinci elde fırsatçılığın önüne geçecek' 

  • İkinci el otomobil piyasasındaki sorunlardan biri stokçuluk yapılmasıydı. Adam alıyordu araçları bir yerde tutuyor piyasası gelince satıyordu elinde stok olanları ifşalayanlara ateş püskürüyorlardı. Şimdi tutup elinde aracı en az 6 ay stokla diye düzenleme yaptılar, stoklayan piyasaya araç sürmeyen adamlar Allah razı olsun desinler diye herhal.

  • Araba almak isteyenler acil alsın, bu uygulamadan sonra fiyatlar 6 ayda 2 katına çıkar. Benden söylemesi.

  • Ben hala gumrukten araç almanin mantikli oldugunu dusunuyorum. https://www.youtube.com/watch?v=VcBqu3gmgWk&feature=youtu.be

  • 6 ay bekletir vs yazanlar var



    9 ay sonra secim var



    6 ay bekletip bu ortamda karla satabilirmi sizce ya ötv düşerse ? (:


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulan bu piyasanın içine sadece şirketler etmiyor bireysellerde ediyor. öncelikle otomobil ihtiyaçtır. Bu nedenle ehliyeti olmayan bireysellere otomobil satışı ve devri olmayacak. şirketlerde en az 6 ay yada 60.000km dolmadan satamayacak demeliydi. 6 bin ne yahu İstanbuldan Rizeye 3 sefer yapılsa 6000km dolar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsyn2802 -- 13 Ağustos 2022; 12:35:33 >
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

    ”öncülüğünde” kelimesi biraz Cımhuriyet kokuyor , “himayelerinde” derse olur . OYDER: 'Satış kısıtlaması ikinci elde fırsatçılığın önüne geçecek' 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.